Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המתחרה האמיתית של האסטרה בשוק הישראלי היא הפוקוס ועפ"י הכמויות על הכבישים, נראה שלפחות בסעיף המכירות, היא דורסת אותה ברוורס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 201
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המתחרה האמיתית של האסטרה בשוק הישראלי היא הפוקוס ועפ"י הכמויות על הכבישים, נראה שלפחות בסעיף המכירות, היא דורסת אותה ברוורס.

הפוקוס?! דווקא הייתי מצביע על הגולף.

ולגבי כמויות על הכביש - ליסינג, וכל מילה נוספת מיותרת.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

תודה על הסקירה !

גם אני רציתי לקנות את האסטרה הנ"ל במבצע הוט.

נסיעת מבחן עירונית קצרה גילתה מנוע וגיר רועשים ולא חלקים, ורעש כביש קבוע.

מול קורולה RUNX 2006 של חבר שאיתה הגעתי, ונהיגה במסלול זהה, הקורולה היתה הרבה יותר חלקה ושקטה.

כמובן שירדתי מהאסטרה.

פורסם

פוקוס, אסטרה, גולף, כולן מתחרות רציניות באותה קטגוריה, רק שבשוק הישראלי, שרוב המכירות של הפוקוס והאסטרה הן כאמור לליסינג, הפוקוס היא המתחרה הישירה יותר של האסטרה.

פורסם

יוחאי, תודה על הסקירה המפורטת.

יצא לי לנהוג לא אחת ברכב המדובר. נוחות איכות נסיעה ושיכוך רעשים - לדעתי בסדר גמור (ואיני מתיימר להיות בוחן רכב מקצועי, או עיתונאי מהתחום).

מסכים איתך בנוגע לשלל הכפתורים. זה מבלבל את העיניים בסופו של דבר (למרות ההערה על נוחות השימוש בהרבה כפתורי פיקוד, מאשר בכמה בודדים עם שלל פונקציות).

אין לי ספק, שאם הייתי צריך להחליף היום את רכבי (ג'טה 1.6 אוטומטית, ותודה לאל לא DSG), זו היתה אחת המועמדות הרציניות.

אותי הטאסות של האסטרה היו קצת פחות מטרידות, אני חושב וכמו כן גם העדר מחשב דרך.

תמשיך להנות מהרכב !

alfa 156 2.5.

פורסם

אני אתן לך דוגמא על כפתורי פיקוד.

אני בטוח שרובנו נתקלו לא פעם ולא פעמיים בבעיה של הפעלה בשוגג של כפתורי הפיקוד על ההגה, במיוחד בנהיגה "ספורטיבית".

כאשר קיבלתי את הC3 פיקאסו, ניגנבתי לחלוטין כשגיליתי שהכפתורים נמצאים מאחורי ההגה :shock:

מה, אני צריך להתחיל לשנן בע"פ איפה נמצא כל כפתור ולהתחיל לגשש מאחורי ההגה איפה הם נמצאים? וכל זה תוך כדי נהיגה? :shock:

מישהוא שם כנראה ירד מכל הפסים!

כניסה זריזה לכמה מבחני דרכים וכולם כאחד קוטלים את השיטה הזו.

היום, לאחר שאני עםן הרכב כבר תקופת מה, זה הדבר הכי נח שהיה לי אי פעם, הגישה לכל כפתור היא אינטואטיבית, מהירה, אין הפעלות בשוגג, אין ערבוביה של כפתורים על ההגה, פשוט תענוג.

רק מה, צריך להתרגל אל זה (זה קורה מהר מאוד), מה שלבוחני רכב אין זמן לעשות.

פורסם

האסטרה שוקלת 1368KG.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
הפוקוס?! דווקא הייתי מצביע על הגולף.

ולגבי כמויות על הכביש - ליסינג, וכל מילה נוספת מיותרת.

והאסטרות והקורסות לא משרתות בציי הרכב של שלמה סיקסט?

כמה אסטרות פרטיות ראית על הכבישים?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

היום, לאחר שאני עםן הרכב כבר תקופת מה, זה הדבר הכי נח שהיה לי אי פעם, הגישה לכל כפתור היא אינטואטיבית, מהירה, אין הפעלות בשוגג, אין ערבוביה של כפתורים על ההגה, פשוט תענוג.

השליטה על מערכת השמע המקורית מאחורי ההגה, כמו במגאן 2 שלי - זה הדבר הכי נח שהומצא אי פעם.

אין שום סיבה להוריד את העיניים מהכביש/להוריד יד רק בשביל לחפש את כפתור ה-mute/pause או להוריד ווליום כשצריך.

