Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

למה לעשות את זה? לא ברור לי, כנראה כדי להצדיק ציבורית את החקירה והמעצרים שהיו אז בפרשה.

זה נשמע לי סביר, וזה גם המחשבה שעוברת לי בראש. 

קצת כמו בדה וייר. מקנלטי המציא רוצח סדרתי כדי שיאפשרו לו לחקור מקרי רצח אמיתיים שלא עניינו איש.

אחת השאלות שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו, בהנחה שזה באמת ההסבר, היא האם יש דרך היום באווירה הציבורית בישראל בכלל להתמודד עם חיילים או שוטרים שמתעללים באסיר מחבל, או מבצעים פשעי מלחמה כלשהם.

לא יודע.

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

בוא נצא מנקודת הנחה שהסרטון ערוך מגמתית משני מקרים שונים. זה רק אומר שיש שני מקרי התעללות.

וכמו שהם נקיים לתפיסתך כי המשפט עוד מתנהל אז קל וחומר הפצרית שאפילו לא נחקרה באזהרה.

אני באמת חושב שאתם דינוזאורים שלא קולטים מה הולך ברשתות בגלל החרא הזה.

בלי להעליב.

לפני שעה, פריג'י כתב:

אם הם לא היו מתעללים זה היה קו ההגנה. לא התעללנו.

במקום זה היה קו התקפה, וכל ביביסט שפגשתי נלחם על זה שהפרקליטות רודפת חיילים והתובע הראשי הוא נוחבה.

כחלק מהקו הזה חברי כנסת מהצד שבז לדמוקרטיה וממשל תקין ורוצה לקדם פה את שלטון משפט התורה פרצו לבסיס צבאי ותקפו חיילים.

על ראש הגנב, בקיצור.

אני לא עןרך דין, אז לא אשפוט אותם על מה קו ההגנה שלהם.

אני מניח שעכשיו יהיה יותר קל לעורך דין שלהם להגיד "הפצ"רית זייפה סרטון והודתה בכך, כולל הדלפה לא חוקית לתקשורת".

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

זה נשמע לי סביר, וזה גם המחשבה שעוברת לי בראש. 

קצת כמו בדה וייר. מקנלטי המציא רוצח סדרתי כדי שיאפשרו לו לחקור מקרי רצח אמיתיים שלא עניינו איש.

אחת השאלות שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו, בהנחה שזה באמת ההסבר, היא האם יש דרך היום באווירה הציבורית בישראל בכלל להתמודד עם חיילים או שוטרים שמתעללים באסיר מחבל, או מבצעים פשעי מלחמה כלשהם.

לא יודע.

יש ועוד איך - אל תעצור אותם כמו מחבלים, תעשה להם משפט הוגן והם ייכנסו לכלא אם אשמים.

ע"ע אלאור עזריה.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

היא האם יש דרך היום באווירה הציבורית בישראל בכלל להתמודד עם חיילים או שוטרים שמתעללים באסיר מחבל, או מבצעים פשעי מלחמה כלשהם.

בניגוד למה שאנשים פה חושבים, אני מעריך שרוב מוחלט (99%) של הציבור בישראל לא תומך בפשעי מלחמה (*) או התעללות בעצירים, גם אם הם מחבלים.

(*) אין טעם להתכחש למציאות ולעובדה שבוצעו ככל הנראה הרבה מאוד דברים שנופלים בהגדרה הזאת, אבל הציבור בישראל פשוט לא מודע אליהם

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 35 דקות, יובל .מ. כתב:

בלי להעליב.

קודם כל זה לא מעליב. בזכות הדינוזאורים יש לנו מכוניות וקידמה.

ומה שקרה ברשתות התחיל הרבה קודם. אם כבר דינוזאורים תבדוק ממתי מכנים את שדה תימן גטו וכמה רעש עשתה הפריצה לבסיס על ידי חברי כנסת כדי להגן על מתעלללים. הסירטון בא לא מעט אחרי.

היא גם אומרת היום שההדלפה באה להגן על מערכות האכיפה עקב האיומים והעליהום ברשתות אז רם כבר נזק ברשתות לפחות להיות הוגן.

ואחרי שהעמדנו דברים על דיוקם, ברור לכל אחד שבצערכות גדולות ואלימות יש גם מקרים של לקיחת החוק לידיים ושל מעשים פסולים. לאף אחד אין בעיה עם זה שזה קורה במינונים כאלה ואחרים אם מערכות האכיפה מטפלות בהם אבל פה לא רק שלא ראו טיפול אלא ראו חברי קואליציה פורצים בכוח כדי למלט חשודים וכדי לעצור את החקירה. זה הנזק העיקרי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

תמצא ציטוט שלי שמתייחס בכלל להאם הייתה או לא הייתה התעללות, או שתתנצל. יש גבול לחוצפה ורמת השקרים שאפשר לסבול.

הייתה התעללות? אם אתה אומר שכן, אני מתנצל.

