Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, כמו שתראו אני חדש בעיניין המערכות. ואם להיות כנה, אני לא מחפש להיות מבין גדול בתחום

אני פשוט לא רוצה ללכת לחנות כמו אוטודיפו ולקפוץ על הדבר הראשון שהמוכר יגיד לי ש"זה אחלה של מערכת".:oops:

ולעיקר..

אמא שלי קנתה מכונית חדשה ואני עומד לקבל הרכב הקודם שלה

דייהטסו YRV שנת 2001

יש ברשותי כרגע Pioneer DEHP5050UB (לא מותקן ברכב עדייו, חבר שלי הביא לי אותו עקב שדרוג8)

מה שכן, כל הרמקולים שנמצאים כרגע ברכב, הכל stock ואף פעם לא נגעו בהם מאז שהרכב אצלנו.

עקב העובדה שאני לא מאמין שאני ישאר עם הרכב הזה יותר משנתיים שלוש אני לא רוצה להשקיע יותר מידי כסף

אבל אני כן רוצה להשקיע באיזור ה1500 פלוס מינוס בשביל לשפר קצת. (לא יותר מ-2000)

כמו שאמרתי אני לא מבין יותר מידי בנושא אבל מה הייתם ממליצים להוסיף ו\או להחליף ברכב.

אני מצטער אם זה קצת כללי מידי אבל זה ממש תחום שאני לא מתמצא בו ואשמח לקצת עזרה.

תודה רבה. כריס.

פורסם

אם כבר יש לך רדיודיסק, תוכל לרכוש סט קומפוננט+מגברון+התקנה.

אם תהיה מוכן לרכוש ציוד משומש, אולי תוכל להוסיף גם סאב ולסגור אחלה מערכת.

מתחדשת*

פורסם

אגב כל הציוד שתתקין למעט בידוד ובניות קסטום (בהנחה שלא תקנה את אוטו רכב בדיוק), 2 הדברים שציינתי הם יקרים ולא מדברים אליך בכלל, ז"א שכל מה שתתקין בתקציב הזה תוכל להעביר לרכב הבא שלך או למכור.

JL Audio

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות :)

אני מעדיף לא לרכוש ציוד משומש מהסיבה שאני לא אדע בדיוק מה לבדוק ב-מה שאני אמצא ובכללי עקב חוסר ידע בנושא.

לגבי הסט שציינת, האם תוכל להיות קצת יותר ספציפי מבחינת דגמים?

אני לא יודע מה יתאים ספציפית לאוטו שלי מבחינת הגודל של הרמקולים :oops:

איזה חברה, איזה מידה וכו'. אני באמת לא מכיר ולא מתמצא אז אשמח אם

יש אפשרות כלשהיא בבקשה לתת לי לינקים ספיציפים מZAP שלדעתך\לדעתכם יעשה את העבודה בתקציב?

אני בוטח בפורום הזה לגמרי ככה שהסט שתציעו זה כמעט בטוח גם האחד שאני בסוף יקנה:oops:

תודה רבה:)

נ.ב

סליחה אם אני קצת זורק שטויות לאויר אבל אחרי חיפוש קצר בגוגל הבנתי שהגדלים של הרמקולים

לרכב הספציפי הזה הם 10 אינץ' לדשבורד ו-13 אינץ' בדלתות אם זה עוזר למישהו לעזור לי חח

פורסם

כנראה שטעית במידות, הלוואי ורכביםהיו מגעים עם מידות כאלו.

לגבי רכישה מיד שנייה: מומלץ מאד, תראה ממי אתה קונה, ציוד טוב ניתן למצוא בפורום המכירה שמנצא כאן, ובשביל להבין מה מתאים לך מבחינת סאב וקומפוננט תצטרך להגיע לאחד המפגשים ולהתרשם בעצמך, תראה מה אתה מעדיף מבחינת אופי צליל.

אם ראית משהו שמשך את צומת ליבך אתה מוזמן לשאול כאן.

תחלק את התקציב ל 1000-800 למגבר ארבעה ערוצים -ו 1000-800 לקומפוננט, בעתיד תוכל להוסיף סאב בקלות.

