Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לך וברוך הבא לפורום

האם יש לך את הספר של הרכב שבו היצרן מפרט איזה צמיגות ואיזה תקן של שמן הוא מבקש? איזה שמן שמו לך עד היום?

כמה ק"מ הרכב גמע עד היום? שמן סינטטי עדיף בהחלט על שמן רגיל במיוחד שהיום השמנים הם יותר נגישים לציבור הרחב הן מבחינת היצא והן מבחינת המחיר.

כמו כן, אם תסתכל במשבצת בצד שמאל מעל הסיפרה של תגובה מס 1 תראה אופצייה של "חפש בנושא זה". אתה יכול לחפש עוד הרבה שירשורים בנושא שמנים. אולי תקבל עוד תשובות ותבונות שם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שלום לך וברוך הבא לפורום

האם יש לך את הספר של הרכב שבו היצרן מפרט איזה צמיגות ואיזה תקן של שמן הוא מבקש? איזה שמן שמו לך עד היום?

כמה ק"מ הרכב גמע עד היום? שמן סינטטי עדיף בהחלט על שמן רגיל במיוחד שהיום השמנים הם יותר נגישים לציבור הרחב הן מבחינת היצא והן מבחינת המחיר.

כמו כן, אם תסתכל במשבצת בצד שמאל מעל הסיפרה של תגובה מס 1 תראה אופצייה של "חפש בנושא זה". אתה יכול לחפש עוד הרבה שירשורים בנושא שמנים. אולי תקבל עוד תשובות ותבונות שם.

האמת שאין לי שום ספרות רכב או ספרות אחזקה... מאיפה להשיג גם אין לי מושג.

פורסם
איזה שמן ואילו פלאגים אני צריך להחליף לאוטו.. והאם כדאי לשים שמן סינתטי?? ---- (אך ורק לפי יצרן)
יונדאי סונטה 01-99 מנוע 2.0 16 שסתומים הוראות יצרן/יבואן:

שמן מנוע בצמיגות 15W40 או 10W40 בתקן API SL לפחות. החלפה כולל מסנן כל 15 אלף קילומטר או שנה, הקודם מביניהם.

מסנן שמן מנוע מקורי בלבד מחירו נע בין 30 ל-40 שקלים.

מצתים (פלאגים) NGK מק"ט: BPR6ES-11.

שמנים מתאימים שניתן להשיג בארץ בקלות:

Castrol GTX 15W40 (חצי סינתטי)

ConocoPhillips Guardol ECT 15W40 (חצי סינתטי)

Royal Purple 15W40 (סינתטי)

Castrol GTX 10W40 (חצי סינתטי)

Valvoline DuraBlend 10W40 (חצי סינתטי)

Castrol Magnatec 10W40 (חצי סינתטי)

Royal Purple 10W40 (סינתטי)

Kendall GT-1 High Performance 10W40 (מינרלי)

פורסם
יונדאי סונטה 01-99 מנוע 2.0 16 שסתומים הוראות יצרן/יבואן:

שמן מנוע בצמיגות 15W40 או 10W40 בתקן API SL לפחות. החלפה כולל מסנן כל 15 אלף קילומטר או שנה, הקודם מביניהם.

מסנן שמן מנוע מקורי בלבד מחירו נע בין 30 ל-40 שקלים.

מצתים (פלאגים) NGK מק"ט: BPR6ES-11.

שמנים מתאימים שניתן להשיג בארץ בקלות:

Castrol GTX 15W40 (חצי סינתטי)

ConocoPhillips Guardol ECT 15W40 (חצי סינתטי)

Royal Purple 15W40 (סינתטי)

Castrol GTX 10W40 (חצי סינתטי)

Valvoline DuraBlend 10W40 (חצי סינתטי)

Castrol Magnatec 10W40 (חצי סינתטי)

Royal Purple 10W40 (סינתטי)

Kendall GT-1 High Performance 10W40 (מינרלי)

תודה רבה לך גבר!! אתה יכול לשלוח לי בפרטי לינק להוראות היצרן??

• תוכן חדש...