Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה ללמד נהג חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה סיבוב ההגה בצורה האירופאית? :?

+1

אפשר בבקשה הסבר על מה מדובר? פעם ראשונה שאני נתקל בביטוי הזה :oops:

אתה מהמעטים,שמצליחים להפוך חרא לקצפת,כל הכבוד.
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה זה אירופאית יודע מה זה נכונה, מצד שני ברכב שלי יש רק 2.1 סיבובים מנעילה לנעילה, אז אני לא צריך את זה בכלל :)

פותח השרשור - אל תבלבל לו את המח על דאבל קלאצ' זה לא מעניין אותו. תסביר לו איך לכוון את הרכב - מראות תנוחת ישיבה וכו', רק תבדוק את עצמך לפני שאתה הולך ללמד אותו - כי אל תהיה בטוח שזה שיש לך 200K ק"מ הופכים אותך לנהג טוב או "נכון".

מציע לך לחפש ביוטיוב סרטונים של ראם סמואל על נהיגה נכונה ולראות על מה מדברים שם ולפי זה להדריך.

במקומך הייתי נותן לו להתנסות בבלימת חירום, מלמד אותו מבט (גם מעבר לכתף כמו שאמרת), אחיזת הגה, תנוחת נהיגה, כיוון מראות, הייתי בעיקר חופר לו על סבלנות ונתינת זכות קדימה, התאמת מהירות לתנאי הדרך (רחובות צרים, איזורים עם ילדים, כבישים לא מוכרים - שזה בעצם כל הכבישים כרגע). חנייה זה חשוב, אבל עדיף ללמד אותו על הרכב שלו. אגב - זינוק עם בלם יד דווקא מאד רלוונטי, במיוחד אם הוא למד על דיזל ועכשיו יצטרך להתרגל לבנזין. נסה גם לחנך אותו לסבלנות ורוגע, זה מאד חשוב בימים הראשונים בכביש (בעצם זה חשוב תמיד בכביש).

בהצלחה, אם יש משהו שאתה לא סגור עליו אל תחשוש להתייעץ, טכניקת נהיגה אמנם לא מלמדים בהתכתבות, אבל כיוון מראות דווקא כן.

נ.ב.

תסביר לו איך עובדת הפיסיקה של האחיזה, ואיך מאבדים אותה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

להרגיל אותו להדליק אורות כל הזמן אחרי שהוא מניע את הרכב.

ולבדוק איזה נקודה יותר חלשה אצלו (עירוני/בין עירוני) ולתת קצת יותר דגש.

אפשר גם לתרגל חניות.

ולנסות ללמד אותו "לקרוא את הדרל ומשתמשיה", ז"א שישים לה מי הולך לעבור נתיב, מי הולך להאט, מי הולך להתפרץ לכיכר/צומת וכו/.

יש שיגידו שזה נרכש עם הניסיון, אבל כנהג חדש הוא יחשוב שכולם נוהגים לפי החוק, אבל יתעצבן לנוכח העובדה שזה לא המצב.

פורסם

מבלי להיות פלצן, הייתי בודק את עצמי טוב מוודא שאני סגור על הדברים לפני שאני הולך ומלמד אחרים.

לדעתי תשקיע זמן איכות ביחד איתו ותלכו לעשות קורס נהיגה מתקדמת והחלקות, יש הרבה קופונים בנושא אז שווה לבדוק וגם בלי זה לא סוף העולם ביחס לתמורה.

בכל אופן הייתי נוגע בנושאים הבאים:

הגה, מיקום הידים ב3,9.

כיוון - מראות, הגה, מושב נהג.

לחץ אויור בצמיגים.

שמן מים, איזה מים צריך ואיזה שמן, מתי ואיך בודקים.

החלפת פאנצר ותחזוקה בסיסית.

מבט - מבט רחוק וצפייה למצבים.

חניה - כמה שיותר צפופה ומכמה שיותר זויות

לדעתי מעבר לזה כל מה שתלמד מיותר ובטח בטח אם לך אין ניסיון או לחילופין אתם לא מתכוננים לחרוש בנס הרעם

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

קורס אצל "מסלולים" זה לא בשביל נהג אחרי 28 שיעורים, אלא אחרי שיש מספיק נסיון כדי ללמוד כראוי את מה שמלמדים שם.

