Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אירופה החמה

gozal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוכן נסיעות יכול להיות מועיל מאוד כאשר מדובר בתוכנית מורכבת והנוסע(ים) אינם מיומנים דיים או עסוקים מכדי לתכנן את הנסיעה בעצמם. כבר מתקלתי במצב שבו סוכן נסיעות שלח לחי ואוצ'ר שמקורו ב-Booking.com.

לגבי נופשים - יש בארץ בעיה שהרבה עסקאות קומבינציה (טיסה\מלון\רכב) משווקות רק באמצעות סוכנים, ואין אפשרות להזמינם ללא מגע יד אדם. היו לי מספר מקרים שבהם ניסיתי להזמין ברשת ומה שקיבלתי היה שיחת טלפון מסוכן. ד"א - זה לא רק בארץ. למשל - צימרים באוסטריה הזמנתי על ידי השארת הודעה באתר ההזנות וסגירת העסקה בשיחה טלפונית עם בעלת הצימר.

לגבי ברצלונה - איני יודע איך היא בעונה זו. ביקרתי בברצלונה פעם בחודש מרס ומזג האויר היה נפלא. את דעתי על העיר (נפלאה) ועל תושביה (מגעילים) כבר הבעתי לא פעם מעל דפי פורום זה, מי שמעוניין - שיחפש.

ולפותח השרשור - בילוי נעים וזהירות מגנבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סוכן נסיעות יכול להיות מועיל מאוד כאשר מדובר בתוכנית מורכבת והנוסע(ים) אינם מיומנים דיים או עסוקים מכדי לתכנן את הנסיעה בעצמם.

עסוקים מדי - זה אחד מ"קהלי היעד המסויימים" עליהם דיברתי. למרות שבארגונים עסקיים מסויימים כמו HP למשל יש הוראה ומגמה ברורה מצמרת ההנהלה שכל עובד מנהל את עצמו גם בפן הלוגיסטי. המקסימום שאפשר להסתייע בו זה העוזר/ת האדמיניסטרטיבי/ת של המחלקה.

אינם מיומנים דיים? אם אנשים אינם מצליחים ללמוד את המלאכה המורכבת של הזמנה מ-booking.com או kayak, אולי כדאי להם לשקול מחדש את כל עניין הנסיעה לחו"ל. בינתיים אפשר להתמקצע בהדרגה בדברים פשוטים יותר, כמו קשירת שרוכים.

פורסם

כפי שאתה מבין, אני הזמנתי ברשת יותר מכרטיס טיסה אחד ויותר משהיה אחת במלון. אבל מתברר שיש אנשים שלא אוהבים להתעסק עם זה, מה גם שחיפוש מסודר יכול לעלות לא מעט זמן ולא לכל אחד יש הסבלנות הדרושה.

אישית - ארגון נסיעה אצלי כולל פתיחת חמ"ל עם פריסה של לפחות 3 מחשבים (אחד למפות, אחד לטיסות ואחד למלונות) על מנת לבצמע הזמנה מתואמת של כל מרכיבי הטיול. את העבודה אני עושה יחד עם אחד הבנים שמבין, גם הוא, איך המערכות עובדות. אבל אם אשתי היתה צריכה לעשות את העבודה הטכנית זה היה נכשל כיון שהיא לא היתה מסתדרת עם דפי הרשת ומערכת ההזמנות. פשוט היא לא מעונינת ללמוד את הדברים ומעדיפה שמישהו אחר יתן לה את השירות - ולא משנה אם מדובר בבעלה, בניה או סוכן נסיעות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דריש חושב שהתיווך על ידי סוכן נסיעות מיותר.

במצבים מסויימים הוא אכן צודק, באחרים ממש לא. למשל - עסקרות משולבות שנמכרות רק באמצעות סוכנים.

יש לי דוגמא - בקיץ האחרון חיפשתי חופשה "ברגע האחרון" לי ולאשתי. מצאתי עסקה מתאימה (טיסות ורכב לסלובניה ל-5 ימים). כאשר רציתי להזמין את הכרטיסים נפתחה רשימה ארוכה של סוכנויות שמאפשרות את ההזמנה, אולם לא היתה אפשרות להזמיםן באופן ישיר דרך הרשת.

