Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

קשה לומר מה באמת יותר גרוע.

או שאתה משלם על זה בתדמית מחורבנת בעולם ובתשתיות או שאתה משלם במלחמה ב3 חזיתות.

אני כנראה מתבלבל בספירה.

אין היום מדינה פלסטינאית. אתה יכול לעזור לי לספור בכמה חזיתות יש לנו מלחמה היום?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, samg כתב:

לפיד. שנתן להם את הסכם הגז אלא מי...

בגללו אנחנו במצב הזה בצפון..

דווקא בגלל הגז הזה הם לא ששים לפתוח במלחמה. הרי הלבנונים חסרי תועלת, הם לא מסוגלים להפיק גז בעצמם והם צריכים חברה חיצונית. בגלל המצב אף חברה לא רוצה לחדש חוזה איתם והכלכלה המקרטעת שלהם רק הולכת ומתחרבנת. יש לזה השפעה גם על חיזבלה.

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אני כנראה מתבלבל בספירה.

אין היום מדינה פלסטינאית. אתה יכול לעזור לי לספור בכמה חזיתות יש לנו מלחמה היום?

חמאס אף פעם לא היה קרוב בעוצמה שלו לחיזבלה. מה שחיזבלה עושה היום זה בערך עשירית מהיכולת שלהם. תאר לך שבמקום מה שיש לנו עכשיו עם חמאס, היית נלחם עם 3 חיזבלות. 

היית נכנס למלחמה גדולה. היית יוצא מנצח, כובש חזרה את עזה, השטחים ודרום לבנון אבל עם נזק ואבדות גדולים מאד, ובעצם חוזר לנק ההתחלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצד שני מול חמאס היכולת שלנו לפעול תמיד מוגבלת גם כשאנחנו בין סבבים. מול מדינה ריבונית אנחנו יכולים לפעול חופשי.

זה שבחרנו להיות מובלים ולא יוזמים זה סיפםור אחר.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 32 דקות, RK כתב:

יש גם חובות של המדינה. הם תוקפים? תוקפים אותם בחזרה, והפעם זה לא אזור בשליטתך, זה מדינה ריבונית שתקפה, ודמה בראשה

בוא נלך עם זה.

אתה מפרגע אותם (בטח כי קשה יותר לפגוע בהברחות נשק במקום כמו עזה לכן הם בוודאי יתחמשו ובוודאי שניתן בהם). ואז אנחנו חוזרים לאותו המצב בדיוק כמו עכשיו, רק שהם ''מדינה ריבונית''. מה אז?

יטילו עליהם סנקציות?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, Ziv כתב:

את הקונספציה של "אין להם שום אינטרס" שמעתי גם לפני ה-7 לאוקטובר.

לא הבנתי איך פעולת טרור במציאות שבה אין להם מדינה מוכיחה מה יקרה במציאות היפותטית בה כן תהייה. 

...

בגדול די סביר להניח שהקמתה של מדינה פלסטינאית היא עניין של זמן, והדבר היחידי באמת שיהיה עלול לעכב את זה, זה או חוסר רצון של פלסטינאים שזה יקרה (שזו באמת שאלה מרתקת, האם הם רוצים מדינה או לא. אני לא יודע). או בחירה של האמריקאים בטראמפ. וגם הוא לא בהכרח ימנע אותה.

האינטרס הישראלי הוא שתהיה לנו השפעה על זה, דרך הסדר. לא שזה פשוט יקרה כעובדה גמורה בלי שיש לנו יכולת להגיד שום דבר על כלום. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

בוא נלך עם זה.

אתה מפרגע אותם (בטח כי קשה יותר לפגוע בהברחות נשק במקום כמו עזה לכן הם בוודאי יתחמשו ובוודאי שניתן בהם). ואז אנחנו חוזרים לאותו המצב בדיוק כמו עכשיו, רק שהם ''מדינה ריבונית''. מה אז?

יטילו עליהם סנקציות?

