Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט לתואר ראשון אך זו לא השנה הראשונה שלי. בתחילת הלימודים בשנה שעברה, תמיד עזרתי לאחרים. היו ימים שפשוט שגעו אותי בטלפון ויצא שדיברתי במצטבר ביום אחד במשך 3 שעות, בעיקר כדי לעזור לאחרים לפתור תרגילים מתמטיים שונים.

לקראת תקופות המבחנים, ישנם תמיד סטודנטים שמבקשים לצלם ממני את כל החומר קומפלט - מכיוון שיש לי כתב עגול וקריא מאוד, הניסוח מצוין והסדר מופתי: פשוט מוציאים את ערמת הדפים מהקלסר וישר למכונת הצילום. במקרים בודדים הבחנתי שאותם צילומים שלי "זלגו" לסטודנטים שאיני מכיר, וזה ע"י מי שצילם.

השנה אנחנו לומדים באולמות שיכולים להגיע ל- 50 איש, ומכיוון שאני יושב מלפנים אני לא מכיר את כולם. כעת, לפני תקופת המבחנים, מתחילים לבוא אליי כל מיני סטודנטים כדי לבקש צילומים. זה מתחלק לשתי קבוצות:

א. החברים הקרובים - אלה שאני יושב איתם בהפסקות ובשיעורים.

ב. אנשים שאני בקושי מכיר, חוץ מ"שלום" בהפסקות, בחניה או במעלית.

מה הייתם עושים או עושים כעת עם התופעה הזאת? מצד אחד, אני לא רוצה לצאת מניאק. מצד שני, לא בא לי להשקיע שעות וימים בלימודים ובסיכומים בפרט (כולל בדפי הנוסחאות שצריך להכין במקצועות המתמטיים לפני כל מבחן), ואז בא מישהו ומצלם את הכל מבלי שייצא לי מזה כלום מלבד "תודה". אני חשבתי לתת לחברים הקרובים וזהו... אז מה אתם עושים/הייתם עושים עם התופעה הזאת?

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה להיות סוציומט?

אלא אם אתם מדורגים על גרף פעמון (התפלגות נורמאלית) אני לא רואה למה לא לעזור לאנשים אחרים.

עריכה:

גם למכור זה טוב, עוזר לאנשים ולעצמך.

אני לא מתחבר לכל הגישה הזו של כיתה ד', גם כשהייתי בכיתה ד' לא התחברתי לגישה הזאת.

פורסם
לחברים הקרובים, נותן. אבל אומר להם בפירוש לא להעביר הלאה.

לכל האחרים, מוכר. סטודנט צריך כסף.

האמת לא חשבתי על עניין התשלום - זה מעניין. כמה אתה מבקש על צילום של עמוד פוליו?

למה להיות סוציומט?

אלא אם אתם מדורגים על גרף פעמון (התפלגות נורמאלית) אני לא רואה למה לא לעזור לאנשים אחרים.

עריכה:

גם למכור זה טוב, עוזר לאנשים ולעצמך.

אני לא מתחבר לכל הגישה הזו של כיתה ד', גם כשהייתי בכיתה ד' לא התחברתי לגישה הזאת.

אני הכי לא סוציומט, אבל למה להשקיע בבית 15 שעות במצטבר על דפי נוסחאות בסטטיסטיקה, ואח"כ בא מישהו ומצלם אותם מבלי שייצא לי מזה כלום? עם כל הכבוד, לא צריך את ה"תודה" הזאת. אני מרגיש שמנצלים אותי נטו...

אם גם למכור זה טוב אולי זאת הדרך, אבל יש פה איבוד הכנסה: מישהו יכול לבוא לצלם ממני ולשלם, ואח"כ למכור את זה כאילו החומר שלו לאנשים אחרים. בעיה...

פורסם

בתקופת המבחנים של סמסטר א' בשנה א', עשיתי סיכום של כל החומר של אחד הקורסים ב6 או 7 עמודי word, לבחינה עם חומר פתוח.

