Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הקסם נעלם עם השנים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא חייב להיות בשביל ספורטיביות. יכול להיות סתם רכב ישן שיצרו אותו בלי מזגן כמו חיפושית למשל, ובכל זאת יותר כיף לך לנהוג בו. כיף ונוחות זה דברים שונים.

בשתי מילים: סאדו מאזו, אתה סובל ועושה כיף באותו זמן, לא כולם בנויים לזה, ואלו שכן ״משוגעים״.

זה שפעם רכב פשוט היה מערב אותך יותר בנהיגה לא הופך אותו לטוב יותר, מי שמחפש רכב ספורטיבי טהור יש הרבה אלטרנטיבות מודרניות שמתנהגות מעולה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה טוב יותר? כל המכוניות החדשות טובות יותר מהישנות. יותר בטיחותיות, שימושיות, נוחות, חסכוניות, פחות זיהום וכו'.

כל זה לא הופך אותן בהכרח ליותר מהנות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לזה ששאל עם נהגתי בסקודה פאביה יצא לי לנהוג בדגם הספורטיבי די הרבה זמן, לא יודע עם זה בדיוק ספורטיבי אבל אכן היה כיף לנהוג אבל עדין מרגישים שטכנולוגיה מתפקדת יותר מנהג לצערי.

כרגע בצבא ושאני ישתחרר אני יביא ככל הנראה ZX 2.0 ידנית אחד הרכבים שאהבתי לנהוג בהם

פורסם

את האמת שגם אני בונה אחריי הצבא על איזו איטלקיה ישנה או צרפתייה ישנה.

(לא במקום הרכב הנוכחי, בנוסף)

השאיפה היא להביא משהו שמתקרב לאספנות, ורכב נדיר שאין הרבה. כמו ZX וולקן או 205 GTI. אפשר גם פונטו דור ראשון GT.

מכוניות נטו לנהיגה.

אני מבין את רחשיי ליבו, אבל מצד שני יש הרבה יתרונות למכוניות החדשות. הבטיחות שהן מעניקות, האבזור, נוחות הנסיעה, הפינוקים, הנוחות של התפעול (אפילו בגיר ידני, מערכות כמו קרוז קונטרול זה אחלה בכביש 6 למשל).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רכבים של פעם דרשו יותר התערבות נהג, ואולי בגלל זה אתה מגדיר אותם מהנות, כי אתה נהנה מעצם תיפעול הרכב, וזה סבבה לגמרי, אני לא מוכן לוותר על גיר ידני כי אני רוצה להרגיש מעורב יותר, אבל לוותר על מזגן והגה כוח ברכב שהוא בסה״כ סטנדרטי ומשמש אותי ביום יום, זה מוגזם.

פורסם
כן,גם אם רכב מודרני יהיה חזק יותר,ובטיחותי יותר.

לדעתי אי שם בסוף שנות ה90 הגענו לפיק מוטורי שמשלב מודרניות,מנועים חזקים אמינות,וכיף מנהיגה. מאז אנחנו בירידה מתמדת בנושא האמינות והפאן והתקשורת של הנהג עם הרכב.

לדוגמא סידרה 3 של ב.מ.וו E36,|(91-98( לדעתי נחשבת לסדרה 3 הטובה ביותר,328,וM3 חזקות מספיק,אמניות נפלאה ותקשורת ופאן מהרכב שלאחר מכן רק מדרדרים כנ"ל נושא האמינות.

גם אצל פורשה מצב דומה כאשר השיא היה אי שם באמצע שנות ה90 עם ה993,ואפילו פרארי היחידות שאני באמת מזיל מהן ריר היו ה355 ו550 מתי ? שנות ה90 כמובן.

כמובן שיש עוד הרבה דוגמאות עוד אחת בולטת היא הE39 סידרה 5 של שנות ה90 המופלאה. מיאטה NA, ואפילו אצל הצרפתים ה306GTI הייתה הפיזו החמה האמיתית אחרנה,רנו הצליחו למשוך עוד עשור וכל הכבוד להם עם הקליאו.אבל כנראה שגם זה נגמר בדגם האחרון.

מסכים לגמרי.

יש לי נסיון עם מכוניות ספורט מכלל השנים אספנות עד חדשות, אם להשוואת סדרה מסויימת של דגם מסויים לאורך השנים, מכוניות הGT קופה הגדולות של במוו למשל, אפשר להגיד שהבמוו E9 CS האגדית מבחינת נהיגה מיושנת וספינתית לטעמי, מחליפתה מאמצע שנות ה80 ה635CSI היא כבר רכב הרכב יותר מחובר לכביש, קצת ספינתי ללא שיפורים אך מהנה בהרבה ומרגיש כבר רכב מודרני שלא נופל מביצועים של שלל מכוניות מודרניות, הסדרה 6 מסוף שנות האלפיים היא רכב מהיר בהרבה מקודמותיה ללא השוואה בכלל , אך מרגישה מנותקת ופחות מהנה מהE24.

