Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני גר באזור הצפון ואחרי הסערה הגדולה לפני 3 שבועות הבחנתי ברטיבות משמעותית מתחת לשטיחי הרכב בכל הרכב (הכמות המשמעותית ביותר היתה בשטיח הנהג). הנחתי אז כי בגלל השלג שירד באזור (וטיולי השלג שעשינו), שכמות שלג משמעותית הוכנסה לאוטו מנעלי הנוסעים ושזוהי הסיבה. השארתי את חלונות הרכב פתוחים לכמה ימים והכל התייבש (אם כי נשאר עדיין ריח לא נעים שעמדתי לטפל בו).

מאז שהרכב התייבש ועד לסערה הנוכחית, השטיחים נשארו יבשים והכל היה בסדר גמור.

היום, בתום סערה נוספת אך חלשה יותר וללא שלג, אני פותח את האוטו ונדהם לגלות שהבעיה חזרה. שטיח הנהג ספוג במים וגם מים הצטברו מעליו בגובה של כשני ס"מ, שטיח הנוסע שמאחוריו ספוג גם הוא במים. שטיח הנוסע שליד הנהג נותר יבש, ושטיח הנוסע שמאחוריו רטוב קלות. יש לציין שפינות כל השטיחים יבשות לגמרי.

האוטו (סוזוקי סוויפט) הוא חדש ובידיי כשנה, עבר טיפול במוסך מורשה לפני כחודשיים.

ניסיתי לחפש שרשורים בנושא, אך כולם כמעט מדברים על בעיות ניקוז וכו' כשתרחיש זה נשמע לי פחות סביר גם כי האוטו חדש אבל בעיקר בגלל שהתופעה אירעה לאחר פרקי גשם וביניהם הכל היה בסדר.

האוטו הזה עבר גם הרבה מאד גשם בשנה שעברה לאחר שקניתי אותו ללא בעיות, וגם בתחילת החורף הנוכחי כשירד לא מעט גשם אצלנו הכל היה בסדר. הכל התחיל בסערה הגדולה לפני 3 שבועות.

מישהו יכול לנסות להציע סיבות אפשריות מדוע זה קורה לפני שאני לוקח אותו מחר למוסך?

אודה לכם מאד על עזרתכם!!

פורסם

אם אתה בטוח שלא השארת חלון מעט פתוח, עבור על גומיות הדלתות, בדוק שהן במקום, שלא חסרות ואין חתכים. האם החליפו חלון? האם כל חלונות הרכב מקוריים (יש הטבעה של סוזוקי על השמשות)? יכול להיות שהרכב חנה במקום שהוצף?

אם הכל נראה תקין יש לוודא כי אין סתימה במרזבים של הרכב (תא המנוע, דלתות). אם הרכב חונה הרבה מתחת לעצים זו בהחלט יכולה להיות הסיבה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם אתה בטוח שלא השארת חלון מעט פתוח, עבור על גומיות הדלתות, בדוק שהן במקום, שלא חסרות ואין חתכים. האם החליפו חלון? האם כל חלונות הרכב מקוריים (יש הטבעה של סוזוקי על השמשות)? יכול להיות שהרכב חנה במקום שהוצף?

אם הכל נראה תקין יש לוודא כי אין סתימה במרזבים של הרכב (תא המנוע, דלתות). אם הרכב חונה הרבה מתחת לעצים זו בהחלט יכולה להיות הסיבה.

איתמר.

איתמר תודה רבה על התגובה.

כל החלונות למיטב ידיעתי מקוריים (לא הוחלפו מאז שקניתי את הרכב, וכאמור קניתי אותו מהיבואן), האוטו אמנם חונה בחוץ אך כלל לא מתחת לעצים, והגומיות נראות לי בסדר גמור (למרות שאני לא מבין גדול אז לא בטוח שאני אדע לזהות גומיה פגומה).

עוד רעיונות?

תודה רבה!!

פורסם

קרה אצלי גם לאחר שחניתי הרבה ליד עצים, לדעתי נכנסו עלים לתוך הדפנות של הדלתות שחוסמות את המרזבים בתוך הדלת.

אם אני לא טועה לפעמים צריך לפרק אותן כדי לנקות,

יש לך התקנה של רמקולים בדלתות? התקנה אישית?

Opel Adam S 2017

פורסם
קרה אצלי גם לאחר שחניתי הרבה ליד עצים, לדעתי נכנסו עלים לתוך הדפנות של הדלתות שחוסמות את המרזבים בתוך הדלת.

אם אני לא טועה לפעמים צריך לפרק אותן כדי לנקות,

יש לך התקנה של רמקולים בדלתות? התקנה אישית?

היי ליאב, תודה על התגובה.

יש רמקולים בדלת, אבל הם מקוריים. הרכב כמעט תמיד לא חונה מתחת לעצים, פשוט ברחוב.

אני מחר אקח אותו למוסך, נראה מה יגידו.

בינתיים אם יש לכם עוד רעיונות אשמח לשמוע.

פורסם

טוב אז אחרי בדיקה במוסך היום, להלן המסקנה:

ביוני התקנתי מצלמת רוורס. אבל, המתקינים העבירו את הכבלים של המצלמה דרך תריסי האוורור האחוריים וכדי לעשות זאת פירקו שם את אחת הגומיות...

הסתבר שהמים חדרו מאחורה לאזור של הגלגל הרזרבי, ומשם גלשו תוך כדי נסיעה וכו' אל מתחת לשטיחים...

מעצבן מאד, אבל מקווה שזה ייפתר בקרוב.

• תוכן חדש...