אז אני לא אחראי לשלומם. לא מספק להם תשתיות. אף אחד לא בא אלי בטענות שאני מונע כניסת סחורות, נותן לילדים לרעוב ומה לא. FAFO הרבה יותר מוחלט מאשר היום.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

שזו באמת שאלה מרתקת, האם הם רוצים מדינה או לא. אני לא יודע

אין שום שאלה. הם לא רוצים מדינה, אם היו רוצים - הייתה להם מזמן. המצב כמו שהוא היום נוח להם מאד ומה שנראה למשכילים שבינינו כ"אין מצב", כלומר ההגיון שלהם שאם יעשו מספיק פיגועים אנחנו נתעופף חזרה למדינות המוצא שלנו, הוא באמת המחשבה המנחה אצלם.

לכן הקמת מדינה פלסטינית היא אינטרס קודם כל שלנו, כדי להוריד את הקוף הזה מהגב. הרבה יותר מאשר שלהם.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

זה שבחרנו להיות מובלים ולא יוזמים זה סיפםור אחר

זה מקור כל הבעיות.

אם לא היתה לנו הנהגה חסרת חזון וביצים לא היינו מגיעים למצב הזה. ברגע שהטילים מעזה היו מתחילים לטפטף לשדרות היו נכנסים לשם ועושים סדר. 

סביר להניח שגם היו פה 2 מדינות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

שזו באמת שאלה מרתקת, האם הם רוצים מדינה או לא.

השמאל החילוני שלהם אולי מוכן למדינה בשטחי הרשות.

האיסלמיסטים רוצים הכל - מהים עד לנהר.

כמו המשיחיסטים אצלנו.

בינתיים הקיצוניים משני הצדדים רק מקצינים עוד ועוד.

מה יהיה בהמשך? אף אחד לא באמת יודע...

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

מה אנחנו עושים בלבנון? תוקפים מתי שמתחשק לנו, או שיש ימ"חים לרוקן, או טייסים צעירים לאמן, או כל סיבה אחרת. חיל האוויר מתנהל בלבנון ומפציץ בלבנון כאוות נפשו, ואף אחד בעולם לא פוצה פה ולא מצפצף. גם בסוריה. כל שיירת נשק ידועה מופצצת, בסיסי מחבלים מופצצים ומה לא. האמת שאם לא ממשלת חדלי האישים של היום, גם המצב הפסיכי עם מפונים בצפון וקונפליקט זולג לא היה נמשך, אלא היינו, כמו בתקופות קודמות, נכנסים לשם פיזים ומחלעים בהם.

בוא, נו. תזכר בלבנון השניה (אני כבר לא מדבר על הראשונה) והתגובות בעולם. תזכר בכפר כנא א ו-ב. באמת, לבנון זה לא פתרון.

לפני 43 דקות, Night Driver כתב:

מצד שני מול חמאס היכולת שלנו לפעול תמיד מוגבלת גם כשאנחנו בין סבבים. מול מדינה ריבונית אנחנו יכולים לפעול חופשי.

זה שבחרנו להיות מובלים ולא יוזמים זה סיפםור אחר.

שוב, זה שטויות שאפשר לספר אבל מקווה שאתם לא מאמינים להן. לא, לא ניתן לפעול חופשית. ומי שאומר את זה מוכר גשרים…

לפני 41 דקות, RK כתב:

אף אחד לא בא אלי בטענות שאני מונע כניסת סחורות, נותן לילדים לרעוב ומה לא. FAFO הרבה יותר מוחלט מאשר היום.

השיר של ניסים סרוסי מתאים לזה.

פורסם
לפני 10 שעות, עדי-אל כתב:

וזה שבישראל מדברים על לתת לארגוני טרור מדינה זה נורמלי מבחינתכם?

ולאפשר העברה של כ-350 מיליון שקל בשנה לארגון טרור ולא למנוע את מקורות המימון וההשקעות שלו בחו"ל כי אתה חושב שזה טוב שהוא חזק, זה נורמלי? זה ביבי!