קוריוז קטן מאותה הזמנה - אחת העסקאות שמצאתי היתה טיסה זולה מאוד לפריס. אותה טיסה הוצעה גם על ידי מספר סוכנים. א בל אף אחד מהסוכנים לא עלה על העז שאני מצאתי - שהטיסה חזרה אינה מפריס אלא מאמסטרדם. רק הערנות שלי וההיכרות עם המערכת (וכתוצאה מכך - בדיקה של שעות ומספרי הטיסות) אפשרו לי לגלות שהעסקה בעייתית. מבחינה זו מחזק את דעתו של Derish בתנאי שאתה מוכן לבצע מחקר קטן ברשת. מצד שני - אילו הייתי מבצע את ההזמנה ברשת הייתי נתקע עם כרטיסים בעייתיים, בעוד שהזמנה דרך סוכן היתה מחייבת אותו בזיכוי שלם בגין הטעיה שלי.

פורסם
Derish - ממש לא הבנתי מה אתה רוצה מהבחור.

מהבחור? שום דבר.

מה שאני כותב מתייחס למקצוע ולתחום באופן כללי, הגיגים אפשר לקרוא לזה. אין פה קריאה לפעולה.

מעבר לזה אני רוצה את אותם דברים כמו כולם - שגשוג כלכלי, שלום עולמי ופרארי בחניה לסופ"שים.

לעניין הנופשונים והחבילות ש-sperial ציין, נכון שהם מצליחים לקבל דילים טובים יותר ולפיכך הלקוח

הסופי משלם פחות, אך זה מצב שנובע מכח הקניה שלהם ולא מעצם המקצוע. לצורך העניין - תוצאה

דומה אפשר היה תיאורטית להשיג ע"י דילר שרוכש ומוכר הלאה כמות גדולה של כרטיסים וחדרי מלון.

זה מודל כלכלי שיכול לנהל כל סטודנט שנה ג' במנע"ס, אין כאן צורך דווקא במקצוען מתחום התיירות.

הפואנטה בדבריי היא שכיום סוכן נסיעות הוא בעיקר אדמיניסטרטור גנרי, אין לו שום יחוד או התמחות.

מי שאין לו זמן או רצון להתעסק בזה ומוכן לשלם את המחיר אז סבבה, שישתמש בשרותיו, אולם שלא

יצפה מאותו סוכן לעשות את העבודה טוב יותר או להציג איזשהו ערך מוסף מלבד חסכון בזמן ובטרחה.

פורסם

אם כבר העלו את הנושא, האם קיים אתר דוגמת booking.com רק עבור טיסות?

בינתיים האתר עם המחירים הכי נמוכים שראיתי הוא איסתא (אפילו נמוך יותר מהמחירים באתר של חברת התעופה עצמה לפעמים).

מדובר על טיסה מישראל לקפריסין דרך אגב.

פורסם
האם קיים אתר דוגמת booking.com רק עבור טיסות?

בוודאי, יש כמה כאלה.

edreams האירופאי, kayak האמריקאי שכבר הוזכר פה ו-skyscanner הם האתרים שאני מכיר.

סביר להניח שבגוגל או בפורומים רלוונטיים תוכל למצוא עוד דוגמאות. קח בחשבון שלפעמים משתלם

יותר לאסוף מידע דרך אתרים אלה, אבל את ההזמנה עצמה לבצע ישירות דרך אתר חברת התעופה.

בסופו של דבר גם הם מתווכים שלוקחים עמלה, ובעסקים כמה שפחות מתווכים כך עדיף.

פורסם

היי דריש, קראתי אמירתך בדבר סוכן נסיעות כאדמיניסטרטור גנרי. נסוח מעניין וחד, אך אני סבור שבתנאים ומצבים מסויימים סוכן עשוי להועיל. לא כל סוכן. לא מוכרן בעל הכשרה של יומיים שהוא חסר ידע וכן מוטיבאציה לחפש עבורך הטוב ביותר.

הדבר אמור הן בהזמנות הן במידע והמלצות. בעבר, לפחות בארץ היה מבחר מוגבל ומידע מוגבל. בעידן הנוכחי ישנו מידע רב, המלצות על מקומות וכדומה. חלקו אינו שווה דבר.

אגב, למדתי בכמה תחומים שיש יותר מדרך אחת טובה להגיע למטרה.

אבל, בוא נהייה פרקאטיים: מכיוון שאני מחבב את רומא בדקתי באתרים שהצעת מחירי טיסות סמוכים ומחירי טיסות בפסח, כמובן לא סקר מייצג. המימצאים בכל אתר היו שונים וזה בסדר. אני תוהה איזה מהכלים הללו, כלים נוספים או סוכן יניב התוצאות הטובות ביותר- נניח לפסח.שתי סיטואציות: הזמנה כעת, הזמנה ברגע האחרון [כולל אופציית טיסות שכר בשני המקרים]

כמובן אשמח לתשובות גם מאחרים. תודה.

פורסם

אין סוכן "מכרן של יומיים" . עושים בחינות לא קלות לקבלת רשיון של משרד התיירות ו IATA,וגם סטאג'.כתוב פעם על מה שאתה יודע.

