Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשנו בטרנספורטר 82 :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחדשו!!! האוטו הכי-אהוב עליי EVER ממשפחת הפולקסוואגנים- ולא יעזור! יש יותר "קלאסיים" ממנו- אני אוהב את זה!:twisted:

תודה! הוא מקסים ואנחנו נעשה איתו טיולים.

היום הוא נכנס למוסך מחר מאהר יקריא לי את פסק הדין, לגבי הריח של הדלק מקווה שזה יחלוף עם החלפת הצינורות.

אגב, מה צריכת הדלק של החיות האלה? כי נראה לי שזאת מטחנה חסרת גבולות.

המחזיר שמן אכן נוזל על האגזוז יש נזילת שמן די חזקה, נחכה למחר

האם יש איפשהו פחח טוב במחיר שפוי כי אני רוצה לסגור את החלודה מסביב לשמשה הקדמית יש חלודה וזה מטריד אותי

פורסם
תודה! הוא מקסים ואנחנו נעשה איתו טיולים.

היום הוא נכנס למוסך מחר מאהר יקריא לי את פסק הדין, לגבי הריח של הדלק מקווה שזה יחלוף עם החלפת הצינורות.

אגב, מה צריכת הדלק של החיות האלה? כי נראה לי שזאת מטחנה חסרת גבולות.

המחזיר שמן אכן נוזל על האגזוז יש נזילת שמן די חזקה, נחכה למחר

האם יש איפשהו פחח טוב במחיר שפוי כי אני רוצה לסגור את החלודה מסביב לשמשה הקדמית יש חלודה וזה מטריד אותי

היי תתחדש, או יותר נכון תתישן.

יש לי שתי רכבים כאלה בדיוק ואני יכול להבטיח לך שזה רכב כייפי לטיולים במידה ומתוחזק נכון.

צריכת הדלק שלהם היא בסביבות ה 1 ל 10 מחוץ לעיר . בעיר הצריכה היא בסביבות ה 1 ל 7-8. אני גר במישור החוף, בעליות של חיפה הצריכת דלק תיהיה קצת יותר גבוה כנראה.

יש לדגם הזה כמה מחלות קטנות שכדאי שתלמד אותם כדי לחסוך כסף וגם כדי שלא יהרס לך טיול בגלל דבר קטן.

1. מערכת הדלק, צינורות גם מהמיכל למשאבה. גם מהמשאבה לקרבורטורים וגם מהמיכל דלק לשתי מיכלי ההתפשטות שמתחת למושב נהג והנוסע (הריח דלק בדר"כ משם).

2. נזילות שמן: יכולות להיות מהמכסי שסתומים, מהאוורינגים של הצינורות מוטות שסתומים (מומלץ על הדרך גם לנקז אוויר מהמרימים הדראוליים ולכוון אותם במידה ואתה מחליף את האוורינגים) נזילות יכולות להיות גם מהגומיות של הקולר שמן.

3. מערכת הוואקום שבין הסעפת יניקה ולבוסטר ברקס: יש המון בעיות בגלל הצינורות גומי של הוואקום, ברגע שצינור וואקום נקרע אז המנוע מזייף וגם הברקס הופך להיות קשה כמו אבן בגלל שאין וואקום לבוסטר.

פורסם

הייתי אצל מאהר היום,

אז ככה צריך להחליף או לסדר את המובילי שמן, הנזילות של השמן זה מהמובילים, כמובן לעשות טיפול כללי החלפת חוטי הצתה, שמן פילטרים, האם חובה להחליף את הפילטר אויר? כי הוא די נדיר וקשה למצוא אותו (ככה מאהר אמר) האם יש למשהו אחד למכירה?

לפי מה שהוא אמר המזגן לא מקורי של הרכב אז אני אפילו לא אנסה לתקן אותו.

הוא בדק את הלחץ ויש לחץ חלש באחת הבוכנות במנוע כלומר אם זה צריך להראות 130 בלה בלה, וזה מראה 100 בלה בלה אבל הטיפול הזה יעלה הרבה יותר כלומר מתחיל ב4500 אלף ואולי יהיו עוד בעיות כשהוא יוציא את המנוע.

הוחלט ביחד איתו בנתיים להשאיר את המצב ככה ורק לסדר את הנזילות ולהחליף הכל.

פורסם
היי תתחדש, או יותר נכון תתישן.

יש לי שתי רכבים כאלה בדיוק ואני יכול להבטיח לך שזה רכב כייפי לטיולים במידה ומתוחזק נכון. אכן רכב כייפי לנהיגה!!! כולנו נהננו מאוד

צריכת הדלק שלהם היא בסביבות ה 1 ל 10 מחוץ לעיר . בעיר הצריכה היא בסביבות ה 1 ל 7-8. אני גר במישור החוף, בעליות של חיפה הצריכת דלק תיהיה קצת יותר גבוה כנראה. וואו זה מלא דלק! איך מחליפים את הקרבורטורים להזרקה :))) (סתם)

יש לדגם הזה כמה מחלות קטנות שכדאי שתלמד אותם כדי לחסוך כסף וגם כדי שלא יהרס לך טיול בגלל דבר קטן.