אף אחד לא מדבר על לתת לארגון טרור מדינה, מדברים על זה שיש כאן ראש ממשלה כבר 100 שנה שכל מה שהוא יודע לומר זה רק מה לא וזה רק כדי שיוכל להמשיך להחזיק בתפקיד הזה. זה ראש ממשלה שלא אכפת לו מהמדינה, קרה כאן האסון הגדול ביותר מאז הקמת המדינה וכל זה רשום על שמו של האפס הזה ששמו ביבי וזה עדיין לא מזיז לו את הזרת, הוא הרי בכלל לא אחראי. לא רוצה לתת למי שאתה חושב שהוא ארגון טרור מדינה? מעולה, עכשיו תהיה יצירתי ותגיד מה כן. לצד זה הביוב, כדי להחזיק את הממשלה שלו ואת הבוחרים שלו, מנסה תמיד להחזיק את המקל בשני קצותיו ולכן כבר אף אחד לא מאמין לו, מעל ל-50% מהעם וכל מנהיגי העולם. 

• אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

לא הבנתי איך פעולת טרור במציאות שבה אין להם מדינה מוכיחה מה יקרה במציאות היפותטית בה כן תהייה. 

החמאס קיבל מזוודות של כסף כדי שישב בשקט וראינו מה קרה.

מה גורם לך לחשוב שאם תתן להם מדינה לא ישתלט עליה ארגון טרור כמו חמאס?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בגדול די סביר להניח שהקמתה של מדינה פלסטינאית היא עניין של זמן,

סביר רק במח מעוות של שמאלנים קיצוניים שבטוחים שדעת הרוב תואמת לשלהם.

או לחילופין למיעוט אמריקאי ואירופאי שההיכרות שלהם עם הסכסוך מסתכמת ב-"From the river to the sea".

שלא יהיה לך ספק שביום שזה יקרה ישארו במדינה רק ערבים חרדים דתיים ויבגני. כי שום חילוני לא אידיוט מספיק כדי לחכות לראות מה תביא תוצאה של מהלך כזה.

• מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

אז אני לא אחראי לשלומם. לא מספק להם תשתיות. אף אחד לא בא אלי בטענות שאני מונע כניסת סחורות, נותן לילדים לרעוב ומה לא. FAFO הרבה יותר מוחלט מאשר היום

שלא תיהיה טעות, אני מסכים עם הדעה הבסיסית' אבל אני לא רואה איך זה משנה.

הנה מלחמת רוסיה אוקראינה, מספיק התלוננו על זה שרוסיה מפציצה תשתית אזרחית (למרות שבהשוואה למצב של עזה כרגע אוקראינה היא על גבול הגן עדן). אז אם וכאשר, אנחנו כמובן נפציץ נכון? כי זה חיוני ללחימה. ואז חזרנו לאותו המצב.

אם הם לא ירצו לקחת אחריות על החיים שלהם ושהחיים שלהם יהיו טובים יותר, מדינה ריבונית או לא, התוצאה תיהיה דומה.

• רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היא תהיה גרועה יותר כי הטרור יוכל להתחזק שם פי כמה מאשר תחת המצב העקום שיש היום.

הם לא רוצים מדינה. לפחות לא בצורה שאנחנו מוכנים להכיל. אם היו רוצים מדינה, היו מנצלים את ההתנתקות כדי להקים מדינה. 

במצב הנוכחי, גם אחרי שתחסל את כל אנשי חמאס ותפרק להם את כל המנהרות, אם אחרי זה תהיה להם מדינה סמוך על האיראנים והקטרים שימכרו להם שזה בזכות ההתנגדות של חמאס ושזו הדרך להמשיך בה.

תאר לך תרחיש אימה שבישראל 70% מהאוכלוסייה היתה תומכת בבנגביר ובכהניסטים. מה היה מונע מאיתנו לנסות לכבוש את ארץ ישראל השלמה ולהקים את בית המקדש? זה בערך מה שקורה אצלם. איך עושים דירדיקליזציה, זו שאלת השאלות. אין לנו יכולת לחנך אותם מחדש, אנחנו לא מעצמה. אף מדינה אחרת באזור לא רוצה להתעסק איתם. זורקים להם "סיוע" ממטוסים כדי לצאת ידי חובה. 

