Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שבכותרת .

יש לי מזדה 6 לבן פנינה עד היום ניסיתי כל מה שהצלחתי להשיג.

לרוב אני עושה אחת לשבועיים ווקס עם טרטל ווקס.

ניסיתי קרנובה שקיבלתי מחבר אבל לדעתי הטרטל ווקס יותר איכותי.

הטרטל ווקס מעולה רק שמחזיק בדיוק ליום יומיים.

מהניסיון שלי, אני יכול לגעת ברכב ולדעת אם הווקס עדין עליו או שיתפוגג.

עכשיו יקפצו כל מיני דעות "תיקנה את זה" "תישתמש בזה"

אין לי גישה להזמין מאיביי או לינסוע לצפון.

בשורה התחתונה אני מעוניין להוציא עד 100-150 שח לווקס אבל שישאיר אותי עם פה פתוח ליותר משבוע.

האמת שהייתי רוצה לנסות נקודה קטנה ליפני שאני משלם(ניסיתי כבר מעל ל 8 סוגי ווקסים שקיבלתי ועדין לא נפל לי הלסת)

אשמח אם יש אחד כזה שמוכן לתת לי כפית של ווקס להיתרשמות.

תודה,

רז.

ואשמח אם יהיה אחד כזה שיוכל להשיג בישבילי "חומר טוב" (כלומר ווקס)

פורסם

מה שבסופו ייתן לך את הברק ואת אפקט ה"וואו" שאתה מחפש זה לא הווקס, אלא מה שקודם לו, ההכנה, הפוליש.

זה מה שבאמת מבריק את הצבע

הווקס/אוטם לרוב רק יישמר את הברק ומן הסתם יגן על הצבע לתקופה מסויימת.

ניראה לי שאתה צריך להתמקד קודם בהכנה טובה של הצבע

אני קניתי לפני כמה ימים אופטיסיל דרך אוטוסטור, גם כי קראתי ביקורות מעולות על המוצר בכל רחבי העולם, גם כי המחיר שלו הגיוני לטעמי (שימוש בבקבוק הקטן מספיק לכיסוי של 30 רכבים + -), וגם כי אחרי פוליש לא נשאר לי כוח בידיים, וכל מה שצריך עם המוצר הזה זה לרסס למרוח וללכת מהרכב.

אמור להחזיק כחודשיים פלוס

זה מה שאני יכול להמליץ

"יאללה בירי".

פורסם
מה שבסופו ייתן לך את הברק ואת אפקט ה"וואו" שאתה מחפש זה לא הווקס, אלא מה שקודם לו, ההכנה, הפוליש.

זה מה שבאמת מבריק את הצבע

הווקס/אוטם לרוב רק יישמר את הברק ומן הסתם יגן על הצבע לתקופה מסויימת.

ניראה לי שאתה צריך להתמקד קודם בהכנה טובה של הצבע

אני קניתי לפני כמה ימים אופטיסיל דרך אוטוסטור, גם כי קראתי ביקורות מעולות על המוצר בכל רחבי העולם, גם כי המחיר שלו הגיוני לטעמי (שימוש בבקבוק הקטן מספיק לכיסוי של 30 רכבים + -), וגם כי אחרי פוליש לא נשאר לי כוח בידיים, וכל מה שצריך עם המוצר הזה זה לרסס למרוח וללכת מהרכב.

אמור להחזיק כחודשיים פלוס

זה מה שאני יכול להמליץ

כל מילה בסלע!

פורסם

POPO כמה זמן עבר מאז השתמשת בו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מרחתי אופטי סיל לראשונה לפני שלושה ימים ,ורק על המכסה מנוע בינתיים

התחלתי בשטיפה כוללת, לאחר מכן פלסטלינה + onr כ clay lube , לאחר מכן שטפתי את המכסה שוב, אלכוהול מדולל להורדה של שאריות ווקס קודם, ולבסוף ייבוש טוב.

לאחר מכן בעזרת פד פוליש ידני של לייק קאנטרי ואולטימייט קומפאונד, התחלתי לעבוד על המכסה.

לצערי עשיתי טעות קטנה שהתבררה לי רק בסוף, יש ברשותי שלושה פדים ידניים שלהם, אחד לווקס/סילנט(אדום), אחד לשלב של פוליש עדין כביכול(לבן), ואחד לחיתוך (כתום).

אני השתמשתי רק בפד הלבן, במקום בפד הכתום.