לפני שעה, SlowRide כתב:

כי אם אתה חושב שזה רע שהפצרית או מי מטעמה הדליף חומר שפגוע במדינה בעיצומה של מלחמה, לא אכפת לך בכלל שחיילים יתעללו בעצורים. אני מבין נכון?

אני לא מדבר עליך. תנסה להיזכר על מדברים בתקשורת ועל מה מדברים הממשלה והשופרות. לא דיברו על כמה זה רע לדחוף מקלות, אלא על זה שתופרים תיקים לחיילים המסכנים. ואז היה אירוע הפריצה לבסיס, שהובל על ידי חברי כנסת. ואגב בקשר לזה אנחנו עדיין עם אפס עצורים למרות שזה שודר בשידור חי ואין צורך בסרטונים ״מבושלים״. ואז היתה ההדלפה. ומאז רק מדברים על מי הדליף והאם הסרטון מבושל. עדיין לא מדברים על הפשע עצמו. ומבחינת הממשלה ותומכיה עדיין מדובר בדיפ סטייט שתופר תיקים לחיילים מסכנים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

הייתה התעללות? אם אתה אומר שכן, אני מתנצל.

אתה שואל אותי כי אתה חושב שהייתי שם ואני יודע אם הייתה התעללות או לא? 

אין לי מושג אם הייתה התעללות - וגם לך לא. הייתה חקירה, הוגש כתב אישום, אני מניח שיהיו מסקנות בקרוב. מי שיקבע אם הייתה התעללות זה בית הדין הצבאי, לא אתה ולא אני. 

וזה מגוחך שצריך לציין את זה, אבל אני לא בעד התעללות בעצירים, ואם הייתה כזו אני מצפה שהמעורבים ייענשו. 

לפני 16 דקות, פינדר כתב:

לא דיברו על כמה זה רע לדחוף מקלות, אלא על זה שתופרים תיקים לחיילים המסכנים

א) ברור שזה רע לדחוף מקלות, הטענה הייתה שזה לא קרה (וגם הסרטון לא מוכיח או מפריך את זה). 

ב) כשראש הפרקליטות הצבאית משבשת בעצמה את החקירה ואחר כך מזייפת ומשבשת את החקירה הפנימית שהורו לה לבצע ומשקרת לממונים עליה (שר הבטחון) ולבג"ץ (עבירה פלילית שדינה מאסר), הטענה שהפרקליטות הצבאית "תפרה" תיק כזה או אחר פתאום כבר לא נראית כל כך מגוחכת. 

זה ממש ליקוי מאורות.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
פורסם

שתי שאלות תם יש לי, שהייתי שמח לשמוע את דעתך.

אם לשקר לבג״צ זו עבירה פלילית, אז מה מצדיקה העובדה שנתניהו לא עומד בתנאי התצהירים שהגיש לבג״צ, לגבי ניהול המשפט במקביל לתפקידו ולגבי האיסור להתעסק עם מערכת המשפט?

שאלה שנייה, המדליפים ל׳בילד׳ - פוטרו בבושת פנים ולא יחזרו לתפקיד ציבורי?

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

בניגוד למה שאנשים פה חושבים, אני מעריך שרוב מוחלט (99%) של הציבור בישראל לא תומך בפשעי מלחמה (*) או התעללות בעצירים, גם אם הם מחבלים.

(*) אין טעם להתכחש למציאות ולעובדה שבוצעו ככל הנראה הרבה מאוד דברים שנופלים בהגדרה הזאת, אבל הציבור בישראל פשוט לא מודע אליהם

אני חושב שהרוב לא תומכים, לא הייתי אומר 99% אבל הרוב.

עוד אני חושב שבתוך הרוב הזה, חלק די גדול, אולי גם הרוב, מתמודד עם הדיסוננס בין המציאות לחוסר התמיכה בה ע"י הכחשה, בדיוק מהסוג שכנראה רואים כאן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, stx כתב:

שתי שאלות תם יש לי, שהייתי שמח לשמוע את דעתך.

אם לשקר לבג״צ זו עבירה פלילית, אז מה מצדיקה העובדה שנתניהו לא עומד בתנאי התצהירים שהגיש לבג״צ, לגבי ניהול המשפט במקביל לתפקידו ולגבי האיסור להתעסק עם מערכת המשפט?

שאלה שנייה, המדליפים ל׳בילד׳ - פוטרו בבושת פנים ולא יחזרו לתפקיד ציבורי?

למיטב ידיעתי נתניהו עומד בתנאי התצהירים, למרות הבקשות התכופות שלו לדחות דיונים - שלרוב נדחות. אין לו ברירה אלא לעמוד בהם, אחרת הדרך שלו לנבצרות תהיה קצרה מאוד והוא יודע את זה. 

לגבי הבילד - השאלה אם הסטנדרט שאנחנו מצפים לו ממערכת המשפט, שהפרקליטות הצבאית היא חלק ממנה, הוא כמו של עסקנים דרג ז'. 

