Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אונו החדשה , רנו 5 החדשה , פג'ו 205/106 החדשה , סקסו/AX/ZX/קסרה/, סובארו ג'סטי , אופל אסקונה, דייהטסו אפלאוז , מיצובישי קולט , והכי חשוב הונדה "שפיץ" :roll:

אני חושב שהיצרניות היו מצליחות בהרבה במקום להביא שמות חדשים היה עדיף להוציא רכב עם שם כמו דגם של פעם ואותו פלטפורמה רק חדיש ומודרני ועדכני כמו לדוגמא הפונטו 2012 או הסיוויק 2012 או C4 אלו למשל המשיכו את הייצור

Tuning:lol:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי כי הם רוצות שנשכח דגמים שהיו בעייתים או עם בעיות אמינות.

כמו כן שם חדשה לדעתי מצביע על קידמה ולא משהו ששיך לעבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיאט אונו - יש בברזיל, אפילו דגם חדש יותר שמיוצר לצד הישנה.

רנו 5 - הציגו לא מזמן קונספט של חטיבת הספורט.

סובארו ג'אסטי - היתה קיימת עד לא מזמן, התבססה בעבר על סויפט, איגניס וסיריון.

הונדה שפיץ - היה כינוי של הסיויק המרובעת מתחילת שנות ה-90, ממש לא דגם.

דייהטסו אפלאוז - אין לדייהטסו משפחתית קומפקטית היום, אלא רק מכוניות קטנות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לחלק מהדגמים הישנים היה מוניטין לא טוב ולכן הוחלט לשנות את שם הדגם. (אופל אסקונה למשל, לא היה דגם מוצלח מאוד, האסטרה, עם זאת, עדיין מיוצרת)

חלק אחר נגנז בגלל מיזוג של יצרניות וחוסר צורך בדגם מסויים (דייהטסו אפלאוז - דייהאטסו נרכשה ע"י טויוטה והפכה לחטיבת הרכבים הקטנים, האפלאוז הייתה מתחרה של הקורולה ועכשיו אין בה צורך)

חלק מהדגמים (חלק גדול מאוד) עדיין ממשיך תחת אותו שם.

סובארו ג'אסטי עדיין מיוצרת (דייהטסו סיריון).

הונדה סיוויק עדיין מיוצרת ("שפיץ" היה כינוי שקיבל דגם מסויים רק בארץ).

סיטרואן כבר כמה שנים הולכת בכיוון "גרמני" ועל כך השמות של הדמגים שלה (מקביל לA'ים של אאודי).

מיצובישי קולט גם כן עדיין מיוצרת היום.

חלק מהיצרים חווים כל כמה זמן "התקפי רטרו" ואז אנחנו מקבלים רכבים דוגמא המוסטאנג, פיאט 500 או מיני קופר

בגדול לכל הדמגים שציינת יש היום מחליפות, בחלקן השם שונה או 'הומשך' (כמו בפג'ו) ובחלקן השם נשאר זהה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש גם מקרים הפוכים, שהיצרן/היבואן משנה את השם של הדגם כדי למתג את הרכב מחדש.

סובארו b3 זה בעצם impreza .

לא עולות לי עוד דוגמאות כרגע :mm_eek:

פורסם

יש דווקא הרבה שמות שהולכים עם היצרנים:

גולף למשל, כבר 7 דורות עם אותו שם.

פולו גם כבר מספר דורות טובים - אותו דבר.

קליאו - כבר דור רביעי שצריך להגיע לארץ בקרוב, מעל 20 שנים אותו שם.

פיאט פונטו - מאמצע שנות ה-90 אותו שם.

טויוטה קורולה - אם אני לא טועה משנות ה-70 השם הזה עוד קיים.

בטוח שיש עוד ולא עולים לי כרגע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לחלק מהדגמים הישנים היה מוניטין לא טוב ולכן הוחלט לשנות את שם הדגם. (אופל אסקונה למשל, לא היה דגם מוצלח מאוד, האסטרה, עם זאת, עדיין מיוצרת)

האסקונה לא היה דגם מוצלח? לאסקונה היו 3 דורות, אסקונה A B ו-C, יוצרה בין 1970 עד ל- 1988.