בהצלחה

SCANSPEAK

פורסם

מצטער לגבי המידות:wink: יש מישהו שיכול אולי לעזור לי למצוא מה המידות המתאימות לרכב שלי?

לגביי הסאב, זה עדיין רחוק ממני, ככה שכרגע זה לא בא בחשבון, אבל בכל מקרה תודה.:-o

לגבי הסט קומפוננט, (ושוב, תסלחו לי על הבורות) אני יודע שהייתה מערכת כלשהיא של Morel שמאוד מצאה חן

בעיניי למרות שהוא כרגע לא מצליח להזכר איזה אחת ספציפית זאת הייתה. :conf:

מאוד אהבתי שהיה צליל רך ונעים יותר מאשר ברכבים אחרים של חברים שהסאונד הוא ממש חד ואפילו צורב כזה.

1.יש סט קומפוננט של Morel שהייתם ממליצים עליו בתקציב של עד 800 עם טיפה חריגה?

2.האם אפשרי (כאילו רצוי) סדר של קודם להתקין רמקולים ורק לאחר מכן מגבר?

(יש לי ביד כבר תקציב לרמקולים כי עם האלו שכרגע נמצאים אצלי ברכב, באמת שאני כבר לא יכול, אבל למגבר

זה יקח עוד חודש -חודשיים) ואולי זה כי אני פשוט לא מבין בתחום אבל נראלי לי מוזר לחפש קודם מגבר לרמקולים סטוק.

תודה.

כריס.

פורסם

יש כמה אופציות

1.לקנות קומפוננט פשוט (בערך חמש מאות שקל, לדוגמת המורל טמפו), ללא מגבר , יכול להיות שתהנה מזה ולא תראה צורך/סיבה להוסיף מגבר בעתיד

2.לקנות קומפוננט טוב (רמה או שניים מעל הפשוטים, לדוגמת המורל וירטוס), אבל זה כבר יהיה חייב הגברה ולא ינוצל בכלל ללא מגבר.

אל תיקח את ההמלצה לסט קומפוננט ככה, חייב לשמוע כמה סטים לפני שאתה רוכש, היו לא מעט שקנו, שמעו משהו אחר ועכשיו מנסים למכור את מה שקנו.

*סאב זה לאו דווקא לאלו שאוהבים את הפוזה, ושכל האזור ישמע שהם שם, לדעתי סאב זה חובה, ואפילו סאב פשוט יחסית יעשה פלאים לכל מערכת.

בכל אופן, אני אדגיש שוב, תגיע לאחד המפגשים בשביל לשמוע ולהבין לאן אתה נכנס, ולאיזה כיוון אתה מתחבר יותר.

SCANSPEAK

פורסם
קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות :)

אני מעדיף לא לרכוש ציוד משומש מהסיבה שאני לא אדע בדיוק מה לבדוק ב-מה שאני אמצא ובכללי עקב חוסר ידע בנושא.

לגבי הסט שציינת, האם תוכל להיות קצת יותר ספציפי מבחינת דגמים?

אני לא יודע מה יתאים ספציפית לאוטו שלי מבחינת הגודל של הרמקולים :oops:

איזה חברה, איזה מידה וכו'. אני באמת לא מכיר ולא מתמצא אז אשמח אם

יש אפשרות כלשהיא בבקשה לתת לי לינקים ספיציפים מZAP שלדעתך\לדעתכם יעשה את העבודה בתקציב?

אני בוטח בפורום הזה לגמרי ככה שהסט שתציעו זה כמעט בטוח גם האחד שאני בסוף יקנה:oops:

תודה רבה:)

נ.ב

סליחה אם אני קצת זורק שטויות לאויר אבל אחרי חיפוש קצר בגוגל הבנתי שהגדלים של הרמקולים

לרכב הספציפי הזה הם 10 אינץ' לדשבורד ו-13 אינץ' בדלתות אם זה עוזר למישהו לעזור לי חח

אני מאמין שהתבלבלת בין אינצ'ים לסנטימטרים :)

10 סמ זה 4 אינצ'

13 סמ זה 5 ורבע אינצ'

מידות מוכרות של רמקולים בעולם הרכב

חשוב לציין שהסקתי את זה ממה שרשמת, ובפועל אין לי מושג איזה מידות של רמקולים יש לך ברכב.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

מספר שאלות.

