Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוגמה אחת שאני יכול לתת לך זה מהעבודה שלי.

אני עובד בתור איש מכירות באולם תצוגה של BMW.

יש לנו ב.מ.וו X3, עם 0 ק"מ, יד ראשונה נרשמה על שם היבואן דלק מוטורס.

למה? כי החוק קובע שרכב שיובא לארץ, ועמד במשך שנה מבלי שנמכר ללקוח, חייב לקבל יד. דהיינו לעבור רישוי כאילו קנו אותו. בגלל שאף אחד לא קנה אותו, הרכב עבר רישוי, קיבל מספר רישוי, ונרשם על שם היבואן ואז היבואן הוא יד ראשונה.

אז בפועל מדובר ברכב חדש, "עם ניילונים", 0 ק"מ, עם אחריות יבואן 3 שנים, רק שהוא כבר קיבל את היד הראשונה שלו.

מי שיקנה את הרכב הזה יהיה יד שנייה. אמנם הוא "הפסיד" יד, אבל הוא שילם הרבה פחות. למשל, הרכב הזה במחירון בערך 320K ש"ח, והוא יימכר באזור ה270K-280K ש"ח. הנחה ענקית, כולה בגלל יד מסכנה. למען הסר ספק, שנתון הרכב נקבע ביום שהוא קיבל רישוי. במקרה הזה, הרכב יובא לארץ במרץ 2012, אבל קיבל רישוי במרץ 2013, אז הרכב נמכר כרכב 2013.

לוי יצחק קובע שמקרה כזה, מה שנקרא "יד יבואן", מוריד 8% מערך הרכב, דלק מוטורס מורידה בערך 15%-20%. משתנה מרכב לרכב. ככה זה עובד אצל כל יבואני הרכב. זה החוק.

במקרה כמו זה, אין סיכון. זה לא חברת ליסינג ולא כלום. מדובר ברכב חדש שפשוט לא הצליח להימכר. פשוט חברה שעובדת לפי החוק ונאלצת לספוג את אי מכירת הרכב בזמן. כמובן שהחברה עדיין מרוויחה, אבל הרבה פחות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
באוטו דיל עושים קומבינה דומה. רושמים את הרכבים של יד ראשונה מיבואן על שם אחד העובדים.

למה אתה משווה את מה שאוטודיל עושים למה שאנחנו עושים וקורא לזה קומבינה?

באוטודיל רושמים את זה על שם אחד העובדים, שזה לא נראה לי תקין, ואצלנו רושמים את זה על שם החברה. אין פה קומבינה אלא עבודה לפי החוק.

לא מבין למה החלטת להשוות בינינו...

Always go sideways

פורסם

אמרתי דומה :wink: לא אמרתי זהה.

ד"א, הקומבינה של אוטו דיל הרבה יותר מוצלחת. הבעלים השלישי של הרכב, אם ירצה לברר במשרד הרישוי - יראה "יוסי דהן" ולא "קמור רכב". יש הבדל גדול ביום המכירה ובאטרקטיביות של הרכב.

פורסם

רואים שהבחור סוכן מכירות. ידידי, אתה בדרך הנכונה.

זה מאוד נחמד לחפור 10 שורות על היתורונות של העיסקה ואז בחצי שורה לציין את החסרונות כתור משהו זניח.

אני רוצה לראות אותך מצליח למכור את הרכב הזה אחרי 3 שנים כאשר ל-80% מהשוק יהיו נתונים טובים יותר.

כמות הטלפונים שאתה תקבל תשאף לאפס מלמטה. במיוחד ברכב מהסוג הזה (אם הרכב המדובר היה להיט ליסינג אחר המצב היה מעט יותר טוב כי בשוק הזה הזול שולט).

ד"א, החוק במקרה הזה מאוד טוב לצרכנים ואין לך מה להלין עליו (רואים שמיטב הסוכנים/יבואנים שטפו לך את השכל).

עד היום יבואן יכל למכור לך רכבים ששכבו מעל לשנה במחסנים מבלי לספר לך בכלל על זה.

אם היבואנים היו כאלה "שקופים" לא היו צריכים בכלל לחוקק את החוק הזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני רוצה לראות אותך מצליח למכור את הרכב הזה אחרי 3 שנים כאשר ל-80% מהשוק יהיו נתונים טובים יותר.

