Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי, מי שמספיק גדול ועשיר לא ישלם מס. קומבינות לא חסרות (בתחום האפור אבל חוקיות מספיק שמי שיש לו כסף לסוללת עורכי דין ורואי חשבון ישאר בצד החוקי) והיו תמיד. זה מתחיל בהקמת חברה בשטחים עם הטבות מפליגות, נמשך בכל מיני מענקים ונגמר בפטורים גורפים באמצעות לוביסטים. כך זה היה תמיד וכך זה יהיה תמיד ולא רק בארץ (להזכירך, לא מזמן תעשיית הרכב קיבלה סיוע נדיב מאוד שאתה או אני לא היינו מקבלים גם אם 500 משפחות היו תלויות בזה לפרנסתם ולא כי יש לנו מטוס פרטי).

לפצל תאגידים גדולים להרבה עסקים קטנים לא ייטיב עם האזרח בגלל ריבוי מנהלים על אותו נפח ומכאן עלויות גדולות יותר עם רווח קטן יותר.

שלא תבין אותי לא נכון. אני אדיש לחלוטין אם הוא יישאר או יעזוב. זו החלטה שלו ונסתדר טוב בלעדיו בדיוק כמו שאיתו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

falou, אם זו עקיצה כלפי המבקרים, אז תבדוק כמה האחים עופר גרפו כתוצאה ממכירת והחכרה של אוניות

של חברות פרטיות שלהם, לצים, ולמה צים הגיעה לאן שהיא הגיעה היום. תראה שהיא אכן נמכרה בנזיד עדשים,

והיא נמצאת היום במקום שהיא נמצאת, בעיקר בגלל ניהול שהעשיר את האחים עופר, ורוקן את החברה והקופה

שלה. אתה יכול להגיד שזה ניהול כושל או לא, אבל הכסף נמצא אצלם ביד, והם לא בבעיית מזומנים מול הבנק,

לעומת החברה עצמה, שכן בבעיות.

פורסם
היחס הארסי לבעלי ההון כאן לא עוצר אצל עידן עופר. אני בטוח שזה מורגש היטב אצל כל מי שהצליח כאן. אני לא חושב שזה משרת אותנו בטווח הארוך, הן מבחינת משיכת הון חדש והן מבחינת שימור הקיים. לונדון מלאה בעשירים גולים שהרגישו לא בנוח במדינות המוצא שלהם מסיבות כאלו או אחרות, לא צריך גם למלא אותה בישראלים.

עם כל הביקורת למשפחת עופר, הם מספקים פה עשרות אלפי מקומות עבודה, השקיעו מאות מיליונים בבטר פלייס וסוחבים את צים המפסידה על הגב. צדיקים? ממש לא, אבל כמה צדיקים מיליארדרים יש כבר?

רגע, אז הם מוכרים את החברות שלהם בישראל? נהדר! ככה האנשים ימשיכו לעבוד.

רגע, אז הם סוגרים את החברות שלהם בישראל? נהדר! ככה חברות אחרות יקומו במקומן.

אה, הם לא סוגרים ולא מוכרים? נו טוב, לפחות הפרנסה של העובדים שלהם לא תיפגע.

הם לא מספקים מקומות עבודה מתוך תחושת אלטרואיסטיות או משהו כזה הם מרוויחים מזה כסף, והם ימשיכו להפעיל את החברות ולהשקיע כי רק ככה הם יעשו עוד כסף.

היחס הארסי הוא רק בכיוון של בעלי הון מסויימים, על יזמי הייטק או לחילופין רמי לוי לא מסתכלים בכזאת צורה.

רועי, אני עוד זוכר את הביקורת הקטלנית על זה שצים נמכרה "בנזיד עדשים"...

עופר, צא ובדוק מה הם עשו עם צים שהיא הגיעה למצבה.

לרוע מזלנו, הגישה הזאת לא נדירה במשק הישראלי

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

היחס הארסי הוא לבעלי הון שממנפים את ההון שלהם. למה כשיש לך מיליארד שקל זה נבזי למנף אותו כדי להרויח ושאתה עושה את זה עם קופת הגמל שלך ב 100,000 ש"ח אז אתה מסכן אם שניכם מרויחים אותו הדבר?

לגבי צים, הם קנו חברה בכסף שהם שילמו. זכותם להביא אותה לפשיטת רגל כי זה הכסף שלהם. אם אתה חושב שצריך להזרים כסף לצים אז תקנה אותה אתה ותבריא אותה מכספך. לפי מה שאתה מתאר היא מאוד זולה היום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היא לא זולה היום, כי יש לה חוזים לגבי חכירה וקניה של אוניות מ...האחים עופר.

