Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בעוד שבוע לערך אני אצטרך להכניס את האוטו לטיפול 30,000.

אני לא רוצה שיחליפו לי סתם את הרפידות, שמעתי על המון מקרים שהחליפו לאנשים רפידות בלמים במצב יחסית בסדר.

אמנם הרפידות עברו 30,000 ק"מ - אבל 90% מהנסיעות שלי הן על כבישים מהירים עם קטעים יחסית קטנים של פקקים. בנוסף - אני מאוד רגוע על הבלמים: כשאני מגיע לצומת ואני רואה רמזור אדום אני עוזב את הגז הרבה לפני הצומת ונותן לאוטו להאט בעצמו תוך שימוש מאוחר יותר ומינימאלי בבלמים.

.

אני יודע שעם בטיחות לא משחקים - אבל האוטו עדיין בולם מצויין בלי רעשים או חריקות (בדיוק כמו ביום הראשון) וסתם חבל לי לזרוק 700 ש"ח בתקופה קצת לחוצה.

השאלה היא: האם באמת ניתן "לסחוב" עוד 15,000 ק"מ על אותן רפידות? (יותר נכון - האם שמעתם על מקרים שרפידות בלמים החזיקו 45,000 - 60,000 ק"מ לפני החלפה)

איך אני יכול לדעת בעצמי את מצב הרפידות לפני שהאוטו יהיה במוסך?

אני מכניס את האוטו למוסך המרכזי של אודי בבני-ברק, אני מקווה שהם יהיו ישרים - אבל בכל זאת ארצה להיות בעניינים לגבי הרפידות שלי.

תודה!

פורסם

תכניס יד לתוך החישוק,כלומר תיגע בצלחת מאחורי החישוק\צמיג,עשה זאת כשהרכב קר כי אחרי נסיעה העסק מתחמם.

תעביר אצבע מהמרכז של החישוק או לא ממש מהמרכז,זה לא משנה,תעביר אצבע עד שתגיע לקנט של הצלחת ,כלומר לקצה שלה,לא משנה מאיזה כיוון כי השחיקה שווה בכל הצלחת,עכשיו אם אתה מרגיש מין מדרגה בין השטח הפנימי של הצלחת לקצה החיצוני שלה אז פה אתה מרגיש את השחיקה של הצלחת\רפידות, כעיקרון כשהעסק חדש או אחרי שמחליפים-אין שום מדרגה והשטח כולו חלק עד לקצוות, עם הזמן שחיקה נוצרת ואז מרגישים מעיין מדרגה בין השטח הפנימי לחיצוניות.

כעיקרון אם הרכב שלך נסע כמו שאתה אומר אז בטוח ישנה מדרגה מסויימת , תבדוק בכל 4 הגלגלים זה לוקח בדיוק 2 שניות.אם יש ממש מדרגה (לא מילימטר) אז זה אומר שישנה שחיקה מסויימת אבל שוב, תלוי עד כמה מדרגה יש.

לפי התיאור שלך לא ניראה לי שאתה צריך להחליף אבל כשמדובר במוסך מורשה כמו שאמרת...הם יחלבו עד כמה שאפשר וזה מאוד יקר!

פורסם
היי,

אני לא רוצה שיחליפו לי סתם את הרפידות, שמעתי על המון מקרים שהחליפו לאנשים רפידות בלמים במצב יחסית בסדר.

אמנם הרפידות עברו 30,000 ק"מ - אבל 90% מהנסיעות שלי הן על כבישים מהירים עם קטעים יחסית קטנים של פקקים. בנוסף - אני מאוד רגוע על הבלמים: כשאני מגיע לצומת ואני רואה רמזור אדום אני עוזב את הגז הרבה לפני הצומת ונותן לאוטו להאט בעצמו תוך שימוש מאוחר יותר ומינימאלי בבלמים.

.

אני יודע שעם בטיחות לא משחקים - אבל האוטו עדיין בולם מצויין בלי רעשים או חריקות (בדיוק כמו ביום הראשון) וסתם חבל לי לזרוק 700 ש"ח בתקופה קצת לחוצה.