והדברים הפשוטים והדחופים הם לא מלמדים, כמו החלפת גלגל, זינוק בעזרת בלם יד, וכדומה.

ואכן החבר'ה הרציניים כאן עזרו הרבה ברעיונות וכיוון. הוספתי הרבה לרשימה שלי, וכשיהיה זמן, נראה מה נספיק.

כנראה יש לי הרבה יותר מ-300K ק"מ נסיון, ואני גם יודע יותר מהחברים שלו, משום שאני מתעניין בנהיגה, ועובד תמיד לשפר אותה.

ברור שזה צריך להיות על אחד הרכבים שלי, משום שאין לו אוטו, וגם לא יהיה לו בשנים הקרובות. אם יהיה לו, זה בד"כ יהיה ממני, כפי שכתבתי.

אחרי שראיתי לפני שנים את הסרטון של ראם סמואל מדגים כמה חשוב חגורה ע"י שהוא בלם בלימת חרום, אני לא כזה חסיד שלו. כי אם הוא לא מבין שזה בכלל לא מתחיל להמחיש את העוצמה של מכה של תאונה, אני אחפש אחרים שמבינים גם טיפה באנרגייה ופיזיקה.

אנחנו לא הולכים ללמוד דריפטינג, ובכלל בשביל זה אכן צריך ללכת למקום של קורס.

פורסם

אם אתה באמת רוצה ללמד אותו משהו חשוב - למד אותו לכבד את שאר המשתמשים בדרך. לתת לאחרים להשתלב, להשתלב בעצמו בחוכמה ולא בכוח, לתת זכות קדימה ולהתאים את הנהיגה לתנאי הדרך ובעיקר ליכולת שלו. עם הזמן הוא יצבור ניסיון ויוכל לתרגל במסלול ובכביש את כל השטויות שדיברת עליהם. בלי הדברים שהזכרתי למעלה, ספק אם הוא יגיע לשלב של צבירת ניסיון.

פורסם

השטויות שעושים אני חושב שחלקן בלתי נמנעות כחלק מתהליך ההתבגרות בנהיגה , אך לא כולם יוצאים מהן , תרתי משמע .

הכי חשוב זה ללמד אותו להיות סבלני , לא פזיז , הכל צריך להיות רגוע ושקול .

שלא יכנע לפיתויים (אלכוהול , כמות נוסעים , להתחרות עם חברים וכו') .

תכניס לו לראש שהוא רק גורם אחד בכביש , יש עוד כמה מליונים שאין לו שליטה בהם .

הדבר הכי טוב שתוכל להעניק לו , זה להיות זמין עבורו 24/7 בטלפון לכל מקרה שחס וחלילה לא יבוא .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

הדבר הכי טוב שתוכל להעניק לו , זה להיות זמין עבורו 24/7 בטלפון לכל מקרה שחס וחלילה לא יבוא .

כן.. אני גם זה במשפחה שמגיע מייד לתאונה לסייע ולתעד.. לא שיש הרבה תאונות במשפחה, אבל כשהיה, היה ברור שאני מגיע... ולא שיש לי נסיון עם תאונות קשות שלי, היו לי רק נגיעות קלות של תקופת לחילת הרשיון וכדומה, אבל עם הפורום, הפכתי למומחה במשפחה...

תסביר לו את החשיבות שבנסיעה בנתיב הימני כאשר הוא אינו עוקף. לצערי חוסר השמירה על ימין הדרך זה אחת הרעות החולות של נהגי ישראל.

כן, חשוב, ושכחתי. אם יהיה לזה הזדמנות, זה דבר שצריך להכניס כראוי, זה בשביל להסביר בדרך אגב,עם הדגמה, בנסיעה ארוכה אם יהיה לנו בעתיד.

פורסם

תכנן מסלול שגיסך יעבור בו הרבה (בית-עבודה והפוך, בית-משפחה או עבודה-משפחה וכולי). כך תוכל לראות את המסלול הקבוע שיעבור ולתת לו דגשים שתתפלא כמה יהיו רלוונטיים אחר כך לכלל הנהיגה שלו. מנסיעה של כמה דקות בזמנו לבית של אשתי, אבי (המלווה) נתן לי כל כך הרבה דגשים לשים אליהם לב בנהיגה, ואת רובם הייתי צריך גם להרבה כבישים אחרים.

