Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כניסה חד פעמית למנהרות קיבלתי חיוב של 7 שקל עבור הנסיעה, ועוד 23 שקל עבור "נסיעה ללא הסכם" משהו שאפילו כביש 6 לא העזו לעשות לפני שהיה לי מנוי אצלם!!!

מנהרות הכרמל חצופים, תאבי בצע, שלא לדבר על זה ש7 ש"ח עבור קטע קצר כל כך זה כבר מחיר שנתון לויכוח וזה בלי להזכיר את ה23 שקל על זה שאני לא מנוי. שיחפשו אותי, אני לא רק שלא אהיה מנוי אצלם, אני בהחלט לא אגיע להשתמש במנהרות שוב.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו באמת חוצפה. לקחת 23 שקל בתור קנס על זה שאין לך מנוי? :x

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

סחבק יודע שאין לו מנוי, עובר בנתיב "מנויים" ומתפלא שנותנים לו קנס על זה שהם צריכים לחפש את המידע על הנהג במשרד הרישוי, להדפיס חשבונית ולשלוח בדואר?

נו באמת.:roll:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני באותה דעה של NINJMNKY, עדיף לשלם מחיר של 15 או אפילו 20 שקל מאשר לשבור את כל האוטו בכבישים המופצצים של חיפה.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

זה לתפיסתי תלוי בכמה גורמים.

הראשון: "למה מי מת שאני אשלם על נהיגה בכביש". מנטליות שאני בהחלט יכול להבין.

השני: "זה סתם עוד תוספת כסף". סעיף זה לא לוקח בחשבון את צריכת הדלק ב"עוקף" שצריך לעשות בפקקים, ונוצר מצב שבו המנהרות משתלמות בהרבה על העיקוף הרגיל, רק שלא חושבים על זה.

השלישי: "זה יקר לי". אולי המחיר טיפה גבוה, אבל בשימוש נכון, ה-600 ש"ח שצויינו פה יכולים להתקזז יחד עם עוד כמה מאות מצריכת הדלק החודשית, בגלל הפקקים והתנועה והרמזורים במסלול העוקף הרגיל.

הרביעי: תמחור על הפנים. פשוט לא משתלם לנסוע חצי מהדרך (מקטע אחד). אם העלות הייתה זניחה, אני יודע שהייתי שמח להשתמש בקטע הזה (די מתאים לי מהמפרץ>גרנד קניון). כל עוד המחיר כל כך גבוה, פשוט לא משתלם, ואני לא חוסך כלום על הדלק.

החמישי: העובדה שכל יומיים מעלים את המחיר, כי לא באים לקוחות, אז עליית המחיר מרחיקה עוד לקוחות, אז מעלים את המחיר כי לא באים לקוחות, אז העלייה מרחיקה לקוחות, אז מעלים... אחח, ישראל...

ויש עוד כמה שאין לי כח לנסח אותם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1) רשת הביטחון של המדינה לא מנפקת רווחי ענק (אם בכלל) ליזם.

2) אם המדינה הייתה בונה את הכביש הוא כנראה (ע"פ נסיון העבר) פחות טוב ויותר יקר, רק שאת התשלום לא היית רואה מייד בסוף החודש. זה היה בה לידי ביטוי בדברים אחרים שהמדינה הייתה מקצצת או במבטלת, או בעוד מיסים.

3) כביש 431 גם הוא "כביש אגרה" רק שהתשלום מושתת על כלל האוכלוסיה דרך מיסים ולא ישירות על המשתמשים (פחות הוגן לדעתי)

4) גם כביש 6 לא היה הצלחה מסחררת מהיום הראשון. היום אני לא מבין איך אפשר בלי.

פורסם
אחרי כניסה חד פעמית למנהרות קיבלתי חיוב של 7 שקל עבור הנסיעה, ועוד 23 שקל עבור "נסיעה ללא הסכם" משהו שאפילו כביש 6 לא העזו לעשות לפני שהיה לי מנוי אצלם!!!

מנהרות הכרמל חצופים, תאבי בצע, שלא לדבר על זה ש7 ש"ח עבור קטע קצר כל כך זה כבר מחיר שנתון לויכוח וזה בלי להזכיר את ה23 שקל על זה שאני לא מנוי. שיחפשו אותי, אני לא רק שלא אהיה מנוי אצלם, אני בהחלט לא אגיע להשתמש במנהרות שוב.

אתה מודע לעובדה שכביש שש ומנהרות הכרמל זו אותה חברה?

בהחלט מקומם כל עניין הקנסות ואותי מעצבנת גם העובדה שבעוד שלמנויים של כביש 6 יש הנחה על הנסיעות שהם מבצעים (פסקל או וידאו), אין כל הנחה למנויים של המנהרות.

אני משתדל להימנע מנסיעה במנהרות אם אני יכול.

פורסם
לא טיפשים, סתם תאבי בצע. יעבור להם.