השאלה היא: האם באמת ניתן "לסחוב" עוד 15,000 ק"מ על אותן רפידות? (יותר נכון - האם שמעתם על מקרים שרפידות בלמים החזיקו 45,000 - 60,000 ק"מ לפני החלפה)

אני מכניס את האוטו למוסך המרכזי של אודי בבני-ברק, אני מקווה שהם יהיו ישרים - אבל בכל זאת ארצה להיות בעניינים לגבי הרפידות שלי.

תודה!

אני באמת לא יודע לאיזה תשובה אתה מצפה.

אף אחד מאיתנו לא יודע מה מצב הרפידות שלך והיסטורית הרכב.

זה שהרכב בולם מצויין - גם לא אומר כלום על מצב הרפידות (אם הן לקראת הסוף או לא).

אני לא אבין את ההגיון בלקנות רכב בעשרות אלפי שקלים ולהתקמצן על 700 שח.

אתה מעדיף לקחת את הסיכון להתקע בלי ברקסים מתי שתצטרך אותם ? אני מקווה בשבילי ובשבילך שהתשובה היא לא.

תחליף ברקסים או שתסמוך על המכונאי שלך - עדיף להחליף ולדעת שהחלפת מאשר לנחש... חלק מ"ישור קו" שעושים כשקונים רכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בקשר לתגובה הקודמת שלי, מתייחס לבדיקת שחיקת צלחות, לגבי רפידות,צריך לפרק ולראות,אין שום דרך מעבר לזה.

אם יצא לך להוסיף נוזל בלמים לאורך כל התקופה,או שאולי המפלס של נוזל הבלמים ירד משהו - מעיד על שחיקה ברפידות.

פורסם

במידה שהמוסך יחליף את רפידות הבלם:

תבקש מהמוסך שישמרו את הרפידות שהוחלפו. בקש מהבוחן לדעת מדוע הוחלפו. ניתן להשוות לרפידה חדשה כדי להבין את אחוז השחיקה ולקבל מושג האם הרפידות יכולות להחזיק מעמד או לא.

כמו כן, הוראות היצרן מספקות מידה מדוייקת לעובי רפידה מינימלי שמצדיק החלפה, בקש מהמוסך את המידה הנדרשת, ובדוק בעזרת סרגל בעצמך.

פורסם
אני באמת לא יודע לאיזה תשובה אתה מצפה.

אף אחד מאיתנו לא יודע מה מצב הרפידות שלך והיסטורית הרכב.

זה שהרכב בולם מצויין - גם לא אומר כלום על מצב הרפידות (אם הן לקראת הסוף או לא).

אני לא אבין את ההגיון בלקנות רכב בעשרות אלפי שקלים ולהתקמצן על 700 שח.

אתה מעדיף לקחת את הסיכון להתקע בלי ברקסים מתי שתצטרך אותם ? אני מקווה בשבילי ובשבילך שהתשובה היא לא.

תחליף ברקסים או שתסמוך על המכונאי שלך - עדיף להחליף ולדעת שהחלפת מאשר לנחש... חלק מ"ישור קו" שעושים כשקונים רכב.

איציק

איזה יישור קו , לפי מה שאני מבין זה אוטו חדש מהחברה.

בקשר לעניין של הרפידות - שתגיע למוסך תגיד להם שלפני שהם מחליפים רפידות שישאלו אותך, כי כרגע לא בא לך להשקיע ברפידות חדשות אלא אם כן אין ברירה.

וכשיתקשרו לשאול אותך במידה וצריך, תגיד להם שישמרו את הרפידות הישנות בשביל שאתה תוכל לראות אותם ולדעת אם באמת היה צריך להחליף. זה אמור להרתיע אותם (טיפה) מלהחליף לך סתם רפידות.

מעבר לזה אין לך מה לעשות.

