Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש פנסים קדמיים חדשים לסיטרואן קסרה 2 2002

asafmoraz
שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קודם כל אני מתנצל מראש על כך שההודעה לא במקום הנכון, אבל משום מה קיבלתי הודעה שאין לי אפשרות לפרסם הודעות בפורום חלפים. עכשיו לעניין: הגיע הזמן להחליף את פנסי החזית בקסארה שלי (שנת 2002) היות ומדובר במקוריים שכבר משופשפים, הרפלקטורים שלהם גמורים וגם כיוון הגובה שלהם נשחק לגמרי וגם במצב מקסימאלי הם מאירים לרצפה.

בדקתי במוסך מרכזי של פ'גו סיטרואן והמחיר של פנסים כאלו הוא כ- 1800 שקל כולל מע"מ וזה נראה לי קצת יקר. מחיפוש קצר באיביי מצאתי פנסים במחיר הרבה יותר נמוך, אך נתקלתי בכמה מכשולים:

1. בחלק מהפנסים שמצאתי רשום שהם מתאימים למכוניות עם הגה בצד ימין בלבד!

2. רוב רובם של המוכרים (רובם מאנגליה) כלל לא שולחים לארץ.

3. קשה למצוא את הפנס המתאים ואני חושש להזמין פנס לא נכון.

איך אני יודע לזהות את מספר החלק? ניסיתי לבדוק על המדבקה אבל מאוד קשה לראות ומה גם שהיא כבר מתפוררת. מחוץ לזה האם באמת יש קשר בין הגה בצד ימין לבין הגה בצד שמאל ולפנסים? לא מצאתי שום קשר הגיוני אך אשמח להבהרה בעניין. מחוץ למטר השאלות, האם יש מקום בארץ שאתם מכירים שמוכר פנסים (אפילו תחליפיים) בזול? עד 1000 שקל נשמע לי סביר אם יש חיה כזו.

אשמח לעזרה חברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פנס חליפי חדש עולה באיזור 500 שח

http://www.yaam.co.il/scripts/Shop.dll?language=Heb&shop=1422&kind=ViewShop&idprod=123_3

אני ממליץ לחפש פנסים של DEPOT ולא של TYC.

נסה לחפש בפירוקיות (אם אתה מאיזור המרכז, חפש בפירוקיות ב"אזור", יש להם קסארות לפירוק אבל אני לא יודע מה מצב הפנסים. בחלק מהמקומות יש מכוניות כאלה עדיין שלמות כמעט).

אם אתה לא מוצא אני יכול לנסות לברר עבורך (עבור פנס חדש) בחנות שממנה אני רוכש בד"כ חלפים לרכב.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה רבה לשניכם. לגבי איביי יש לי מספר בעיות שאני צופה מראש:

1. זמן הגעה ארוך יחסית (אני צריך את הפנסים די בזריזות).

2. מחיר די יקר בסופו של דבר במידה וזה נתפס במכס (כ- 30 אחוז עד כמה שאני זוכר).

3. אני עלול לטעות בדגם היות ויש כל כך הרבה סוגים כאלה.

במידה והייתי יודע איך לבדוק שזה אכן תואם במאה אחוז הייתי עושה זאת, ואני גם חוזר על השאלה שלי והיא מדוע זה כל כך משנה אם ההגה בצד ימין או שמאל? זה מה שהבנתי לפחות מהתיאור של אחת המכירות באיביי.

אני חושב שאני אזמין בארץ, המון תודה על המידע איציק ותודה גם לך ניר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היכנס לאתר השירות של סיטרואן, (פתח משתמש חדש) הכנס מספר שלדה וקבל מק"ט תואם בוודאות.

שאל גם אצל ג'אן אבל לפני כל אלה, אמץ את טוב ליבם של חבר(י) הפורום המציעים לך עזרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה, לא עובר לך טסט?

אין מצב שאתה מלטש אותם וזה עובר?

(הכשילו אותי על עוצמה חלשה, הברקתי אותם עם משחה זולה כלשהי, החלפתי גם נורות שעברו איזה 100KKM ככה או יותר, ועברתי בלי בעיה).

אולי תבדוק בפירוקיות או אצל הבני דודים (הם אופציה אחרונה, כי אם האפשרות היחידה זה 1800 שח, זה בעיה, זה כמעט חצי מהרכב.)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שאני כבר אלך על הפנסים התחליפיים שבקישור שהוצג לי. אני מודה לכם מקרב לב. לגבי השאלה מדוע להחליף? אז כן, כבר שנתיים אני בקושי עובר איתם טסט, וכמובן שאני מורח את המשחה ומלטש, אבל הבעיה היא ברפלקטורים כי בדיוק כפי שציינתי הם כבר גמורים לגמרי, ומאוד קשה לי כבר להשתמש באור נמוך לכן אני כמעט קבוע נוסע עם אורות גבוהים כשהם מוסטים כלפי מטה (זה חשמלי) אז לדעתי הגיע הזמן להחליף. הרכב מושקע ושמור, המצב שלו מצוין והוא משרת אותי נאמנה, כך שלדעתי לא תהיה ברירה והיות ואני לא מתכוון למכור אותו אני כנראה ישקיע וזהו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניסית לכוון את הפנסים?