1. מערכת הדלק, צינורות גם מהמיכל למשאבה. גם מהמשאבה לקרבורטורים וגם מהמיכל דלק לשתי מיכלי ההתפשטות שמתחת למושב נהג והנוסע (הריח דלק בדר"כ משם). ביקשתי ממאהר לבדוק ולהחליף את הצינורות הדרושים

2. נזילות שמן: יכולות להיות מהמכסי שסתומים, מהאוורינגים של הצינורות מוטות שסתומים (מומלץ על הדרך גם לנקז אוויר מהמרימים הדראוליים ולכוון אותם במידה ואתה מחליף את האוורינגים) נזילות יכולות להיות גם מהגומיות של הקולר שמן. הנזילות שאותרו אחרי שטיפת מנוע היו במובילי שמן וזה בטיפול

3. מערכת הוואקום שבין הסעפת יניקה ולבוסטר ברקס: יש המון בעיות בגלל הצינורות גומי של הוואקום, ברגע שצינור וואקום נקרע אז המנוע מזייף וגם הברקס הופך להיות קשה כמו אבן בגלל שאין וואקום לבוסטר.

איך בודקים את זה?

המון תודה על המידע ועל הזמן

פורסם
איך בודקים את זה?

המון תודה על המידע ועל הזמן

בשמחה, הבנתי שאתה חבר טוב של גיא ברייטמן, אז נטפל בך יפה :-)..

אני קניתי פילטר אוויר מלינקר שלפי הבנתי מצא את הפילטר אצל מישהוא בנצרת.

ממליץ שתעשה טלפון לסעיד מאום פארטס (הציונות 20 בחיפה) אני משוכנע שגם הוא יכול להשיג לך פילטר אוויר כזה.

מה שכן הפילטרים האלה לא זולים (זכור לי ששלמתי בסביבות ה100ש"ח).

לידעתך יש כמה סוגים של פילטרים לטרנספורטר, תדאג להזמין עגול ממתכת עבור מנוע דגם CU. יש עגול גם בלי מתכת אבל הוא עבור מנוע קרור מיים ולא בדיוק מתאים.

לגבי הנזילת שמן מהאוורינגים של המובילי שמן מוטות דחיף, ממליץ שוב לפרק מרימים הידראוליים לנקות ולנקז אוויר על הדרך.

במנועים האלה אין צורך לכוון שסתומיים כי יש מרימיים הידראוליים אבל חשוב כן לטפל במרימיים פעם בכמה שנים.

לגבי הקומפרסיה, 100 זה לא קטסטרופה ואפשר לסוע כך. אבל כן כדאי לחסוך לשיפוץ ראשי מנוע. זה לא צריך לעלות יותר מ 2500ש"ח במוסך לדעתי.

מה שלא ברור לי זה למה הרכב לא נוסע יותר מ80 קמ"ש ? הוא צריך לסוע בקלות 120-110קמ"ש גם בקומפרסיה כפי שתארת.

תבדוק שוב אחרי הטיפול והכיוון מנוע.

פורסם
בשמחה, הבנתי שאתה חבר טוב של גיא ברייטמן, אז נטפל בך יפה :-)... כן גיא ואני מכירים כבר המון זמן חחח סתם אבל הוא בחור ממש נחמד אליו בפניתי אחרי שחברתי אמרה שיש משהו במכללה עם רכב בדיוק כמו שאתה חולם עליו!!! ואז קניתי רק לא את הצורה שבאמת רציתי אלה את הצורה החדשה יותר. גיא תודה!

אני קניתי פילטר אוויר מלינקר שלפי הבנתי מצא את הפילטר אצל מישהוא בנצרת.

ממליץ שתעשה טלפון לסעיד מאום פארטס (הציונות 20 בחיפה) אני משוכנע שגם הוא יכול להשיג לך פילטר אוויר כזה.

מה שכן הפילטרים האלה לא זולים (זכור לי ששלמתי בסביבות ה100ש"ח).

לידעתך יש כמה סוגים של פילטרים לטרנספורטר, תדאג להזמין עגול ממתכת עבור מנוע דגם CU. יש עגול גם בלי מתכת אבל הוא עבור מנוע קרור מיים ולא בדיוק מתאים. תודה אבדוק את זה

לגבי הנזילת שמן מהאוורינגים של המובילי שמן מוטות דחיף, ממליץ שוב לפרק מרימים הידראוליים לנקות ולנקז אוויר על הדרך.

