Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי רכבים מיד ראשונה עם 1000-2000 ק"מ וגם המון כאלו שנמכרים עם "0" ק"מ, לדוגמה יש המון שמוצאות מאלבר.

מה עומד מאחורי זה? מה צריך לבדוק לפני רכישת רכב כזה?

המחירים מאוד אטרקטיביים כמובן.

פורסם

הסיכון הוא שתצטרך למכור את הרכב מכל סיבה שהיא בעוד שנתיים, נגיד.

למה סיכון? כי רישום "ליסינג" או "השכרה" מפחית בשוק את ערך הרכב סביבות 20% (בפועל, גם אם רשום שצריך להוריד רק 10%).

מבחינתך, זה אומר שאם אתה קונה רכב שעולה בסוכנות 100K, בהנחה של 10%, דהיינו 90K - ומוכר אותו בעוד שנתיים כשהוא שווה במחירון 80K ואתה צריך להוריד 20%, שהם 16K - אז יצאת בהפסד של 6K יותר מהנחה שקיבלת.

עם זאת, שווה להסתכל על הצד השני - סה"כ ירידת ערך שספג הרכב הפרטי הייתה 20K, בעוד הרכב שנקנה בהנחה ספג מכה של 14K בלבד.

אם אתה נשאר עם הרכב לתקופה ארוכה יותר, וערכו יורד - אז ההנחה באחוזים תהייה שווה פחות. נגיד והרכב בן 5 ושווה 50K במחירון, אז ההפחתה של 20% מחייבת אותך למכור ב-40K, שמשקף הנחה של 10K מהמחירון.

בקיצור - זה שווה אם אתה נשאר עם הרכב לתקופה ארוכה ומתחשק לך לחסוך כסף ברכישה כרגע.

פורסם

יש אנשים פרטיים שמוכרים כי הם לא מצליחים להחזיר הלוואות לבנק.

קיה פורטה נמכרת בהנחה של 20-25 אלף ש"ח(הדגם היוצא)-לדעתי העסקה שווה למרות שאני לא הייתי קונה קיה פורטה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מה שאני אומר שחלק מהסוכנויות מוכרות גם רכב מבעלות פרטית עם 1000-2000 ק"מ אותו דבר גם מליסינג פרטי או תפעולי וכו' . שאלתי היא למה ימכרו רכב אחרי שעשה כול כך מעט ק"מ? יש לא מעט כאלו, כולם חתול בשק? לזה התכוונתי כששאלתי מה הסיכון....

פורסם

אלו בהרבה פעמים רכבים ששימשו כרכבי הדגמה ורכבי נסיעות מבחן אבל נרשמו על שם בעל הסוכנות כדי שיהיו ״פרטיים״. לפעמים גם חברות ליסינג והשכרה מוכרות רכבים עם 1,000-2,000 קילומטרים. אלו בדרך כלל רכבים שנכנסו לחברה בתקופות לחץ (למשל לפני החגים או לפני הקיץ) ולאחר שיורד הלחץ מעמידים אותם למכירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז לא סביר להניח שהם פגומים ממכה או איזשהו מום שבא מהיצרן ומנסים להיפתר מהרכב?(הרוב המוחלט)

פורסם

הייתי בפגישה עסקית אצל אחד מהבכירים בחברת ליסינג מאוד גדולה שגם מוכר מכוניות עם 0 ק"מ.

שאלתי אותו למה לבוא אליו ולא ישר לסוכנות, והתשובה היתה שבסוכנות אולי מוציאים הנחה של 5% או 7% ואצלו ההנחה יכולה להגיע ל 20%.

במכירה, אתה תוריד כמה אחוזים בגלל שנרשמה יד של ליסינג אבל עדיין כנראה שזה יהיה רווחי.

אותו רכב בדיוק, אותה רמת איבזור. הוא לא קונה מהיבואן 100 מכוניות אלא רק את האחת שאתם מזמינים.

הוא לא מוכר רק סטוק שהיבואן נתקע איתו אלא לפעמים גם דגמים חדשים ומבוקשים.

האמת, אותי הוא שיכנע. (אבל אני לא קונה מכוניות חדשות )

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אכן הוא מצדיק את התפקיד שלו, קרי הוא עבד עליך בעיניים ומכר לך סיפורים מארץ עוץ.

תרשה לי לגחך על המשפט "במכירה, אתה תוריד כמה אחוזים בגלל שנרשמה יד של ליסינג".

נתחיל בזה שאתה תקבל אולי 50% פחות שיחות רק בגלל העובדה שבמודעה שלך מופיע שהרכב היה ליסינג לשעבר.