דרך אגב, איזה מנוע האוודי שלך?

~~~ עריכה~~~

שתי ההודעות מעליי נכתבו בזמן שכתבתי את ההודעה, ככה שיצא במקרה שכתבנו את אותם דברים :\

פורסם
היי,

.

תודה!

טוב לי יש נסיון רע מהעניין הזה

אז אני יעזור לך

אז ככה הם ישאלו אותך אם אתה רוצה שיחליפו לך את הברקסים(רפידות)

אז תגיד שלא

כאשר אני הזמנתי את המהנדס שלהם למוסך

הוא אמר שאתם אשרתם וזה הבעייה שלכם

איזה מוסך דפוק למה הוא אומר שאתה צריך להחליף רפידות

שהם עוד לא הגיעו לחצי

וזה מוסך מורשה מורשה חחחחחחחחחחח :x

דרך אגב הם משתמשים ברפידות לא אורגינליות שמחזיקות פחות ממה שייש לך אכשיו(את זה הם אומרים)

לפי דעתי לא צריך להחליף רפידות אם לא נדלקה לך נורה של הרפידות(כן יש חישן בתוך הרפידה)

הרפידות שמורכבות לך באוטו הם ברוחב כפול (מחזיק יותר זמן)

פורסם
היי,

.

תודה!

עצתי לך היא כזאת

תגיע למוסך המורשה, שם תפגש עם איש הקשר של המוסך ותבקש ממנו לבצע טיפול בלבד ובמידה וצריך להחליף חלקים נוספים שיאשר איתך טלפונית (ככה אני עושה בטיפולים וזה עובד מצויין)

בנוסף בכל רכבי הקונצן החדשים ישנם חיישנים על הרפידות הקדמיות, אתה תקבל ציפצוף בלוח שעונים מספיק זמן לפני הרפידות יגיעו לסוף חייהן,

למרות שזה לא הכי דומה, בכל הגולפים שהיו ברשותי החלפתי רפידות קידמיות ב45K ומעלה

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
לפי דעתי לא צריך להחליף רפידות אם לא נדלקה לך נורה של הרפידות(כן יש חישן בתוך הרפידה)

הרפידות שמורכבות לך באוטו הם ברוחב כפול (מחזיק יותר זמן)

וגם לא כדאי למלא דלק אם לא נדלקת נורה של הרזרבי...:?

החיישן נדלק כאשר הרפידה מגיעה לסוף דרכה (וגם , לא בכל רכב יש את החיישן הזה - בעצם , איזה חיישן ואיזה נעליים. כולה מגע מתכתי - כאשר הרפידה נשחקת עד שהוא מתגלה הוא סוגר מעגל למנורה).

מה מבטיח לו שזה לא יקרה באמצע קטע לא סימפטי ?

בשביל זה בודקים במוסך , לא מחכים עד שנגמר.

פורסם

לפי איך שאתה כותב

רואים שאתה לא ראיתה אף פעם את הרפידה שלהם

החישן שנמצא בפנים הוא ממש גדול (הרפידה היא בעובי כפול מהרגיל)

אם אתה לא מאמין שזה ידלק (אז למה השקיעו כל כך הרבה כסף בפטנט הזה והוסיפו חישן רציני לרפידה סתם בשביל שאחד יבוא ויגיד אולי זה לא ידלק אז למה צריך את זה בכלל תורידו את זה :shock: )

ובשביל ידע כללי החלפת רפידות עולה 900+- ש"ח

תראה אם היו מתקשרים אליך מהמוסך( והיו אומרים לך שאתה צריך להחליף ברקסים אתה הייתה אומר שלא

בררו שכן

אבל מה שמוזר הוא שהם עדיין חדשים

הם הולכים לפי קלומטר הם רואים 30 אלף זהוא( צריך לשלם 900 ש"ח :shock: ) להחליף

תראה גם אני הייתי כמוך מאמין לכול מילה של המוסך מורשה במיוחד בתקופת האחריות (ובמיוחד בברקסים)

אז ברגע שנידלק לי נורה בראש ואמרתי לעצמי למה כל פעם שניכנסים למוסך צריך לשלם להם בין 1500 ל 2000 ש"ח