בכל אופן עושה רושם שהורדתי משהו באיזור ה-60% מהסווירלים שהיו על המכסה מנוע, והיו.

כבר אחרי המעבר הראשון השתמשתי שוב באלכוהול מדולל לראות את התוצאה, ממש התפלאתי לטובה.

מדובר בפולקסוואגן בצבע שחור.

שני מעברים בכוח בינוני מינוס בסופו של דבר, ומעניין כמה הייתי מצליח להוריד בעזרת הפד המתאים.

אבל מספיק מרוצה.

אין תמונות לצערי , אבל בשטיפה הבאה כניראה אעשה את הגג, ולא אשכח לצלם.

עריכה קטנה: לגבי האופטי סיל - a little goes a long way,(משהו שתמיד רציתי לרשום :) ובאמת מתכוונים לזה. ריסוס קטן על הפד, ועוד כשניים וחצי ריסוסים על המכסה מנוע, ומסתבר שזה היה יותר מידי בשביל שהחומר יוכל להתאחות בקלות עם הצבע. בפועל צריך מעט פחות

"יאללה בירי".

פורסם
מרחתי אופטי סיל לראשונה לפני שלושה ימים ,ורק על המכסה מנוע בינתיים

התחלתי בשטיפה כוללת, לאחר מכן פלסטלינה + onr כ clay lube , לאחר מכן שטפתי את המכסה שוב, אלכוהול מדולל להורדה של שאריות ווקס קודם, ולבסוף ייבוש טוב.

לאחר מכן בעזרת פד פוליש ידני של לייק קאנטרי ואולטימייט קומפאונד, התחלתי לעבוד על המכסה.

לצערי עשיתי טעות קטנה שהתבררה לי רק בסוף, יש ברשותי שלושה פדים ידניים שלהם, אחד לווקס/סילנט(אדום), אחד לשלב של פוליש עדין כביכול(לבן), ואחד לחיתוך (כתום).

אני השתמשתי רק בפד הלבן, במקום בפד הכתום.

בכל אופן עושה רושם שהורדתי משהו באיזור ה-60% מהסווירלים שהיו על המכסה מנוע, והיו.

כבר אחרי המעבר הראשון השתמשתי שוב באלכוהול מדולל לראות את התוצאה, ממש התפלאתי לטובה.

מדובר בפולקסוואגן בצבע שחור.

שני מעברים בכוח בינוני מינוס בסופו של דבר, ומעניין כמה הייתי מצליח להוריד בעזרת הפד המתאים.

אבל מספיק מרוצה.

אין תמונות לצערי , אבל בשטיפה הבאה כניראה אעשה את הגג, ולא אשכח לצלם.

באיזה יחס דיללת תאלכוהול? איך ניקית עם אלכוהול מדולל? מאיפה אפשר לרכוש?

פורסם

קניתי אלכוהול בסופרפארם , 70%

מיכל עם שפריצר של ליטר

שמתי משהו כמו 150 מ"ל של אלכוהול על בערך 600-700 מ"ל של מים מזוקקים (לא בטוח שחובה מזוקקים - פשוט זה מה שהיה במחסן ולהזיק זה בטוח לא יכול)

אני דיי משוכנע שזה לא התמהיל הנכון, ואולי היה מעט מידי אלכוהול בריכוז של המים, ככה הרגיש לי לפחות.

אבל זה הוריד יפה את שכבת השומן של הפוליש.

זכור לי שמישהו פרסם פה בעבר לינק שבו מסבירים איך לדלל את הIPA כמו שצריך.

שוב עריכה: מצאתי - 70% IPA

To mix a 32 ounce Spray Bottle

8 ounces (or ½ of a 16 ounce bottle) will make 32 ounce of 17.5% IPA to Water solution. Get a 32 ounce container, pour in 8 ounces, (or ½ of a 16 ounce bottle) of the 70% IPA and then fill the rest of the container up with water and you get 32 ounces of 17.5% IPA to Water solution.

לבקבוק של ליטר צריך קצת פחות מ-250 מ"ל של אלכוהול והשאר מים.

ככה שהתמהיל שלי היה יחסית בסדר, מסתבר.

"יאללה בירי".

