Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

מישהו פה חושב שהגנב מאתמול היה מעז לדרוס שוטר פלסטיני?

אלוהים אדירים, מאיפה אתה ממציא את זה?!

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

מישהו פה חושב שהגנב מאתמול היה מעז לדרוס שוטר פלסטיני?

בגללך אפילו יבגני גילה את אלוהים.

גנב שדורס מישהו כשהוא מנסה לברוח בהגדרה לא חושב כי במקום להעצר ליום או יומיים, להשתחרר, לעמוד למשפט עוד 10 שנים ולקבל עבודות שירות הוא הולך לשבת במקרה הטוב 25 שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, יבגניפ כתב:

תיקנתי לך.

עכשיו כשאתה אדם ירא שמיים אתה אומר בזכותו אבל עד אתמול זה היה בגללו.

אתם הדתיים תוך שניה הופכים את עורכם.

• מצחיק 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בתאריך 13.7.2022 בשעה 19:11, David32 כתב:

לא רלוונטי לשאלה.

בתאריך 13.7.2022 בשעה 19:11, David32 כתב:

שוב פעם, לא רלוונטי לשאלה.

[אני לא מגן על לפיד, שיהיה ברור. פשוט שאלתי משהו מסויים ואתה רץ ללפיד וביבי]

אחזור על זה שוב:

אופוזיציה שמונה פחות מ 50 ח"כים. כזאת שהסיכוי שלה להפיל ממשלה בתנאים רגילים הוא אפסי בהכרח אופוזיציה של לוזרים (גם אם הם מגיעים)? פשוט כי הם לא עושים את תפקידם (לטענתך).

[אגב, אתה יכול להגיד "עיקר" עד מחרותיים, בשירשור הזה דנו המון על תפקיד האופוזיציה - אתה נעול על זה שזה להפיל ממשלה]

בוודאי שכן, אופוזיציה מוצלחת (או לוזרית) היא בהכרח ביחס לאופוזיציות קודמות אליה.

אופוזיציה היא לא לוזרית בהכרח - גם אם היא קטנה, אבל בשביל זה צריכים אשכרה להגיע לכנסת.

והתפקיד הראשון במעלה, ה-Holy Grail של אופוזיציה, זה תמיד להפיל את הממשלה. גם אם היא אופוזיציה קטנה.

בתאריך 13.7.2022 בשעה 22:14, DareDevil כתב:

עלה ירוק

כאילו סיכוי יותר גבוה לזרוק את הקול שלי לפח? 🤣

חוצמזה מה יש להם להציע לי בתור סאחי-על שבחיים לא ניסה ירוק?

בתאריך 13.7.2022 בשעה 22:15, Night Driver כתב:

איזה אסון. נותנים לתושבים לטוס לחול.

גם לא אמרו אם במסגרת ההסכם יתנו להם גם לחזור.

תושבים של מי?

טסים לחו"ל דרך שדה תעופה של מי?

בתאריך 13.7.2022 בשעה 22:21, farkash7 כתב:

🤣 אהבתי את ההקבלה בין להעביר דולרים לארגון טרור שמשקיע אותם במנהרות טרור/ייצור רקטות/אימון לוחמים... לבין לתת לכמה חברה משכם לצאת לטורקיה להתפנן.
מירי רגב הייתה מרוצה. גם דף המסרים של הליכוד לא חשב לדלוור את זה ככה.

זה לא הקבלה, זה בנוסף, פעם רק העבירו להם דולרים, היום גם מעבירים להם דולרים בצורת דלק, וגם נותנים לתושבי עזה להיכנס לעבוד בישראל, וגם נותנים להם לטוס דרך עוד שדה תעופה.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 06:07, falou כתב:

אם הצלחת לקחת ברצינות את פייגלין, אני רואה בזה מחמאה...😁

בוא, לזהות היה אחד המצעים הכי מפורטים בשנים המטורללות פוליטית האחרונות.

אני במקומך לא הייתי רואה מחמאה בזה שאומרים לי שאני מלא בבאזז וורדס.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 08:02, falou כתב:

נדייק. לא ״נאציזם״ - יודונאצי. מונח שתבע ישעיהו ליבוביץ.

פאשיזם מוכרז באתר האינטרנט של המפלגה.

הדחה לדבר עבירה, יש עדות. הוכחות, זה לבית משפט.

