Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחיפושי אחרי מאזדה 6 נתקלתי ברכב שלפי ממוצע ליטר לק"מ במחשב הדרך צריכת הדלק היא 1 ל-7 (משמעותית גבוה מרכבים אחרים שראיתי)

האם נתון זה הוא זמני או מחושב מרגע עליית הרכב על הכביש?

האם הדבר עלול להצביע על בעיה כלשהי בצריכת הדלק ברכב הספציפי? האם מכוני בדיקה לפני קניה "עולים" על

בעיה כזו אם קיימת?

תודה,

עופר.

פורסם

במחשבי הדרך בהם נתקלתי עד היום, הנתון הנצבר היחידי הוא הקילומטראז'.

מהירות ממוצעת וצריכת דלק ממוצעת נמדדים מאיפוס לאיפוס.

"תדפדף" במחשב הדרך כדי למצוא את מרחק הנסיעה מהאיפוס האחרון.

ייתכן שהנתון שראית כולל בתוכו עמידה ממושכת בפקק מיד אחרי האיפוס.

ככל שהאיפוס האחרון בוצע לפני זמן רב יותר, כך הנתון שאתה רואה הוא מדוייק יותר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

נתון צריכת הדלק הממוצע הוא מזמן רכישת הרכב והלאה ואינו מתאפס.

בדוק את מהירות הנסיעה הממוצעת, אם היא נמוכה מאד, עד כ- 30 קמ״ש משמע שמדובר בנסיעות עירוניות + פקקים ועצירות רבות ובמצב כזה תיתכן צריכת דלק כזאת.

אם המהירות הממוצעת גבוהה יותר וככל שהיא גבוה יולר, משמע שהנסיעה היא בתנאים משוחררים יותר בהם צריכת הדלק אמורה להיות נמוכה יותר, ולכן צריכת דלק כמו שציינת משמעותה נהג שנוסע ״חזק״ על כל המשמעויות הנלוות שיכולות להיות לפגיעה באמינות הרכב עקב כך.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מחשב צריכת הדלק ברוב המכוניות (אם לא בכולן) הוא בר איפוס, ובחלק מהמכוניות גם מתאפס יחד עם הם איפוס מחשבי הtrip.

צריכת הדלק ממש לא בטוח מצביעה על תקלה, יותר סביר להניח שמדובר ברכב שננהג בסביבה או באופן לא חסכוני.

פורסם

האם אתה בטוח שיחידות המדידה היו ק"מ לליטר?

ברוב מחשבי הדרך רואים צריכת דלק ביחידות ליטר למאה קילומטר.

ככה שאם ראית שהצריכה היא 7 ליטר למאה ק"מ, אז הצריכה היא 14.28 ק"מ לליטר (100 חלקי מה שמראה מחשב הדרך)

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

על איזה שנת ייצור מדובר פה?

אצלי שנת 2006 מופיע כבר הרבה זמן 10.6/10.9 ליטר ל-100 ק"מ, וזה ניתן לאיפוס מתי שאני רוצה, רוב הנסיעות שלי הם בעיר, אם בשיוט בכביש בין עירוני אני מאפס את המחשב, אז הצריכה בשיוט של 100 ק"מש מראה לי לא יותר מ-7/7.5 ליטר למאה, ואם אני מאפס בעיר, אז מראה לי כ-14 ליטר למאה, ולאט לאט יורד עם עליית הנסיעה שלי בכבישים מהירים.

• תוכן חדש...