Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעלה כאן שתי תמונות - בואו נראה מי הראשון שיענה על כל השאלות:

1. באיזו תכנה מדובר :-P

2. מה אני בעצם מנסה לעשות כאן :wink:

אני רק אומר לכם שגם אני כרגע ממתין להתנסות אמיתית עם התכנה היות ועדיין אין לי את המיקרופון שהזמנתי - אני מתנסה כרגע בעיקר על מדידות יבשות עם המיקרופון הפנימי של הלפטופ ובאווירת חדר ולא ברכב.

בכל מקרה - החידה היא אותה החידה.

ScreenHunter_003.jpg

ScreenHunter_004.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

1. Arta?

2. לבלבל את האוייב :?

למדוד תגובת תדר להלם? לבדוק רזוננס של חלל? (למרות שזה פחות הגיוני לפי הסקאלות בגרף)

אני נשאר עם 2.

מתחדשת*

פורסם

סוף סוף צדיק בסדום, חיפה, נתניה

:-P

1. - כן הרמז היה ברור מידי - תכנה בשם ARTA שזו תוכנה שניתן להוריד אותה בחינם וצריך לקנות את הרשיון רק אם אתם רוצים לעשות פעולה SAVE או LOAD לקבצים -> אני פשוט מעדיף לעשות SNAPSHOT למסך ולגמור עניין בזה.

2. - תביט טוב טוב בתמונה שמראה לך תחימה - הרמז שם הוא מאוד חזק.

עוד רמז קטן זה לא RTA שעושה בדיקת היענות לתחום תדר אלא משהו אחר ואני חושב שזה גם רשום שם - רמז עבה. התכנה הזו עושה גם בין היתר מדידת FR בRTA (היענות תדר) שזה מה שאתם מכירים כRTA.

זה מול הפנים שלכם - אתם רק צריכים לחשוב טוב מה הולך שם.

עוד כמה נסיונות לפני שאני מסביר מה אני הולך לנסות לעשות? (אנשים אחרים בעולם עושים את זה כבר שנים, אני פשוט לומד את השיטות לזה רק עכשיו).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יפה יפה - מתקרבת

חמה

אש

רותחת

:-P

זה מודד אימפולסים ומתרגם אותם לגרף של ציר מתח וציר זמן - כן במילישניות, רמז רמז

מה אני מנסה בעצם לבדוק כאן?

אני אתן עוד רמז עבה - נניח יש לי רמקול שמאל ורמקול ימין ואני בודק כל אחד מהם בנפרד על אותו הצליל (במקרה הזה מחאתי כף - זה מה שאתה רואה שם) ובאותה העוצמה.

מה אני מנסה לגלות כאן בעצם?

מה אני מנסה לכוון?

אתה כבר ממש ממש שם :wink:

Pioneer TS-X150

פורסם

הבדל בתגובה בין הרכיבים אבל באיזה יחידות? - אפשר לאמר שכבר ענית על זה רומם.

אני מנסה לכוון TIME CORRECTION בקיצור!

אם תשים לב, לגל קול יש מחזוריות מסויימת - אתה יכול לראות את אותו הפיק חוזר על עצמו ובין שני הטווחים (אני חושב שטעיתי בפיק אחד ימינה מידי) סימנתי את נקודת האפס - בצהוב ואז באדום (סה"כ שימוש בקליק שמאלי או קליק ימני בעכבר) סימנתי את הפיק השני.

זה נותן לי למטה נתון שנקרא GATE והנתון הזה הוא כמה זמן עבר במילישניות מפיק אחד לשני.

עכשיו

אתה עושה מדידה אחת לרמקול ימין

ומדידה אחת לרמקול שמאל.

הGATE של רמקול ימין מן הסתם יהיה גדול יותר כי הוא רחוק יותר מהמיקרופון שנמצא במיקום של הראש שלי.

תחסיר את הGATE של רמקול ימין מרמקול שמאל וקיבלת את הפרש הזמנים בין הרמקולים.

תוסיף את ההפרש הזה בנתון הTC לרמקול שמאל ותעשה מדידה חוזרת - אתה אמור לקבל תוצאה "זהה" וכשאתה תשב במושב במקום המיקרופון - אתה אמור לקבל TC מושלם לתנוחת הישיבה שלך -> היות והראש שלך זז ואתה בד"כ יושב בתנוחת ישיבה אופיינית לך יתכן ואתה תיאלץ לעשות תיקון קטן.

אבל בדיוק כמו RTA רגיל שמודד היענות תדר לאורך הספקטרום - אתה מקבל כאן מושג ירוק לגבי תחום התיקון ה"גס" שבו אתה צריך להתמקד.

אפשר גם לעשות את זה כלפי הסאב כמובן והמידבאסים (לפי זמן התגובה של הרמקול הרחוק יותר כי את הרמקול הקרוב אתה גם ככה "תרחיק" )

ואם ממש רוצים להשתגע למרות שממש לא צריך - אתה גם יכול לעשות את אותה הבדיקה בין כל אלמנט באותו הצד של הרכב אבל זה די מיותר אם הרמקולים פחות או יותר על אותו הקו.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מניסיון שלי- מדידת מרחקים נותנת איזשהי נקודת ייחוס שממנה אפשר להתחיל לעבוד על TC, ממש לא הכוון עצמו :?

אגב אדי, לא הבנתי בכלל מה עשית- אפשר שוב הסבר מה זה הGATE הזה?

מה אתה משמיע כל פעם?

מה משתנה מרמקול לרמקול חוץ מזה שכל הגל יהיה בשיפט (אבל ייראה אותו דבר)?