ברוב טובי שלחתי את הסיכום לחבר ללימודים, חבר של "שלום שלום" וכוס קפה מידי פעם.

התברר שהחבר הגדיל לעשות, ושלח לעוד כמה מחבריו שהיו איתנו באותה הכיתה. התגובות החיוביות והתודות לא איחרו לבוא, ומפה לשם יצא לי שם של "המסכם".

בבחינה אחרת היה מותר להכניס דף A4 משני צדדיו, אז ריכזתי את כל החומר לעמוד אחד, בפונט 8...

כיוון שהיה לי בדף את רשימת המיילים של כל 60 התלמידים (היינו כיתה אורגנית במשך 4 שנים), הכנסתי יום אחד את כולם לרשימת אנשי הקשר שלי, ושלחתי לכולם את כל החומר בכל קורס, בלי יוצא מהכלל, במשך 4 שנים.

רוצה לומר- תעשה מה שנוח לך, אם אתה נהנה מהתגובות שאתה מקבל (ואני נהניתי וראיתי שמעריכים את העבודה שלי), תחלק חופשי. אם לא- לא.

סתם מתוך סקרנות- מה אתה לומד, איפה ואיזו שנה?

בהצלחה בהמשך

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם תמכור אתה עלול להסתבך עם החוק כאשר אחת הנשמות הטובות תלשין לדוד שלה שבמקרה עובד במס הכנסה.

אל תמכור, תמצא דרכים אחרות לקבל משהו תמורת התוכן האיכותי שאתה מציע. זה יכול להיות על בסיס עסקה בודדת או תקופתי (אחת לשבוע/חודש נגיד), יכול להינתן באמצעים פיזיים או אחרים (כבשים בפארמוויל למשל) - יש פה הרבה מקום לפרשנות.

שחק עם הקלפים שלך נכון ואין גבול למה (ולמי) שתוכל להשיג.

פורסם

אני אישית שייך יותר לצד שלוקח לצלם ולא נותן לצלם :lol:

הסכום תלוי בך, וגם בכמות הדפים. אני מניח ש20 ש"ח לסיכום זה סכום לא יקר לשלם, ונחמד לקבל.

פורסם

אמנם הלימודים רחוקים ממני, אבל אני מוצא משהו מאד לא נעים בלבקש כסף עבור סיכומים. רוצה - תתן. לא רוצה - אל תתן. אבל לבקש כסף נראה לי פשוט לא יפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אנשים שאתה לא מכיר/ שאתה לא קרוב אליהם- תמרח.

פשוט תגרום להם להרגיש שאתה לא פראייר.

אין סיבה שאתה תשקיע כל השנה והם יקצרו את הפירות.

במיוחד אל תתן לכאלה שלא הזיזו זרת כל השנה ונזכרים לצלם את החומר לפני מבחן חשוב.

כמובן שאם מדובר בסטודנט רציני, שלומד ובמקרה מבקש ממך משהו שהוא לא הצליח להשיג/ללמוד/לסכם, אז זה בסדר.

שלא תבינו- אני הכי בעד לעזור לאחרים ולבוא לקראת אנשים כשאפשר. אבל פשוט לא מתקבל על הדעת שאנשים לא עושים כלום ומסתמכים על סטודנטים אחרים בשביל לצלם מהם את החומר וללמוד. זאת נצלנות, זאת חזירות ומגיע לאנשים כאלה להדפק.

פורסם

קודם כל , אתה יכול למכור מחברת לאגודת הסטודנטים (אצלנו קונים ב100 שקלים)

שנית אני באמת לא מבין את הגישה הזו , אתה כותב בשביל אחרים? כתבת לעצמך , מי שרוצה שיצלם למה להיות אנוכי?

ואם תבקש על זה כסף לא רק שלא תרוויח שקל , אנשים פשוט לא ידברו איתך , תאמין לי שימצאו ממישהו אחר לצלם.

