Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום

ראיתי הרכב ה״ל אתמול.

מצב כללי של האוטו טוב לדעתי אחרי נסיעה.

תקלות מהקל לכבד:

גג מצב לא משו חלון אחורי צהוב יש פיצוצים קלים.

יש טיפה קרעים זהו.

הסטרטר קשה לסובב אותו אבל מתניע מהר.

ווינקר קדימה שמאל בעייתי. פעם כן פעם לא.

בנסיעה ישר יש לאוטו נטיה קצת לימין סיבוב הגה לשמאל קשה ולימין מהיר יותר.

מכסה אחורה באגאז אחורי וטמבון אחורי

קילופי צבע וקצת צבע דהוי בלבד השאר קוסמטיקה טובה פנסים גנגל אייז קדימה. אחור רגיל.

הותקן 3 מדים סקאלות בצד שמאל בקורה של הרכב: מד טורים שלא עובד. חום מנוע ניראה תקין ומד גיר אין לי מושג מזה אומר גם ניראה תקין.

מעבר לזה בנססיעה שחולקה ל3 דהיינו התנעה וכיבוי סה״כ נסיעה של 30 ד לערך

מנוע שקט נעים גיר סביר ידני לא עושה חריקות בהעברות קדימה ורברס טיפה נוקשה אבל אין רעש כלל בהעברות הגיר נעים אבל קצר

בדריחה קצרה הוא. מבנה הרכב לא מוזנך וניראה טוב.

אבל הוא אומר שמלבד לטיפול שמן פילטר ודברים חפיף ככה לא טיפל כלל לא עשרת אלפים ולא טיימינג וכן היא צריכה לעבור ממש בקרוב אותם הרכב אצלו שנה וחצי יד 3 או 4 לא זוכר אבל לא יותר. מחיר 13 אלף.

מה דעתכם כמה עלות התיקונים טיפולים ובאופן ככלי חוות דעתכם... כי היא חשובה תודה.

מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? מה שאהוב עליך עשה לחברך!

פורסם

גג זה עסק יקר מאוד, שים לב טוב טוב לזה.

תנסה לשפוך מלמעלה מים ותבדוק שאין יותר מדי נזילות.

תסתכל פחות על החיצוניות כי את זה אפשר לסדר, תראה שמכאנית הרכב במצב טוב ושמור, ותבדוק שלדה.

פורסם
תראה שמכאנית הרכב במצב טוב ושמור, ותבדוק שלדה.

לפי התאור נראה שהרכב לא שמור מכאנית

פורסם

איזה מנוע זה?

אם זה 60 כ"ס הרגיל אז כל מה שצריך לטפל זה שמן ופילטר.

ולדאוג שהנוזל קירור נקי ושל פיאט (פראפלו) ולא שום שקר אחר.

טיימינג במנוע הזה לא קריטי, אם נקרע לא נהרס שום דבר, רק צריך גרר ולהחליף את הטיימינג.

גג זה עניין יקר, ותבדוק שהחוסר איזון בהגה זה בגלל בעיות פשוטות ולא בגלל תאונה קשה שהאוטו עבר ותוקן עבר בצורה לא איכותית.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

על פניו נשמע שלרכב מצבר חלש במקרה הטוב (קשיי התנעה), דרוש כיוון פרונט, החלפת/תיקון ידית איתות וטיפול יקר בגג.

בנוסף זה אני מניח לפי התיאור של רמת ההזנחה, דרוש טיפול ויישור קו כללי שכולל חלקי מתלה, בטח גם הצמיגים לא טריים ועוד.

בנוסף למחיר הקנייה יש כאן השקעה לא קטנה על הרכב. זה מגולם במחיר?

אני חושב שזה דגם עם מנוע 1.6 בעל 90 סוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב כזה קונים רק אם זה ממש החלום שלך ושווה לך להשקיע.

אני בזמנו חיפשתי אחת כזאת ובדקתי לפחות 4. מה שאני יכול להגיד לך זה כזה דבר..

קודם כל לא תמצא אחת עם גג במצב טוב. וגם אם כן, גם כשהמכוניות האלה היו חדשות הגג נזל בהם.

אם אתה כבר מתכוון לחשוב על להחליף גג תכין 5 אלף וצפונה.

למרות שקשה מאוד למצוא אותם, בזמנו היו כאלה הרבה בלוחות. היום תמצא אולי 1 או 2 פעם בכמה חודשים.

תתכונן לזה שהם יהיו יד 10, אם אתה מדבר על הצהובה מיד 2, אני חושב שפעם היא היתה שייכת לבחור מקרית שמונה.

בזמנו הכרתי אחת אחת בעל פה כמעט ומה הם עברו.. אולי יש תיעוד של זה בפורום של פיאט fiatclub.co.il

אז הם היו נמכרות סביב ה 8-9 אלף שקל. השמורות יותר דרשו עליהם מחירים מופקעים.

אם אתה כבר מחפש רכב כזה, לך רק על זאת עם המנוע של ה 1250 כמו של כל הפונטו הרגילות ולא גרסת ה 1600 ששם יש המון בעיות וחיפוש מנוע כזה אחרי זה הוא סרט.

היתרון ברכב הזה הוא שכל החלפים שלו זולים. כל הבעיות שציינת סבירות לכל רכב שקונים, במיוחד בשנתון הזה ודורשים יישור קו.

ליפול על פונטו קבריולט שמורה שואף ל 0 אחוזים. רובם עברו בין צעירים והחליפו ידיים כל שנה.

אם בא לך להשקיע לך על זה.

אני הייתי אומר גם שרכב כזה דורש חנייה פרטית, הוא מושך עיניים בצורה מפחידה :wink:

פורסם

רכב שכדאי לקנות רק בקטע סנטימנטאלי, אם מתחשק לך להשקיע כסף וליהנות.

תקנה ב-10-11K, אבל יעלה לך עוד 10K לסדר דברים מסביב.

מנוע 1600 שקשה להשיג לו חלפים ואלה המקוריים עולים ממון רב.

החלקים היקרים האלה, גרמו לאנשים רבים לאלתר קומבינות - למשל ישר צינור שיוצא מהמנוע שמוליך נוזל קירור ויש לו שסתום לחץ, שעלותו מאות שקלים - באוטו של חבר זה הוחלף בצינור רגיל שחתכו לפי מטר רץ, והתפוצץ כשהוא נסע עם הרכב. הרכב נגרר והצינור הוחלף למקורי. כך היו עוד אינספור אילתורים. כל אחד נגע ברכב, חסך בו והעביר הלאה.

לכן, אם אתה מוכן נפשית ליישור קו אכזרי, שכולל החלפה מראש של כל הצנרת, גומיות, תושבות וכו' בשילוב עם תיקונים קוסמטיים של הגג והפנים (שכבר בטח לא במיטבו) - אז למה לא. יהיה לך רכב מיוחד מאוד.

קח בחשבון שההשקעה לא מחזירה את עצמה ואין הרבה אנשים שישימו 20K על רכב בן 16.

פורסם

1 אין מזגן לא מרגישים כלום

2 מנוע 1.2 הכל ידני

3 עוד לא שפכתי מים על הגג

4 מצבר צמיגים מצב בסדר

5 כמה יעלה מחירים תיקונים לליקויים הנל אני אשדודי שוקל לסוע לאורן בחולון מה עם כיוון פרונט תנו לי המלצות

תודה רבה

מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? מה שאהוב עליך עשה לחברך!

• תוכן חדש...