Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת רכב

bigbosf
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. אני לוקח XS למוסך גבע לבדיקה. במוסך הסבירו ובצדק שהם לא מתמצאים בפחחות או בפגיעות שלדה אלא רק בצד המכני. שאלתי היא כזאת. מכון גבע ידע לאבחן מה מצב הרכב הרבה יותר טוב מכל מכון בדיקה. לגבי פגיעות שלדה יש אופציה לבדיקה במכון בדיקה או מקום אחר שלא תחייב אותי בסכום מלא של כל הבדיקה הרגילה ? ז"א רק אם יש שלדה או אין ותאונות . אם אני הולך לפחח מן הסתם הוא לא יתן אחריות כי הוא לא מכון בדיקה מוסדר. מה אתם מציעים?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
(כמעט) בכל מכון בדיקה יש בדיקה מוזלת עבור השלדה.

למיטב זכרוני, עלותה כמחצית בדיקה רגילה.

אלי.

כולל אחריות כמקובל?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

כיצד תוכל להוכיח כי מהרגע שיצאת ממכון הבדיקה לא גרמת נזק כלשהו לרכב?

על אחת כמה וכמה לאחר פרק זמן ארוך.

*עריכה: שמתי לב כי באותיות הקטנות בטופס הבדיקה נרשם כי האחריות הינה עבור החלקים שנמצאו תקינים בלבד בבדיקה - תהיה בטוח שיימצאו ריג'קטים, ככה שהם מכוסים.

אלי.

פורסם
כולל אחריות כמקובל?

איזו אחריות אתה בדיוק מחפש ? (שהרכב לא יתפרק לאחר צאתך מהפחח ? :wink:)

רק אם אתה בעליו של רכב למן היד הראשונה - או אז אתה יכול לדעת בדיוק מה עבר עליו (תאונות תיקונים וכו').

המטרה בבדיקה, היא למזער סיכונים כאלו ו"להעלות" את רמת הידע שלך לגבי מצב הרכב.

ממליץ לך לגשת (אם כבר החלטת, ובצדק, לחלק את הבדיקה לשתיים - לפחח, שיחווה דעתו על מצב הרכב מבחינת מרכב ושלדה).

בקש המלצה על בעל מקצוע כזה ואני בטוח שתענה בחיוב.

(גם "אחריות" של מכון בדיקה, שווה לת*ת, אם לא הבנת)

alfa 156 2.5.

פורסם
איזו אחריות אתה בדיוק מחפש ? (שהרכב לא יתפרק לאחר צאתך מהפחח ? :wink:)

רק אם אתה בעליו של רכב למן היד הראשונה - או אז אתה יכול לדעת בדיוק מה עבר עליו (תאונות תיקונים וכו').

המטרה בבדיקה, היא למזער סיכונים כאלו ו"להעלות" את רמת הידע שלך לגבי מצב הרכב.

ממליץ לך לגשת (אם כבר החלטת, ובצדק, לחלק את הבדיקה לשתיים - לפחח, שיחווה דעתו על מצב הרכב מבחינת מרכב ושלדה).

בקש המלצה על בעל מקצוע כזה ואני בטוח שתענה בחיוב.

(גם "אחריות" של מכון בדיקה, שווה לת*ת, אם לא הבנת)

קראתי ולא במקרה אחד שמכון בדיקה אחד החליט שיש שאסי ולעומת זה מכון אחר טען שאין. אם הדעות חלוקות בין המכונים וה״אחריות״ תקפה כל עוד אני נמצא במכון בדיקה. אז מה בעצם מכסה הבדיקה? אם לאותו רגע נתון יש פגיעה בשלדה או לא? אם נניח קניתי רכב שלא נמצאה פגיעה כי המכון חיפף . אחרי שלושה חודשים או חודש או שבוע החלטתי למכור את הרכב. נניח שמכון אחר מוצא שיש פגיעה. מה הדין? הרי מכון הבדיקה תמיד יכול לטעון שזה נגרם אחרי הבדיקה .

פורסם

מכון הבדיקה גם יכול לטעון שהרכב שלך הוא ספינת חלל של חייזרים מכוכב לכת אחר. אז?

לטעון אפשר תמיד. להוכיח את זה בבית משפט, זה כבר משהו אחר.

סביר מאוד להניח שאם תיקלע למבוי כזה תצטרך להתאמץ וללכת ראש בראש עם מכון הבדיקה (או חברת הביטוח שלו) בבתי המשפט. סביר מאוד להניח שבמכון הבדיקה ינסו להציע הוכחות לכך שהפגיעה בשלדה לא הייתה בזמן הבדיקה וסביר להניח שאתה תנסה להוכיח שאין לך מושג מה היה בזמן הבדיקה אבל בטוח לא הייתה פגיעה בזמן שהרכב היה אצלך.

מי יצא צודק? וואלה לא יודע. כבר ראינו אנסים שיצאו לחופשי וזכאים שנכנסו לכלא.

תפסיק לחשוב על האחריות. מה זה משנה בכלל? מה שמשנה זה אם הרכב שאתה קונה תקין ושווה את הכסף שאתה משלם עליו. בשביל ה-350 ש"ח שאתה משאיר במכון בדיקה, אף אחד לא יקח אחריות על חוסר האחריות שלך. רוצה אחריות? לך תקנה רכב חדש מלובינסקי. פיג'ו 208, הנכדה של ה-206, היא באמת אחלה מכונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...