ובזמנו צים היתה זולה מאוד ביחס למחיר שהם קנו אותה, וזה שהם בחרו לרוקן

אותה, ולהזרים את הכסף ישירות לכיסיהם זה אומנם עניינם האישי, אבל לבוא

אח"כ ולבקש הסדר חוב, אחרי שעשקת את החברה, זה דיי בזוי.

מילא שיהיה מהלך עסקי כושל, ואז לבוא לבקש הסדר, אבל אצלם זה ממש לא המצב.

פורסם

ב 1,03,2000 גם אליעזר פישמן אמר/ כי הוא עוזב את הארץ בגלל ,, המיסים ,, הרגולטור , מזג-האויר,, הוסף מה בא לך .

בנתיים 13 שנה מאז הוא משך כל שנה משכורת של כ 10.000.000 ש"ח מהחברות הציבוריות אשר בשליטתו ,

ובהערכה זהירה ב 13 השנים האחרונות כ 130,000.000 לא כולל רכוש פרטי בסך עשרות מיליונים אשר הוא מכר להן ,

במחיר גבוהה ממחיר השוק - החברות הללו נקנו במינוף מלא של הבנקים וקרנות הפנסיה שלנו .

וגם כאשר החברות הללו מפסידות , מר אליעזר פישמן ממשיך לקחת משכורת ,,

אז לפני 13 שנה הוא איים שיעזוב , ובנתיים ממשיך לאסוף את ביצי הזהב שהכלכלה הישראלית ואני ואתה משלמים .

במהלך השנים רכש פישמן עסקים רבים, תוך שימוש בהלוואות בנקאיות ובמינוף עסקי. בביוגרפיה של פישמן שפרסם בשנת 2005 אריה אבנרי (יצאה בהוצאת ספריית מעריב) נכתב:

"האיש שהמציא את המינוף הבנקאי. שמשלם כל שנה מאות מיליוני שקלים לבנקים, ריבית על חובותיו, ועליו נאמר שכל מנהלי הבנקים בישראל בודקים כל בוקר את מצב בריאותו ונושמים לרווחה כשהם מגלים שמצבו שפיר"

הוא מתגורר כיום בסביון.

בחינה של חברה אחרת של פישמן, כלכלית-ירושלים, מעלה בעייתיות רבה אף יותר.

בכלכלית-ירושלים הגדיל פישמן לעשות ומשך לעצמו בשנים 2008–2009 שכר של לא פחות מ-19.9 מיליון שקל. כן, פישמן הוא יו"ר הדירקטוריון גם של כלכלית-ירושלים.

מה היה מצבה של כלכלית-ירושלים באותן שנים? היא הפסידה 890 מיליון שקל וחילקה דיבידנד של 61 מיליון שקל. שכרו של פישמן היה בשיעור של לא פחות מ-32% מסכום הדיבידנד שחילקה החברה. יש דוגמה נוספת, בחברת דרבן, גם שם משמש פישמן יו"ר הדירקטוריון, אך לא נלאה את הקוראים.

סיכומו של דבר: פישמן מעניק לעצמו שכר שערורייתי פעם אחר פעם למרות היותו בעל שליטה, תוך שהוא מנצל פיצול מעט מלאכותי של עסקיו לשורה של חברות ציבוריות ומינוי עוד יותר מלאכותי של עצמו ליו"ר הדירקטוריון. הכסף הזה נלקח מכיסי הציבור, אין לכך הגדרה אחרת.

06.03.2012

פישמן הודיע לספקים הום סנטר על דחיית תשלומים: שוטף+150

ספק של הום סנטר: "הם אמרו שהם במצוקה ושפישמן צריך לשלם הלוואה גדולה" ■

פישמן: "הגיע זמן לטפל בספקים של הום סנטר - אני לא מתכוון לתת להם להרוג את החברה כמו שעשו לאייס"

http://www.themarker.com/consumer/1.1657347

ועל כל טייקון אשר בוכה יש כנראה סיפור -

>הפקידים שהמציאו את לב לבייב, יצחק תשובה ואליעזר פישמן

http://www.themarker.com/markets/1.381533

מי שעוקב אחר שועי האלפיון העליון ואחר סוללות היועצים והלוביסטים שלהם ושופריהם עלי אדמות, ובעיקר אחר איומיהם לעזוב את ישראל "בגלל הפקידים", עשוי לחשוב שיהא זה יום של משתה גדול. יום של התרוממות רוח וחזרה מסיווית ומיידית של הון שעבר לחו"ל להשקעות ענק בנגב, בגליל וביצירת מקומות עבודה חדשים.

