Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום הולדת 40 למכונית השנה 73' - אודי 80.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תהיה גם סקירה לאאודי 80 החדשות יותר? של שנות ה-80-90?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
חן, תודה רבה על הסקירה המעניינת. אתה יודע כיצד נבחרת מכונית להיות מכונית השנה?

שאלה חשובה ומעניינת.

את מכונית השנה בוחרים עיתונאי רכב שכותבים במגזינים החשובים באירופה.

מכונית השנה אמורה, בנוסף להיותה טובה, להציג חידוש או תפיסה חדשה שתקדם את עולם הרכב.

הבעייה שלא מעט פוליטיקה קיימת גם כאן, ולמרבה הצער מכוניות שהיו ראויות לתואר לא נבחרו, ולא מעט מכוניות שצריך הרבה יצירתיות על מנת להצדיק את בחירתן - טלבו הורייזן, רנו 9 ואופל אומגה הן דוגמאות מצויינות.

בשנים האחרונות פחתה חשיבותה של התחרות, ומעטים זוכרים את מכוניות השנה בשנים האחרונות, מה גם שהתואר הפסיק להיות ארגומנט שיווקי.

תהיה גם סקירה לאאודי 80 החדשות יותר? של שנות ה-80-90?

תהייה גם תהייה, כבר מחר.

פורסם

מעניין מאוד, תודה על הכתבה

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

תודה על הסקירה. אבא שלי רכש אודי 80 שנת 77 עם מנוע 1600 בשנת 87 והיא שרתה אותנו ארוכות עד שנת 98 ...ללא ספק זאת היתה מכונית מדהימה רק זכור לי שאבי אכל איתה הרבה קש שהיה צריך לכוון או לטפל בקרבורטור הכפול או בכל כניסה למוסך מצפון בבת ים ...אם אמצע תמונה אשמח לשתף ...זאת ללא ספק מכונית שלוותה את משפחתנו לאורך תקופה כאשר לדוד שלי היתה אודי 80 מודל 82 עם מנוע 1300 ואבא שלי תמיד היה צוחק עליו שזאת עגלה שבקושי עולה את העליות של הקאסטל... לעומת זאת ה80 עם מנוע ה1600 היתה זריזה מאוד גם יחסית למכוניות מודרנײַות ממנה ...את האמת שחוץ מהרכב של אבא שלי לא נתקלתי מאז באודי 80 מהשנתון הזה לאחר מתיחת הפנים חבל שהן לא שרדו את השנים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• ספונסר פורום
פורסם

חן חן על הסקירה המעניינת.

מעלה בי נשכחות...

בשנת 1982 מכר אבי ז"ל את הלנצ'יה בטא HPE (הידנית, אלא מה...) שלנו - והחליט לחזור למכניקה הגרמנית.

הלכנו על אודי 80 GL חדשה 1.6. אוטומטית... לראשונה בתולדות המשפחה, אמא שלי הסכימה לנסות תיבה אוטומטית - צעד לא רוורסיבילי כפי שקרה אז מן הסתם בהרבה משפחות.

זמן ההמתנה לרכב היה ארוך למדי - כחדשיים.

כחודש לפני המסירה, נסעתי עם הורי לחו"ל, וסיום החופשה הביא אותנו למינכן.

באקראי עברנו ליד סוכנות אודי - וכמובן שאבי לא היה יכול להתאפק - ונכנסנו פנימה.

להפתעתנו עמד שם דגם שלא הופיע בברושור בעברית של צ'מפיון - מנוע 5 צילינדר 1900 סמ"ק 115 כ"ס (30 יותר מה-1.6), צמיגים רחבים יותר (נדמה לי 185-70-13) - והכל עטוף בחבילת הגימור הגבוהה ביותר - CD.

נדלקנו.... עם חזרתנו ארצה ניגשתי עם אבי לצ'מפיון צפון ובררנו לגבי האפשרות לשדרג את ההזמנה לדגם הנ"ל. להפתעתנו הסתבר שגם צ'מפיון חשבו לבדוק את סיכויי השיווק - וכבר הזמינו 3 או 5 מכוניות כאלו. השינוי בוצע, ולאחר מספר שבועות מצאנו עצמנו ישובים ברכב יפהפה אפור-עכבר מטאלי, לומדים התנעה קרה עם המשנק האוטומטי (לחיצה קצרה עד סוף הדוושה לפני התנעה, למי שעוד זוכר...) ונהנים מהגימור המדהים, ריפודי וולור והג'נטים הייחודיים...

