Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום אני מתנייד בפורד אסקןרט RS2000 הרכב נהדר בסה"כ אמין ומהנה מאד אך הוא בבעלותי מעל ל-10 שנים ואני מרגיש שהגיע הזמן לגוון.

אני מתלבט בין רכישת אימפרזה GT טורבו לבין BMW 328 שתיהן במידה וירכשו יהיו משנות התשעים המאוחרות 97-99.

אני כבר לא ילד ובסה"כ נוסע רגוע אבל זה עדיין נחמד מדי פעם להדביק את הדוושה לרצפה ולהדבק למושב :-) אני בטוח שכולכם מבינים זאת.

הבעיה העיקרית שלי הנה עלויות אחזקת הרכבים, הרכב שאקנה יסע בממוצע כ-80 ק"מ כל יום (כ-20,000 ק"מ בשנה) מה שהופך את צריכת הדלק של הרכב, אמינותו ועלויות החלפים לנושא בעל משקל מכריע.

גילוי נאות יהיה שמעולם לא נהגתי באף-אחד מהרכבים הנ"ל ואני מכיר אותם "על-הנייר" בלבד.

מה אתם אומרים ? מי מהנה יותר לנהיגה ? למי אחזקה זולה יותר ? למי צריכת דלק (בינעירונית) טובה יותר ?

אם מישהו יוכל להעריך מנסיון עלויות אחזקה שנתיות של רכבים אלו בתנאים המתוארים אני אהיה אסיר תודה.

תודה.

פורסם

דבר ראשון - נסיעת מבחן בשני הרכבים הינה בגדר חובה. מדובר בשני רכבים מעט שונים. האחת פרועה ובועטת, השניה בשרנית ועוקצת.

דבר שני - תתחיל לחפש כבר עכשיו. בשוק לא מסתובבות 328 ידניות במצב טוב. הסיכוי למצוא הוא אחת למיליון. רובן נמצאות בידי ערבים, אם זה משנה לך משהו.

אותו דבר לגבי GT שלא עברה תאונה.

עלויות אחזקה גבוהות בשתיהן, החל מעלויות הדלק שלא יהיו זולות וכן חלפים יקרים (רובם משופרים) - בכל זאת רכב בן 14.

בהצלחה.

פורסם

מי לדעתכם תהיה יקרה יותר לאחזקה ?

מי מהנה יותר לנהיגה ?

למי יש אמינות בסיסית טובה יותר ?

לב.מ.וו יש נוכחות יותר מרשימה (אולי יותר מדי) אך נראה כי האימפרזה זריזה יותר ועלויות החלפים יהיו נמוכות יותר, מה דעתכם ?

פורסם

טוב, אז כך.

נהגתי על הWRX, אני מבין שזה גרסה חדשה לGT?

ונהגתי על BMW 330I שנת 2008

זה לא בדיוק הרכבים שפריטתה פה, אך אולי זה יעזור

הרכבים שונים לגמרי, זה פשוט שני עולמות שונים, BMW זה רכב בנוי טוב, איכותי ואם התנהגות נהדרת, אגב גם חזק יותר מ WRX

את ה WRX לא אהבתי בכלל, רכב סתמי ללא כוח, הייתה לי הרגשה שאני נוהג על רכב פשוט וזול רק קצת אם יותר כוח מרכב רגיל

מבחינת תחזוקה אני חושב ש BMW תהיה הרבה יותר יקרה, אבל הBMW צורכת פחות דלק גם במנוע 3000

לפי דעתי אם חשוב לך מחירי ההחזקה לא הייתי מתקרב לרכבים הללו, כמו שכבר כתבו פה, לא תמצאה רכבים כאילו במצב סביר

מקווה שעזרתי

פורסם

הWRX רחוקה מאוד מהGT,אולי אם היית נוהג על STI בשנתון הנ''ל היה לך משוב אחר.

הGT ברוטאלית,חדה,נושכת מרגישה חזקה ובועטת היטב,אין ספק שהתחושה הפנימית שונה וזולה מהBMW לאורך כל דורותיה.

וכן אם האחזקה מהווה תפקיד ניכר,הרכבים הללו לא בשבילך...

ייתכן ורכב ספורטיבי מוגדש יענה על הצרכים שלך - איביזה טורבו,לאון,פיאט קופה\ניסאן סילביה (נדירות אך לעיתים קופצות מציאות) חוץ מזה שפוטנציאל השיפורים גבוהה...