פורסם

הגייט שאתה רואה הוא פער הזמן שעבר במופע הראשון של הגל למופע השני - הזמן הזה יהיה ארוך יותר ככל שהרמקול יהיה רחוק יותר מהמיקרופון.

אתה מנגן צליל, כלשהוא - לא משנה איזה - זה מקליט לרגע

פעם תקליט את רמקול שמאל ופעם את ימין ופשוט תראה את הבדלי הפערים ותקבל את ההפרש בין הרמקול הקרוב לרחוק וככה תדע בכמה להרחיק את הרמקול.

זה נכון שניתן לעשות חישוב גס גם בעזרת מרחקים אבל אתה לא לוקח בחשבון פאזות והחזרים של סביבה אמיתית - מיקרופון נותן לך את התוצה האמיתית.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הגייט שאתה רואה הוא פער הזמן שעבר במופע הראשון של הגל למופע השני - הזמן הזה יהיה ארוך יותר ככל שהרמקול יהיה רחוק יותר מהמיקרופון.

אתה מנגן צליל, כלשהוא - לא משנה איזה - זה מקליט לרגע

עד כאן אני איתך.

פעם תקליט את רמקול שמאל ופעם את ימין פה אני עדיין איתך

ופשוט תראה את הבדלי הפערים ותקבל את ההפרש בין הרמקול הקרוב לרחוק וככה תדע בכמה להרחיק את הרמקול. פה כבר התחלתי לחשוד

הבדלי הפערים בין מה למה? הרי אם אני מקליט אותו צליל, אני אקבל את אותו צליל- נניח בעיכוב מסויים, אבל איך אני אוכל לדעת מה העיכוב? הרי אני אצטרך לדעת מתי בדיוק התחלתי את ההשמעה, אני צריך איזה אות סינכרון שיופיע בשני הרמקולים?

למרות שנתת לי עכשיו רעיון- בתוכנת עריכה אין בעיה לעשות כזה אות סינכרון, פרק זמן ידוע מראש ואז אות ברמקול בודד, קופי פייסט לצד השני, מקליטים ומסנכרנים לפי האות הראשון- ואז כבר יש נקודת ייחוס.

האם זה מה שהתכוונת?

אגב, האם יש הבדל בהתפשטות של תדרים שונים? נניח מיקמתי את הכל לפי תדר X, האם בהכרח בתדר 2X אני אקבל תוצאה מושלמת?

פורסם

זה פשוט מאוד -

אתה לוקח צליל כלשהו מדיסק בדיקה כמו פוקל TOOLS למשל

אתה מנגן את הצליל הזה - נקישה כלשהיא, גיטרה, זמר, תוף - תלוי ברמקול שאתה בודק

אתה תקבל מאותו הצליל זמן מרמקול שמאל - בוא נקרא לו X (אני מדבר על נתון הGATE)

ואז כשאתה תמדוד את אותו הצליל מרמקול ימין - מן הסתם יקח לו יותר זמן להגיע למיקרופון ואתה תקבל X+0.3MS למשל

אז אתה יודע שלרמקול ימין לוקח 0.3 מילישניות יותר להגיע למיקרופון מאשר רמקול שמאל

עכשיו אתה ניגש לרמקול שמאל בTC ומרחיק אותו ב0.3 מילישניות!

בזה הרגע - רמקול שמאל יגיע למיקרופון בדיוק באותו תזמון עם רמקול ימין 8)

שניהם יהיו מכוונים לX+0.3

אני מתכוון לעשות את הכוונים בצורה מאוד פשוטה - שתי מדידות

1. סאב כבוי ואני מודד סט שלם צד שמאל מול סט שלם צד ימין

2. סאב ווופר ימין עובדים - כל השאר כבוי

רק בשביל הסקרנות אני אשאיר עוד סטאפ אחד בשביל לעשות בדיקה של כל אלמנט מול האלמנט הנגדי שלו ולראות איזו תוצאה טובה יותר - באופן מוזר, אני מאוד בטוח שלשנות תזמון בין האלמנטים רק יהרוס לי את התוצאה ואני אדבוק בשיטה הפשוטה של שתי המדידות שציינתי מעלה.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב פעם איבדתי אותך באותו שלב-

נניח אני משמיע את הנקישה או מה שזה לא יהיה. לוחץ על הקלטה במחשב- לוקח זמן Y כלשהו עד שמתחילה ההקלטה.

עושה אותו דבר לרמקול השני- בין הלחיצה להקלטה לבין ההשמעה של הנקישה יעבור זמן Z- וכל הבדיקה שלי התחרבשה.

מה נקודת הייחוס שלי שלפיה אני מודד ההפרש? (נניח במקרה שתיארתי קודם- אני מכניס צליל משותף ל2 הרמקולים בתור נקודת ייחוס למדידה).

פורסם

ארז

:-D

אתה יושב בכסא הנהג שלך ברכב - המרחק מרמקול שמאל לראש קצר יותר מרמקול ימין לראש.

אתה ממקם מיקרופון במקום הראש שלך שיעשה מדידה.

מנגן צליל מרמקול שמאל.

לוקח לצליל בדיוק 1 מילישניה להגיע

מנגן צליל מרמקול ימין.

לוקח לצליל בדיוק 1.3 מילישניה להגיע

מוריד מ 1.3 בדיוק 1 מילישניה ונשאר עם הפרש 0.3 מילישניה לטובת רמקול שמאל...

מוסיף לרמקול שמאל 0.3 מילישניה עיקוב זמנים

שני הרמקולים מגיעים עכשיו באותו הזמן למיקרופון - אתה מבחינתך מכוון.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...