אפשר להתמם עד מחר, אתה כנראה צעיר (בטח פוליטית), אני עוד זוכר את מורו ורבו של בן גביר, הרב כהנא. אני זוכר את הרוצח גולדשטיין, גיבורו של בן גביר. אני מבין מצויין מאיפה הוא בא ולא סתם אני לא שם אותו ביחד עם סמוטריץ׳, לדוגמא. 

אני בספק שהמונח של ליבוביץ' יעזור לך.

הדחה לדבר עבירה - אין הוכחות, יש טענה, שלא התבררה בבית משפט, אלא אצל אילנה דיין.

לא אכפת לי מה אתה מבין, אתה זורק דברים לאוויר שאין לך דרך לגבות אותם. זה נקרא להניח, אתה מניח דברים. אתה גם מניח שאתה צודק בהנחות שלך.

סבבה, אבל זה לא מחייב אף אחד, אפילו אותך.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 08:18, יבגניפ כתב:

אין מתנחלים במדינות שהן לא ישראל. 

מה? על מה אתה מדבר? יש מתנחלים בכל מיני מקומות בעולם, צפון קפריסין זה אולי המקרה הכי קרוב אלינו גיאוגרפית.

הדרך שבן גביר עבר כאן מתועדת. ולדבריו הוא פשוט שנה את הסגנון כי היום "יש מיקרופונים". אתה יכולים לשים את התאורים הטעונים בצד. זה גורם לך להרגיש יותר בנח איתו? כאילו.. זה מה שמשנה?

זה לגמרי לא נכון אליבא דבן גביר עצמו, אבל מה זה משנה? אתה החלטת את דעתך ושום עובדה לא תשנה אותה.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 08:43, ezuf כתב:

למה? כי יש לך משקפיים ?

(אתה בהייטקס,סתם ניחשתי שיש לך משקפיים :p)

באופן כללי אני לא חתיך כמוהו, עם או בלי משקפיים.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 08:51, falou כתב:

זה אכן תפקיד האופוזיציה, אבל מי שמרכיב את האופוזיציה הם חברי כנסת, ויש להם עוד תפקידים מלבד לתפקד כחברי אופוזיציה. הם מחוקקים, חברי וועדות, מפקחים על פעולות הממשלה. תפקידם כאופזציונרים איננו "מעל לכל". לא יודע מאיפה הבאת את זה (אני כן יודע, מנשים שלא כואבת להן הבטן).

בממשלת לפיד-בנט מה כבר יש להם לחוקק? הרי הדבר היחיד שהאופוזיציה חוקקה זה מה שעשו עליו דיל עם הקואליציה, כל השאר אולי עבר בקריאה זו או אחרת, אבל לא ב-3 קריאות וועדה.

מה נשאר להם כחברי וועדה? הרי בנט-לפיד יצרו לעצמם רוב מלאכותי בכל הוועדות, וחילקו יו"רות של וועדות בתוך הקואליציה כמעט בכל הוועדות חוץ מהוועדה לביקורת המדינה. אותה קואליציה לא ידעה מה לעשות כשסילמן פרשה מהקואליציה, הרי אצלה ביד הייתה וועדת הבריאות, וועדה אחת. אז הם איימו להחליף אותה בראשות אותה וועדה.

ואיך בדיוק יפקחו על פעולות הממשלה? הרי מנעו מחברי קואליציה להיפגש עם בעלי תפקידים בכירים (מפכ"ל למשל), ודרשו מהם לא להגיע לוועדות הכנסת!

אז בוא, הקואליציה רוקנה את האופוזיציה מתוכן, ואז מתלוננים שחברי האופוזיציה הם רק אופוזיציונרים?

בתאריך 14.7.2022 בשעה 18:39, oryo כתב:

כמה אנשים קראו כאן לאלעד טרול, אבל מהדברים שהוא כותב ניכר שהוא לא מטריל. הוא באמת מאמין שאם המדינה נותנת לך, תיקח. פייר? הוא לא לגמרי טועה. בצורה נקודתית בנוגע לשימוש בסבסוד ממשלתי: כמו שאני לא שונא (בעוונותי אודה שאני אפילו מחבב) אדם משרשור אחר שמקבל מהמדינה כמה עשרות אלפי שקלים בסבסוד לדירה להשקעה - למה לשנוא אדם שהמדינה נותנת לו הנחה של אלפי שקלים בארנונה והוא לוקח את זה?