בכל מקרה לשאלתך, בתקינה האירופאית לפנסים ראשיים אור נמוך הוא 30 מטר אסימטרי -

גבוה יותר בצד ימין, נמוך יותר בצד שמאל, ובאנגליה זה הפוך. ובאמריקה סימטרי.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם החלטת להחליף פנסים, תנסה לשקם את הקיימים - מקסימום תרוויח.

את העדשה החיצונית צריך ללטש ה-י-ט-ב ולעשות לה שכבה דקיקה של לכה. יש שירשורים כאן בפורום על העניין הזה.

הרפלקטור:

אם הוא לא מקולף ורק מלוכלך מאבק ומזיקים אחרים, פרק את הפנסים מהרכב ובצע את השלבים הבאים:

1. פירוק כל הנורות

2. בדוק האם ניתן לפרק את המנוע החשמלי של הכיוון - ואם אפשר (ברוב הפנסים אפשרי אבל יש כאלה שהוא טמון בפנים) אז פרק אותו

3. אחרי שהפנס ערום לגמרי, קח מים חמים (לא רותחים, פושרים ומעלה) ואקונומיקה ושפוך לתוך הפנס.

4. נער (שקשק) את הפנס והמתן כמה דקות - וחזור על הפעולה עוד פעם פעמיים.

5. רוקן את הפנס מתכולת המים והאקונומיקה ושטוף אותו מספר פעמים עם מים פושרים

6. לאחר מכן הנח את הפנס עם הפתחים לכיוון מטה והנח לו להתייבש.

7. לאחר פרק זמן מסויים, יבש בצורה מאולצת (ע"י מייבש שיער) את הפנס מבפנים (מאחר ולא תמיד אפשר לייבש אותו לחלוטין בזמן קצר)

8. בדוק את מצב הרפלקטור והמשך הלאה משם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשיבות הבדל בין הגה ימין להגה שמאל :

הפנס מתוכנן כך שהוא מאיר קדימה עם נטייה לכיוון השוליים (אני מניח - שזה מיועד להקטין סינוור של הרכב שבא ממול).

ברכב בו יש הגה ימני - אז הפנס יאיר קדימה עם סטייה לכיוון שמאל (נוהגים בצד שמאל של הכביש, אז השוליים בצד שמאל).

ברכב בו יש הגה שמאלי - אז הפנס יאיר קדימה עם סטייה לכיוון ימין (נוהגים בצד ימין של הכביש, אז השוליים בצד ימין).

במידה ותתקין ברכב פנסים המיועדים לרכב עם הגה ימני - אני מאמין שזה יכשיל אותך בטסט (מעבר לכך - שתסנוור נהגים שבאים מולך).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים יקרים: תודה רבה על העצות ועל הטיפים (תודה גם לך איציק), אך כנראה שאני אשתמש בקישור הראשון שקיבלתי כאן וארכוש פנסים תחליפיים. זה לא יקר יותר מידי, לפחות לא כמו המקוריים, וזה יחסוך לי הרבה כאבי ראש. אגב, די קשה לפרק לבד את הפנסים בסיטרואן כך שלא כל כך בא לי להתעסק עם זה. זה עוד הפירוק הראשוני, שלא נדבר על הפירוק שאתה הצעת איציק. אני מעדיף לשלם 1000 שקל ולתת למכונאי להרכיב אותם ביחד עם הטיפול הגדול שאני צריך לעשות לפני הטסט שמגיע אוטוטו.

שוב, המון תודה לכולכם. עזרתם לי המון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קשה להחליף את הפנסים, אם תרצה לקבל הדרכה אז תעדכן אותי.

אני החלפתי את שלי לפני 3 שנים. זה מצריך פירוק המגן החיצוני (מפלסטיק) והמגן הפנימי (ממתכת, מוחזק ע"י כ 4 ברגים כמדומני).

צריך בגדול סט בוקסות עם מאריך ומפתח טורקס T20 ו- T30. לא משהו מסובך.

בנוגע לאיך לכוון אותם, גם בזה אני יכול לעזור.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק, המון תודה על הנכונות לעזור. לצערי אין לי כל כך הרבה זמן לבצע את זה בעצמי היות ואני נהג סמיטריילר שעובד המון שעות ביום, ולמען האמת לא כל כך בא לי להתעסק עם זה אבל אני מעריך את זה מאוד. במידה ובכל זאת אשנה את דעתי אני אצור איתך קשר ושוב המון תודה וכיף שיש אנשים כמוכם בארץ :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...