הרכב הזה שרת אותנו 5 שנים עם תקלה אחת רצינית (התיבה האוטומטית הלכה ב-50 אלף ק"מ...) וצליל המנוע הייחודי הזה מלווה אותי עד היום...ביחד עם סיסמת השיווק של אודי אז: "סוחב כמו 6, שותה כמו 4"... נעים להיזכר:wink:

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

בסוף 76' הציגה אודי את מחליפת ה 100 שהוצגה ב 68'.

ה 100 החדשה תוכננה מהיסוד, כמו ה 80 שהוצגה 4 שנים לפניה, והתבססה (חלקית) על מיכללי פולקסווגן, בתוספת מנועי 5 כוכנות מפיתוח עצמי של אודי.

למרות מצבה הכספי הטוב של פולקסווגן-אודי, שנבע מהצלחת הגולף שהוצגה ב 74', פיתוח מספר דגמים מהיסוד דרש תקציבים גדולים, ולכן בסוף 76' הוצגה האודי 80 מתוחת הפנים.

אולם באודי היו מעוניינים לפתח יורשת ל 80 שתפנה לפלחי שוק גבוהים יותר, ומטבע הדברים ריווחים יותר, ולכן קיבלו "אור ירוק" לפיתוח ה 80 החדשה, בתנאי שהמכונית החדשה תתבסס על היורשת ותעשה שימוש מירבי במיכלליה.

בניגוד לדגם המקורי, ה 80 החדשה עוצבה הפעם ע"י גי'יוג'יארו האיטלקי, שעיצב גם את הגולף והשירוקו.

ה 80 החדשה השתמשה בשלדה דומה לזו של ה 80 היוצאת, שכללה בסיס גלגלים ארוך יותר, על מנת להשיג מרווח פנימי גדול יותר, והן על מנת להאריך את המכונית כולה, אבל עדיין לשמור על עיצוב פרופורציונאלי.

גם פנים המכונית עוצב מחדש ושודרגו רמות הגימור והאיבזור.

המנועים הבסיסיים נלקחו מהדגם הקודם, 1.3 ו 1.6, כשלראשונה באודי 80 הוצגה גירסת דיזל, 1.6 עם 54 כ"ס.

באותה תקופה מחירי הדלק האמירו מאד, ועולם הרכב נתקף בשיגעון החיסכון בדלק; אודי היתה פעילה מאד בנושא, ולכן הוצגו ב 80 תיבות הילוכים שכללו הילוך E, במקום ההילוך הרביעי או החמישי, שכלל יחס העברה גבוה מאד.

חלק גדול מהדגמים כללו מד חיסכון בדלק, אקונומטר, ויחס הדחיסה של המנועים הועלה.

כמו קודמתה, גם ה 80 החדשה הצליחה מאד מסחרית, ועד מהרה נוספו דגמים חדשים, כשלראשונה נוספו למבחר המנועים מנוע 5 בוכנות בנפח 1.9 שפיתח 115 כ"ס ואופי פעולה מיוחד, שאופייני רק למנוע 5 בוכנות.

את הדגם הספורטיבי החליף דגם ה GTE.

בשנת 80' הציגה אודי את הקוואטרו כפולת ההנעה בגירסת קופה, וצפוי היה שהטכנולוגיה החדשה תחלחל גם לדגמים הזולים יותר, מה שאכן קרה.

בסוף 83' הוצגה גירסת הקוואטרו של 80 שכללה מנוע 1.8 90 כ"ס והנעה כפולה קבועה, שדאגה לאחיזת כביש מעולה ובטוחה, ופתרה את בעיית תת ההיגוי ממנה סבלו כל דגמי ה 80.

בספטמבר 84' הוצגה מתיחת פנים של ה 80, שנעשה בהשראת ה 100 של 83', שהעמידה בצל את ה 80.

החרטום עודן וכך גם האחוריים, והמכונית נראתה מודרנית יותר.

באותה הזדמנות הוצגה גירסת הפאר של ה 80 שנקראה, איך לא, 90.

ה 90 היתה למעשה אודי 80 לכל דבר, למעט עיצוב שונה לפנסים האחוריים, שחוברו למעין חגורה.

לדגמי ה 90 היו מנועי 5 בוכנות, כשלדגם הבכיר היה מנוע 2.2 מוזרק עם 136 כ"ס וביצועים מכובדים בהחלט.