במנועים האלה אין צורך לכוון שסתומיים כי יש מרימיים הידראוליים אבל חשוב כן לטפל במרימיים פעם בכמה שנים. אין לי מושג מה זה אומר מקווה שמאהר ידע מה לעשות

לגבי הקומפרסיה, 100 זה לא קטסטרופה ואפשר לסוע כך. אבל כן כדאי לחסוך לשיפוץ ראשי מנוע. זה לא צריך לעלות יותר מ 2500ש"ח במוסך לדעתי. אוף...כבר לחסוך לראש מנוע :(

מה שלא ברור לי זה למה הרכב לא נוסע יותר מ80 קמ"ש ? הוא צריך לסוע בקלות 120-110קמ"ש גם בקומפרסיה כפי שתארת.

תבדוק שוב אחרי הטיפול והכיוון מנוע. הרכב כן נוסע מעל 80 הוא נוסע 90 פלוס פשוט לא סחטתי יותר כדי לא לקרוע אותו כשהעברתי אותו מרמן גן לחיפה. מה שכן חוטי ההצתה היו אכולים לגמרי והאוטו לא היה מכוון נראה אחרי הטיפול נדע יותר

משהו מכיר פחח לסדר את הריקבון מסביב לשמשה הקדמית?

פורסם
מוסך כאמל

השיש 14

מפרץ חיפה

מומלץ בחום

תודה אבדוק אותם

היום הוצאתי את הרכב מהמוסך, הוא החליף לי מלא דברים, גומיות של מובילי שמן, שמן גיר שמן מנוע פילטרים בפלאגים חוטי הצתה, אמר שהקלאץ' גבוהה ובעתיד אצתרך לטפל בזה. אני מרגיש שלרכב די קשה לסחוב או שאולי אני רגיל ממכוניות חדשות ועוצמתיות יותר לדוגמא דייטסו שרייד מודל 94 שיש לי :wink: כמו כן משום מה המד מהירות הפסיק לעבוד :( אצתרך לחזור למאהר אולי יש מצב שהוא ניתק משהו ולא החזיר? סך הכל חוויה נעימה אצל מהר, יש עוד הרבה מה להשקיע ולסדר...כל ההתחלות קשות

פורסם
תודה אבדוק אותם

היום הוצאתי את הרכב מהמוסך, הוא החליף לי מלא דברים, גומיות של מובילי שמן, שמן גיר שמן מנוע פילטרים בפלאגים חוטי הצתה, אמר שהקלאץ' גבוהה ובעתיד אצתרך לטפל בזה. אני מרגיש שלרכב די קשה לסחוב או שאולי אני רגיל ממכוניות חדשות ועוצמתיות יותר לדוגמא דייטסו שרייד מודל 94 שיש לי :wink: כמו כן משום מה המד מהירות הפסיק לעבוד :( אצתרך לחזור למאהר אולי יש מצב שהוא ניתק משהו ולא החזיר? סך הכל חוויה נעימה אצל מהר, יש עוד הרבה מה להשקיע ולסדר...כל ההתחלות קשות

בקשר לקלאץ': ההפרדה של הקלץ' ברכב הזה היא הידראולית ולא ע"י כבל כמו בדגמים הישנים יותר.

השמן ברקס משמש לעצירת הרכב וגם להפרדת הקלץ'.

לפעמים צריך פשוט לנקז אוויר מהמשאבת קלאץ' המשנית (זאת שעל הגיר) או לכוון את גובה הזרוע של המשאבה.

במילים אחרות:-) במידה והקלץ' לא מחליק אל תכנס סתם להוצאות מיותרות.

בקשר למד מהירות: תרים את המכסה לוח שעוניים ותבדוק שהכבל מד מהירות מחובר ומוברג כמו שצריך. וגם שהפין בגלגל הקדמי שמלי יושב במקומו.

על הדרך אתה יכול גם לבדוק גובה שמן ברקס במיכל שממוקם גם הוא מתחת ללוח שעוניים.

פורסם
בקשר לקלאץ': ההפרדה של הקלץ' ברכב הזה היא הידראולית ולא ע"י כבל כמו בדגמים הישנים יותר.

השמן ברקס משמש לעצירת הרכב וגם להפרדת הקלץ'.

לפעמים צריך פשוט לנקז אוויר מהמשאבת קלאץ' המשנית (זאת שעל הגיר) או לכוון את גובה הזרוע של המשאבה.

במילים אחרות:-) במידה והקלץ' לא מחליק אל תכנס סתם להוצאות מיותרות.

בקשר למד מהירות: תרים את המכסה לוח שעוניים ותבדוק שהכבל מד מהירות מחובר ומוברג כמו שצריך. וגם שהפין בגלגל הקדמי שמלי יושב במקומו.

על הדרך אתה יכול גם לבדוק גובה שמן ברקס במיכל שממוקם גם הוא מתחת ללוח שעוניים.

בקשר לקלאץ' מאהר היה אמור לבדוק את זה לא? אז אתה אומר לא להילחץ מהקלאץ?

מתי יש איזה מפגש כדי שמשהו שיש לו מושג במכוניות האלה יעשה סיבוב ויתרשם מהסחיבה...

• תוכן חדש...