Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחיזה בכביש משובש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כשאני נוסע בכביש משובש, באמצע פנייה אני מרגיש לפעמים שהרכב "מחליק" החוצה מהסיבוב כשאני עולה על מהמורה\בור, כאילו מאבד אחיזה לרגע. האם גם לכם זה קורה והדבר נורמלי, או שאולי הבולמים עייפים? אולי חלק אחר ברכב משפיע על "ההחלקה"?

תודה

פורסם
מה המצב של הצמיגים? יש בהם אוויר?

הצמיגים שנתיים על הכביש במצב טוב, אין סדקים ועומק החריצים מספיק בהחלט (5 מ"מ). אני מקפיד לבדוק לחץ צמיגים מדי שבועיים.

פורסם

בכביש משובש אם יש אבנים קטנים או מהמורות שיכולות לטלטל את הרכב ולהוציא אותו קצת מאיזון,ככה שמה שאתה מרגיש לח ניראה הגיוני.

בכביש סלול איןבעיה כזאת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בכביש משובש אם יש אבנים קטנים או מהמורות שיכולות לטלטל את הרכב ולהוציא אותו קצת מאיזון,ככה שמה שאתה מרגיש לח ניראה הגיוני.

בכביש סלול איןבעיה כזאת?

בכביש סלול ואיכותי אין את הבעיה הזו, והרכב פונה ושומר על הסיבוב. ההרגשה היא כאילו הרכב מקפץ ומאבד אחיזה לשבריר שניה, ורדיוס הסיבוב גדל. זה לא שאני מאבד אחיזה על הרכב, אבל התופעה קצת מציקה.

פורסם

גם לי שה קורה במידה והכביש עם הרבה חצץ,זה הגיוני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא רואה איפה הבעיה, זה רק הגיוני שסיבוב על אספלט חלק וסלול היטב יהיה הרבה יותר קל ומדויק לקחת סיבוב מאשר על מהמורות (שבהן הגלגלים מאבדים אחיזה ומקבלים אחיזה (התנתקות מהכביש) או על אבנים וכו' פשוט צריך להתאים את המהירות לדרך.

פורסם

אוקיי, תודה.

אני לא מדבר כאן על כביש עם חצץ או אבנים משוחררות, זה ברור שאם יש אבנים על הכביש הרכב יהיה פחות מדויק.

הכוונה שלי היא פשוט כביש משובש עם בורות ומהמורות.

פורסם

כניראה שזה מוציא את הרכב קצת מהאיזון,לי נשמע נורמלי.

פורסם

אתה שואל על בולמים עייפים, אבל לא מפרט איזה מכונית וכמה היא נסעה - ?

מכונית אינה דבוקה לכביש ואם יש בור היא יכולה לאבד לשבריר שניה אחיזה. השאלה אם קורה משהו דרמאטי או רק תחושה של דילוג זעיר והרכב נשאר במסלולו.

כמובן השאלה היא באיזה מהירות זה קורה. אם אתה נוסע על המגבלות...אל תתפלא...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אתה שואל על בולמים עייפים, אבל לא מפרט איזה מכונית וכמה היא נסעה - ?

מכונית אינה דבוקה לכביש ואם יש בור היא יכולה לאבד לשבריר שניה אחיזה. השאלה אם קורה משהו דרמאטי או רק תחושה של דילוג זעיר והרכב נשאר במסלולו.

כמובן השאלה היא באיזה מהירות זה קורה. אם אתה נוסע על המגבלות...אל תתפלא...

צודק.

רובר 216 שנת 98, בולמים וקפיצים מקוריים אף פעם לא הוחלפו למיטב ידיעתי.

האוטו נסע 185K ק"מ.

זה קורה גם בסיבובים קלים יחסית במהירות 60-80 קמ"ש, וגם בסיבובים של 90 מעלות במהירות 20-30 קמ"ש.

נוסע רגוע, לא "מרביץ" ולא לוקח סיבובים במהירות גבוהה.

פורסם

כשנוסעים על כביש לא סלול, או עולים על מהמורות, אז כן האחיזה פוחתת. אבל לנגיע למצב שהרכב "מפרפר" בפנייה ב20 קמ"ש? לא בטוח שזה תקין. אולי שווה לגשת למוסך, ואפילו צמיגאי אמין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כשנוסעים על כביש לא סלול, או עולים על מהמורות, אז כן האחיזה פוחתת. אבל לנגיע למצב שהרכב "מפרפר" בפנייה ב20 קמ"ש? לא בטוח שזה תקין. אולי שווה לגשת למוסך, ואפילו צמיגאי אמין.

אני די בטוח שהצמיגים תקינים, הם נראים במצב טוב ומחברה ידועה.

אני לא חושב ש"ההחלקה" הזאת מסוכנת, אלא סתם מציקה, ואולי אפילו התופעה נורמלית.

רציתי לברר איך זה אצל אחרים.

פורסם

במחלף שפיים, כשרוצים להשתלב לכביש החוף לכיוון צפון, יש מן מנהרה של איזה 10 מטר שנכנסים מתחתיה, ואז עיקול שמאלה לכביש 2. בעיקול הזה יש מן באמפר כזה, סוג של מהמורה, שגורמת לרכב להרים גלגל אחד באוויר. ם אותו הרגע אתה עם ההגה לא ישר, אז מרגישים מעט מאוד (כמעט וכלום) איבוד אחיזה. אבל להגיד לך שזה משהו משמעותי כפי שעולה מהתיאור שלך? לא.

אף אחד מאיתנו לא חווה את "איבודי השליטה" האלה, אז אנחנו לא באמת יודעים האם זה בגדר הסביר, או לא. אני הייתי ניגש למוסך לבדיקה.

בהצלחה, ועדכן אותנו. מקווה שזה כלום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...