בסוף 86' הוחלפה ה 80 במכונית חדשה לחלוטין, כשהפעם לא היה קשר עיצובי בין החדשה לדגם המוחלף.

לארץ יובאה ה 80 מיד עם הצגתה, וזכתה להצלחה מכובדת בהחלט, בעיקר בשל אפליית המיסוי למכוניות שנפח מנוען 1.3 ומטה.

לדגם "הישראלי" היה מנוע 1.3 עם 60 כ"ס וגיר 3+E, מה שאמר בפועל מכונית בת 3 הילוכים בלבד.

גם דגם ה 1.6 הצליח יפה, ונהנה מתדמית יוקרתית.

בין השנים 85' - 86' יובאו גם גירסאות 1.8 עם 90 כ"ס ואיבזור חשמלי מלא, וכללו גם הגה כוח.

ראוייה לאזכור גרסת ה CD של ה80, שהיתה רמת הגימור הגבוהה של אודי, ששווקה כאן ב 82'.

ל CD היה מנוע 5 בוכנות בנפח 1921 סמ"ק, תיבה אוטמטית, הגה כוח, מזגן מקורי ואיבזור חשמלי מלא, בנוסף לריפודים מהודרים ו 4 משענות ראש.

מרבית המכוניות היו בצבע סגול מטאלי, אגב.

כמו הדור הראשון, גם הדור השני נהנה מהצלחה מסחרית מצויינת, ותרם רבות לתדמית החברה מאינגולשטט.

פורסם

בספטמבר 84' הוצגה מתיחת פנים של ה 80, שנעשה בהשראת ה 100 של 83', שהעמידה בצל את ה 80.

החרטום עודן וכך גם האחוריים, והמכונית נראתה מודרנית יותר.

חן, האם אתה יודע מדוע מודל 84 קיבל פנסים ועוד פרטים שונים מאלו של 78-83, ודגם 85 שונה שוב?

כלומר מודל 84 הוא יחודי, שונה מ 83 ומ 85.

מה הסיפור שמאחורי זה?

פורסם

דגמי 84' היו מעין דגמי ביניים, ועברו שינויים הן עיצוביים והן מכאניים.

מאחר וסערת החיסכון בדלק שכחה, דגמי ה 1.3 נמכרו עם תיבת הילוכים "נורמאלית" וכונו CC.

לקאת 85' עברה שוב ה 80 מתיחת פנים, שכללה חרטום חדש ופנסים אחוריים חדשים.

פורסם

כן, את זה אני יודע, וזה בדיוק מה שאני שואל - מה ההגיון בדגם ביניים שיוצר רק שנה אחת?

זה לא הליך מקובל בתעשיה.

פורסם

סביר להניח שאודי היו מסתפקים במתיחת הפנים הקלילה ב 84' "ומושכים" איתה עוד כ 3 שנים, עד הצגת הדגם החדש.

מה ששינה להם את התוכניות היו מתיחות הפנים שעברו מתחרותיה המשובעות בשוק הגרמני, האופל אסקונה והפורד סיירה ב 85'.

מה שמעניין יותר הוא יחס המכירות בין האודי 80 לסנטנה של פולקסווגן, שלא היתה אלא פאסאט עם תא מטען נפרד, שכוונה בדיוק לאותו פלח שוק של האודי 80, אבל לא זכתה להצלחה דומה, למרות הזהות במיכללים המכאניים.

פורסם

אני לא סבור שב-84 היה דגם שונה.

באותה שנה הופיעה רמת גימור נוספת- SC, עם שינויים קוסמטיים קלים, כמו למשל צבע שחור מסביב לשמשות הצדדיות וטסות כמו של אודי 100.

פורסם

עיצוב זה עניין של טעם, כמובן, אבל מתיחת הפנים של 85 לקחה מכונית מקורית ויפייפיה (ה 80 של תחילת שנות השמונים היתה ונשארה מכונית יפייפיה ואלגנטית בעיצוב מינימליסטי) והרסה אותה בניסיון לשלב מוטיבים מודרניים שפשוט לא עבדו.

העיצוב המקורי יפה והרמוני הרבה יותר.

די דומה לדרך שבה פיאט הרסו את העיצוב המוצלח של האונו המקורית במתיחת הפנים.

דרך אגב, ה 80 והפאסאט היו דומות עד מאוד. האם הן ממש חלקו חלקי גוף (דלתות? כנף קדמית?) כמו במקרה הכרומה/תמה/9000 או שמדובר בדמיון עיצובי בלבד?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...