Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

יש לי התלבטות עקרונית לגבי רכב.

מדובר במיצובישי סופר לנסר שנת 96 של חבר שמטופלת בקפדנות ונוסעת מעולה. כמובן היא גם מטופלת חיצונית עם הרבה תוספות , וזה רכב חזק מאד סך הכל. הרכב במצב חדש מכאנית.

ההתלבטות היא האם זה שהרכב ממש עתיק זה בעייתי , ואולי עדיף כבר לקנות רכב חדש יותר כמו פונטו ספייס 2003 שנכנס באותו מחיר של המיצובישי (9000) . מה דעתכם בעניין?

פורסם

כמה עשה המיצובושי ? איזו יד ?

בעקרון אם הוא ממש שמור הרכב יכול לשרת אותך עוד כמה שנים תקח בחשבון שהמיצובושי אוטומט אוכל דלק לא מעט.

בנוסף תבדוק אם החבר התקין לו קולר לגיר.

אתה גם יכול למצא ספייס בסביבה שלך ולעשות סיבוב לראות אם היא בכלל מתאימה לך להרגיש את הנסיעה...

למצוא ספייס שהיה מטופל טוב צריך סבלנות עדיפות מקסימום יד שניה לפי מה שהמליצו לי לפני שקניתי אתמול את שלי עדיפות למנוע 60 כוח סוס 8 שסתומים.

קיה קארנס 2008 בנזין ופונטו ספייס 2005

פורסם

הרכב ידני, עשה 180000 אבל הוא עם מנוע חדש.

השאלה שלי היא האם זה שהוא ישן כל כך צריך להרתיע או שבגלל שהוא מצב טוב אז זה בסדר. הרי עוד שנתיים כשארצה למכור בטח זה יהיה קשה אז אולי עדיף כבר ללכת על משו חדש יותר למרות שהוא פחות טוב

פורסם

כשתרצה למכור את המיצובישי, לא תמכור. כבר עכשיו זה רכב ששווה מקסימום 5000 ש"ח.

אם יהיה מישהו בעוד שנתיים שירצה לקנות מיצובישי בת 19, זה לא יהיה ביותר מ-2000 ש"ח. מצד שני, מה בדיוק הפסדת כאן? ירידת ערך של חודש ברכב חדש יותר.

לגבי הרכישה עצמה - אני אישית לא מתלהב מלנסוע בגרוטאות מזדקנות עקב אמינות לקויה. כל פעם צץ משהו חדש, כל פעם אתה בטוח שיש לך שקט להרבה זמן. רוב הרכבים לא תוכננו מראש לנסוע כ"כ הרבה זמן, אין ליצרן שום אינטרס לייצר רכב שייסע 17 שנה בלי תקלות.

אני הייתי מסייג את התמיכה שלי ברכישת הענתיקה בהורדת מחיר אגרסיבית (גג 5000 ש"ח לרכישה) ובתנאי שאתה לא נוסע יותר מדי.

פורסם

אם הרכב באמת שמור ובאמת מוכר, והמחיר הוא חברי ומשתלם, עדיף את הלנסר על אף המגרעות הטבעיות (דלק\נוחות\מודרניות) על פני הספייס, שהוא רכב רגיש יותר, ולמצוא אחד שמור זה סיפור בפני עצמו.

אם הנקודת מוצא הייתה או זה או זה, ברור שספייס, אבל שהנקודת מוצא היא רכב שמור של חבר לעומת אינספור הפסדים על בדיקות וטלפונים, אז רכב של חבר!

להפסיד אין כל כך ממה.

ד"ר, לא לכולם יש כסף לרכב חדש, גם לא בתשלומים, ואני לא מכיר מישהו שנהנה מפחנוע, אבל הסופר לנסר הוא בבסיסו רכב אמין בתקציב נמוך מאוד.

• תוכן חדש...