אז בקשתי לראות את הרפידות שלי

ויש לי אותם בשקית

יודע מה אני יצלם אותם ושכולם יראו מה המצב שלהם ואתם תחליטו (למשהוא יש מקום שאני יכול לשים את התמונות )

פורסם

על המיצובישי שלי עשיתי 170K ק"מ, והרפידות הן עדיין המקוריות מהמפעל. זה לא טעות ולא הזנחה. כל טיפול בודקים עובי רפידה לפי הוראות היצרן ורואים אם יש צורך להחליף או לא. אין שום סיבה להחליף סתם - זה לא נותן שום יתרון.

בכל רכב יש דרך אחרת לדעת אם הגיעה שעתן של הרפידות. יש רפידות עם חריץ אותו ניתן לראות מהצד. ככל שהרפידה נשחקת, כך נעלם החריץ וכשהוא מגיע לסופו - מחליפים.

בטיפול הגדול האחרון (150K ) דרשתי לראות את הבלמים לאחר פירוק הגלגלים. מה להגיד? כמו חדש. רפידה עבה ויפה, וצלחת ללא זכר למדרגה. האחוריים בכלל יכולים להצטלם לפרסומת. הסיבה היא מאוד פשוטה. אני נוסע באוטו כל יום, אבל אצלי נסיעה זה 140 ק"מ ואני לוחץ על הבלמים רק פעם אחת - בסופה.

אני לא יודע מה המצב אצלך, אבל אם אתה לא רוצה שיחליפו לך חלקים סתם, כנס רק למוסך שמאפשר לך לעמוד ליד האוטו בזמן העבודה. במוסך כזה תוכל גם לפקח ולראות בדיוק מה עושים, וגם להרחיב את ידיעותיך ע"י "הצקה" בשאלות למכונאי.

נמרוד

פורסם
על המיצובישי שלי עשיתי 170K ק"מ, והרפידות הן עדיין המקוריות מהמפעל. זה לא טעות ולא הזנחה. כל טיפול בודקים עובי רפידה לפי הוראות היצרן ורואים אם יש צורך להחליף או לא. אין שום סיבה להחליף סתם - זה לא נותן שום יתרון.

בכל רכב יש דרך אחרת לדעת אם הגיעה שעתן של הרפידות. יש רפידות עם חריץ אותו ניתן לראות מהצד. ככל שהרפידה נשחקת, כך נעלם החריץ וכשהוא מגיע לסופו - מחליפים.

בטיפול הגדול האחרון (150K ) דרשתי לראות את הבלמים לאחר פירוק הגלגלים. מה להגיד? כמו חדש. רפידה עבה ויפה, וצלחת ללא זכר למדרגה. האחוריים בכלל יכולים להצטלם לפרסומת. הסיבה היא מאוד פשוטה. אני נוסע באוטו כל יום, אבל אצלי נסיעה זה 140 ק"מ ואני לוחץ על הבלמים רק פעם אחת - בסופה.

אני לא יודע מה המצב אצלך, אבל אם אתה לא רוצה שיחליפו לך חלקים סתם, כנס רק למוסך שמאפשר לך לעמוד ליד האוטו בזמן העבודה. במוסך כזה תוכל גם לפקח ולראות בדיוק מה עושים, וגם להרחיב את ידיעותיך ע"י "הצקה" בשאלות למכונאי.

נמרוד

חשוב לציין שפרט למרחקים שהרכב גומע, לא מעט תלוי בתרכובת שממנה מורכבת הרפידה. אם מדובר בתרכובת רכה (בלימה מעולה) - הבלאי יהיה גבוה מאוד, אם מדובר בתרכובת קשה - הבלאי יהיה אפסי אבל הרכב יעצור (או שלא) בהתאם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מישהו יכול לעלות לי תמונה הוא הסבר איך אני רואה שהרפידה מתה

כי יש לי אוטו בעיה אתמול עשיתי טיפול ואמרו לי שאני צריך להחליף רפידות

תודה מראש מיכאל

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

פורסם
מישהו יכול לעלות לי תמונה הוא הסבר איך אני רואה שהרפידה מתה