פורסם

תודה לכם על תגובתכם,

אין לי אשליות... ברור לי שאני לא קונה מזדה לאנטיס...

את רב העלויות ניתן לחשב בקלות דלק/ביטוח/טסט... עם אלו אין לי בעיה - הדברים ידועים מראש.

הנקודה הבעייתית מבחינתי זו האחזקה המכנית... אין לי מושג ירוק מה עלויות התחזוקה של הרכבים הללו.

כמה לדעתכם אני אשאיר במוסך בכל חדש בממוצע, כאמור בנסיעה רגועה יחסית, בלי לזרוק קלאצ' בעמידה במקום ומנוע ב-6000 סל"ד ?

אתם חושבים שהביצועים של ה-GT עדיפים משמעותית על הבימר (ה-330 שצויינה חזקה משמעותית מה-328 E36) ?

האם יש בין קוראי הפורום בעלים גאה של אחת מהמכוניות הללו לאורך זמן שיוכל לשפוך אור על הסוגיה ? אם אפשר במספרים, עלות אחזקה גבוהה וחלפים יקרים זה מאד סובייקטיבי.

תודה.

פורסם

יש לחבר 530 שנת 2002 עם 140 אלף ק"מ יד ראשונה מהחברה.

רכב שמור ביותר.

בקיצור, הדבקה לרצפה ו230 כוחות סוס מתחילים לרוץ.

ואז באה איביזה 1.8 קופרה ופתחה לנו תתחת:lol:

תמיר.

פורסם

אין לי ניסיון עם הרכבים הנ"ל אבל אני מכיר את המנוע של ה328 מהZ3 שהייתה לאחי. כאמור מנוע 6 צילינדרים אורכי שמפיק 180-193 כ"ס. המנוע מאוד בשרני ועיקר הכוח שלו הוא מעל 4000 סל"ד, מתחת לזה הוא קצת "אנמי" אבל בסך הכל מנוע טוב ואמין. למרות המרכב הקל יחסית של הZ3 עדיין הרכב הרגיש כבד.

אין מה להשוות בין ה2.8 ל3.0 ליטר! ה3.0 ליטר גם יותר חזק (228 כ"ס), יותר מומנט וגם יותר חדש.

אני כבר יכול להגיד לך שהאימפרזה הרבה יותר מהירה וככל הנראה גם יותר מתנהגת.

לגבי תא הנוסעים, גם ב328 האיכות לא מזהירה אבל הוא כמה וכמה רמות מהאימפרזה ובכל זאת הרכבים כבר מעל 10 שנים על הכביש.

אם תמתח עוד טיפה את התקציב, אולי תוכל למצוא כבר E46 משנת 2000 (שם יש לך גם מנוע 2.5 ליטר).

פורסם

אוקי,הייתי לי 323 קופה שנת 98,אכן הרכב היה פנינה בים של ג'אנק,לגבי טיפולים יש לי מישהו שמטפל לי ברכב (יוצא קמור) בחצי מחיר מעלות המוסכים.כך שזה חוסך דיי הרבה,הE36 לדעתי היא סדרה 3 הטובה ביותר,ובטח כשמדובר על איכות הרכבה ואמינות (אני רואה את ההבדל ב330I E46).

ל323 בהחלט היה מנוע נמרץ ואני משאר לעצמי שה328 יהיה אפילו יותר,לא כמו ה3.0 אצלי אבל בהחלט רכב זריז.

השילוב מעולה בין נוחות ותחושה של איכות לבין מכונת נהיגה מתקשרת עם מנוע נפלא.

צריכת דלק דיי רעה,לכן אגב הם המציאו את ה323 כי ה328 פשוט הייתה זללית,והיורשת שלה 330I ממשיכה בכבוד את הצריכה הבזבזית.

אך מצד שני זה דיי מתקזז עם העובדה שדוגמא מטופלת ושמורה,,תראה מוסך אחת ל15K לטיפול שיגרתי.

