Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת פנסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ישלי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות..

ביונדאי החדשות קיים בתוך הפנס עצמו פס של לדים שנותן צורה של עיניים שמסתכלים מבחוץ

כמו בתמונה פה

2012-Hyundai-i40-review-road-test-04-625x416.jpg

האם לזה קוראים Eagle Eyes?

נוסף לזאת יש רכבים שמתחת לפנס קיים פס לדים

כמו בתמונה פה

images?q=tbn:ANd9GcSJ3lCROFtyT-Bm2BbF6L7egH3TXEfkZbh9SFX8tntI6P6KXmAwYKSkn04RSQ

האם לזה קוראים Drl?

ניתן להוסיף אחד מהתוספות האלה על פורד פיאסטה 2010?

תודה, אור

פורסם

בשתי התמנות מדובר על DRL (daytime running lite)

מצ"ב תמונה - אנג'ל אייז.

מעשית להוסיף תאורה אתה יכול, לגבי החוקיות שבעניין אני לא בטוח.

61127d1248693962t-angel-eye-bulb-gone-halos-garage.jpg

פורסם

על פי החוק אסור להוסיף תאורה חיצונית שלא מגיעה מהיצרן, למרות שאני רואה בכבישים המון אנשים שמוסיפים לבד עם מפסק שנמצא בתוך הרכב (או שמחובר לאורות הדרך)

אם אתה מוסיף אתה לוקח סיכון שתעצור אותך משטרה ויגיע בוחן ויבקש ממך להוריד את זה במקרה הטוב.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אוקיי, תודה רבה על התגובה, מה בנוגע להתקנת פנס עוקב פנייה? הפעלת פנס ערפל אחד בסיבוב ההגה מתחת ל30 קמ״ש. הרי פנסי ערפל כבר יש, רק צריך להתקין ״מערכת״ שתפעיל כל פנס בעת פניה.

פורסם
אוקיי, תודה רבה על התגובה, מה בנוגע להתקנת פנס עוקב פנייה? הפעלת פנס ערפל אחד בסיבוב ההגה מתחת ל30 קמ״ש. הרי פנסי ערפל כבר יש, רק צריך להתקין ״מערכת״ שתפעיל כל פנס בעת פניה.

כוונתך לתאורת פניה (פנס רלוונטי לכיוון הפניה נדלק בעת פניה), לא לפנסים עוקבי פניה (אורות הדרך פונים עם ההגה).

במכוניות היום תאורת פניה נדלקת באחד משני מקרים: או שהופעל איתות לכיוון, או שההגה פונה מעל זוית מסוימת.

זה קל לביצוע בחיבור לאיתות.

זה לא נראה לי ישים לגבי סיבוב ההגה.

פורסם

הבנתי, תודה רבה. אין עם זה בעיה מבחינה חוקית? יש מישהו בפורום שעשה את זה ויודע להסביר מה זה דורש לעשות?

פורסם
בשתי התמנות מדובר על DRL (daytime running lite)

מצ"ב תמונה - אנג'ל אייז.

מעשית להוסיף תאורה אתה יכול, לגבי החוקיות שבעניין אני לא בטוח.

61127d1248693962t-angel-eye-bulb-gone-halos-garage.jpg

קודם כל Daytime Running Light .

ודבר שני , אכן זה ידוע שבארץ החוק אוסר בהתעסקות התאורה החיצונית של הרכבים , רק אם זה מהיצרן אז זה מותר .

ואם היבואן עצמו , בעת קניית רכב חדש , מתקין לך את אותם ה-DRL או כל דבר אחר הנוגע לתאורה החיצונית של הרכב , האם זה מכוסה מבחינת החוק או שלא ? :?:

ולגבי ההתקנה עצמה : אני בזמנו בלאנסר החדשה שלי התקנתי לבד (בעזרת חברים) אנג'ל אייז כמו שיש בתמונה על הבמוו , אתה יכול לראות את זה בתמונת הלוגו שלי שבצד ימין , זה יצאה פשוט מהמם , יפה בטירוף .

אומנם תהליך ההתקנה בכלל לא קל , זה לקח לי (אני מזכיר , עם עזרתם של כמה חברים) בערך 6-7 שעות עבודה .

אתה צריך כמובן לפרק את הפנסים הראשיים , לפעמים יש גם צורך לפרק את הפגוש הקידמי כי ברכבים מסויימים הוא מפריע להוצאתם של הפנסים ממקומם . אחרי זה יש צורך לפתוח את הפנסים וזה בכלל לא קל , בדרך כלל הפנסים סגורים עם קליפסים ואטומים ב''דבק חם'' , דבק חם משמעו שכאשר הוא קר במצבו הרגיל הוא מאוד קשה ובלתי אפשרי לפתוח את הפנסים אלא אם כן מחממים אותו או בתנור או עם פנים תעשייתיים , רק אז , כאשר הוא ניהיה רך יותר , אפשר להתחיל להפעיל כוח בכדי לפתוח את הפנסים , וזה עוד להיזהר שלא לשבור שום דבר בפנס בתהליך הזה (אני אז שברתי בפנס שמאלי איזה תופסן פלסטיק שלתוכו נכנס איזה וו של הפגוש הקידמי בכדי לייצב אותו במקומו) .

בנוסף , בדרך כלל יש צורך לקדוח חורים בפלסטיקים האחוריים של הפנסים בכדי להוציא דרכם חוטים נוספים של תאורה שאתה מוסיך בתוך הפנס , אם זה אנג'ל אייז או מה שזה לא יהיה .

ואז את כל הסיפור הזה להרכיב בזהירות רבה בחזרה , עוד פעם דבק חם , קליפסים , הרכבת פנסים במקומם , מציאת מקום חיבור של חוטי התאורה החדשה לאן ולאיפה בדיוק לחבר , אם זה עם מפסק אז הרצת כבל נוסף לתוך תא הנהג , סידור כבלים , בדיקת תאורה , ורק אז סגירה סופית של הפגוש הקידמי , אם במידה ופורק או כל דבר אחר שצריך להחזירו למקומו איפה שהיה .

אז זה הסיפור , כמו שאמרתי , לא פשוט בכלל , אבל אני לדוגמה הייתי יותר ממרוצה מהתוצאה שהתקבלה אצלי ברכב שלי .

או שאולי אפשר לחסוך את כל העבודה הזאת ותמורת תשלום כלשהו להעבירה למקום שמתמחה בעבודה שכזאת ויעשה זאת במקומך , אם יש מקומות כאלו כמובן .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

נראה לי שאני אחסוך לעצמי את הבלאגן וכאבי הראש, משקעים כ״כ הרבה ולבסוף זה עדיין לא חוקי.

תודה רבה על תגובתך(:

פורסם
^אתה לא מבין כמה זמן ניסיתי להבין מה זה הרכב שבתמונה שלך:-)

תעלה בבקשה תמונה של כל הפרונט שלך הלאנסר שלך.

אין בעיה , הנה כמה תמונות של הלאנסר הקודמת שלי :

אני יודע שהתמונות בגודל לא מי יודע מה , אבל אז לפני כ-4 שנים צילמתי באיכות לא משהו , מה לעשות :roll:

5654_1074887286985_7971194_n.jpg

5654_1074887326986_6420067_n.jpg

5654_1074888527016_2845797_n.jpg

5654_1074888967027_4191956_n.jpg

5654_1074889207033_4926169_n.jpg

5654_1074889247034_2500119_n.jpg

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...