הרי אם המדינה היתה אומרת לי שאני זכאי לכך בגלל שגוון העור שלי הוא בדיוק בין מוקה לשלשול, לא הייתי אומר להם ״אבל מה זה קשור בכלל וכמו כן אאוץ׳ יא מניאקים״ אלא הייתי לוקח את הכסף בשמחה.

או כפי שאמרו חז״ל: Don't hate the playa, hate the game.

בעיית השורש מגיעה מ(חוסר)החינוך, מהרצון לשררה, מהסגרגציה השיטתית. אנשים כמו אלעד הם לא ה-בעיה, אלא סימפטום שלה. נציגי הציבור שנותנים לזה לקרות בשביל ג׳ובים הם האשמים האמיתיים.

אמרת משהו חכם.

אגב חז"ל האמיתיים אמרו "לאו עכברא גנב, אלא חורא גנב"

המשמעות זהה לחלוטין.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 18:39, oryo כתב:

בהינתן שכבר כיום כמעט שליש מהאוכלוסיה היהודית הם חרדים, מה בדיוק נדמה לכם שהולך לקרות למשק עוד עשור או שניים..?

מי שעוקב קצת אחרי המאקרו יודע שהשינוי בחברה החרדית מבחינת השתתפות ופריון תעסוקה - הוא מינורי לחלוטין. יש מגמות אבל הן כאין וכאפס יחסית לגידול, וזה לא שנציגי הציבור עוברים אבולוציה או שהממשלות מנסות לעשות משהו בנידון, הם הרי השותפים הטבעיים והכי זול (היום) לקנות אותם. והעתיד? אחריהם המבול.

אבל הבעיה האמיתית היא שגם *אם*, איכשהו, יקום כח פוליטי משמעותי, פנימי(-חרדי) וקונסיסטנטי - לתקן את הנזק ולצמצם את הפער זה עניין של שנים, לא מעטות. אי אפשר לקום מחר בבוקר ולהפוך אדם שלא יודע חשבון למהנדס, וזה מאוד עצוב לשמוע את כל אותם סיפורים של אנשים שכן החליטו לצאת ממלכודת העוני והבינו עד כמה זה קשה ומסובך. ממליץ להאזין לפרק 20 עם פרופ׳ בן דויד.

כבר היום נטל המס הישראלי הוא מהנמוכים במדינות האופ״ק (LOL!?), בזמן שיוקר המחיה בישראל הוא איך לומר, לא אידיאלי. זה קורה (בין היתר) בגלל שנטל המס הוא פרוגרסיבי להחריד ו20% מהאוכלוסיה מממנים את כל הפרויקט. זה היום. אתם רוצים לומר לי שכשכח העבודה יורכב משליש אנשים עם פריון אפסי (בממוצע) אז הכל ימשיך לרוץ בסבבה? 

הרי גם אם מחר יהרגו את בט״ל ולא תהיה יותר אפשרות להיות בטלן כאורח חיים, חשוב להפנים שלקנוורט בטלן ליצרן זה לא משהו קל, רבאק, זה אפילו לא כ״כ מעשי.

Winter is coming :(

(לדעתי וכו׳)

כמו כל דבר שתלוי על בלימה, זה יגיע לנקודה שבה יהיה מהפך, וכמו כל דבר שנמצא בשיווי משקל עדין מעל תהום, "נקודת השבר" תגיע באופן בלתי צפוי, והתהליך ממנה והלאה יהיה קשה (במקרה הזה לחרדים שלא עובדים).

זו לפחות התפיסה שלי, שנובעת מזה שאני בגדול מסכים איתך, שהמגמות לא מדביקות את הגידול, ומצד שני מה שישנה את ההתנהלות זה כנראה לא תהליך פנימי (מהמון סיבות) ולא תהליך חיצוני (מהמון סיבות אחרות), אלא רגע קולוסאלי שיהווה את נקודת השבר.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 19:15, David32 כתב:

זה לא עיניין של זה. לא יודע כמה קראת וכמה מהשירשורים בנושא קראת.

זאת בחירה במודע לחיות על חשבון האחרים - "שהם ישלמו לי" ומי שעובד "טיפש"

וואלה, כשאומרים לך את זה - זה מעצבן.

