Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אני חדש פה,

ברשותי סוזוקי סוויפט 2007 , אני נוסע בממוצע 30K בשנה (אולי אפילו קצת יותר)

הנסיעה שלי היא ת"א - י-ם בין 4-5 פעמים בשבוע רוב הנסיעה היא בין עירונית בתוך הערים הנסיעה קצרה, הגעתי עם הרכב שלי כבר ל138K ק"מ וחשבתי להחליף לרכב חדש או יד שניה עם מעט ק"מ.

הפרמטרים שאני מחפש ברכב:

חסכוני בדלק!!!

בטיחותי

נוח ונעים לנהיגה

קומפקטי (בסיגנון הרכב שיש לי היום או קצת יותר גדול)

אמין ולא יקר לאחזקה

בהתחלה חשבתי על טיוטה יאריס היברידית (אפילו הזמנתי אחת כזו וקיבלתי רגליים קרות) אכן רכב חסכוני ובטיחותי אבל האוטו די יקר, והוא גם לא ממש נעים ונוח .

אפשרות שניה שחשבתי עליה הייתה אביזה TSI (חדשה או משומשת) אבל הבנתי שהיא לא ממש חסכונית כפי שחשבתי אבל השבוע יש עליה מבצע מכירות וניתן למצוא כאלה משומשות לרוב.

כנראה שאין רכב שמאחד את כל הרצונות שלי וגם עם מחיר שפוי

אשמח לשמוע את דעתכם המלצתכם על הרכב שיתאים לי

פורסם

תשקול רכב דיזל ידני עם הנסועה שלך, תרוויח מצריכת דלק מצויינת ובנוסף תהנה ממנוע עם מומנט טוב לעליות.

למיטב הבנתי רכב היברידי טוב יותר לעיר מכיוון שמעל מהירות מסויימת הבנזין עובד לבד, בהונדה אני זוכר שזה משולב תמיד.

תשקול דיזל - זו דעתי בכול אופן.

פורסם

סיטרואן C3 פיקאסו דיזל.

חסכוני מאוד בדלק (17 קילומטרים לליטר בקלות).

בטיחותי.

די אמין.

די נוח.

יש רק בעיה אחת - תצטרך לקחת רכב ידני כי האוטומטי הרובוטי מזעזע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסולר לא יותר יקר מהבנזין?

סיטרואן אוטו אמין?

בטיוטה יאריס (לפחות ככה הם טוענים) המנוע החשמלי תמיד עובד והבנתי שהוא מממש חסכני בדלק

פורסם

אם היאריס נראתה לך יקרה מדי אתה יכול לנסות לחפש הונדה ג'אז הייבריד משומשת, היא מרווחת יותר מהיאריס ודיי חסכונית בעצמה. נמכרה בארת החל מ-2011.

פורסם

איזה מבצע ראית על איביזה? כי היחידי שראיתי היה ב70K ש"ח וזה היה על הדגם עם המנוע 1400 (למרות שבזכרון מעורפל אני זוכר פוסטים של אנשים שדיווחו עליו שהגיעו לצריכה מכובדת של 1:14 או בסגנון)

לאיזו צריכה אתה מגיע כרגע עם הסוזוקי? האם היא אוט' או רגיל? (יש לך בעיה עם רגיל?סתם סקרנות..)

עם ה TSI (לפחות אצלי) בנסיעות קבועות של בינעירוני,ובשיוט קליל אפשר להגיע בכיף ל1:17 ואפילו יותר.

פיקה צביק - יש לך עוד אופציות חוץ מהציטרואן? :D

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מתוך ניסיון רב עם ההיברידיות של הונדה אז קודם כל האינסייט תהיה חסכונית מהג'אז בתנאי נסיעה בינעירוניים.

הבדל המשקל זניח, בערך20-30 ק"ג לרעת האינסייט (לפני מתיחת הפנים), אך לג'אז מבנה פחות אווירודינמי, וכן גיר מעט שונה וכל אלו מעלים במעט את הצריכה.

ההיברידיות (טויוטה והונדה) עובדות על מנוע בנזין יחסית חלש וחסכוני בשילוב עם מנוע חשמלי שמצבריו נטענים בעיקר מהאטות ובלימות וגם יכול להטען ממנוע הבנזין.

