Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום ומעולם לא יצא לי לטפל בבירוקרטיה הכרוכה בתאונת דרכים.

אני פונה אליכם מכיוון שיש לי שאלות שבאמת אני לא מצליח למצוא להן תשובות באף מקום אחר ואשמח אם תוכלו לעזור :)

לפני כחודש נכנס בי רכב מאחור ונגרם נזק לחלקו האחורי של הרכב.

הוחלפו פרטים ופניתי לחברת הביטוח.

לאחר שיחה עמם, החלטתי לפנות לשמאי פרטי שיעריך את עלות הנזק. השמאי נתן הערכה דיי גבוהה ואני חושש שהביטוח עלול לא לאשר את הערכת השמאי והם עלולים לבקש לשלוח שמאי משלהם להעריך את הנזק.

העניין הוא שמדובר ברכב ישן, ואנחנו שוקלים לפנות למוסך פרטי ולתקן פחות או יותר במחצית הסכום שהשמאי העריך, מכיוון שלא משתלם להשקיע כ"כ הרבה כסף ברכב הישן (העיקר שיסע כמו שצריך והבגאז' לא יהיה קשור עם חבל ויפתח בכל באמפר). המטרה היא כמובן להרוויח מעט כסף מכל הסיפור.

בינתיים עובר זמן, נשלחים מסמכים למלא ולפקסס והאוטו עדיין לא מתוקן. השאלה היא האם כדאי לי לחכות או שמותר לי כבר ללכת למוסך באופן פרטי ולטפל בעניין? הרי הם עלולים פתאום להחליט שהם אינם מקבלים את הערכת השמאי ויבקשו לשלוח שמאי משלהם.

תודה מראש על הסבלנות והעזרה! :)

פורסם

מרגע שיש לך הערכת שמאי לנזק ברכב - אתה יכול לקחת את הרכב לתיקון (אלא אם חברת הביטוח הודיעה לך שהיא רוצה לבדוק את הנזק ברכב - ואז יש לאפשר לה)

אם יש הפרש גדול בין הערכת שמאי לבין עלות התיקון במוסך - אז משהו במוסך לא "מריח" טוב (אלא אם אתה מתקן רק חלק מהנזקים).

פורסם

השמאי קבע שיש צורך להחליף חלקים במקום עבודת פחחות לצורך העניין.

אני מאמין שאפשר להסתפק בפחחות בגלל שגם ככה האוטו ישן וזה רק עניין אסתטי שלא מעניין אותי יותר מדי.

לחלק מהחלקים שהשמאי קבע שיש צורך להחליף, אין חלקים חלופיים בארץ ולכן יש צורך לרכוש מקורי, מה שעולה מאוד ביוקר.

אם עד עכשיו חברת הביטוח לא הודיעה לי שהיא מעוניינת לבדוק את הרכב בעצמה (עברו יותר משבועיים מאז שהודענו על התאונה ושלחנו את המסמכים, למרות שחלקם לטענתם לא מולאו כמו שצריך וצריך לשלוח להם אותם מחדש), זה אומר שהם גם לא יכולים לבקש בעתיד? אני יכול ללכת למוסך באופן פרטי ולתקן?

העניין הוא שאני לא מעוניין להראות להם את חשבונית התיקון. מבחינתי כל מה שאני רוצה מהם זה את הכסף ואחרי זה אני אשבור את הראש לבד עם עלויות התיקון. זה אפשרי? למיטב הבנתי זה דבר מקובל.

אני פשוט חושב שזה בזבוז מוחלט להוציא את כל הכסף הזה על הרכב כשאני יכול לשמור חלק נכבד ממנו בעצמי.

הסיבה היחידה שאני לא פונה למוסך עד עכשיו היא שאני חושש שיהיו בעיות והם לא ירצו לקבל את הערכת השמאי וידרשו לשלוח שמאי משלהם לבדוק את העניין.

תודה רבה על העזרה! :)

• ספונסר פורום
פורסם
השמאי קבע שיש צורך להחליף חלקים במקום עבודת פחחות לצורך העניין.

אני מאמין שאפשר להסתפק בפחחות בגלל שגם ככה האוטו ישן וזה רק עניין אסתטי שלא מעניין אותי יותר מדי.

לחלק מהחלקים שהשמאי קבע שיש צורך להחליף, אין חלקים חלופיים בארץ ולכן יש צורך לרכוש מקורי, מה שעולה מאוד ביוקר.

אם עד עכשיו חברת הביטוח לא הודיעה לי שהיא מעוניינת לבדוק את הרכב בעצמה (עברו יותר משבועיים מאז שהודענו על התאונה ושלחנו את המסמכים, למרות שחלקם לטענתם לא מולאו כמו שצריך וצריך לשלוח להם אותם מחדש), זה אומר שהם גם לא יכולים לבקש בעתיד? אני יכול ללכת למוסך באופן פרטי ולתקן?

העניין הוא שאני לא מעוניין להראות להם את חשבונית התיקון. מבחינתי כל מה שאני רוצה מהם זה את הכסף ואחרי זה אני אשבור את הראש לבד עם עלויות התיקון. זה אפשרי? למיטב הבנתי זה דבר מקובל.

אני פשוט חושב שזה בזבוז מוחלט להוציא את כל הכסף הזה על הרכב כשאני יכול לשמור חלק נכבד ממנו בעצמי.

הסיבה היחידה שאני לא פונה למוסך עד עכשיו היא שאני חושש שיהיו בעיות והם לא ירצו לקבל את הערכת השמאי וידרשו לשלוח שמאי משלהם לבדוק את העניין.

תודה רבה על העזרה! :)

תראה העינין כצת מצריך הסבר טלפוני ולא כאן בפורום.

באופן עקרוני הביטוח נועד שלא לעשיית רווח, ולפי חוק הנזיקין אף יש צורך בהפחתת הנזק.

לא להבהל הכל בסדר, מותר לשמאי להכין דוח גלובלי שבדרך כלל גבוהה קצת מהתיקון בפועל, ולכן הביטוח לא משלם את המעמ ,ועוד אחוז מסוים, זה באופן כללי תתקשר אלי אנסנ לכוון אותך יותר.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

אם אתה לא רוצה לתקן כמו שצריך, אז עדיף לא לעשות כלום עד שתקבל את כל הכסף, כי בטוח שהביטוח לא ירצה לשלם לך את הכסף לפי ערך של השמאי, הם ינסו את שיטת המצליח ולהוריד כמה אלפים, ובסוף אולי תגיע לבית משפט, ואם יהיה לך חשבונית על תיקון עם מחיר יותר נמוך, אז זה יהיה לטובת הביטוח.

• תוכן חדש...