ורק מהאסקונה B נמכר יותר מ- 1,200,000 יחידות (בזמנים ההם זה מספר מכובד).

אני לא מבין מאיפה המסקנה הזאת :wink: ?

פורסם

באופל/ווקסהול שינו במהלך שנות השמונים את כל השמות על מנת ליצור אחידות בין שני המותגים ולתת תחושה של התחלה חדשה, עם עיצובים מודרניים ואוירודינמיים. למרבה הצער, ביחד עם השמות החדשים אובחנה גם ירידה באיכות, מגמה שהחלה עם המעבר להנעה קדמית ולמנועי OHC מודרניים.

וכך;

קורסה/נובה הפכו לקורסה.

קדט/אסטרה הפכו לאסטרה.

אסקונה/קווליר הפכו לוקטרה.

רקורד/קרלטון הפכו לאומגה.

סנטור/רויאל הפכו לסנטור.

בעוד המונזה והמנטה החביבות הלכו לעולמן.

קח למשל את הקדט. השימוש במותג קדט החל עוד לפני מלחה"ע השנייה - ועפי"ר, קדטים היו מכוניות שמרניות וסולידיות. בשנות השמונים, מול הגולף שהיתה צעירה ושיקית, זה פשוט לא היה זה.

כך גם המותג אסקורט אצל פורד, שבסוף שנות התשעים היה מותג מיושן ובעל דימוי בהתאם - ולפיכך הוחלף ע"י הפוקוס.

ייאמר לזכות פיז'ו, כי מדיניות שמות הדגמים שלהם התבססה לאורך השנים על התחדשות ולא על קיבעון, לפחות עד השנה האחרונה(שם הדגם 308 ממשיך לדגם חדש שנחשף בשבוע שעבר).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

המיתוג הוא עניין מקומי. זוכים, למשל שהאימפרזה 1994 (הדגם הראשון בשנתו הראשונה ) כונה בארץ "גרנד ליאונה" - כדי להמשיך את המיתוג המצויין של הליאונה הקובייתית (פשע)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ויש גם מקרים שהיצרן חוזר לשם ישן

פולקסווגן החזירו את הג'טה לחיים אחרי הבורה ואפילו הדגישו שזה new jetta פן יתבלבלו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

העניין עם פולקסוואגן קצת שונה.

היא תמיד נקראה ג'טה בארה"ב, גם שבאירופה היה וונטו ובורה.

בגלל ההצלחה של הרכב בארה"ב, הם החליטו לחזור לשם ג'טה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כשלנצ'יה עשו את החידוש עם הדלתא רציתי להקיא. איך אפשר להשוות בכלל?

כשאתה מאמץ שם אתה מתחייב. זה סיכון. אם מחר תצא אלפא 147 יהיו לי ציפיות גדולות ממנה. זה לא תמיד טוב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
השם ג'טה מעולם לא מת. הבורה ששווקה בשווקים האירופאים ובארץ שווקה בארה"ב בתור ג'טה.

בארץ השם ג'טה היה מת והדור שלפני הבורה אפילו לא היה מוצלח

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כשלנצ'יה עשו את החידוש עם הדלתא רציתי להקיא. איך אפשר להשוות בכלל?

אפשר גם אפשר. כשאתה שומע דלתא אתה חושב על אינטגרלה, אך רובן של הדלתות היו דגמים עממיים עם מנועי 1.3, 1.5 ודיזל. הדלתות הרגילות היו מכוניות חביבות ושיקיות, גרסת ה-HF גם הוסיפה קצת ביצועים, אך אינטגרלה יש רק אחת.

הדלתא הנוכחית היא מכונית נאה ושימושית מאד. אם למישהו בסמל"ת היה שכל לייבא אותה גם עם מנועי 1.4 מוגדשים ותיבה ידנית ולמכור אותה בטווח שבין פוקוס לגולף, לא היית כותב את מה שכתבת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...