בנהיגות בעליות ארוכות באיזשהו שלב המצברים של המנוע החשמלי מתרוקנים ואתה נשאר עם מנוע בנזין חלש יחסית שסוחב את הרכב לבדו, ובשילוב עם גיר רציף יוצא שאתה נוהג לאורך רוב העליה עם מנוע בנזין חלוש שצורח בטורים גבוהים וזולל (יחסית) הרבה דלק.

ומהנ"ל אני מסיק שמנוע טורבו דיזל (עשיר במומנט בסל"ד נמוך) גם יסחוב יותר טוב וגם יהיה חסכוני יותר.

אני הייתי מחפש סקודה פאביה דיזל ידני או סיטרואן C3 דיזל (יש גם רובוטית) משומשות צעירות (שנה-שנתיים), וכך נהנה מצריכת דלק מצויינת וגם מצמצם את הפסד הערך שתספוג, וירידת הערך אצלך (במיוחד אם תקנה רכב חדש מהניילונים) תהיה גדולה עקב נסועה גבוהה.

אם תסכים לקנות רכב גדול יותר אז מבחר הרכבים האופציונליים יגדל.

יש סיכוי שגם סוויפט חדשה ידנית תתאים לך, היא יחסית חסכונית, זריזה וזולה.

פורסם
הסולר לא יותר יקר מהבנזין?

סיטרואן אוטו אמין?

בטיוטה יאריס (לפחות ככה הם טוענים) המנוע החשמלי תמיד עובד והבנתי שהוא מממש חסכני בדלק

המחיר הרשמי של הסולר הוא בסביבות ה-14 ש"ח לליטר, שזה אכן יקר משמעותית מהבנזין. אבל על הסולר, בניגוד לבנזין, אין פיקוח מחירים. כך שאם מחיר הבנזין פחות או יותר קבוע בכל תחנות הדלק בארץ (למעט באילת, שם אין מע"מ ויותר זול), בסולר כל תחנה עושה מה שמתחשק לה.

ואחרי כל החפירה הזאת אפשר להגיד שלא, סולר לא יקר מבנזין. הלכה למעשה מחירו דומה מאוד למחיר הבנזין.

לסיטרואן יש דגמים אמינים יותר ודגמים אמינים פחות, בדיוק כמו ליצרניות רכב אחרות. במקרה הספציפי של ה-C3 דיזל ידנית, הרכב אמין.

המערכת ההיברידית של היאריס אכן כוללת מנוע חשמלי ש"תמיד עובד" והיא אכן יותר חסכונית מהג'אז ההיברידית של הונדה שלה יש מנוע חשמלי ש"לא תמיד עובד".

פיקה צביק - יש לך עוד אופציות חוץ מהציטרואן? :D

יש לי גם רנו, הולך? :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
איזה מבצע ראית על איביזה? כי היחידי שראיתי היה ב70K ש"ח וזה היה על הדגם עם המנוע 1400 (למרות שבזכרון מעורפל אני זוכר פוסטים של אנשים שדיווחו עליו שהגיעו לצריכה מכובדת של 1:14 או בסגנון)

לאיזו צריכה אתה מגיע כרגע עם הסוזוקי? האם היא אוט' או רגיל? (יש לך בעיה עם רגיל?סתם סקרנות..)

עם ה TSI (לפחות אצלי) בנסיעות קבועות של בינעירוני,ובשיוט קליל אפשר להגיע בכיף ל1:17 ואפילו יותר.

לגבי המבצע של סיאט זה מתחיל מחר עד יום שישי לא יודע מה יהיה במבצע זאת נדע רק מחר כנס לאתר של סיאט ותראה את הפירסום, היום שמעתי גם פרסום ברדיו.

הסוויפט שלי עושה 1/11 עד 1/12 משהו כזה היא אוטומטית.

אין לי בעיה עם ידנית נראה לי :) שכן לא נהגתי על רכב ידני בערך 7 או 8 שנים אבל בטח מתרגלים מאוד מהר (סיאט לא מוכרים TSI ידני יותר)

פורסם

יש סיכוי שגם סוויפט חדשה ידנית תתאים לך, היא יחסית חסכונית, זריזה וזולה.

סוויפט אחלה רכב אבל היא יותר חלשה מהרכב שיש לי היום (סוויפט החדשה מנוע 1.2 עם 85 כ"ס שלי 1.5 עם 105)

• תוכן חדש...