ואחרי 5 שנים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי ככל שכמות הרכבים שימכרו ככה תגדל כך רוכשי המשומשות יתרגלו, כמו שקרה עם הליסינג בעבר.

בנוסף, אם המוכר יהיה הגיוני ואת 20 אחוזי ההנחה שהוא קיבל הוא יעניק גם לקונה שלו הרכב ימכר.

מה שכן, שינוי התקנה בקרוב בהחלט יפגע ברכבים שכבר נמכרו כיד שניה בעבר.

פורסם
ואחרי 5 שנים?

המצב יהיה יותר טוב.

אבל אני בכוונה ציינתי 3 שנים כי זה הנתון הממוצע שבו רוב האנשים מחליפים רכב.

פורסם
רואים שהבחור סוכן מכירות. ידידי, אתה בדרך הנכונה.

זה מאוד נחמד לחפור 10 שורות על היתורונות של העיסקה ואז בחצי שורה לציין את החסרונות כתור משהו זניח.

כמות הטלפונים שאתה תקבל תשאף לאפס מלמטה. במיוחד ברכב מהסוג הזה (אם הרכב המדובר היה להיט ליסינג אחר המצב היה מעט יותר טוב כי בשוק הזה הזול שולט).

ד"א, החוק במקרה הזה מאוד טוב לצרכנים ואין לך מה להלין עליו (רואים שמיטב הסוכנים/יבואנים שטפו לך את השכל).

עד היום יבואן יכל למכור לך רכבים ששכבו מעל לשנה במחסנים מבלי לספר לך בכלל על זה.

אם היבואנים היו כאלה "שקופים" לא היו צריכים בכלל לחוקק את החוק הזה.

יותר שקוף מזה לא יכול להיות. לא משנה אם הם התחילו לעבוד ככה בגלל החוק או לפניו. מי שקונה את הרכב הזה יודע הכל. ההיפך, מחתימים אותו על זה! מסבירים לו שהרכב קיבל ביד בעקבות החוק הזה. ככה גם ללקוח אין אפשרות לבוא בטענות במידה ועוד X זמן משהו יקרה. בגלל זה מורידים ממחיר הרכב. מי שקונה את הרכבים האלה זה מישהו שמחפש עסקה טובה.

ולא תהיה לו שום בעיה למכור גם אחרי 3 שנים. במדינת ישראל יש קונים להכל. גם לרכב הזה יהיו קונים. במיוחד לאור העובדה שהרכב סופג ירידת ערך של 8% בעקבות היד יבואן. תחשוב על זה שהיבואן הוריד בערך 15% (אני לא זוכר את המספרים במדויק) אז בעצם הלקוח שילם פחות ממה שהיה אמור לשלם.

ודרך אגב, כל הסיפור שלי היה כדי להמחיש לפותח השרשור איך קורה מצב שיש רכבים עם 0 ק"מ...

Always go sideways

פורסם

אני מעמיד את עצמי בעמדת הקונה וההגיון הבריא שלי אומר למה לקנות רכב יד שניה עם היסטוריה של רכב חברה (אני יודע שזה לא נכון, אבל זה מה שרשום ברישיון) כאשר יש בשוק מספיק רכבים יד ראשונה. אבל שוב, אני לא מייצג את כל שוק הרכב.

אני לא יודע מה הניסיון שלך בתחום הרכב אבל כשאני בעבר עשיתי טריידאין ביונדאי על הרכב שלי לידי הייתה בחורה שהגיעה עם אקסנט שגם נקנה עם 0 ק"מ, הם פשוט שחטו אותה במחיר (משהו כמו 20% עד 30% מהמחירון ולא 15% כמו שאתה אומר).

כמו שאומרים יש סיפורים לחוד ויש מציאות.

פורסם
הייתי בפגישה עסקית אצל אחד מהבכירים בחברת ליסינג מאוד גדולה שגם מוכר מכוניות עם 0 ק"מ.

שאלתי אותו למה לבוא אליו ולא ישר לסוכנות, והתשובה היתה שבסוכנות אולי מוציאים הנחה של 5% או 7% ואצלו ההנחה יכולה להגיע ל 20%.

במכירה, אתה תוריד כמה אחוזים בגלל שנרשמה יד של ליסינג אבל עדיין כנראה שזה יהיה רווחי.

אותו רכב בדיוק, אותה רמת איבזור. הוא לא קונה מהיבואן 100 מכוניות אלא רק את האחת שאתם מזמינים.