פורסם

ביום שישי בכפר חסידים יחולקו דוגמיות של האוטם של מגווירס ותינתן הנחה של 10% על כל המוצרים! שוק עתיק מועדון החמש!http://gymshop.co.il/products/2333.html

פורסם
באיזה יחס דיללת תאלכוהול? איך ניקית עם אלכוהול מדולל? מאיפה אפשר לרכוש?

אם אתה מחפש להוריד ווקס פשוט תשטוף את הרכב עם נוזל לניקוי כלים..

ושמישהו ישנה את הכותרת אני לא מסוגל לראות את הטעות כתיב הזאת...

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

פורסם

כמה נוזל כלים על כמה ליטרים של מים היית מייעץ לו למהול??

יש לו אוטו דיי ישן, אם זאת הבמוו שבתמונה.

אני ראיתי רכבים שאחרי שטיפה עם פלמוליב הגומיות פשוט דהו, ויש כאלה שהסבון כלים לא היטיב עם צבע הרכב שלהם.

(מדבר רק על רכבים ישנים)

ולכן דילול של אלכוהול במים לטעמי יהיה בטוח יותר לרכבו.

"יאללה בירי".

פורסם

אני בספק רב מאוד עד שולל לחלוטין ששטיפה אחת עם סבון כלים תגרום לגומיות לדהות/לבלאי, אחי הגדול שוטף מ2001 ועד היום את היאריס שלו עם סבון כלים, כול פעם סוג אחר, מה שיש בבית באותו רגע, עד היום הכול בסדר גמור, הצבע לא אכול, לא חלוד, לא גומיות ולא כלום.

זה ויכוח ישן נושן וכולם מפחדים לשטוף עם סבון כלים כאילו הרכב שלהם יימס אחרי זה, או יחליד או לא יודע מה, אני שטפתי במשך שנים רבות מאוד עם סבון כלים ורק בשנה-שנתיים האחרונות עברתי לסבונים לרכב, אף פעם לא היה לי נזק וזה שטיפה שבועית מינימום אם לא יותר על פני כמה שנים ועל פני כמה רכבים (תמיד היו בבית לפחות 2 רכבים)

אז אגדות אורבניות בצד, שטיפה אחת עם סבון כלים על מנת להסיר את הווקס לא תגרום לשום נזק בשום רכב, אם 12 שנים של סבון כלים לא הרסו את היאריס ו7 שנים לא הרסו את הקורולה ו3 שנים לא הרסו את הפאביה שהיו תחת הידיים שלי אני בטוח שאף רכב לא ינזק מזה.

וזה רק מה שהיה לי תחת הידיים, אני מכיר עשרות אנשים שמעולם לא שטפו את הרכב עם משהו אחר מסבון כלים ולאף אחד לא היה נזק מעולם.

פורסם

אני משוכנע שחלק מאוד גדול מאותם אנשים ששוטפים כדרך קבע, בסופי שבוע ושנים על גבי שנים את הרכב שלהם עם סבון כלים, שכחו עד כמה הוא היה מבריק ונוצץ כשהם קיבלו אותו.

וחלק גדול עוד יותר בכלל לא ישים לב/לא יהיה איכפת לו מדהייה של הצבע או שינוי גוון של הגומיות.

כי סבון קלים זאת השיטה הקלה, התקדמנו מאז, ולי יש תחושה שהבחור שפתח את השירשור לא מחפש קיצורי דרך.

אתה טוען שזה אגדה אורבנית כי מנסיונך השתמשת וראית רכבים שזה לא הזיז להם.

מכבד את דעתך לגמרי, אבל מנסיוני ראיתי בידיוק את ההפך ועל מס' רכבים לא קטן בכלל.

אז נסכים לא להסכים

בכל מקרה השימוש ב-ipa לא צורך איזשהו ידע מקדים או תואר במדעי החומר, כולה לערבב מעט אלכוהול עם מים ולרסס.

חוץ מזה שהוא יצטרך את השלב הזה בין מעבר אחד של פוליש לשני (ולשלישי ולרביעי עם יידרש), כדי שהוא יראה את העבודה האמיתית שבוצעה על הרכב בלי כל השמנים של הפוליש.

מבחינתי זו הדרך הקלה. אבל כל אחד ומה שהוא מאמין בו

"יאללה בירי".

פורסם

שימוש בסבון כלים לשטיפת הרכב גורם לחמצון הצבע ולהרס שלו,אם מי שמשתמש בו היה זוכר איך נראה הרכב לפני,רק אז הוא היה מבין איזה נזק זה גורם.

• תוכן חדש...