כמו שכבר אמרתי, יש אולי מישהו שיכול לעזור לי למצוא\לברר מה המידות שבאוטו שלי או לפחות לתת לי כיוון איך למצוא?

ציינת שאם לקנות את המורל וירטוס, הוא לא ינוצל בכלל ללא מגבר, מה שמביא אותי לשאלה הבאה,

לגבי הקומפוננט מורל טמפו - במקרה ובשלב כלשהוא אני ארצה להוסיף לו מגבר, תיהיה לי בעיה כלשהיא לעשות זאת?

פורסם
אני מאמין שהתבלבלת בין אינצ'ים לסנטימטרים :)

10 סמ זה 4 אינצ'

13 סמ זה 5 ורבע אינצ'

מידות מוכרות של רמקולים בעולם הרכב

חשוב לציין שהסקתי את זה ממה שרשמת, ובפועל אין לי מושג איזה מידות של רמקולים יש לך ברכב.

קודם כל תודה רבה לכולם. מאוד עזרתם לי.

רק שאלה אחרונה ואני עם החפירות שלי פה סיימתי :oops:

אחרי הרבה הרבה (הרבה:brickwall: ) חפירות בגוגל, כנראה שגם פה אתה צודק ואלו באמת המידות.

האם הסטים האלו יתאימו לי (נטו מבחינת גודל, ולא מבחינת הטעם שלי כשזה נוגע לצליל)

רשום באתר גודל: 6.5 ואני לא בדיוק יודע מה זה אומר :\

קומפוננט ‏6.5 ‏אינטש Tempo 6 Morel

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=820140

קומפוננט ‏6.5 ‏אינטש PULSE 6 Morel

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=23401

ואם כן, איזה אחד מהשניים עדיף ולמה?

כריס.

פורסם

אם בדלתות יש לך רמקול 5.25" לא תוכל להכניס ככה סתם רמקול 6.5".

אני לא יודע לגבי העומק התקנה ברכב הנ"ל אך זו המידה שתחפש לרמקולים בדלתות: 5.25"

JL Audio

פורסם
אם בדלתות יש לך רמקול 5.25" לא תוכל להכניס ככה סתם רמקול 6.5".

אני לא יודע לגבי העומק התקנה ברכב הנ"ל אך זו המידה שתחפש לרמקולים בדלתות: 5.25"

טוב לפחות סוף סוף הבנתי איפה אני בדיוק עומד מבחינת גודל:)

מה שמביא אותי לאותה שאלה בניסוח אחר

איזה מהסטים האלו לדעתכם עדיף על השני?

המחיר של הPULSE טיפה יותר גבוה אבל לא משהו משמעותי

והאם תיהיה לי בעיה לחבר להם מגבר במידה ואני אהיה מעוניין בזה בשלב כלשהוא?

ודבר אחרון, האם תיהיה קיימת התחכחות כלשהיא עם הרדיו דיסק Pioneer DEHP5050UB?

קומפוננט ‏5.25 ‏אינטש Tempo 5 Morel

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=578141

קומפוננט ‏5.25 ‏אינטש PULSE5.25 Morel

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=37553

או בכלל ה-

קומפוננט ‏5.25 ‏אינטש 130A Focal

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=40636

כריס.

פורסם

אין שום בעיה לחבר למגבר, בגדול הTEMPO והPULSE דיי זהים (הTEMPO חדש יותר אם אינני טועה).

מה שכן עדיף לשמוע לפני לאיזה סט אתה מתחבר יותר, הMOREL או הFOCAL.

*גילוי נאות- בעבר קניתי את הMOREL DOTECH על בסיס המלצות בלבד וללא שמיעה לפני הקניה, עד היום אני עם הסט, בינתיים אני מרוצה ממנו.

JL Audio

• תוכן חדש...