הכל זמין בהישג יד מאחורי ההגה.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

פורסם
והאסטרות והקורסות לא משרתות בציי הרכב של שלמה סיקסט?

כמה אסטרות פרטיות ראית על הכבישים?

הגזמת. אתה משווה את האסטרות לציי הרכב של דלק מוטורס??

אין לי נתונים מדוייקים, אבל יש דומיננטיות מוחלטת שלא זקוקה לגיבוי במספרים.

ולגבי כפתורי שליטה מאחורי ההגה - לא מוצא את ההיגיון או היתרון שבכך. מתרגלים? ברור, גם אם אני אסתיר לכם את גלגל ההגה עצמו אתם תתרגלו למיקום שלו. גם על כפתורים בחזית ההגה לומדים ללחוץ אחרי זמן מה בלי להסיט את העין.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

תודה שוב על התגובות, ובעיקר על התוספות מצד אחרים שנוהגים באסטרה. לדעתי הצנועה, בדיוק בשביל זה קיים פורום- למידע שמישהו בעתיד ירוויח ממנו.

לעניין השליטה במערכת האודיו- תראו, לשלוט בווליום\העברת שירים\תחנות\מיוט מההגה זו לא הבעיה שלי. יש את כל זה על ההגה של האסטרה וזה מצויין (אגב, מכיר את הנושא של ידית שליטה מאחורי ההגה- יש לי חבר עם פיג'ו 407). הבעיה שלי היא אחרת;

נניח ועולה שיר ברדיו\דיסק שחסר בו טרבל (נלך על הדוגמא של באגירה). במקום מתג נורמלי שמעלה או מוריד אותו, אני צריך להכנס למערכת הבקרה, לבחור שם ב"סאונד", לבחור ב"טרבל", להעלות או להוריד כאוות נפשי- לקבע את זה ולעשות back בכפתור נפרד. וכל זה בזמן שאני נוהג! בסוויפט שהיה לפני כן, היה כפתור "סאונד" בודד, שכל לחיצה עליו מעבירה אותך בין טרבל\באס\מדיום\פיידר\בלנס וחוזר חלילה. ברגע שבחרת במצב הרצוי, זה רק עניין של ימינה או שמאלה וזהו. כמה קל, ככה פשוט.

אז נכון שמדובר ברדיו\דיסק קצת ארכאי בהשוואה למערכת של האסטרה, מה גם שבכלל אין פיקוד בסוויפט. אבל זו בדיוק הטענה שלי- זה שדברים נהיים מתוחכמים יותר, לא אומר בהכרח שהם נהיים חכמים יותר. לצערי, המערכת באסטרה היא דוגמא טובה לכך (ועדיין אני מעדיף אותה על זו של הסוויפט- איכות השמיעה טובה פי כמה).

פורסם

תודה על סקירה ייחודית ומרעננת :wink:

השיפור הבא הוא להוסיף קטעי וידאו (גם בזמן נסיעה) וביניהם קטעי טקסט קצרים :popcorn:

האסטרה האצ׳בק רכב יפה מאד בעיני, רק החלק הקדמי קצת אנמי.

דרך אגב, איך המרחב במושב האחורי, לפחות מהתמונות נראה קצת צפוף לברכיים?

כמו כן איך נוחות המתלים ונושא רעשי המנוע?

מצטער עם כבר ענית על הנ״ל אולי פיספתי טקסט בין התמונות ...

נכנסתי לקישורים בתחתית ההודעות שלך, כמה תמונות העלית, כל הכבוד, התייאשתי מלנסות לצפות בכולם :)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה על הסקירה והתמונות היפות !

לאסטרה יש אחות כמעט תאומה - השברולט קרוז טורבו, ומבט אל פנים המכונית מגלה רכיבים רבים משותפים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני אתן לך דוגמא על כפתורי פיקוד.

אני בטוח שרובנו נתקלו לא פעם ולא פעמיים בבעיה של הפעלה בשוגג של כפתורי הפיקוד על ההגה, במיוחד בנהיגה "ספורטיבית".

כאשר קיבלתי את הC3 פיקאסו, ניגנבתי לחלוטין כשגיליתי שהכפתורים נמצאים מאחורי ההגה :shock:

מה, אני צריך להתחיל לשנן בע"פ איפה נמצא כל כפתור ולהתחיל לגשש מאחורי ההגה איפה הם נמצאים? וכל זה תוך כדי נהיגה? :shock:

מישהוא שם כנראה ירד מכל הפסים!