פורסם

אטרח לענות לך למרות שהרגלך הוא להיכנס לשרשור, לירות את דבריי הבלע שלך ולצוץ בשרשור הבא.

כל אחד, או בניסוחו של דריש "כל אחד שיודע לשרוך נעליים" יבין שאני מבחין בין סוכן בעל ידע למוכרן טלפוני שהכשרתו קצרה, הידע התאורטי והמעשי שלו מוגבל והוא אדיב בערך..כמוך. במקרים קיצוניים, כמובן.

הבנתי שהיית כאן וגם שם אך ידע לא צברת ודרך ארץ גם מכן, רק אוסף דעות קדומות שאתה מפיץ שוב ושוב.

אינני זוכר ולו שרשור אחד שבו תרמת מן הידע שלך כדי להועיל למישהו במשהו, אתה שופך מונחים כדי שידעו שאתה יודע, אתה נטפל לאנשים, רצוי למי שמצטייר בעייניך כחלש ואתה בריון.

בשרשורים פוליטיים זוהי זכותך לנציג דעותיך הקיצוניות, בשרשור של אדם שתהה מה ללמוד ענית בפסקנות- מהנדס מכונות, הרי כל אוצר התבונה האנושית בידך. כשמישהו כתב על טיול שעשה וצירף תמונות, ראיתי תגובה שלך ותהיתי: מה החיימי יכתוב הפעם? כמובן, במקום לפרגן לו על מה שכבר נעשה, הצעת מסלול אחר, הצעת טיול מאורגן ועוד.שללת מה שעשה. כאשר אדם שאל לא מזמן על טיול לאיטליה כרגיל לא נתת מידע באופן מועיל אלא מידע שכל מהותו"אני חיימי- יודע". כשמישהו שמבין בתעופה' yhs פתח שרשור בנושא בפורום אספנות, היית חיב כהרגלך ללמד אותו שהוא תוהה . הוצאת לו את החשק והוא לא הגיב יותר. לא כי צדקת בגיבוב הרגיל שלך בין עובדות לא רלוונטיות לעניין ומסקנות שלא קשורות לעובדות. בשרשור על הון שחור הגדלת לעשות בחוסר ההבנה שלך. כשהפרכתי דבריך בקלילות, ענית בעוד תגובה שכלל לא תואמת את שכתבת קודם. בשרשור פוליטי ביטלת דעתם של אנשים שכן טרם הגיעו לגיל הבינה בו אתה שרוי עמוקות עד כדי טביעה.

כל זה, על קצה המזלג.

לסיכום: אתה מפזר כאן דעות קדומות, דבריי בלע ושינאה. העובדות בהן אתה מתהדר אינן רלוונטיות או סתם לא תורמות לדיון, המסקנות שלך לא קשורות לעובדות. תרומתך היחדה כאן בפורום היא יצירת ויכוח שבו אולי יש עניין בעצם הפגת השיעמום של אחדים.

היית פה והיית שם, ראית עולם ולא למדת דבר. לא למדת ולא תלמד.

נודניק בלתי נלאה.

*בקשה לי לגולשים האחרים: מאחר וחיימי נוהג לכתוב, אך בד"כ לא לקרוא תשובות, אלא לרוץ לשרשור אחר ולירות. בפעם הבאה שתיראו את דבריו בנוסח הידעני תוקפני אופייני לו, אנא- הדביקו שם תגובתי זו.

שבס שלום לכולם.

פורסם
אני סבור שבתנאים ומצבים מסויימים סוכן עשוי להועיל. לא כל סוכן. לא מוכרן בעל הכשרה של יומיים שהוא חסר ידע וכן מוטיבאציה לחפש עבורך הטוב ביותר.

מקרה לדוגמה בו סוכן טוב יכול להועיל באמת הוא כזה שבו יש צורך לתכנן מסלול מעניין ולאסוף קבוצה של לקוחות המעוניינים בטיול מאורגן. יש לי קרובי משפחה שנוסעים כך מדי שנה ויש להם סוכן קבוע שעושה את העבודה בשבילם. לשרות הזה באמת אין תחליף, אבל סוכנים כאלה הם נדירים בימינו, בדיוק כמו מכונאים טובים או חברות השמה שיודעות את העבודה.