הוא לא מוכר רק סטוק שהיבואן נתקע איתו אלא לפעמים גם דגמים חדשים ומבוקשים.

האמת, אותי הוא שיכנע. (אבל אני לא קונה מכוניות חדשות )

אתה קבלת הסבר ושוכנעת לפי התאוריה.

הפרקטיקה (מצב השוק) כפי שכבר הסבירו לך כאן שונה מהותית והרבה אנשים פשוט לא יתקשרו אליך כי יראו שמדובר ביד שניה מליסינג. מי שרכש לפני 3 שנים מזדה 3\פורטה\לנסר\i30 ישירות מחברת ליסינג עם 0 ק"מ ורוצה למכור את הרכב נאלץ להתמודד עם אותן חברות ליסינג שמוכרות רכבים עם נתונים יבשים טובים יותר (יד ראשונה מליסינג ולא יד שניה מליסינג, אפילו שרכשת עם 0 ק"מ) לאחר תום תקופת הליסינג שלהם+מימון (שאתה לא יכול להציע)+אחריות למספר חודשים (שגם אותה אתה לא יכול להציע לרוכש).

ברור שהרכב שנרכש עם 0 ק"מ מחברת הליסינג ככל הנראה יהיה שמור יותר, אבל בשוק המשומשות בישראל שרוב הרוכשים מחפשים שנתון גבוה ככל שניתן בהכי פחות כסף זה פשוט לא משנה כל כך.

דוגמה אחת שאני יכול לתת לך זה מהעבודה שלי.

אני עובד בתור איש מכירות באולם תצוגה של BMW.

יש לנו ב.מ.וו X3, עם 0 ק"מ, יד ראשונה נרשמה על שם היבואן דלק מוטורס.

למה? כי החוק קובע שרכב שיובא לארץ, ועמד במשך שנה מבלי שנמכר ללקוח, חייב לקבל יד. דהיינו לעבור רישוי כאילו קנו אותו. בגלל שאף אחד לא קנה אותו, הרכב עבר רישוי, קיבל מספר רישוי, ונרשם על שם היבואן ואז היבואן הוא יד ראשונה.

אז בפועל מדובר ברכב חדש, "עם ניילונים", 0 ק"מ, עם אחריות יבואן 3 שנים, רק שהוא כבר קיבל את היד הראשונה שלו.

מי שיקנה את הרכב הזה יהיה יד שנייה. אמנם הוא "הפסיד" יד, אבל הוא שילם הרבה פחות. למשל, הרכב הזה במחירון בערך 320K ש"ח, והוא יימכר באזור ה270K-280K ש"ח. הנחה ענקית, כולה בגלל יד מסכנה. למען הסר ספק, שנתון הרכב נקבע ביום שהוא קיבל רישוי. במקרה הזה, הרכב יובא לארץ במרץ 2012, אבל קיבל רישוי במרץ 2013, אז הרכב נמכר כרכב 2013.

לוי יצחק קובע שמקרה כזה, מה שנקרא "יד יבואן", מוריד 8% מערך הרכב, דלק מוטורס מורידה בערך 15%-20%. משתנה מרכב לרכב. ככה זה עובד אצל כל יבואני הרכב. זה החוק.

במקרה כמו זה, אין סיכון. זה לא חברת ליסינג ולא כלום. מדובר ברכב חדש שפשוט לא הצליח להימכר. פשוט חברה שעובדת לפי החוק ונאלצת לספוג את אי מכירת הרכב בזמן. כמובן שהחברה עדיין מרוויחה, אבל הרבה פחות.

בשוק היוקרה זה שונה כי:

1. אין אלפי מכוניות מאותו דגם ואותו שנתון כשצריך למכור את הרכב

2. ההנחה ברכישה מהיבואן היא נומינלית סכום לא מבוטל בהשוואה לרכב שעולה 100K ש"ח.

3. קל יותר לשכנע את הרוכש שהרכב לא היה בליסינג תפעולי כי רכבים כאלו נדירים יחסית בשוק הליסינג.

4. אחוז הטרייד אין בעסקאות בעולם הזה גבוה ולכן סיכוי טוב שהיבואן ירכוש את הרכב בחזרה by the levi itzhak book.

אגב, לגבי ההורדות מהמחירון...מעניין לפי מה חברות הביטוח מפצה את הלקוח כשרכב כזה נגנב או הולך בתאונה...רמז- הם מורידים יותר מ- 8%.