כניסה זריזה לכמה מבחני דרכים וכולם כאחד קוטלים את השיטה הזו.

מסכים ולא מסכים.

היה לי ב307 תפעול מאחורי ההגה,נוח מאד.

היום בגולייטה שלי,זה על ההגה ועדיין נוח מאד בגלל כמה סיבות:הלחצנים צריכים לחיצה הגונה ע"מ לתפעל אותם ואין מצב שתתפעל במקרה. סיבה נוספת הקרוז קונטרול אינו על ההגה, אלא על ידית מצד שמאל בנפרד.וסיבה אחרונה,זה הרבה יותר יפה בלילה כשזה דולק עלגלגל ההגה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
תודה על סקירה ייחודית ומרעננת :wink:

השיפור הבא הוא להוסיף קטעי וידאו (גם בזמן נסיעה) וביניהם קטעי טקסט קצרים :popcorn:

האסטרה האצ׳בק רכב יפה מאד בעיני, רק החלק הקדמי קצת אנמי.

דרך אגב, איך המרחב במושב האחורי, לפחות מהתמונות נראה קצת צפוף לברכיים?

כמו כן איך נוחות המתלים ונושא רעשי המנוע?

מצטער עם כבר ענית על הנ״ל אולי פיספתי טקסט בין התמונות ...

נכנסתי לקישורים בתחתית ההודעות שלך, כמה תמונות העלית, כל הכבוד, התייאשתי מלנסות לצפות בכולם :)

כפי שציינתי, אני לא יושב מאחור הרבה... אם בכלל. חברים ובני משפחה שישבו מאחור טוענים שנוח. זה נכון שאם יושב אדם מעל 1.80 מאחורי כשאני נוהג, אאלץ לקדם קצת את המושב כדי שיהיה לו יותר מקום. מה שכן, באופן רגיל אני לא מזיז את המושב עד הסוף אחורה- זה פשוט רחוק לי מדי, ואני 1.85.

האסטרה נוחה מאד על מהמורות ויש לה תחושה שהייתי מגדיר כ"חלקות נסיעה". ציינתי קודם שעלינו לאסטרה מסוזוקי סוויפט 2008, וזו דוגמא טובה לרכב שמתרסק על מהמורות במקום לנסות ולשכך אותן. הייתי מוכן לזה, כי בכל זאת מדובר ברכבים שונים מאד אחד מהשני- אבל מה תגיד על קורולה 2010? היא מרגישה כמו סוויפט מגודל; גם כן מתרסקת על בורות... מה שאני אומר בעצם, זה שהדרך הכי טובה להעריך את האסטרה היא על ידי רכבים אחרים.

בפנים שקט ושלווה. שומעים את המנוע רק מ-3500\3700 סל"ד. הייתי שמח לקבל קצת רעש של טורבו, אבל על זה אין בכלל על מה לדבר. לא שומעים.

תודה על הסקירה והתמונות היפות !

לאסטרה יש אחות כמעט תאומה - השברולט קרוז טורבו, ומבט אל פנים המכונית מגלה רכיבים רבים משותפים.

לא בדיוק תאומה- נכון שהרצפה זהה (שילדת דלתא 2 של GM משמשת את שתיהן). אבל המתלים שונים, למשל מאחור יש WATTS LINK שמאפשר לאסטרה סוג של עליונות על הקרוז מבחינת התנהגות כביש (נהגתי בקרוז אז אני יכול להשוות). הקרוז גם מכויילת להיות "רכה" יותר, שזה לא מפתיע אם זוכרים עבור מי GM מייעדים אותה. וכן, כמובן שיש חלקים\מתגים\כפתורים משותפים...

סה"כ הייתי מוכן גם להסתובב עם קרוז, בתנאי שזה הטורבו (המנוע והגיר שלו בא מהאסטרה).

אם כבר אנחנו פה, הנה כל ה"קרובים" של האסטרה:

שברולט קרוז כמובן, כאן בגרסת ההאצ'באק:

Chevrolet-Cruze_Hatchback_2012_800x600_wallpaper_35.jpg

ביואיק ווראנו (למעשה כמעט לחלוטין אסטרה ברלינה):

buick-verano-review.jpg

אופל קסקאדה (שילוב של חלקי אסטרה ואינסיגניה):

Opel+Cascada+01.jpg

אופל זאפירה:

Opel+Zafira+2012+live.jpg

אופל אמפארה\שברולט וולט. מסתבר שכדי לחסוך בעלויות, השתמשו GM בפלטפורמה דלתא 2 הנ"ל:

OpelAmpera_264390-900.jpg

• תוכן חדש...