אותה השוואה בדיוק אני יכול לעשות כל דורות הסדרה 3, מהE21 ועד הE90 (בF30 החדשה עוד לא יצא לי לנהוג) כאשר הפיק של השילוב בין נהיגה ורכב מודרני היא הE36, אני אישית מחזיק בE30 בגלל העדפות עיצוב, וברוטליות בנהיגה לעומת הE36.

ולטעמי רוב המכוניות בהשוואה למחליפותיהן המודרניות של אותו יצרן מהנות יותר מהמחליפות המודרניות ומכוניות מהנות לנהיגה שצויינו פה כולל כמה תוספות שלי 36\E30, אלפא 75 , פיג'ו 205 GTI , סיטרואן ZX\306 (העדפה לזד איקס), פיג'ו 106 על דגמי הספורטיבים, 145 תלתן ועוד הרבה... כמובן שיש מכוניות כמו קליאו ספורט שהן מודרניות עם הכיול הנכון אבל הן יחידות בקטגוריה שלהן, כל המתחרות כבר איבדו הרבה מהקסם ומהנהיגה, עם משקל עודף, בקרות מיותרות וכיול סלחן לתת היגוי ולא להיגוי יתר.

לגבי שימוש יומיומי ברכב מיושן נטול אבזור, השימוש ברכב שלי משתנה לפי תקופות ולפי המצב רוח, אני יכול לסוע עליה אחת לסופש ואני יכול להתנייד איתה ביומיום. את המזגן וההגה כוח בE30 אני הוספתי בעצמי למרות שאופציונלית כחדש אפשר היה לקבל אותם ורוב המכוניות מצויידות בהן מהמפעל, אחד הדברים שאני נהנה מהם זה להתנייד ביומיום, לעמוד עם מזגן וחלונות סגורים בפקקים ביחד עם מאזדות וטויוטות ולא לפול מהן מבחינת נוחות (חוץ מקשיחות הנסיעה אך זה כבר התאמה אישית שלי), וכשהכביש מתחיל להתרוקן מלבד ההנאה שאני מקבל מרכב הנעה אחורית, נטול בקרות ומומנט של 6 צלינדר, הרכב שלי גם יותר מהיר מרוב המכוניות הממוצעות בכביש.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

אותה השוואה בדיוק אני יכול לעשות כל דורות הסדרה 3, מהE21 ועד הE90 (בF30 החדשה עוד לא יצא לי לנהוג) כאשר הפיק של השילוב בין נהיגה ורכב מודרני היא הE36, אני אישית מחזיק בE30 בגלל העדפות עיצוב, וברוטליות בנהיגה לעומת הE36.

.

לא מסכים,

אמנם ב-E30 לא נהגתי אבל כן נהגתי ב-E36 תקופה ממושכת מספיק וגם החזקתי E46 ונהגתי ב-E90.

הפיק של סדרה 3 דווקא מגיע ב-E46 כי שם טמון השילוב ה"שלם" ביותר בין רכב מהנה לבין רכב מודרני.

חלק אומרים שיש ירידה קטנה בהתנהגות של ה-46 לעומת ה-36, חלק אומרים שנותרה זהה, בפן המודרני בכל אופן יש שיפור משמעותי כשהוא בא לידי ביטוי הכי הרבה במישור הבטיחותי- כמכונית, ה-46 הרבה יותר מתקדם מבחינה בטיחותית מה-36, במיוחד בדגמים שלאחר מתיחת הפנים (2003 ומעלה).

ב-E90 גם יש עליה בבטיחות אבל לא משמעותית כמו בהשוואה לדור הקודם וכן יש נסיגה מסויימת בהתנהגות (זו עדיין נותרה מכונית נהיגה משובחת, אבל לא מרגשת כמו הדורות הקודמים).

ה-F10 היתה עתידה להיות "הרכב הבא שלי" לאחר ה-E46 אבל למרות המנוע המרשים ב-328 (270 כ"ס מ-2 ליטר ולא מעט מומנט) משהו קצת אכזב אותי במעבר ל-6 צילינדרים במקום ה-6 טורי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הE46 שלך הייתה עם חבילת ספורט? הE46 היחידה שממש נהנתי ואמרתי שהיה לה טאץ' של בימר ישנה יותר זאת 330 מיובאת עם חבילת ספורט ZHP מלאה שכוללת הנמכה, בולמים אחרים, מסרק הגה בין הקצרים שבמוו יצרו, גאנטים 18 שתי מידות ועוד הרבה דברים, הE46 הזאת גם נחותה בנוחות מכל E46 אחרת שנסעתי בה והשילוב הזה כנראה עושה את ההבדל.

הE30 לטעמי ולטעם רבים אחרים, מהנה יותר מכל שאר הדורות, במיוחד בשילוב שאני בניתי באוטו שלי שבעצם שיפרתי את הנקודות החלשות בהם הE30 נפלה, אך E30 לא אוטו מודרני ולכן אני עדיין נשאר בדעה שהאיזון הוא בE36, למרות שזה הדור הכי פחות אהוב עלי מבחינה עיצובית.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

בגלל זה אני חובב איטלקיות לדעתי אילו מכוניות הלא ליסינג היחידות שנשארו נגיד לבראבו יש הרבה מאוד קסם אמנם ההגה לא מתקשר וחשמלי אך מצד שני הוא מדויק יש לך גיר רובוטי שיכול להיות מהנה במצבים שאתה מנסה לשלוט ברכב ומנוע עתיר מומנט או אלפא 147 שהיא גם אלטרנטיבה ראויה.

