Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמיד אפשר להגיש תביעה לבית משפט.

בבית המשפט תצתרך להוכיח שאכן נפגעת כתוצאה מהוצאתך מהרכב בצורה לא זהירה על ידי אדם שלא הוסמך.

ל'

זה ממש לא בעיה להוכיח כאלה דברים, השאלה מי ישלם את המיליונים שיבקשו?

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם האדם שניסה לחלץ אותך גרם לנזק גופני,

אאל"ט ניתן להגיש תביעה אישית מול אותו מחלץ.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אם האדם שניסה לחלץ אותך גרם לנזק גופני,

אאל"ט ניתן להגיש תביעה אישית מול אותו מחלץ.

ל'

זה מה שאני אומר.

אם אני עכשיו עד לתאונה ואני יפעל כמו פותח הנושא, ויעזור להם ויחלץ אותם מהרכב במקרה שנגרם לאחד מהם שיתוק בגללי הוא יכול לתבוע אותי ולבקש מליונים.

זו הסיבה שלפי דעתי לא צריך להתערב בדברים כאלה, צריך להזמין מד"א ורק במקרה של סכנה ממשית לעשות מעבר לזה.

פורסם

אני לא שופטת ובוחנת את ההתנהלות של כל אחד בזירה של ת.ד,

יכל להיות שהוא ראה לנכון להוציא אותו מהרכב והנוסע/ נהג שיתפו פעולה ויצאו.

אני עוזרת במה שאני יכולה אבל לא מזיזה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אשתי צילמה תמונה אחת כשהתחלנו לעזוב את המקום. זאת תמונה מאוד לא מוצלחת אבל זה מה יש. בצדה הימני ניתן לראות את קצהו של עמוד הרמזור שהסקודה הפילה, מוטל על הכביש בסמוך מאוד למעבר החציה, וכן את כריות הוילון של היונדאי שנפתחו.

התכוונתי מצלמה שמתעדת את הנסיעה (ולא סטילס אחרי התאונה), פשוט הבנתי ממה שכתבת, שראית את התאונה בלייב.

פורסם
אכן ראיתי את התאונה בלייב אבל מצלמה כמו זאת שהתכוונת אליה אין לי.

לא רק שהגשת הסיוע הייתה מתועדת, יכולת גם לסייע לחוקרי התנועה + להרים את הרייטינג של שרשור "ריכוזי DVR" שפשוט זועק לקצת אקשן.

שלא לדבר על מינימום רפי רשף מחר אחר הצהריים.

60 דולר, בנאדם!

פורסם

וככה בדיוק נראית החברה של היום - חשש לסייע לאדם שנפגע בתאונה שמא הוא יתבע אותך על הנזק שנגרם לו. אני באמת לא יודע מי יוצא כאן באור שלילי יותר, האדם שלא מושיט יד לעזרה (כמו המקרה המפורסם של מורה נהיגה דו"ג שנפגע ע"י משאית, בצומת אזור ושכב דקות ארוכות על הכביש בזמן שעשרות מכוניות פשוט חולפות על פניו) או הנפגע שמעוניין לתבוע את מגיש העזרה.

ושוב, כל אחד שיפעל לפי ההכשרה שלו , ידע ומצפון.

מקרה אישי שקרה לקרוב משפחה (עוסק בתחום הרפואה): ראה ברחוב אישה זקנה, קורסת לרצפה, ללא דופק . החל לעשות החייאה, החזיק אותה בחיים עד שהגיע ניידת מד"א. כעבור זמן, מקבל מכתב מעו"ד של הזקנה, בדרישה לפיצויים (שבר לה 3 צלעות בזמן עיסויי לב). העניין הגיע למשפט. במשפט קרוב משפחה הציג חו"ד מומחה , שבגיל כזה אצל נשים הצלעות פחות או יותר נשברות מנשיפה של גור חתולים. השופט נזף בזקנה, שלח אותה לחפש את חבריה וחייב אותה בהוצאות משפט. אני מצדי אמרתי לקרוב המשפחה שיתבע אותה על עוגמת נפש ,הוצאת דיבה וכל מה אפשר, אבל הוא איש רך לבב, לא רצה להתעסק עם זה. מיותר לציין, שבפעם הבאה שייראה מישהו מאבד הכרה ברחוב, הוא פשוט ימשיך ללכת , מבלי לעצור .