זה מעצבן, אבל אתה מתעצבן גם אם אומרים לך שאתה פראייר כי לא ניצלת את מחיר למשתכן?

זה בדיוק הפואנטה של Don't hate the player, היום זה אלעד, מחר זה יהושוע, מחרתיים זה ישעיהו וכו', כל אחד מהם לוקח מה שהוא יכול, ונותן מינימום שהוא חייב.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 20:24, Gosser1860 כתב:

בגדול, אני מאוד אמביוולנטי כלפי המשפט האחרון. מצד אחד, יש בו היגיון עבור האנוכי שבי, הרי החליטו לתת, מי אני שאגיד לא. מצד שני, כחברה, הוא משפט נוראי מאוד. 

יש בעיה אינהרנטית עם סבסוד וריכוזיות ממשלתית מצד אחד, אבל מצד שני זה נחמד לדעת (ואף להשתמש) ברשת ביטחון כשצריך. וזו מילת המפתח, כשצריך.

אלעד מציג בעיה, עבור כל 12 תלושים אזרח בגילו זכאי לכמעט 6 חודשי אבטלה. אם מחר כולם מחליטים לנצל את זה, המדינה פחות או יותר קורסת. אבל המנגנון בנוי על כך שרק חלק משתמשים בזה ובהנחה שהאינטרוולים בין כל שימוש גדולים.

והפתרון הוא להשאיר את המצב שמאפשר את זה, אבל בונה על כך שרוב האוכלוסיה לא תשתמש במה שמתאפשר?

עדיף פתרון שלא מאפשר מה שאתה לא רוצה שיתאפשר.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 20:38, farkash7 כתב:

לא רק זה גם אפשר להקים ממשלת ימין מרכז ולא איזה משהו הזוי בלעדיהם.

וזה בתנאי שביבי לא בליכוד... ושהליכוד תחת היו"ר הבא יעדיף ממשלה של ליכוד, יש עתיד וכחול לבן או משהו דומה.

תשמע, יש לי קרקע למכירה, על הירח, אני רושם אותה עליך בטאבו מבטיח.

בתאריך 14.7.2022 בשעה 20:38, farkash7 כתב:

יכלה בהחלט להיות פה נקודת מפנה. נעשו בזמן הזה פעולות כדי לגרום להם לצאת לעבוד. אני חושב שאפילו הן התחילו להניב פרי, אבל ביבי כמו ביבי חושב על התחת שלו.
 "החרדים האלה אני קונה בכסף והם עושי דברי אז כן הם ימשיכו לגדול ולגדול עד שהלכה המדינה אבל אני כבר לא אהיה כאן או כמו שאמרה אישתי היקרה שתישרף המדינה!".
הם מצידם מבינים את זה טוב מאוד, למה הם "בברית" עם ביבי? מצאו חדל אישים שיעשה הכל בשביל הכיסא. כזו פרה לא שוחטים.

ובגלל זה גנץ לקח את סער בלי הנזל וגרטל? ובגלל זה לפיד מחזר אחרי החרדים? ובגלל זה כהנא פרסונה נון-גרטה? (אולי למעט אצל ליברמן)

כולם מחזרים אחרי החרדים בדיוק בגלל שקונים אותם בכסף.

בתאריך 15.7.2022 בשעה 10:11, יבגניפ כתב:

ליאור, תחזיר לדויד את היוזר שלו

קודם אור עם ההודעה הזו, ועכשיו דויד, לאט לאט אני משפיע פה 😈

אם כי לעצם העניין דויד צודק, הוא הראה שגם בשמאל הכלכלי הכי קיצוני, זו לא תוכנית פעולה.

בתאריך 15.7.2022 בשעה 10:26, Potato כתב:

דמי אבטלה בגלל קורונה הופסקו מזמן,וחולקו לפני שנתיים בערך.

כמה כבר אפשר לחיות מהם? שנה אחרי

הופסקו נדמה לי לפני קצת יותר מחצי שנה, עם התקציב של 2022.

בתאריך 15.7.2022 בשעה 10:44, יבגניפ כתב:

אתה ממציא סיפור. סורי.

זה קיים, אתם רק מתווכחים על כמה זה נפוץ.

וזה מ-א-ו-ד נפוץ במקצועות מסוימים, ובגילאים מסוימים.