המכוניות הגרמניות מדויוקות וחזקות הצרפתיות רכות וכנועות ביפניות והקוראניות לא יודע בכלל מה הסיפור שלהן אבל האיטלקיות יודעות איך לשלם תשוקה של פעם עם טכנולוגיה של היום

פורסם

תגדיר מה כולל המונח "איטלקיות" ?

מאז האלפא סוד, מנוחתה עדו, לא נהגתי על אף קומפקטית איטלקית שהיתה מהנה באמת לנהיגה, ואפילו האלפא 147 נפלה משמעותית מהפורד פוקוס בהתנהגות הכביש שלה.

אין לבארבו שום "אופי איטלקי", בטח לא כזה שזוכרים חובבי הגה וותיקים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בגלל זה אני חובב איטלקיות לדעתי אילו מכוניות הלא ליסינג היחידות שנשארו נגיד לבראבו יש הרבה מאוד קסם אמנם ההגה לא מתקשר וחשמלי אך מצד שני הוא מדויק יש לך גיר רובוטי שיכול להיות מהנה במצבים שאתה מנסה לשלוט ברכב ומנוע עתיר מומנט או אלפא 147 שהיא גם אלטרנטיבה ראויה.

המכוניות הגרמניות מדויוקות וחזקות הצרפתיות רכות וכנועות ביפניות והקוראניות לא יודע בכלל מה הסיפור שלהן אבל האיטלקיות יודעות איך לשלם תשוקה של פעם עם טכנולוגיה של היום

טוב אבל מזה לא.

Porsche 944 turbo

פורסם
הGT קופה הגדולות של במוו למשל, אפשר להגיד שהבמוו E9 CS האגדית מבחינת נהיגה מיושנת וספינתית לטעמי, מחליפתה מאמצע שנות ה80 ה635CSI היא כבר רכב הרכב יותר מחובר לכביש, קצת ספינתי ללא שיפורים אך מהנה בהרבה ומרגיש כבר רכב מודרני שלא נופל מביצועים של שלל מכוניות מודרניות, הסדרה 6 מסוף שנות האלפיים היא רכב מהיר בהרבה מקודמותיה ללא השוואה בכלל , אך מרגישה מנותקת ופחות מהנה מהE24

די, תמשיך :lol:

ולבחור שטען שהוא לא מוכן לוותר על מזגן והגה כוח- את שני האבזרים הללו, ויותר, יש לי ברכב שלי משנת 78' (E24 כפי שצוין לעיל לצורך העניין).

רכב ישן יותר אינו אומר בהכרח פרימיטיביות ו-וויתור על הנאות

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם
היי חברי אוהבי התחום המוטורי,נכון אני מחזיק ברשיון בדיוק שנתיים אבל בשנתיים האלו הספקתי לנהוג בהרבה סוגי מכוניות,ועוברת לי הרבה המחשבה בראש שכל שאני נוהג במכונית חדשה יותר, אני מרגיש פחות שולט ופחות כיף אם גם את מרגישים כך או שלדעתכם זה תלוי ברכב כי עשיתי השוואה בראש בין שלושה מכוניות, סתם השוואה של בחירה מקרית בין יונדאי I25 1.4 אוטומטית,רנו מגאן ידנית 07,ופורד פיאסטה 96 ידנית,והכי היה כיף לנהוג בפיאסטה הרגשתי יותר חופשי ושאני פוקד את האוטו ולא הוא אותי, ברנו גם נחמד אבל יש קצת מקרים שמרגישים שרכב מכתיב לי וביונדאי I25 מצאתי את עצמי משתעמם באוטו גם בגלל הגה זוועתי שרציתי לתלוש ממקום וגם משעמם כאילו אוטו צפוי מידי, מצטער שחפרתי מקווה שתבינו ותביעו את דעתכם בנושא.

עצם בחירת המכוניות שלך היא שגויה. כל הרכבים האלה משעממים מוות!

תקנה רכב מיוחד ולא תרגיש "משועמם"...

אני מודה שאני משוחד כאחד מ600 בעלי סאאבים בארץ :lol:

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

פיאט בראבו??? בחיי שאתה לא נורמלי.

כל דגמי פיאט ב-15 שנים האחרונות לא ראויים ליחס בכלל.

פיאט 500 החדשה או האברת' נותנות ניחוח איטלקי קלאסי של פעם.

פונטו לעומת זאת היא כישלון שנמשך יותר מדי זמן.

אם אתה בוחר איטלקיה עדיף שתהיה אלפא או לנצ'יה ולאו דווקא בבוסית המשעממת שלהן

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...