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

המקרה שקרה בחולון גם לי גרם לזעזוע,

ברגע שמגלים יותר פרטים ומה התרחש בדיוק, קשה לי להאשים את הנהגים שחלפו מבלי לעצור ולסייע,

כי לא היה אפשר לסייע, מה שהיה שם הוא דבר מחריד ביותר.

ובקשר לעיסויי לב, גם כאשר מבצעים עיסוי לאדם בריא יש סיכוי גדול מאוד שצלעות ישברו בזמן העיסוי.

ל'

פורסם
וככה בדיוק נראית החברה של היום - חשש לסייע לאדם שנפגע בתאונה שמא הוא יתבע אותך על הנזק שנגרם לו. אני באמת לא יודע מי יוצא כאן באור שלילי יותר, האדם שלא מושיט יד לעזרה (כמו המקרה המפורסם של מורה נהיגה דו"ג שנפגע ע"י משאית, בצומת אזור ושכב דקות ארוכות על הכביש בזמן שעשרות מכוניות פשוט חולפות על פניו) או הנפגע שמעוניין לתבוע את מגיש העזרה.

ושוב, כל אחד שיפעל לפי ההכשרה שלו , ידע ומצפון.

מקרה אישי שקרה לקרוב משפחה (עוסק בתחום הרפואה): ראה ברחוב אישה זקנה, קורסת לרצפה, ללא דופק . החל לעשות החייאה, החזיק אותה בחיים עד שהגיע ניידת מד"א. כעבור זמן, מקבל מכתב מעו"ד של הזקנה, בדרישה לפיצויים (שבר לה 3 צלעות בזמן עיסויי לב). העניין הגיע למשפט. במשפט קרוב משפחה הציג חו"ד מומחה , שבגיל כזה אצל נשים הצלעות פחות או יותר נשברות מנשיפה של גור חתולים. השופט נזף בזקנה, שלח אותה לחפש את חבריה וחייב אותה בהוצאות משפט. אני מצדי אמרתי לקרוב המשפחה שיתבע אותה על עוגמת נפש ,הוצאת דיבה וכל מה אפשר, אבל הוא איש רך לבב, לא רצה להתעסק עם זה. מיותר לציין, שבפעם הבאה שייראה מישהו מאבד הכרה ברחוב, הוא פשוט ימשיך ללכת , מבלי לעצור .

כי זו החברה הישראלית :-( .

אם בנאדם עובר תאונה הדבר הראשון שהוא יעשה זה לתבוע את כולם, וזה לא משנה אם זה הבנאדם שהציל לו את החיים או הבנאדם שכמעט הרג אותו.

תודה על הסיפור עכשיו אם אני יראה בנאדם נופל ברחוב אני לא יגע בו בכלל.

פורסם
אני לא יודע איזו השכלה\הכשרה יש למגיבים כאן, אבל התגובות אינן נכונות בלשון המעטה.

בהיותי חובש צבאי לשעבר, מתנדב מד"א במשך שנים לא מעטות - ההוראות הן קודם כל להרחיק את הנפגעים מכלל סכנה - לצורך העניין, הרכב שעבר התנגשות חזקה ועלול להתלקח\ להתפוצץ (כפי שקרה מספר שעות קודם לכן ליד בר אילן).

נכון, שלפגועי עמ"ש יכול להגרם נזק (ייתכן אף בלתי הפיך), אך לפחות הוא ישאר בחיים אחרי השריפה. אם הפצוע מזיז בעצמו גפיים ומנסה לצאת בכוחות עצמו - אין שום מניעה לעזור לו בכך. בנוסף לכך, הסכנה לפגיעת עמ"ש ברכבים מודרניים בעת תאונה חזיתית היא מינימלית (בתנאי שהנפגע היה חגור), בשל מבנה החגורה ,הגה ומשענת הראש.