דבר שני, רוב הקונים היום לא טיפשים וישר מתחילים ממחירון משוכלל אשר כולל בתוכו לפחות 12% הורדה על ליסינג כאשר ממנו אתה רוכש את הרכב עם מקסימום הנחה של 10% (במציאות זה מגיע גם ל-5-8%).

רווחי זה יהיה רק אם תחזיק את הרכב לפחות 5 שנים. הממוצע עומד היום על החלפת רכב כל 3 שנים ולכן רוב האנשים אשר "חסכו" בקניה יאכלו אחלה לקרדה במכירה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני ראיתי למכירה באוטו שי יונדאי ix35 עם 19 קילומטר

ביררתי מה הסיפור מסקרנות בלבד ואמרו לי שזה בן אדם שזייף מסמכים נסע עם האוטו עד הבית ואז באו ולקחו לו אותו..

מכיוון שיונדאי לא יכולה למכור רכב שנסע הם מכרו לאוטו שי

פורסם

אני מציע לעשות חיפוש בפורום על אוטו-שי בפורום כדי להבין מי נגד מי וכמה לא רלוונטי יכול להיות הסיפור שסיפרו לכם.

ברור לך שמקרה כזה של מישהו שזייף ניירת הוא די נדיר ואני בספק אם יבואן רכב שנכווה פעם אחת בצורה כזאת ייפול כך בפעם השניה או השלישית. כמו כן צריך לזכור שיונדאי כן יכולה למכור רכב יד שנייה, אולי לא באולמות התצוגה שלה אבל כן ברשת "כלמוביל טרייד" שהיא רשת הטרייד אין הרשמית של היבואן.

יש הרבה סיבות טובות אחרות שיגרמו לאוטו שי למכור ix35 עם 19 קילומטרים, שמבחינה טכנית עדיין נחשב לרכב 0 קילומטרים. אבל מה שלא ברור לי זה למה לספר סיפורי פוגי על מהות הרכב ולא פשוט לספר את האמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני מציע לעשות חיפוש בפורום על אוטו-שי בפורום כדי להבין מי נגד מי וכמה לא רלוונטי יכול להיות הסיפור שסיפרו לכם.

ברור לך שמקרה כזה של מישהו שזייף ניירת הוא די נדיר ואני בספק אם יבואן רכב שנכווה פעם אחת בצורה כזאת ייפול כך בפעם השניה או השלישית. כמו כן צריך לזכור שיונדאי כן יכולה למכור רכב יד שנייה, אולי לא באולמות התצוגה שלה אבל כן ברשת "כלמוביל טרייד" שהיא רשת הטרייד אין הרשמית של היבואן.

יש הרבה סיבות טובות אחרות שיגרמו לאוטו שי למכור ix35 עם 19 קילומטרים, שמבחינה טכנית עדיין נחשב לרכב 0 קילומטרים. אבל מה שלא ברור לי זה למה לספר סיפורי פוגי על מהות הרכב ולא פשוט לספר את האמת.

האמת שהייתה לי גם תקרית עם "שי" בעצמו, לכן הרכב הבא שלי לא יהיה משם ככה או ככה..

פורסם

במכירה, אתה תוריד כמה אחוזים בגלל שנרשמה יד של ליסינג אבל עדיין כנראה שזה יהיה רווחי.

איך אומר ברלד?

זה לא נכון!

כמה המחירון ממליץ להוריד על רכב אחרי ליסינג זה לא מעניין!

בפועל מורידים היום 20 אחוז ואף יותר על רכב מליסינג לעומת רכב פרטי. זו עובדה.

יד 2 אחרי ליסינג זה יד 2 אחרי ליסינג, זה מאד רחוק מיד ראשונה מפרטי.

פורסם
איך אומר ברלד?

זה לא נכון!

כמה המחירון ממליץ להוריד על רכב אחרי ליסינג זה לא מעניין!

בפועל מורידים היום 20 אחוז ואף יותר על רכב מליסינג לעומת רכב פרטי. זו עובדה.

יד 2 אחרי ליסינג זה יד 2 אחרי ליסינג, זה מאד רחוק מיד ראשונה מפרטי.

זה נכון מאוד, ולכן כדאי לחשב מראש את אחוזי ההפחתה המקסימליים.

שאף אחד לא יחשוב שהוא יוכל למכור סיפורים על ליסינג 0 ק"מ והפחתה על כך וכך כסף ביום המכירה.

היחידים שיכולים להרוויח מהסיפור אלה אנשים שקונים רכבים מאוד מבוקשים, ובימינו המבוקשים היחידים הם רכבים קטנים וידניים.

פורסם

לא אמור להכנס עוד מספר חודשים לתוקף חוק שמבטל את רישום הליסינג ברכבים עם 0 ק"ם?

• תוכן חדש...