כל עוד איראן וקטאר משפיעות על הפלסטינים, המצב לא ישתנה וכל מה שנשאר לנו לעשות זה לדאוג שמבחינת יחסי הכוחות ידנו על העליונה.

• רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Ziv כתב:

את הקונספציה של "אין להם שום אינטרס" שמעתי גם לפני ה-7 לאוקטובר.

נשארו לך עוד קונספציות שצריך לנפץ?

איך אני אוהב שאנשים נצמדים למילה "קונספציה" גם שהיא לא מתאימה רק בגלל שהיא הפכה לבאזזוורד.

כנראה שפספסת פה משהו. פאס חופשי לפלסטינים (או גרורות- כי הם לא באמת עונים להגדרה של פליטים) שיחזרו לשטחי ישראל- אסון ללא ספק, סוף מדינת ישראל, לא פחות. 

שיחזרו לשטחי עזה או הרשות- תפדלו. תתפוצצו שם, תכבידו על המערכות המקומיות הגם ככה קורסות, מה איכפת לי, מבחינתי חומה עצומה וכפולה עם שטח ממוקש באיזור החיץ, סלאמת, תתמודדו עם הבעיות שלכם. העזתם בתור מדינה ריבונית להעיף לפה רקטה אחת? נגיב כמדינה ריבונית מול מדינה ריבונית ונגמרו התירוצים.

כאשר נותנים להם להקים מדינה, צריך לעשות את זה חכם. ניגשים לאו"ם ולכל מדינה אפשרית, מציגים רשימת תנאים לגבי זכויתינו במידה ואנחנו מאוימים, רשימת תנאים ארוכה מפה ועד קנקון, העולם לא רוצה לחתום? סבבה, אלו לא אנחנו שלא נותנים לפלסטינים מדינה. 

חתמו? שיגעון. במידה וקורה משהו קוראים לעולם לפעול על פי החתימה שלו.

אנחנו כל הזמן חושבים שאנחנו יודעים יותר טוב מכולם ועושים מה בא לנו, הגיע הזמן להפנים שזה לא ככה- אבל להשתמש בזה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, Ziv כתב:

החמאס קיבל מזוודות של כסף כדי שישב בשקט וראינו מה קרה.

מה גורם לך לחשוב שאם תתן להם מדינה לא ישתלט עליה ארגון טרור כמו חמאס?

סביר רק במח מעוות של שמאלנים קיצוניים שבטוחים שדעת הרוב תואמת לשלהם.

או לחילופין למיעוט אמריקאי ואירופאי שההיכרות שלהם עם הסכסוך מסתכמת ב-"From the river to the sea".

שלא יהיה לך ספק שביום שזה יקרה ישארו במדינה רק ערבים חרדים דתיים ויבגני. כי שום חילוני לא אידיוט מספיק כדי לחכות לראות מה תביא תוצאה של מהלך כזה.

1. התהליך שקורה ברקע הוא עם ערבויות והסכמים צפויים עם רוב העולם המוסלמי. אני לא רואה בהם אויבים ומניח שלרוב יש רצון בשקט כאן. זה דבר ראשון. אבל כמובן שאם לא נהייה בלופ, הסיכוי לתוצאה רעה גדול יותר. דבר שני, אני לא חושב שהעברת כסף לחמאס, כשברקע ההנהגה הישראחית יודעת שהם מתכננים התקפה זו דוגמא ללמוד ממנה על מדיניןת או ניהול סיכונים.

2. זה די פתטי שאתה מדבר עלי ואלי כמו שאתב מדבר, בהתחשב בזה שהצבעת למנהיג היחידי שדיבר על 2 מדינות בעשור האחרון ואשכרה גם היה ראש ממשלה. בהצלחה בגולה אבל.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...