אלעד - פעלת נכון, ללא צל של ספק!

פטבוי, כמתנדב במשטרה וכמי שראה תאונות, אני יכול לומר לך דבר אחד: בכל פעם שהגעתי עם הניידת לפני מד"א, רק כאשר היה צורך חיוני להזיז פצועים היינו מזיזים. במידה ולא רואים צורך חיוני, כלומר אם הרכב מתחיל לבעור או שהוא לא יציב (על שפת תעלה או משהו כזה) היינו מבצעים מיני חילוץ מהרכב.

ברכב שכב"א היו מגיעים הם היו מנסרים את הרכב ומד"א היו מקבעים אותו (צווארון, קרש גב ובמקרים מסויימים גם קיבועים מיוחדים לגפיים).

בכל פעם שהגעתי לזירת תאונה היינו מבצעים הכוונת תנועה (אפודים זוהרים, פנס ומעמידים את הרכב עם 4 וינקרים לפני ואם אפשר גם משולש) וכן חיתוך חגורות, וידוא הכרה ופיתוח שיחה עם הנפגעים כדי שלא יאבדו אותה.

סתם יש לי שאלה שמעניינת אותי, אם קרה לי דבר כזה ומשהוא בא ומשך אותי מחוץ לרכב וגרם לי להיות משותק.

כמובן שאפשר להוכיח שזה נגרם בגללו, אני יכול לתבוע את הבחור לא?

החו"ל קיים חוק שלא קיים בארץ - חוק השומרוני הטוב. החוק מגן על מי שהתכוון לתת סיוע אך גרם בפועל יותר נזק. בארץ החוק לא קיים, לכן המסייע חשוף לתביעת נזיקין במידה והחריף את הנזק או גרם נזק שלא היה.

בכל מקרה, ואני יודע שכבר אמרו: בהגעה לזירת ת.ד. יש לפעול בסד"פ הבא:

1. שמירה על ביטחון אישי ומניעת פגיעה אישית שלכם;

2. בלילה - סימון בכל אמצעי אפשרי (אפודה זוהרת/העמדת הרכב עם אורות ו4 וינקרים פועלים, בשאיפה למשולש);

3. הרמת טלפון בד בבד למשטרה 100 או מד"א 101 ודיווח על התאונה, בדגש על הפרטים החשובים:

א. מיקום (בשכונה X או בסמיכות לנק' עניין מסויימת או מס' ק"מ בכביש);

ב. מספר הרכבים המעורבים, במידה ורכב התהפך/נזרק לתעלה יש לציין;

ג. הערכת מספר הפצועים ללא הערכת מצבם! אנחנו לא רופאים/פראמדיקים/חובשים ולכן לא נסתכן בכך;

ד. במידה וישנם נפגעים שנראים מעולפים/לא מגיבים, יש לציין זאת;

4. ביצוע הפעולות שמוקדן מד"א מנחה לבצע.

בשום אופן אין להזיז נפגע או להוציא אותו פרט למצבים הבאים:

1. רכב מתחיל לבעור;

2. רכב עומד במנח לא יציב (על שפת תעלה/צוק או בקרבת עמוד חשמל שנפגע);

נפגע שמזיז גפיים באופן עצמוני ומבקש לצאת מהרכב, ניתן לאפשר לו זאת ובתנאי שלא יסתובב וישכב על הארץ. בכל מקרה בו קיימות תלונות על כאבי ראש/בטן אין לאפשר לנפגע לזוז ולהמתין להגעת כוחות ההצלה.

אני יודע שקצת חפרתי, אבל נתנו כאן בחצי מילים מה צריך לעשות...