באוטו דיל עושים קומבינה דומה. רושמים את הרכבים של יד ראשונה מיבואן על שם אחד העובדים.

למה קומבינה?

אני חושב שזה מאוד חכם לרשום את הרכב במקום על שם היבואן\סוכנות טרייד אין על שם פרטי, כך הרוכש לא נפגע במכירה כי שתי הידיים היו פרטיות.

לא זכור לי שהחוק מגדיר על שם מי ירשם הרכב, הוא רק קובע שהרכב יקבל רישוי ויעלה על הכביש (וירטואלית).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אתה קבלת הסבר ושוכנעת לפי התאוריה.

הפרקטיקה (מצב השוק) כפי שכבר הסבירו לך כאן שונה מהותית והרבה אנשים פשוט לא יתקשרו אליך כי יראו שמדובר ביד שניה מליסינג. מי שרכש לפני 3 שנים מזדה 3\פורטה\לנסר\i30 ישירות מחברת ליסינג עם 0 ק"מ ורוצה למכור את הרכב נאלץ להתמודד עם אותן חברות ליסינג שמוכרות רכבים עם נתונים יבשים טובים יותר (יד ראשונה מליסינג ולא יד שניה מליסינג, אפילו שרכשת עם 0 ק"מ) לאחר תום תקופת הליסינג שלהם+מימון (שאתה לא יכול להציע)+אחריות למספר חודשים (שגם אותה אתה לא יכול להציע לרוכש).

ברור שהרכב שנרכש עם 0 ק"מ מחברת הליסינג ככל הנראה יהיה שמור יותר, אבל בשוק המשומשות בישראל שרוב הרוכשים מחפשים שנתון גבוה ככל שניתן בהכי פחות כסף זה פשוט לא משנה כל כך.

אתה צודק לגמרי. לכן, כשקונים רכב מסוג זה, צריך לחשוב מראש על כמה זמן אתה מתכוון להחזיק אותו.

העסקה משתלמת במיוחד אם מתכוונים להחזיק את הרכב 5 שנים, כי בעוד 5 שנים לא תהייה מאזדה 3 מודל 2013 בחברות הליסינג. אתה תתמודד מול לקוחות פרטיים בלבד. ואם לוקחים בחשבון שרכב ממוצע בן 3 בליסינג\השכרה נוסע סביבות 80-100K בתקופת השירות שלו ועוד 40K (בממוצע) בשנתיים של בעלים פרטי, אז רוב הרכבים שיוצעו למכירה יהיו עם 120-140K עליהם, בעוד הרכב שנקנה עם אפס קילומטר מליסינג יהיה עם 100K בלבד וגם יציע הנחה לא קטנה מבחינת מחיר (אם בוחרים לגלגל את ההנחה לבעלים הבא). זה הופך את הרכב לאטרקטיבי יותר מבחינת רכישה.

פורסם
אתה צודק לגמרי. לכן, כשקונים רכב מסוג זה, צריך לחשוב מראש על כמה זמן אתה מתכוון להחזיק אותו.

העסקה משתלמת במיוחד אם מתכוונים להחזיק את הרכב 5 שנים, כי בעוד 5 שנים לא תהייה מאזדה 3 מודל 2013 בחברות הליסינג. אתה תתמודד מול לקוחות פרטיים בלבד. ואם לוקחים בחשבון שרכב ממוצע בן 3 בליסינג\השכרה נוסע סביבות 80-100K בתקופת השירות שלו ועוד 40K (בממוצע) בשנתיים של בעלים פרטי, אז רוב הרכבים שיוצעו למכירה יהיו עם 120-140K עליהם, בעוד הרכב שנקנה עם אפס קילומטר מליסינג יהיה עם 100K בלבד וגם יציע הנחה לא קטנה מבחינת מחיר (אם בוחרים לגלגל את ההנחה לבעלים הבא). זה הופך את הרכב לאטרקטיבי יותר מבחינת רכישה.

אתה צודק.

עכשיו תכניס למשוואה בכמה ימכר רכב כזה יד ראשונה פרטית שנרכש ישירות מהיבואן... התשובה היא סכום משמעותי גבוה יותר.

אבל בגדול אני מסכים שככל שמחזיקים את הרכב יותר זמן הרכישה מחברת ליסינג הופכת למשתלמת יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...