Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבלנות יש וגם ידיים טובות.

את האמת שהמפקד שלי בצבא גם מוכן לעזור לי עם זה. הוא גם המליץ על מורל טמפו :roll:

השאלה שוב - מגבר - כן, לא, למה? מה זה ייתן לי? על הHU הנוכחי שלי זה כדאי?

אני אגיד שוב - לא בא לי לפרק חצי אוטו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מגבר חיצוני זה כדאי, ההגברה הפנימית של הרדיודיסק לא מספיקה כדי להוציא את הפוטנציאל מרוב הרמקולים. כשמדובר במערכת מקורית העניין מסובך קצת יותר ויכול להיות שתהיה חייב מנחתים ועוד כל מניי... בתקציה של ה1000 שקל בטוח שלא ייכנס כל הסיפור הזה.

לגבי הטמפו, אני לא יודע ולא ממהר להמליץ לפני ששמעתי את הסט המקורי שלך...אני לא מסכים עם הגישה של "בטוח יהיה שיפור" ...כנראה ששיפור יהיה אבל בלי לשמוע את הקיים לא אמליץ על החלפה , 6*9 אחוריים ייתנו שיפור בטוח בגלל היכולת שלהם לנגן תדרים נמוכים (באסים) שאני מתאר לעצמי שחסרים לך כרגע.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
אתה מדבר על הגברה חיצונית שהבחור לא מתכוון להתקין כרגע. יכול להיות שיהיה שיפור מסויים אבל בלי לשמוע את הרמקולים המקוריים שם אני לא בטוח שזה מצדיק את ההשקעה....רמקולים אחוריים 6*9 נצילים וחזקים שיורידו עומס באסים מהקדמיים. פתרון זול וטוב.

קרא את ההודעה שלי שוב.

לא דיברתי על הגברה חיצונית, אמרתי שבכל מקרה בהחלפת סט יהיה שיפור וזה בעיניים עצומות, לא ברור לי מאיפה הקרדיט שאתה נותן לרמקולים זולים שיצרן הרכב מייצר בעצמו (כן גם את זה ראיתי) או שמזמין מאיזה יצרן סיני זול.

סט של חברה מוכרת גם אם התחלתי תמיד יתעלה על זה לא משנה איך תהפוך את זה.

הוספתי את עניין ההגברה החיצונית כצעד עתידי אפשרי שגם יתפקד טוב עם הסט שהוצע לבחור.

מעבר לזה בתקציב שהבחור ציין נכנס גם סט קדמי וגם 6x9.

פורסם

כבר אמרתי, שיפור יהיה כנראה , אבל לא בטוח שכזה שמצדיק את ההשקעה כל עוד הבחור לא עומד להשקיע בהגברה. אני לא מזמן ישבתי ברכב של חבר (סקודה פאביה) שגם הוא לא רכב יוקרה, הבחור השמיע לי את המערכת לאחר החלפת HU והיא נשמעה מצויין (הכל יחסי כמובן) ושאל אם הייתי ממליץ לו להתקין קופוננט אחר במקום המקורי בתקציב נמך יחסית , אחרי ששמעתי את הרמקולים שם עובדים בווליום לא נמוך ולא מזייפים דעתי האישית הייתה שכל עוד אין לו כוונה לעבוד עם הגברה חיצונית חבל על הכסף ועל ההשקעה בסט קומפוננט זול כלשהו. אגב אותו דבר אני יכול להגיד לגבי מאזדה 3 2013 שמאוד הופתעתי מהרמקולים המקוריים שלה.

אל תשכח שגם כשעובדים על ההגברה של הHU ומתקינים קומפוננט יש לו קרוסאובר ששורף חלק מההספק הגמככה לא גבוה במיוחד.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

לא הכל זה ההספק, ואתה צריך להבין שהאבחנה שלך היא אינדיבידואלית לך.

אולי בשבילך זה לא היה מהווה שינוי ששווה להשקיע (למרות שההשקעה פה לא גדולה) ובשביל מישהו אחר זה יהיה שינוי מאוד מורגש.

פורסם

אישית יצא לי להיות בכמה רכבים עם מערכת "סטוק" שממש נהנתי מהם, בנקודה הזו יש משהו במה שאסיף אומר.

א-ב-ל המערכות הללו על כל מכלוליהן נשמעות דיי טוב (יחסי) לזמן מוגבל, שנה שנתיים שלוש והרמקולים המקוריים פשוט נגמרים, כתלות באופן השימוש כמובן.

לדעתי, תחסוך טיפה, תתחיל במגבר וסאב.

או שתחליף את המקוריים בקומפוננט ומאחורה 6/9.

SCANSPEAK

פורסם

ד"א רק שנחדד את העניין , אני לא מזלזל בטמפו וברור שהוא טוב יותר מרמקול מקורי שמגיע ברכב (מבחינת הפטנציאל שלו) אני פשוט חושב שללא הגברה הוא לא ינוצל ובגלל זה לא תמיד יהיה שיפור גדוללעומת רמקול מקורי חדש (במקרה שהוא נשמע טוב- וכמובן שזה לא תמיד). השיפור עוד יהיה פחות מורגש כאשר מתקיניםרמקולים אחוריים 6*9 על הגברה פנימית של רדיודיסק הם תמיד יהיו דומיננטים יותר ולכן אני לא בטוח שהייתי משקיע בקומפוננט לא מוגבר (הכל תלוי באיך נשמע המקורי). 

פורסם

אצלי היו בעבר מקסימו ללא הגברה והם נשמעו טוב, אפילו טוב מאד, כמובן שמגבר רק הוסיף להם.