אתה תדע רק כשתגיע למקום שבו צריך לתת את הדגש, דוגמאות זה קצת בעייה...

דגשים קטנים נוספים:

1) שמירת מרחק גדול בעצירה ברמזור\ירידה ומבטים למראות גם בעמידה מוחלטת.

2) איך לבלום נכון כשהרכב מלפניך בולם "חירום" והרכב מאחוריך צמוד לך לטוסיק ועשוי לפגוע בך אם תעמוד על הברקס.

3) התאמת המהירות לתנאי הדרך!!! רחוב צר וצפוף מלא בהפתעות, סיבובים עם ראות אפסית וכולי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תכנן מסלול שגיסך יעבור בו הרבה (בית-עבודה והפוך, בית-משפחה או עבודה-משפחה וכולי). כך תוכל לראות את המסלול הקבוע שיעבור ולתת לו דגשים שתתפלא כמה יהיו רלוונטיים אחר כך לכלל הנהיגה שלו. מנסיעה של כמה דקות בזמנו לבית של אשתי, אבי (המלווה) נתן לי כל כך הרבה דגשים לשים אליהם לב בנהיגה, ואת רובם הייתי צריך גם להרבה כבישים אחרים.

אתה תדע רק כשתגיע למקום שבו צריך לתת את הדגש, דוגמאות זה קצת בעייה...

דגשים קטנים נוספים:

1) שמירת מרחק גדול בעצירה ברמזור\ירידה ומבטים למראות גם בעמידה מוחלטת.

2) איך לבלום נכון כשהרכב מלפניך בולם "חירום" והרכב מאחוריך צמוד לך לטוסיק ועשוי לפגוע בך אם תעמוד על הברקס.

3) התאמת המהירות לתנאי הדרך!!! רחוב צר וצפוף מלא בהפתעות, סיבובים עם ראות אפסית וכולי.

++++1

פורסם

לאותת! (!!!!!!!!!!!!!)

לא להתנחל בשמאלי, לא להיצמד מלפנים, לוודא ששומרים מרחק מאחור (הצצה במראה) ואם לא, לסייע להם לשמור מרחק (האטה שתאיט את זה מאחור). להיזהר משליחים על טוסטוסים ובחיים לא לעקוף משאית מימין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ווואי מה הולך לעבור על הילד הזה בחצי שעה שעה הזאת:shock:

תן לו לעלות על הרכב, לעשות סיבוב, תראה איך הוא מרגיש איך הוא שולט, תן לו עצה או שתים, אתה כבר תרגיש לבד איזה עצה תתאים ביותר.

במפגש הבאה תעלה שוב את הנושא, תדברו (לא חייבים לנהוג כדי לדבר על מתן זכות קדימה וסובלנות)

והכי חשוב זה לא לבוא בגישה של לי יש 200K ק"מ ולך יש יומיים רישיון, לרוב זה יוצר בדיוק את ההפך.

באותו עניין, לא לשכוח גם לתת ביקורת טובה, אם אין אז תמצא משהו בכוח.

כך החשבון שאת רוב הידע והניסיון הוא יקבל במשך החודשיים שלוש הקרובים ולא בסיבוב הזה שאתה איתו.

תהנו, זה הכייף במשפחה

פורסם
ווואי מה הולך לעבור על הילד הזה בחצי שעה שעה הזאת:shock:

זה לא נכון, אבל אני מעריך את גישתך החיובית לנושא!

ממש אין לי את הזמן לבלות איתו, ולכן זה יצטרך להיות מרוכז. ובכלל אנחנו נהיה קרובים לבית, כך שאם אני לא אעשה את זה נכון, הוא יוכל תמיד להבריז הביתה.

אם אראה שאני יכול עם סגנון הנהיגה שלו, אז אוכל להציע לו לצאת איתי לאיזה נסיעה ארוכה שלי, ואז דברים יוכלו להיות בנחת.

הוא מעוניין בזה, וזה מאוד חיובי מיצידו, לקחת על זה אחריות ככה. עם אחרים שלא היו מעוניינים ככה, לא עשיתי כזאת הכנה, מה כן ומה לא עם התייעצות כזו בפורום שלנו.

והוא מעוניין בגלל שלא באתי בגישה מתנשאת, אלא עם רצון לתת. ואת הנסיון שלו הוא יוכל לבנות בלי להתרגל לדרכים שגויות.

• תוכן חדש...