נדמה לי שאפילו ליברמן דיבר על זה כמה וכמה פעמים.

בתאריך 15.7.2022 בשעה 22:57, יבגניפ כתב:

מסתבר שביהדות התורה הצליחו למצוא חלאה גדולה יותר אפילו לרוץ בראש הרשימה שלהם הפעם. ממליץ לקרוא את הראיון. אני מבין שהמראיין לא בא לריב איתו, אבל אין מהצד של הפוליטיקאי החרדי אפילו מאמץ להיות הגיוני או הגון. וברשימת ההבטחות שלו לחילוניים: הוא ידרוש מאיתנו יותר כסף ובתמורה יתערב יותר בנעשה בכל מקום בישראל בשבתות.

לא יודע איזו מציאות אלטרנטיבית צריך לייצר לעצמך כדי לחשוב שמישהו כזה ששולט במדינה זה יותר טוב ממה שהיה עם רעמ.

למה או-או? כשאפשר גם וגם?

למען הסר ספק - גם יש עתיד, גם כחול לבן, וגם הליכוד יכולים להרכיב קואליציה שבה גם יהדות התורה וגם רעמ.

אגב גם רעמ דרשו מאיתנו יותר כסף (הרבה יותר כסף), וגם התערבו יותר בנעשה בכל מקום בישראל (ולא רק בשבתות).

אבל זה כמו שאלה איזה יד אתה מעדיף לכרות לעצמך, ימין או שמאל.

סקרים, יש עוד 3 חודשים וחצי וכו' וכו', ועדיין מסתמן שהדרך היחידה של לפיד להקים ממשלה זה דרך יהדות התורה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 24 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בוודאי שכן, אופוזיציה מוצלחת (או לוזרית) היא בהכרח ביחס לאופוזיציות קודמות אליה.

לא. 

במיוחדה אם אתה טוען שמטרה היא להפיל ממשלה, כי אם זאת המטרה, אז לפי זה זה נמדד - בלי קשר לאם הקודמת הפילה או לא.

וזאת גם לא תשובה לשאלה ששאלתי, אין לי סיבה לחזור עליה כי הבנת את השאלה ואתה בכוח לא רוצה לענות עליה.

לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל אתה מתעצבן גם אם אומרים לך שאתה פראייר כי לא ניצלת את מחיר למשתכן?

לא. מכמה סיבות, שחלקן אישיות, ואת חלקן גם אתה מכיר.

זה שאני לא רוצה, או לא ניצלתי את המערכת. [ובניצול אני מתכוון תחת הקונוטציה השלילית של המילה] לא אומר שאני פראייר.

זה שאני לא מנצל =\= אני פראייר.

זה שמנצלים אותי - יותר == לפראייר אם כי תלוי סיטואציה. 

לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה בדיוק הפואנטה של Don't hate the player,

תודה שהסברת לי את המשפט. לא הכרתי עד עכשיו והגבתי לאור בלי להבין את הקונספט.

\סרקזם

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, David32 כתב:

לא. 

במיוחדה אם אתה טוען שמטרה היא להפיל ממשלה, כי אם זאת המטרה, אז לפי זה זה נמדד - בלי קשר לאם הקודמת הפילה או לא.

וזאת גם לא תשובה לשאלה ששאלתי, אין לי סיבה לחזור עליה כי הבנת את השאלה ואתה בכוח לא רוצה לענות עליה.

זה ההבדל בין מטרת על למטרות.

לאופוזיציה הרבה מטרות, אבל מטרת על אחת - להפיל את הממשלה.

לא. מכמה סיבות, שחלקן אישיות, ואת חלקן גם אתה מכיר.

זה שאני לא רוצה, או לא ניצלתי את המערכת. [ובניצול אני מתכוון תחת הקונוטציה השלילית של המילה] לא אומר שאני פראייר.

זה שאני לא מנצל =\= אני פראייר.

זה שמנצלים אותי - יותר == לפראייר אם כי תלוי סיטואציה. 

המילה "פראייר" היא שלי ואולי הייתה צריכה להיות בציטוט במרכאות.

תודה שהסברת לי את המשפט. לא הכרתי עד עכשיו והגבתי לאור בלי להבין את הקונספט.

\סרקזם

אני מתכוון שאתה מצפה למשהו שהוא לא בטבע האנושי, בטח לא בחברה שהיא הטרוגנית כל כך כמו החברה הישראלית.

