Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה 1.2 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכשתי אותו בינואר . אני לא אומר שהמזגן לא טוב . הוא בסדר אבל לא יותר מזה . אם הוא יהיה ככה גם בקיץ פה אצלנו , אז הוא עובר מבחינתי את המבחן בהצלחה .

כפי שאמרתי כבר ,גר בשפלה,

נוסע ברכב כבר שנה אז עברתי גם קיץ גם חורף גם סתיו ואפילו אביב

המזגן בסדר גמור ללא כל בעיות

כמובן שאם נכנסים בצהרים באמצע אוגוסט לרכב הוא לוהט ולוקח לו דקה שתיים עד שהטמפרטורה היא נורמלית ונעימה

אבל עוד לא ניתקלתי ברכב שזה אחרת אצלו.

ולגבי צריכת דלק כפי שציינתי זה תלוי באופי הנהיגה ובמיקום

נהיגה עצבנית של המון זינוקים ובלימות, כולל נסיעה בפקקים בעיר תניב משהו קרוב ל 1:10

נסיעה רגועה מחוץ לעיר תניב משהו קצת מעל 1:15

ונסיעה רגילה היא בערך באמצע.

לפי מספר רב של בדיקות

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום . היום קיבלתי את הפורד פיאסטה הידנית .

קודם כל האוטו יפה מאוד ! בדקתי כל פסיק ,לאחר קראית הפוסטים של יוסי ... , הכל היה בסדר .

לאחר נסיעה של 60 קילומטר זאת ההתרשמות :

רכב המיני (סופר מיני ) הכי שקט שנהגתי עליו ( ונהגתי על רוב רכבי המיני והסופר מיני ) . אין לי מושג מדוע חלקכם ציינו שהאוטו רועש ( אולי אני לא שומע טוב ... ) .

מבחינת נסיעה . האוטו נוסע מאוד "חלק" , בורות קטנים כמעט לא מורגשים ואפילו עם כביש משובש האוטו הסתדר מצוין !

המזגן מקפיא ( למרות שזאת לא חכמה היום לא היה שרב ) .

מערכת השמע מאוד טובה ( 6 רמקולים לא איכותיים במיוחד אבל עושים את העבודה )

האוטו די חלש למחפשים נסיעה אגרסיבית . אבל מי שנוהג רגוע הכל בסדר . עולה עליות כמו גדול בלי שום בעיה .

במהירות 100 קמ"ש הסל"ד עומד על 2800 בערך .

אמנם נהגתי עליו כולה יום אחד אבל מהתרשמות ראשונית האוטו מצוין ועולה על הרבה מכוניות מיני אחרות גם בתחושת הנהיגה וגם במראה ( לדעתי ... ) .

יום טוב !

פורסם

טוב, חבל על הוויכוח, חברים. מחובתנו להיות אוביקטיביים ולהתריע על בעיות אמיתיות שנתגלו אבל לא להיכנס לוויכוחים מיותרים.

בסופו של דבר, הכל עניין של מזל ושל גישה.

יש לי מישהו בעבודה שהזמין את הרכב 3 חודשים אחריי. יש לו אותם בעיות שיש לי אבל הוא מוכן לחיות איתם. הוא מפחד שבמוסך יעשו לו "ניסויים" באוטו וידפקו משהו אחר. אז הוא מוכן לכבות את המנוע ולהניע פעם שנייה כאשר מופיע לו על הצג ENGINE" "MALFUNCTION. בנוסף, זה לא אומר שהבעיה קיימת גם בדגם 2013.

שכל אחד שמעוניין ברכב יעשה נסיעת מבחן ויחליט לעצמו אם הוא מעוניין לקנות או לא.

פורסם

ל-KAMRADKIN

האם תוכל בבקשה להגיד לי האם ברכב שלך קיים מד חום מנוע דיגיטלי ? או שיש שם רק מנורת אזהרה .

אודה לך על תשובתך .

ועוד דבר קטן אם תוכל : תחנה את הרכב במקום שקט ותנסה לשמוע {בלי לפתוח מכסה מנוע} , האם גם אתה שומע , כאשר הרכב עומד כמובן ומבחוץ , רעשי שסתומים ומע" תזמון , ודפיקות קלות מהמרימים .

שוב תודה ומחכה לתשובה גם בנושא מנורת המנוע .

YOSSI

פורסם

אתה יכול להיות רגוע, יוסי. אם התקלה לא הופיעה עד עכשיו, סביר להניח שלא תופיע.

אין לי שום מד חום ולא מחשב דרך. כמו בריקשה. :wink:

פורסם

יש לי פיאסטה ידנית 1.25 שנקנתה לפני חודשיים (חדשה, 2013, אבל מהדגם היוצא). עברה בנתיים כ - 2000 קמ.

בנתיים מרוצה מאוד מהרכב, שקט , צריכת דלק סבירה. אני גר במישור החוף , ובנתיים נסעתי עם הרכב רק פעם אחת לירושלים, שם היא התאמצה קצת בעליות, אבל סה"כ היה בסדר.

כן שמתי לב שלעיתים רחוקות ההילוך האחורי לא נכנס וזה לא נעים ברכב חדש (אבל לא מספיק כדי לגשת למוסך).

כיסוי גלגלים בהחלט קצת יוצא מהמקום.

אלה אמנם דברים קטנים, אבל בהחלט מצפים לקצת יותר מאחד הרכבים היקרים בקטגוריה הזאת.

מעבר לזה בנתיים הכל תקין ובסדר, אין רשרושים ממושב הנהג, אין נורת מנוע דולקת.