מה שהפצ"רית עשתה שקול לכך שרונן בר היה מקבל כסף מקטאר בזמן שהוא מנהל את החקירה של אוריך ופלדשטיין. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה איזה בן 70 שכועס על זה שאין לו יותר את הקומבינות של מפאי של פעם ורוצה להרוג פה את כולם

אוי איך פספסתי את זה, עשית לי את השבת 🤣

אבא שלי בקושי בן 70.

קומבינות של מפא"י...

אם בפורום לא הייתי בעילום שם הייתי שם את מה שכתבת בקבוצת המשפחה, היו שואלים אותך אם הקרנות לגזזת וריסוסי DDT גם קיבלנו בקומבינה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

זה ברשתות שאתה בהן. 

שמראות לך מה שאתה רוצה לראות ורוצה לגעת בו.

אז לא, אתה רואה משהו אחד, נהג לילה משהו אחר, פינדר עוד משהו ואני משהו אחר. אבל נראה לי שכבר דיברנו על זה.

בנוסף, אתה לא יודע כמה ממה שאתה רואה ברשתות זה בוטים / קמפיינים של השפעה.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אני קולט. זה יותר מעצוב. אני לא יודע מה המניעים של הפצרית וסביבתה. אני חושב שמה שכתבתי הוא הכי הגיוני. אין דרך לחקור חשד לאלימות ופשעי מלחמה במדינה שבה כשעושים את זה, משיחיים והמשתפים שלהם, כולל חברי כנסת, פורצים לבסיסים צבאים.

אבל במחנה של תומכי הקואליציה ונספחים, הנחת העבודה היא שהפצרית בגדה במדינה ובחרה להשוות בין חיילי צהל לחמאסניקים, כדי למצוא חן בעיני האליטה הישנה שרוצה לשמור על כוחה. אם תקרא את המשפט הקודם מספיק פעמים - בטח תשים לב שאין בו שום הגיון. אבל זה אפילו יותר גרוע מזה. אנחנו בסך הכל מקבלים עוד הוכחה שתומכי הקואליציה שונאים את המדינה. שזה עוד יותר הזוי בעייני. האנשים הכי פטריוטים, בעייני עצמם לפחות, בישראל, פשוט לא סומכים על אף גוף שלטוני כאן, שהוא לא נבחר הציבור המועדף עליהם. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אני רק מזכיר את סדר האירועים:

החקירה לא החלה בגלל סרטון וידאו, אלא בגלל שהעציר הגיע לבית חולים אחרי התעללות שחייבה ניתוח באיזור הרקטום והמעי וסבל מעוד פגיעות בשאר הגוף.

הסרטון נמצא במהלך החקירה.

כשהחיילים נעצרו החלה תעמולה מכוונת, נגד הפרקליטות ונגד הפצרית אישית (שעוד לפני זה הייתה מטרה של מכונת הרעל), בהאשמות שהם רודפים את חיילי צה״ל, ותופרים להם תיקים בגלל שהם (הפרקליטים) בכלל שמאלנים שבעד המחבלים וחמאס.

שיא האירועים הגיע כחברי כנסת ואזרחים פרצו למתקנים צבאיים כדי לשחרר את החיילים.

הודלף סרטון ושודר כך שהוא נראה מבושל והצית עוד יותר האשמות נגד הפרקליטות.

עקב כך שודר הסרטון המלא בעובדה ונראה בבירור שאין בישול אלא יש התעללות. את התעללות לא רואים ישירות כי החיילים בכוונה מסתירים קו ראיה ישיר למצלמות. אבל מצירוף של מה שכן רואים והעובדה שאחרי האירוע העציר הגיע לבית החולים ושם נמצאו סימני התעללות ברורים על גופו, זה ההסבר ההגיוני היחיד.

הפצרית לא היתה צריכה להדליף ואם היא צריכה לשבת בכלא על זה, שיהיה לה בהצלחה. אבל העיסוק בהדלפה הוא עיסוק בטפל שמחפה על העיקר וזה מה שקורה פה סביב כל אירוע גדול בשנתיים וחצי האחרונות.

image.thumb.png.08a95bc8417ea6970027dca3321404fd.png

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בסוף, איך שלא מסתכלים על זה, היא דפקה את המערכת שהיא צריכה לשרת. והנזק יהיה אדיר. כי אם היא וסביבתה עוד העזו בכלל לחקור חשד כזה להתעללות, למחליף שלה לא יהיה אומץ.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אלה שתי פרשות שונות, גם אם קשורות לאותו מקרה.

פרשה אחת - התעללות לכאורה באסיר, שבגינה הוגשו כתבי אישום חמורים נגד חמישה חיילי מילואים.

פרשה שנייה - הדלפת סרטון מתוך חומרי החקירה.

זה שהפצ"רית הדליפה חומרי חקירה לא מזכה את המילואימניקים החשודים.

אבל מהר מאוד זה הפך לסיבה למסיבה למחנה שלם כדי לתקוף את הפרקליטות ואת המשטרה הצבאית.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...