כמו שעבר לבטר פלייס? :roll: אני לא נוסע במנהרות כעקרון, אלא אם יש בלת"ם, רק בגלל המחיר המופקע.

:idea:
פורסם

יש כמה כניסות למנהרות - למנויים וללא מנויים. כנראה נכנסת בכניסת מנויים מבלי שהיית מנוי. השילוט די ברור שם, אגב. זה לא מצדיק את המחירים אולי, אבל מסביר את החיוב.

בשעות עומס, אגב, המנהרות נוחות מאד והשיקול של חלק מהאנשים לספוג את התשלום גם הוא מובן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
http://www.themarker.com/dynamo/1.1972334

אני אישית לא מכיר את האיזור, אבל מהכתבה אכן נשמע שהתעריף מוגזם ולא הגיוני.

בגדול, אני דווקא שמח שפרוייקטים כאלה נכשלים. חבל שכביש 6 לא נכשל בזמנו,

כדי שיבינו שלעם נמאס לשלם מיסי רכב/דלק/חלפים/אגרות ללא סוף, ואח"כ עוד באים

ואומרים לו שאין כסף לכבישים נורמליים, אז כמו שבכל העולם יש כבישי אגרה, גם בישראל יהיו.

רק שוכחים לומר שיש הבדל קטן, ברוב העולם לא משלמים מיסים כאלה על רכב ואחזקתו,

וגם משלמים על כבישי אגרה.

אני מכיר טוב את האזור והייתה תקופה שעברתי במנהרות באופן קבוע.

המחיר יקר מאוד, מצ'ק-פוסט חיפה למת"ם חיפה הלוך חזור 28 שקלים :shock: וזה יעלה בעוד 15% !! מחיר מטורף, שלא נדבר על עוד 50 ש"ח דלק לאוטו!! הפסד יומי של 70+ שקל!! נכון שאתה מרוויח זמן אבל במדינה נורמלית זה חובה! לעשות כביש טוב ולכנוס את המשתמשים וגם ללא תחליף ראוי זה יותר מדי לדעתי. לאחרונה אני נמנע מלעבור שם וזה חוסך לי עוד עשרות/מאות שקלים בחודש :|

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בתור חיפאי - נסיעה בשעות הלחץ, אכן מאוד כדאית אבל נסיעה בשעה אחרת חוסכת לי 2-3 דקות לעומת נסיעה בכבישים "הרגילים", וכמו כן חוסכת לי 200 סמק דלק. חוץ מאשר בזמן שאני מאחר או פקקים חריגים בכבישים הרגילים אני מוותר על החוייה של המנהרה תמורת 7 שח לקטע.

אם ביום שבת או בלילה למשל היתה 50% הנחה על המנהרות הריקות, הייתי נוסע בהם.

כאשר המנהרות יחוברו לכביש 22 (עובדים על זה כרגע) נמדוד מחדש את החיסכון ואולי נגיע לתובנות אחרות. כרגע ההמתנה לרמזור בצומת לב המפרץ לוקחת יותר זמן מאשר הנסיעה במנהרה!

פורסם

צריך גם לקחת בחשבון שנסיעה לא דרך מנהרות הכרמל יכולה להתארך גם ל40 דקות ואז כשלוקחים בחשבון את הוצאות הדלק בגלל העמידה בפקקים זה כבר לא כזה יקר.

פורסם

"המשאיות שיוצאות מנמל חיפה חוצות את העיר וגורמות לזיהום אוויר רב ולעומסי תנועה"

מישהו מהמומחים בכלל פתח מפה? הם מתפלאים שהמשאיות שבאות לנמל לא נוסעות דרך המנהרות - אולי כי המנהרות לא מגיעות בכלל לנמל?

פורסם

פסי ההאטה ששמו למנויים בכניסה למנהרות מעצבנים. למה חסכתם על מצלמות כמו בכביש 6 שמצלמות רכב מיד עם כניסתו לכביש?

והנסיעה בתור לא מנוי גם מעצבנת. עד שתכין את הכסף, עד שתקבל קבלה ואת הכרטיס המעצבן שלהם וביציאה גם תחזיר אותו - מי צריך את כל הטרחה הזו?

ניסיתי לחשב אם זה באמת חוסך כסף. וויתרתי. נוסע שם בתור מנוי אחת לחודש.

פורסם

ראיתי פה תגובות לכאן ולכאן.

אלה שהיו נגד הם בעיקר אנשים לא מהאיזור ושלא מבינים את התועלת בזה.

מקניון חיפה עד להדר דרך המנהרות לוקח לי 2 דקות מינימום.

בעוד שדרך פרויד/עיר תחתית זה יכול לקחת מעל 20 דקות, בלי פקקים.

ולשלם 7 שקל זה לא הרבה.

זה שווה את הזמן ואת העצבים.

• תוכן חדש...