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
פטבוי, כמתנדב במשטרה וכמי שראה תאונות, אני יכול לומר לך דבר אחד: בכל פעם שהגעתי עם הניידת לפני מד"א, רק כאשר היה צורך חיוני להזיז פצועים היינו מזיזים. במידה ולא רואים צורך חיוני, כלומר אם הרכב מתחיל לבעור או שהוא לא יציב (על שפת תעלה או משהו כזה) היינו מבצעים מיני חילוץ מהרכב.

ברכב שכב"א היו מגיעים הם היו מנסרים את הרכב ומד"א היו מקבעים אותו (צווארון, קרש גב ובמקרים מסויימים גם קיבועים מיוחדים לגפיים).

בכל פעם שהגעתי לזירת תאונה היינו מבצעים הכוונת תנועה (אפודים זוהרים, פנס ומעמידים את הרכב עם 4 וינקרים לפני ואם אפשר גם משולש) וכן חיתוך חגורות, וידוא הכרה ופיתוח שיחה עם הנפגעים כדי שלא יאבדו אותה.

החו"ל קיים חוק שלא קיים בארץ - חוק השומרוני הטוב. החוק מגן על מי שהתכוון לתת סיוע אך גרם בפועל יותר נזק. בארץ החוק לא קיים, לכן המסייע חשוף לתביעת נזיקין במידה והחריף את הנזק או גרם נזק שלא היה.

בכל מקרה, ואני יודע שכבר אמרו: בהגעה לזירת ת.ד. יש לפעול בסד"פ הבא:

1. שמירה על ביטחון אישי ומניעת פגיעה אישית שלכם;

2. בלילה - סימון בכל אמצעי אפשרי (אפודה זוהרת/העמדת הרכב עם אורות ו4 וינקרים פועלים, בשאיפה למשולש);

3. הרמת טלפון בד בבד למשטרה 100 או מד"א 101 ודיווח על התאונה, בדגש על הפרטים החשובים:

א. מיקום (בשכונה X או בסמיכות לנק' עניין מסויימת או מס' ק"מ בכביש);

ב. מספר הרכבים המעורבים, במידה ורכב התהפך/נזרק לתעלה יש לציין;

ג. הערכת מספר הפצועים ללא הערכת מצבם! אנחנו לא רופאים/פראמדיקים/חובשים ולכן לא נסתכן בכך;

ד. במידה וישנם נפגעים שנראים מעולפים/לא מגיבים, יש לציין זאת;

4. ביצוע הפעולות שמוקדן מד"א מנחה לבצע.

בשום אופן אין להזיז נפגע או להוציא אותו פרט למצבים הבאים:

1. רכב מתחיל לבעור;

2. רכב עומד במנח לא יציב (על שפת תעלה/צוק או בקרבת עמוד חשמל שנפגע);

נפגע שמזיז גפיים באופן עצמוני ומבקש לצאת מהרכב, ניתן לאפשר לו זאת ובתנאי שלא יסתובב וישכב על הארץ. בכל מקרה בו קיימות תלונות על כאבי ראש/בטן אין לאפשר לנפגע לזוז ולהמתין להגעת כוחות ההצלה.

אני יודע שקצת חפרתי, אבל נתנו כאן בחצי מילים מה צריך לעשות...

אז לפי מה שאתה אומר אפשר לתבוע אותי על נזק שיכול להיות שגרמתי גם במקרה שהרכב התחיל לבעור ואם לא הייתי מוציא אותם הם היו נשרפים?

פורסם

123sz עקרונית כן, מעשית, לא חייבים לצטט את כל ההודעה שנמצאת מעליך.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
גם מנהל אירוע שהוא חובש רפואת חירום ולרוב גם נהג, יכול להזיז ולעשות את כול מה שצריך .

אני מסכים זה תופס לגבי כל מי שיש לו הסמכה רפואית רלבנטית

פורסם

אז בקיצור המוסר השכל הוא שאסור לעזור לאף בן אדם זר.

אני תמיד עזרתי במקרים שקרו, אבל עכשיו אני לא עושה שום דבר מעבר להזמין מד"א לפחות עד שיוציאו חוק כמו שהבחור למעלה אמר שיש בחו"ל.

• תוכן חדש...