Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמכויות מ.צ. על אזרחים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע האחרון קרה לי מקרה שהעלה אצלי מספר תהיות בנודע לסמכויות המשטרה הצבאית.

ולהלן הסיפור:

בטח רובכם שמתם לב שלאחרונה מצטרפת המשטרה הצבאית למחסומים, סיורים של משטרת ישראל.

בנוסף, הם מחכים איתם בבקרים בנתיבי התחבורה הציבורית.

באחד הימים בבוקר בעודי נוסע בכביש הידוע בכך שתמיד יושבת שמה ניידת אני אכן קולט ניידת.

אבל ניידת של המ.צ. ומחוצה לה עומדות 2 שוטרות צבאיות ללא שום שוטר "כחול".

הייתי מופתע ותהיתי לעצמי האם הן יכולות לעצור אותי? ואם כן האם הן יכולות לרשום לי דו"ח?

מה בכלל סמכויות המ.צ.?

השאלות הנ"ל מתייחסות ל-3 קבוצות:

1. אזרח ברכב פרטי.

2. חייל (במדים) ברכבו הפרטי.

3. חייל ברכב צבאי מחוץ לגבולות הבסיס.

אני אישית, אם שוטרת צבאית הייתה מסמנת לי לעצור או שהייתה קוראת לי בכריזה פשוט הייתי מתעלם ממנה, כי ככול היודע לי אין להם כל סמכויות עליי כל עוד אני לא נוסע ברכב צבאי.

אשמח לתגובתכם ואם ניתן גם לתגובת העו"ד.

בברכת שנה טובה.

פורסם

אני אישית, אם שוטרת צבאית הייתה מסמנת לי לעצור או שהייתה קוראת לי בכריזה פשוט הייתי מתעלם ממנה, כי ככול היודע לי אין להם כל סמכויות עליי כל עוד אני לא נוסע ברכב צבאי.

אשמח לתגובתכם ואם ניתן גם לתגובת העו"ד.

בברכת שנה טובה.

ואני אישית הייתי שמח אם היית מבצע חיפוש בפורום.

פורסם

ערכתי חיפוש לפניי והתשובות שמצאתי היו שונות ולא אחידות.

בנוסף לא הייתה הבדלה בין חייל ברכב פרטי לבין אזרח ברכב פרטי.

תודה.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי(הייתי חייל עד לפני חודשיים ויש לי ידידה במ.צ) ככה:

חייל ברכב צבאי לחיילי מ.צ יש סמכות מלאה עליו ויכולה להביא לו דוח.

חייל ברכב פרטי זה כמו חייל ברכב אזרחי ואין שום הבדל בין הדברים(אני מדבר על עברות תנועה, לא עברות לבוש וכד').

למ.צ יש זכות לעצור רכב אזרחי אבל אין להם זכות להביא לך דו"ח אלא אם כן הם בליווי של שוטר כחול.

אם העברה שלך חמורה הם יכולים להזמין ניידת כחולה.

התפיסות מהירות שלהם(לפעמים הם גם עומדים עם לייזרים) משפיעות על כולם ותופסות כולם לא קשר אם אתה אזרח או שאתה בכלא(אופס-צבא :roll: ).

פורסם

סמכויות משטרה צבאית על אזרחים (תקפות לכלל העבירות לרבות עבירות תנועה):

1. אזרח ברכב פרטי - למ.צ אין סמכות לתת דו"ח לנהג אשר מבצע עבירת תנועה ( נת"צ, פלאפון, קו הפרדה וכו') אולם אם העבירה מתבצעת בתוך בסיס צבאי או במהלך פעילות צבאית הם רשאים לקחת את פרטיו ולהעבירם למשטרה כחולה שם ינתן לו על הדו"ח.

בנוסף, כל אזרח מחוייב למסור פרטיו לשוטר צבאי כשיתבקש לכך.

2. חייל במדים ברכבו הפרטי - חייל ברכבו הפרטי ייחשב כאזרח ויקבל דו"ח עפ"י סעיף 1.

3. חייל ברכב צבאי מחוץ לבסיס - למ.צ יש את הסמכות לתת דו"ח לחייל ברכב צבאי בתוך הבסיס ומחוצה לו וזוהי בעצם העבודה היומיומית של המשטרה הצבאית - אכיפה של רכבים צבאיים בכבישים.

פורסם

חייל ברכב פרטי זה כמו חייל ברכב אזרחי ואין שום הבדל בין הדברים(אני מדבר על עברות תנועה, לא עברות לבוש וכד').

למ.צ יש זכות לעצור רכב אזרחי אבל אין להם זכות להביא לך דו"ח אלא אם כן הם בליווי של שוטר כחול.

התפיסות מהירות שלהם(לפעמים הם גם עומדים עם לייזרים) משפיעות על כולם ותופסות כולם לא קשר אם אתה אזרח או שאתה בכלא(אופס-צבא icon_rolleyes.gif ).

פשוט לא נכון!

התאוריה:

למשטרה צבאית בשעת חירום יש סמכויות דומות למשטרה כחולה.

בזמני שיגרה הסמכויות שלהם מוגבלות מאוד כלפי אזרחים וכל דו"ח/מעצר כלפי אזרחים או חיילים ברכב אזרחי חייב להיות מלווה במוערבות ונוכחות של משטרה כחולה.

הפרקטיקה:

משטרה צבאית מבצעת אכיפה אך ורק כלפי כלי רכב צבאיים.

משטרה צבאית לא עוצרת רכבים פרטיים עם אזרחים או רכבים פרטיים נהוגים ע"י חיילים.

מעבר לכך- שת"פ בין משטרת ישראל ומ"צ (סיורים משותפים, החלפת מידע) הוא לא דבר חדש וכבר מתקיים 10 שנים לפחות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

צטט:

התפיסות מהירות שלהם(לפעמים הם גם עומדים עם לייזרים) משפיעות על כולם ותופסות כולם לא קשר אם אתה אזרח או שאתה בכלא(אופס-צבא icon_rolleyes.gif ).

פשוט לא נכון!

התאוריה:

בזמני שיגרה הסמכויות שלהם מוגבלות מאוד כלפי אזרחים וכל דו"ח/מעצר כלפי אזרחים או חיילים ברכב אזרחי חייב להיות מלווה במוערבות ונוכחות של משטרה כחולה.

הפרקטיקה:

מעבר לכך- שת"פ בין משטרת ישראל ומ"צ (סיורים משותפים, החלפת מידע) הוא לא דבר חדש וכבר מתקיים 10 שנים לפחות.

אז לא הבנתי מה לא נכון במה שאמרתי? אמרת בדיוק משאני אמרתי....ואם משטרה צבאית מורה לך לעצור אתה חייב לעצור.

פורסם
פשוט לא נכון!

התאוריה:

הפרקטיקה:

כמעט מושלם

תיאורטית - למ.צ. יש סמכות מלאה ככל שוטר (ההוכחה הכי טובה , עריקים.אזרח שלא התייצב הוא עדיין אזרח - איך מ.צ. לוכדת ועוצרת אותו?), רק שמילוי דו"ח נעשה אך ורק ע"י משטרה כחולה.הנתונים מועברים ,אם צריך -בין מ.צ למשטרה.

כל השאר נכון - לא תראו שוטר צבאי מתעסק עם רכב או אדם שאינו במובהק חייל.

למרות זאת לא מומלץ לנסות את סמכויות השוטר הצבאי.

• תוכן חדש...