Porsche 944 turbo

פורסם

אני מאוד בספק שה-GT יותר מתנהגת מ-328 מאותן שנים. סטנדרטית יש לה בלמים מחורבנים, היגוי גרוע והרבה תת היגוי, כל מה שלבימר אין. בכל מקרה הבחירה ביניהן צריכה להיות לפי האקזמפלר הספציפי שתמצא קודם כשהוא לא במצב שחוט.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי תחזוקה של דגמי הE36 ציל' תלוי מאוד היכן אתה מטפל,

אצל ציקי לדוגמא(מוסך מתחמה ב.מ.וו) טיפול קטן עולה אלפייה גדול בכיף יכול לעבור את ה2.5K כמו שציינת בהודעה הקודמת,הטיפולים נעשים כל 15K וחוץ מזה הרכב מגלה אמינות מצויינת.

אך לצערי יהיה לך קשה מאוד מאוד למצוא E36 שמורה בין אם זאת 323 או 328.אולי עדיף להוסיף עוד כמה שקלים ולנסות לקטוף איזו E46.

Porsche 944 turbo

פורסם

יכול להיות שבסדרה 3 המצב שונה (לא נראה לי בגלל המנוע והגיר) אבל עם הZ3 הטיפולים היו מאוד יקרים (לא רק בקמור) וגם המקצועיות שלהם לא בשמיים, אם יש מישהו שיודע לטפל ברכבים האלה (לא מוסך) זה פלוס גדול מאוד.

פורסם
יכול להיות שבסדרה 3 המצב שונה (לא נראה לי בגלל המנוע והגיר) אבל עם הZ3 הטיפולים היו מאוד יקרים (לא רק בקמור) וגם המקצועיות שלהם לא בשמיים, אם יש מישהו שיודע לטפל ברכבים האלה (לא מוסך) זה פלוס גדול מאוד.

יקר זה עניין יחסי,לדוגמא לי ברור שאם אני מחליף את כל הפנס האחורי זה יוצא באיזור ה600 ש"ח לפני מע"מ,או רדיאטור1800 ש"ח לפני עבודה ומע"מ,אבל זה לא סוף העולם.

Porsche 944 turbo

פורסם

היי למתלבט -

אמנם אין לי נסיון על הבימר, אבל הסובארו של חבר עליה נהגתי (WRX) היתה חזקה אמנם אבל בהחלט לא איכותית וודאי שלא מפנקת. ואני משער שאחרי כ"כ הרבה שנים המצב רק הדרדר.

בימריות מאותן שנים כבר עברו מן הסתם חיים קשים ורובן מדברות בערבית. ועם כל הכבוד, לך תדע באמת מה עבר על רכב ב"תחזוקת שבר" במוסך מדרכה בסכנין.

חבל שלא הגדרת תקציב אבל אני משער שמדובר בסביבות 30-40 אש"ח. אני הייתי מחפש דווקא אאודי A4 משנת 2002-2003, שתהיהי חדשה ומודרנית משמעותית, איכותית יותר והדגם עם מנוע 1.8 טורבו הוא פתח נהדר לשיפורים שיביאו אותך ל-200 כ"ס ויותר בהשקעה מינימלית. פשרה טובה בין איכות, ביצועים ועלויות. כמובן שקהל היעד המקורי היה שמרני והרכבים לא "נקרעו" כמו הסובארו/328.

עוד אופציה היא אלפא 156 מנוע 2.5 ליטר - חזקה, מאובזרת ועדיין אחת היפות שיש. להערכתי הן לא עברו חיים כה קשים כי קבל היעד היה חוובי רכב ולא חובבי ספויילרים+לדים וכו'.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

שלום,

תודה לכל המגיבים.

לאור התגובות ומחקר קטן שבצעתי נראה לי שאני אכוון ל-328. נראה כי היא יותר מתאימה לאופי הנהיגה שלי, נראית הרבה יותר טוב לדעתי, יותר מפנקת ונראה שכתוצאה מצריכת הדלק העדיפה עלויות האחזקה יהיו נמוכות יותר (החלום לדונאט ב-4X4 יצטרך לחכות...:-)).

עכשיו רק נשאר למצא חתיכה במצב סביר... אה כן... ולמכור את ה-RS2000... כל פעם שאני חושב על מכירתה אני נהיה קצת עצוב, בטח חלקכם יכולים להבין זאת. אני אחפש 328 E36 בשנים 95-98 סדאן/קופה/קבריו בתקציב של 40-50K.

יש איזשהן תקלות מיוחדות (ויקרות) בדגמים אלו שכדאי לשים אליהם לב במיוחד ?

תודה.

• תוכן חדש...