--

אל דאגה. זה לא יקרה. נהמר כאן שאפילו אם הרגולטורים יוגלו, יעזבו יחד עמם כמה מעשירי ישראל - הרי הם לא היו כה עשירים אלמלא אותם פקידים. כמה מהעסקות המדהימות שנרקחו כאן, לא היו יוצאות לפועל לעולם לולא אותם רגולטורים קטנוניים. רגולציה נועדה אמנם להגביר את התחרות במשק ולהגן על הצרכנים, אבל הרבה לפני שהיא ממלאת את תפקידה זה, היא דואגת תחילה לעשירים.

מה הבעיה של הטייקונים - אפשר לרכוש חברה אחת ולנהל אותה עם כספך האישי , תהיה גם המנכ"ל ואם אתה טוב קח משכורת ,

אבל עדיף לחיות על חשבון הנאיבי , ללכת ולספר סיפורי מינופים תספורות ואני עוזב ת'ארץ -

לך לך בכייף לדרכך מר עופר - רק אל תשכח איך עזרה לכם המדינה להרים את האימפריה ..

וכשיהיה קר בחוץ - אני אמחל לך , ואקבל אותך חזרה ברצון כאזרח ישראלי רגיל , החוזר הביתה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
היחס הארסי הוא לבעלי הון שממנפים את ההון שלהם. למה כשיש לך מיליארד שקל זה נבזי למנף אותו כדי להרויח ושאתה עושה את זה עם קופת הגמל שלך ב 100,000 ש"ח אז אתה מסכן אם שניכם מרויחים אותו הדבר?

לגבי צים, הם קנו חברה בכסף שהם שילמו. זכותם להביא אותה לפשיטת רגל כי זה הכסף שלהם. אם אתה חושב שצריך להזרים כסף לצים אז תקנה אותה אתה ותבריא אותה מכספך. לפי מה שאתה מתאר היא מאוד זולה היום.

ריקי כהן מחדרה לא מבינה מי ממנף ומי לא. בשבילה הפתרון תמיד יהיה "לקחת מהעשירים". היה בלילה כלכלי לא מזמן, ביום הצהרת הפייסבוק של לפיד, איזה ראיון עם אחת שלא סוגרת את החודש. המדינה בגרעון, המנחה אומר לה. מאיפה יביאו את הכסף, הוא שואל. "מהעשירים. לא אכפת לי. לא אני שר אוצר, לא בעיה שלי. שיקחו מהטייקונים". אתה מבין? השיח הזה לא מבדיל בין מי שמכר חברה לסיסקו ומי שעשה את הונו במרכזי קניות בהונגריה שמונפו עם כספי ציבור.

רועי, לונדון מלאה בעשירים שלא רוצים לשלם מיסים, ולא בעשירים שעשו להם טוב או רע במדינה שלהם.

גם אם היית מפאר את עידן עופר מהיום בו הוא נולד ועד היום, והיה גם פסל שלו בכיכר רבין, והוא היה צריך

להחליט אם לשלם כמה מאות מליונים מס על עסקת כיל, או לעזוב ללונדון, שזה ממש חיי מסכנות, הוא לא היה

ממצמץ, ועוזב מחר בבוקר.

אולי. בסוף אנחנו לא מקבלים את הכסף, אז מה זה משנה?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הכסף לא היה אצלנו, בין אם מר עופר היה כאן או לא. מס הוא לא ישלם, לא כאן ולא שם.

ולכן כל מי שמתרגש מעזיבה מתוקשרת של טייקון זה או אחר, הוא נאיבי, אפילו נאיבי מאוד.

כל סיפורי ההפחדה שהעשירים יברחו, ולא יהיו כאן מקומות עבודה אלה סיפורים מצוצים מהאצבע.

העשירים ממילא לא משלמים מיסים, וזה לא מעניין אותם איפה הם גרים. העסקים שלהם מעניינים

אותם מאוד, והם לא ממהרים לנטוש אותם.

כנ"ל לגבי שכירים כמו אלי יונס ודומיו. לונדון לא מחכה להם. עוד לא ראיתי מנכ"ל בנק שעזב את

ישראל, ואם יעשה כך, לא נראה לי שבחו"ל מחכים לו, או שיש לו אפשרות עבודה כלשהי.