אני בסוף השנה הראשונה , סמסטר א' עוד כתבתי , בסמסטר ב' לא כתבתי מילה , הכל מצולם אחרי כל הרצאה.

אולי אצלנו זה שונה כי אצלנו כולם עוזרים ויש קבוצה בפייסבוק ובוואטסטפ

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

פשוט תגרום להם להרגיש שאתה לא פראייר.

אין סיבה שאתה תשקיע כל השנה והם יקצרו את הפירות.

במיוחד אל תתן לכאלה שלא הזיזו זרת כל השנה ונזכרים לצלם את החומר לפני מבחן חשוב.

כמובן שאם מדובר בסטודנט רציני, שלומד ובמקרה מבקש ממך משהו שהוא לא הצליח להשיג/ללמוד/לסכם, אז זה בסדר.

שלא תבינו- אני הכי בעד לעזור לאחרים ולבוא לקראת אנשים כשאפשר. אבל פשוט לא מתקבל על הדעת שאנשים לא עושים כלום ומסתמכים על סטודנטים אחרים בשביל לצלם מהם את החומר וללמוד. זאת נצלנות, זאת חזירות ומגיע לאנשים כאלה להדפק.

אני לא נכנס לאנשים לא לכיס , ולא לחיים הפרטיים. הגישה הזו של להסתכל על אנשים ולהגיד למה שהוא יקבל למה אני עובד סתם

אתה לא עובד סתם , אתה עובד בשביל עצמך , אותם אנשים שלא עשו כלום הם כבר יקבלו את שלהם ויצטרכו ללמוד ממש קשה., אתה כותב בשביל עצמך ולומד בשביל עצמך , לי היה מחמיא אם אנשים היו מבקשים ממני את ההרצאות. אתה לא יודע מי הוא מי , יש סטודנטים שהיו במילואים , יש סטודנטים שהם אנשי צבא , יש סטודנטים שהכתב שלהם כל כך גרוע שהם בעצמם לא מבינים מה כתבו , וכן הלאה וכן הלאה אפשר למנות מליון סיבות.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

"למרוח" זו אף פעם לא עצה טובה, אין שום בושה בלהגיד לא.

לא מבין את הגישה הזו, אתה כותב בשביל אחרים?

כתבת לעצמך, מי שרוצה שיצלם למה להיות אנוכי?

אם הסיכומים שלו באמת טובים כפי שהוא מעיד, זה רק עניין של זמן עד שמישהו יתחיל לסחור בהם.

קניין רוחני זה לא רק מושג אמורפי מעולם העסקים, זה מתחיל בדברים קטנים כאלו.

פורסם

תגידו, אתם השתגעתם? למכור?! למרוח?!

במקום לראות בסטודנטים האחרים יריבים, תראה בהם שותפים. תפתחו דרופבוקס ותתחילו לדחוף לשם סיכומים, דפי נוסחאות, רפרנסים וכו...

כל מי שיש לו משהו מעלה ובסוף לכולם יש הכל, זה יהפוך את החיים של כולכם להרבה יותר קלים, ויפסיקו לשגע לך את המוח.

הקומוניזם עובד מעולה במקרים האלה.

פורסם

במקום לראות בסטודנטים האחרים יריבים, תראה בהם שותפים. תפתחו דרופבוקס ותתחילו לדחוף לשם סיכומים, דפי נוסחאות, רפרנסים וכו... כל מי שיש לו משהו מעלה ובסוף לכולם יש הכל, זה יהפוך את החיים של כולכם להרבה יותר קלים, ויפסיקו לשגע לך את המוח. הקומוניזם עובד מעולה במקרים האלה.

ומי שלא יתן אלא רק יקח, תחסום אותו מהדרופבוקס? ומי שיקח וימכור הלאה דרך חבר שלו באוניברסיטה השכנה?

יש סיבה לכך שהקומוניזם לא עבד לאורך זמן בעולם האמיתי. הוא מנוגד לטבע האנושי.

• תוכן חדש...