לפני שקניתי אותה , הלכתי למוסך ברעננה ושאלתי אותם האם יש בעיות מיוחדות בדגם הזה והם אמרו שאין לדגם הזה בעיות , בטח לא בדגם הידני.

תום

פורסם

אני לא חושב שמוסך שלהם יגיד שיש בעיות.8)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה יכול להיות רגוע, יוסי. אם התקלה לא הופיעה עד עכשיו, סביר להניח שלא תופיע.

אין לי שום מד חום ולא מחשב דרך. כמו בריקשה. :wink:

אתה בטוח שאין לך מד טמפרטורה דיגיטלי , מתחת לסופר הקילומטרים של הרכב ? הוא מוצג אצלי בתור סקאלה עם קוביות קטנות , כאשר כל-4 קוביות כאלה הם כחצי מן הסקאלה . יכול להיות שיש הבדל קטן בין הדגמים ?

ואת הרעש מן המנוע שמעת ? מעניין אם זה קיים בכל הרכבים האלה כפי שנאמר לי בשרות . הבעיה היא שאני לא מאמין לאף מילה שלהם .

פורסם
אתה בטוח שאין לך מד טמפרטורה דיגיטלי , מתחת לסופר הקילומטרים של הרכב ? הוא מוצג אצלי בתור סקאלה עם קוביות קטנות , כאשר כל-4 קוביות כאלה הם כחצי מן הסקאלה . יכול להיות שיש הבדל קטן בין הדגמים ?

ואת הרעש מן המנוע שמעת ? מעניין אם זה קיים בכל הרכבים האלה כפי שנאמר לי בשרות . הבעיה היא שאני לא מאמין לאף מילה שלהם .

יוסי אתה בטוח שיש לך פיאסטה 1.2 ידנית ?

אין מד טמפרטורה, אין מחשב נסיעה, רק מד מרחק כמו ברכבים לפני עשור.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אכן כך ידידי . 1.2 ידנית . בחוברת לא מצויין מחוון חום מנוע דיגיטלי ולא מוזכר שקיים אפילו גם לא בדגם האוטומטי המפואר יותר .

עכשיו אני נזכר שהתקשרתי למח" שרות לקוחות ימים בודדים לאחר שקיבלתי את הרכב כדי לשאול אותם מה זה הציור של מד טמפרטורה הדיגיטלי שמופיע בדיוק מתחת למד המרחק ברכב , ולידו סקאלה עם קוביות כאלה , ככל שיש יותר קוביות ככה הטמפרטורה גבוה יותר . אף אחד לא ידע לענות לי על כך שם .

במקרה כשהתקשרתי למנהל המוסך המרכזי , לאחר שהוא בדק , חזר אלי ואמר שקיים בדגמים שלפני החלפת הגריל מחוון חום מנוע דיגיטלי .

למרבה האירוניה המחוון הנ"ל לא הופיע אצלם בשום קטלוג רכב שהיה להם {יש לי את הקטלוג בבית} . אבל כפי שציינתי כבר קודם הידע והשרות אצלם זה כנראה דבר וירטואלי .

פורסם
יש לי פיאסטה ידנית 1.25 שנקנתה לפני חודשיים (חדשה, 2013, אבל מהדגם היוצא). עברה בנתיים כ - 2000 קמ.

בנתיים מרוצה מאוד מהרכב, שקט , צריכת דלק סבירה. אני גר במישור החוף , ובנתיים נסעתי עם הרכב רק פעם אחת לירושלים, שם היא התאמצה קצת בעליות, אבל סה"כ היה בסדר.

כן שמתי לב שלעיתים רחוקות ההילוך האחורי לא נכנס וזה לא נעים ברכב חדש (אבל לא מספיק כדי לגשת למוסך).

כיסוי גלגלים בהחלט קצת יוצא מהמקום.

אלה אמנם דברים קטנים, אבל בהחלט מצפים לקצת יותר מאחד הרכבים היקרים בקטגוריה הזאת.

מעבר לזה בנתיים הכל תקין ובסדר, אין רשרושים ממושב הנהג, אין נורת מנוע דולקת.

לפני שקניתי אותה , הלכתי למוסך ברעננה ושאלתי אותם האם יש בעיות מיוחדות בדגם הזה והם אמרו שאין לדגם הזה בעיות , בטח לא בדגם הידני.

תום

בקלאטץ הידראולי לפני שמעבירים לרוורס יש להמתין מספר שניות ורק אז לשלב להילוך אחורי

נסה ועדכן אם יש שיפור בשילוב

תתחדש בחירה נהדרת

פורסם
בקלאטץ הידראולי לפני שמעבירים לרוורס יש להמתין מספר שניות ורק אז לשלב להילוך אחורי

נסה ועדכן אם יש שיפור בשילוב

תתחדש בחירה נהדרת

נכון, זה גם מה שכתוב בספר רכב, יש להמתין 3 שניות עם הצלאצ' לחוץ לפני שמשלבים להילוך אחורי.

פורסם

אני ממתין אפילו יותר מזה ... כמו תמיד . ככה אני נהגתי עם כל המכוניות שהיו לי עם גיר ידני {והיו הרבה כאלה}. וזה לא קרה לי אף פעם . גם פה זה לא קורה , אלה פעם אחת מכל 15 פעמים בערך{יכול להיות יותר או פחות} . אז כפי שציינתי כבר המוסכים יודעים מהבעיה ומבצעים כיוון ידית . לפעמים זה מצליח אבל אז ההילוכים הראשוניים 1 - 2 ייכנסו כבר קשה ולפעמים צריך "לחפש " אותם .

זאת הסיבה שאני לא רוצה שייגעו בזה , כי כרגע ההילוכים נכנסים חלק .

• תוכן חדש...