לדעתי תחסוך קצת ותוסיף מגבר, במידה והרמקולים הקדמיים עדיין שלמים...

SCANSPEAK

פורסם

אתם שמים לב שבשרשור מקביל אתם כותבים לבחור שכן יש לו יכולת ורצון להשקיע בציוד ברמה ואתם אומרים לו לא צריך תקנה בסיסי, ופה מנגד פותח השרשור כותב להשקיע כמה שפחות, להישאר מקורי וכולה להחליף רמקולים ואתם אומרים לו על מגבר (שיגרור עוד הוצאה זהה לתקציב שהוא הציב (המגבר עצמו, התקנה, חיווט).

החלפת רמקולים תהיה מספיקה לציפיות שלו, אין קשר להגברה, בגלל זה ממליצים על סטים התחלתיים של החברות השונות כי הם דיי נצילים ולא דורשים הגברה מטורפת ויש למספיק אנשים כאן נסיון איתם על הגברה של רדיו דיסק.

בדיוק כמו הנסיון שלך שכתבת בני על המקסימו.

ומה שבטוח שהשלב הראשון המומלץ זה להתקין את הרמקולים ורק אחרי התרשמות של פותח השרשור אם זה מספיק לו או לא ואז לשקול הוספת מגבר ולא להיפך.

פורסם

אף אחד לא אמר לו לקנות מגבר חיצוני, אני אמרתי שיקנה אחוריים 6X9 ואת הקדמיים אני לא אמליץ להחליף לפני ששמעתי אותם, יש רכבים שהקומפוננט המקורי בהם מפתיע לטובה וכל עוד ההגברה היא הגברה של רדיודיסק (ועוד מקורי) בלבד לא הייתי ממהר להחליף אותם.

אני מסכים שבהרבה רכבים הרמקול המקורי מצדיק החלפה גםם ללא שום הגברה, אבל לא בכולם ולא חושב שאני יכול להמליץ מבלי ששמעתי.

פורסם

שוב, כמו שאמרתי אינדיבידואלי לגמרי.

אם פותח השרשור החליט שלא מספקים אותו הרמקולים המקוריים אז כנראה שיש סיבה להחלפה.

שיפור כמו שאמרתי מרמקול בסיסי ביותר מאיזה יצרן עלום שם לרמקול של יצרן שמתמחה אך ורק ברמקולים אני אישית בטוח שיהיה.

פורסם

שוב, לפני ששמעתי לא אגיד להחליף, גם אם הוא חושב שהוא לא מקבל את התמורה מהרמקול הנוכחי יכול להיות שהמגבלה מגיעה מהHU שמתחיל להוציא אות לא נקי בווליום מסויים למשל.

אני בספק גדול אם למשל אחרי שהיית נכנס למאזדה 3 חדשה (2012-2013) שהיא אגב לא רכב יוקרתי במיוחד,היית ממליץ על להחליף לטמפו על המערכת המקורית וללא הגברה.

יכול להיות שברנו קליאו הרמקול שמגיע הוא על הפנים ויכול להיות גם שלא, אבל אני לא מסכים עם המלצה ללא שמיעה.

המלצה על רמקול 6*9 אני אתן כי אני בטוח שהוא יספק לו באס ועצמה שכנראה חסרים לו כרגע.

פורסם

טוב זה נכנס למשחק של מי נתן את המילה האחרונה ואני אפסיק בתגובה הזו.

אמרתי את דעתי, יצרן שמתמחה בתחום מסויים תמיד ייתן מוצר טוב יותר מיצרן שמייצר מגוון מוצרים ואחד בלי שם.

עוד דוגמא שיכולה להמחיש את התמונה, טלוויזיה טובה ככה שתהיה עם הרמקולים הכי טובים שיש שיכולים לספק את מרבית האוכלוסייה לא תגיע לעולם לאיכות של מערכת קולנוע אפילו הכי מצ׳וקמקת שיש.

ודרך אגב כן שמעתי במאזדות החדשות, לי אישית זה לא היה וואו אבל אני כבר רגיל יותר מידי למערכות מושקעות ויכול להיות שזו הסיבה.

פורסם

לא ניכנס איתך לשום ויכוח של "מי ייתן את המילה האחרונה".

מסכים שבמאזדה 3 חדשה זה לא וואו, אבל גם טמפו על HU מקורי זה לא וואו.

וההשוואה בין רמקול של טלביזיה לקולנוע בייתי לדעתי לא נכונה פה. הוויכוח הוא יותר אם הHU המקורי יוכל לנצל מורל טמפו ככה שהוא יישמע משמעותית טוב יותר מרמקול מקורי. ברוב המקרים כן, והייתי ממליץ להחליף ובחלק מהמקרים לא.

השוואה נכונה יותר אם כבר היא שתגיד לי שיש לך מערכת מיני פשוטה בבית, אם תקבל שיפור מלחבר לה רמקול טוב יותר. כנראה ששיפור משמעותי יהיה ברוב המקרים אבל זה כבר מאוד תלוי באיך נשמע הרמקול המקורי שחובר אלייה.

פורסם

זה לא שהרמקולים זבל לגמרי, בגטס שלי היו למשל רמקולים גרועים יותר.

אבל בווליום מסוים יש רעשים וזה מעצבן לשמוע מוזיקה ככה.

אני מחפש שיפור מקסימלי בתקציב מינימלי נקרא לזה כך. מה הכי טוב שאני יכול להוציא מהתקציב?

סאב ברכב קטן כמו שלי - זה באמת רלוונטי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...