לגבי לקחת מהעשירים, לצערי זה לא אפשרי כרגע, ולא משנה מה יעשו, הם ימצאו את הדרך לא

לשלם את המס. מאיפה כן? יש מספיק. מהבטחון, מהקצבאות, מהחרדים, מהערבים, מהעבריינים,

לא חסר. אם רוצים אפשר להביא עוד הרבה. רק עד היום עשו מה שנוח. חסר כסף? יאללה, נעלה

את הבלו. חסר עוד קצת? נעלה מע"מ. עדיין חסר? שטויות, נטיל מס על המים.

פורסם

אדון טייקון מוזמן לקחת את הפקלאות ולהתעופף לעזאזל.

הכסף שלו לא מזיז לאף אחד כי הנזק שהוא יוצר כשהוא כאן הרבה יותר גדול.

הוא ריפד לעצמו את הכיס על חשבון העובדים שלו, על חשבון המשפחות שלהם ועל חשבוני וחשבונך עם משכורות עלובות, ללא תנאי העסקה מינימאליים ועם שוד של משאבי הטבע שהם שלי ושלך.

אוי אוי. שילך לאנגליה ונראה איך הוא מצליח שם.

פורסם

אושרי, מסכים לגמרי ומוסיף:

עידן עופר רוצה לשנות את מקום המגורים שלו כדי שאם כיל תמכר הוא יחסוך במס, אבל גם המדינה לא פראיירית ולהערכתי יש סיכוי מצוין שעידן יתקל במגבלות רגולטוריות שהוא לא שמע עליהן ולא ידע על קיומן - מגבלות שיצוצו ויעמידו את כל העסקה על כרעי תרנגולת.

לאנשים לפעמים נדמה שהם שחקנים יחידים בזירה, שמה שהם יובילו יקרה, לעיתים קל לשכוח שמסביב ישנם עוד אנשים, חכמים לא פחות שגם להם רצונות והם יכולים לשנות את הזירה שעליה משחקים.

לעידן עופר נדמה שהוא יכול הכל - לדעתי המציאות תטפח על פניו.

פורסם

דורקי, אני מאוד מקווה שזה יקרה, אולי בזכות הרוחות החדשות שנושבות במשרדים השונים,

אבל ממה שההיסטוריה הוכיחה, עולם כמנהגו נוהג, ויש סיכוי יותר מסביר שזה יצליח למר עופר.

אתה יכול לקחת דוגמאות כמו סבן ועסקת בזק. הוא עשה מליארדים ולא שילם שקל מס לישראל.

כנ"ל עסקת אייפקס, שלא שילמה גם היא מס, ואני מניח שגם שתנובה תימכר, הם לא ישלמו מס.

במה בדיוק העסקאות האלה הועילו לי ולך? באותם סיבובים פיננסיים שהם עשו? הרי מיסים לא

שילמו לנו, מקומות עבודה לא יצרו, אם כבר רק צמצמו, והמחירים עלו. אז מה אני צריך לעודד

אותם בכלל לבוא לכאן?

פורסם

אושרי, נכון אבל ישנו הבדל מהותי:

המדינה מכרה מרצונה את מניות בזק שבבעלותה וסבן נמנה על קבוצת הרוכשים שקנו את המניות במחיר גבוה/נמוך (איש איש לפי הבנתו את העסקה) ועשו סיבוב יפה על החברה.

עידן עופר מחזיק בזכיון לכריית אוצרות טבע וכדי למכור אותו הוא צריך לקבל אישור מהמדינה, מצד שני כדי להתחמק ממס הוא עושה רלוקיישן ללונדון - אתה באמת חושב שבתנאים האלה המדינה תאשר את העסקה?

הימור שלי - אין עיסקה אם עידן עופר בלונדון ומשלם מס מופחת .

פורסם
falou, אם זו עקיצה כלפי המבקרים, אז תבדוק כמה האחים עופר גרפו כתוצאה ממכירת והחכרה של אוניות

של חברות פרטיות שלהם, לצים, ולמה צים הגיעה לאן שהיא הגיעה היום. תראה שהיא אכן נמכרה בנזיד עדשים,

והיא נמצאת היום במקום שהיא נמצאת, בעיקר בגלל ניהול שהעשיר את האחים עופר, ורוקן את החברה והקופה

שלה. אתה יכול להגיד שזה ניהול כושל או לא, אבל הכסף נמצא אצלם ביד, והם לא בבעיית מזומנים מול הבנק,

לעומת החברה עצמה, שכן בבעיות.

צים נמצאת היכן שהיא נמצאת בגלל המצב הכלכלי של שוק התובלה הימית.

גם משפחת עופר לא יכולה לעשות עסקאות בעלי עניין בלתי סבירות בין החברות שלה.

http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3355122,00.html

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...