המודל האופטימלי הוא ככה"נ התייעצות בפורומים יעודיים בהם כותבים מדריכי טיולים ותיירים מנוסים, לא תיאוריטיקנים דגולים שכבר טיילו בכל העולם דרך המקלדת שבמשרד הנסיעות. עם חדירתו של האינטרנט ושפע המידע שהגיע כתוצאה, קרנו של המקצוע ירדה משמעותית ולכן לצערי מה שנשאר כיום בסוכנויות זה בעיקר טיפוסים כאלה:

http://www.youtube.com/watch?v=D4A18tUUb2Y דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם תרצה להיכנס קצת יותר לעובי הקורה, אפשר לבדוק באתר של נמל התעופה אליו אתה שואף להגיע אילו חברות טסות לשם, ואז לבדוק אופציה של טיסת קונקשן עם חברת low cost אירופאית מיעד סמוך. לפעמים טיסה כזאת תעלה 40-50 יורו לכיוון ותתן לך אפשרות להעביר כמה שעות גם בעיר אחרת בדרך. אני טסתי כך לא פעם, ולמי שאינו ממהר ולא רואה בכך מעמסה יש בזה את הקסם שלו. המהדרין יבדקו גם את אופציית הרכבת, למרות שספציפית באיטליה אינני בטוח עד כמה זה רעיון טוב (לעומת בנלוקס או גרמניה למשל, שם הדיוק גבוה ותוואי המסילה יפה ופסטורלי במקרים רבים).

אני אישית מוכן לשלם גם 10% יותר ע"מ לעבוד ללא מתווכים ובאופן עצמאי. כך או כך, המנגנון הוא אותו מנגנון לכל סוגי ההזמנות, רק הפעולה הסופית שונה.

פורסם

דריש כתב:

"לאחר מעקב של מספר ימים אחרי שני האתרים במקביל אפשר כבר לגבש איזשהי הערכת מחיר ועם זה לפנות לסוכן ע"מ לראות אם הוא יכול להשוות או להוזיל את ההצעה".

אתה לא סותר את עצמך?

קודם כתבת:

"מי שאין לו זמן או רצון להתעסק בזה ומוכן לשלם את המחיר אז סבבה, שישתמש בשרותיו, אולם שלא

יצפה מאותו סוכן לעשות את העבודה טוב יותר או להציג איזשהו ערך מוסף מלבד חסכון בזמן ובטרחה."

אז תחליט, יש צורך בסוכן או לא?

רק אתמול נכנסו אליי למשרד 3 צעירים בני 22-25, שוודאי לא מפחדים משימוש באינטרנט, ובררו לגבי כרטיסים לדרום אמריקה.

מכיוון שהיה לי ברור שהחברה האלה חיפשו קצת ובאו עם מידע מוקדם, שאלתי אותם באיזה מחירים נתקלו עד עכשיו.

תשובתם הייתה כ 1450 דולר.

בשניות מצאתי להם טיסות מעולות, קונקשיין קצר, בתאריכים שלהם, ב 1310 דולר.

עם כל הכבוד לאינטרנט, ויש כבוד, לפעמים לידע ולנסיון שנצבר עם השנים-אין תחליף, ואני כבר למעלה מ20 שנים בתחום.

אז אני לא אומר שזה תמיד כך, אבל לבוא ולבטל בלחיצת מקלדת סקטור שלם? לא רציני ולא מכובד.

סלע

פורסם

אתחיל מסוף דבריך, דריש- אתה מוכן לשלם יותר כדי לעבוד ללא מתווכים.

אני מעדיף לשלם פחות, אם או בלי מתווכים. אם מישהו ירויח בדרך- לבריאות.

יתכן שהעדפתך נוגעת מצורך בדיוק: יעד, תאריך, מלון ספציפיים. אצל אחרים- פחות.

יתכן שהוצאותיך מכוסות על ידי עבודה. יתכן שטסת בתכיפות גבוהה- משפיע הן על העדפותיך, הן על הידע והבקיאות.

לשון אחר-לאנשים שונים ידע, טעמים וצרכים שונים. לכן אני משתדל להימנע מאמירות פסקניות. להבדיל כמובן ראה את דבריו של מגיב אחר בשרשור שיודע הכל על הכל והוא מועיל בכלום. לא נרצה חלילה להגיע למצב כזה אליו התייחסתי בפוסט קודם.

אשר לעצותיך בנוגע למעקב אחר אתרים, רעיון טוב שאולי אאמץ , תודה.

אשר לסוכנים, אכן מושפע מעידן המידע.אכן תלוי בטיב הנסיעה והסוכן. יש סוכנים בעליי ידע אמיתי, אין זאת אומרת שקל למצוא ועדיין אינני בטוח שהם הגיעו למצבם של הלודיטים.

נאחל נסיעה טובה לפותח השרשור ופרנסה טובה לסוכנים שהם בעליי ערך מוסף וידע אמיתי[ כמו זה שהזכרתי בראשית השרשור]

• תוכן חדש...