נקודת ההנחה צריכה להיות שאנשים ייקחו כל מה שהם יכולים חוקית, וייתנו את המינימום שהם חייבים חוקית.

ולפעמים גם זה לא (עבודה בשחור, לא צריך קבלה, השתמטות מהצבא - כל אחד ייקח את זה למקומות שנוח לו), כלומר לקחת יותר ממה שהם יכולים באופן חוקי, ולתת פחות ממה שהם חייבים חוקית.

ולכן מה שאתה לא רוצה שיתאפשר באופן נרחב - אל תאפשר בכלל.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 41 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לגמרי לא נכון אליבא דבן גביר עצמו, אבל מה זה משנה? אתה החלטת את דעתך ושום עובדה לא תשנה אותה.

מה לא נכון?

פורסם

זה:

הדרך שבן גביר עבר כאן מתועדת. ולדבריו הוא פשוט שנה את הסגנון כי היום "יש מיקרופונים". אתה יכולים לשים את התאורים הטעונים בצד. זה גורם לך להרגיש יותר בנח איתו? כאילו.. זה מה שמשנה?

ויותר ספציפית זה:

ולדבריו הוא פשוט שנה את הסגנון כי היום "יש מיקרופונים".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בלי להגיב לכול השאר

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ולכן מה שאתה לא רוצה שיתאפשר באופן נרחב - אל תאפשר בכלל.

אז אתה רוצה עוד רגולציה? או לא לתת בכלל?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 42 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב גם רעמ דרשו מאיתנו יותר כסף (הרבה יותר כסף), וגם התערבו יותר בנעשה בכל מקום בישראל (ולא רק בשבתות).

היינו בדיון הזה. לקחתם אותנו לסיפורים רחוקים על מדינת מוסלמית והמצאת שעוד רגע יש פה עוד שואה או משהו.

הבעיה היא שבפרקטיקה ההשפעה של ליצמן והמחליף שלו הרבה יותר מוחשית. אם היא מפריעה למישהו פחות - סבבה, לגטימי. בשבילי יותר אקוטי שבונים פרויקטי תחבורה במיליארדים, למשל, והם גם לא מסתיימים בזמן וגם ישותקו יומיים בשבוע כי החרדים. 

Just now, m3x7r3m3 כתב:

ויותר ספציפית זה:

אז הוא שינה סגנון מסיבה אחרת? אני חושב ש״מיקרופונים״ זה ציטוט. אבל ברמה העקרונית הוא עובר מסך היום ומשמש כאורח מאוד רצוי אצל רינה מצליח ושות׳.

מה השתנה במהות? 

בעצם אני עדיין בשאלה לפני. עם מה הבעיה שלך? הרי אתה מצביע לו כי הוא ימין אמיתי אסלי קיצוני למהדרין. אז מה מפריע לך?

פורסם

שווה אולי להזכיר משהו שאמור (לכאורה) להיות טריוויאלי:

המטרה של האופוזיציה איננה להפיל ממשלה, המטרה של האופוזיציה היא להוות אלטרנטיבה שלטונית, ולאתגר את הממשלה בפן הביצועי ("call their bulshit"). 

כשעושים לזה רדוקציה למנטליות קבוצות כדורגל של מנצחים/מפסידים, אז כן, אפשר להתבלבל ולחשוב שהמטרה שלה היא להפיל את הממשלה וזהו. כך אנשים מסוימים בוחרים לתמוך באופוזיציה גם כשהיא נוגדת את תפיסת עולמם, בעיניהם הנצחון חשוב יותר מהמהות והאג׳נדה.

(על אותו משקל, המטרה של הממשלה איננה להמשיך לשלוט, אלא לקדם אג׳נדה שתטיב עם האזרחים)

עוד תזכורת למה הגבלת כהונות היא כ״כ חשובה - אנשים הם אנשים והכח משחית, לפעמים צריך לסייע להם מבחינת התמריצים.

השררה איננה המטרה, היא האמצעי.

בעוד שאני מבין איך פוליטיקאי נהנתן מגיע לנקודה בה הוא מעדיף את השררה על האג׳נדה (יוצא לו מזה רווח אישי), אני לא מצליח להבין איך אזרח מגיע לנקודה בה הוא תומך בהתנהלות הזו. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...