Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להיות הכי מובן כי שאני יעביר את המסר בצורה המדוייקת ביותר

רכב מיצובישי סופר לאנסר שנת 94

לפני כמה ימים התחילה להתחמם תוך כדי נסיעה בכביש מהיר

לאחר שלא התחממה כמעט שנתיים

לאחר שנראה כי אין מיים ברדיאטור הוספתי מיים והמשכתי לנסוע

המנוע התחמם שוב ונראה כי מדובר בחוסר מיים ברדיאטור מלאתי אותו והמשכתי בנסיעה

המים שוב ברחו נראה כי כנראה הפקק לא אטום והוא ישן כבר והתבלה והיה זורק מיים ( לא אדים ) למיכל עיבוי

הכוונה שהיו עפים שפריצים של מיים מהצינורית של המכל עיבוי בכמות שהייתה מרוקנת את הרדיאטור

החלפתי פקק לפקק המתאים והבעיה נפתרה חלקית

ברגע שהפקק סגור בצורה טובה לא עפים מיים למכל עיבוי גם כשהחום מגיע למצב שהוא מפעיל את המאווררים עדיין הרדיאטור אטום לגמרי

בנסיעה בתוך העיר במהירות 40-60 האוטו לא מאבד מים מהרדיאטור ונוסע מבלי להתחמם ומפעיל את האוורור בזמן

ביציאה מהעיר ובהאצה למהירות 70-80 הבעיה מתחילה והמחוג מטפס ורוצה להגיע ל 3/4

כמה מוסכניקים אמרו שזה הרדיאטור ושצריך להחליף אותו

אני כרגע סטודנט ואני לומד ואני לא רוצה להשיקע 700 שקל על רדיאטור + עבודה ולראות שהעניין לא נפתר

גם הרכב ישן ולא שווה להשקיע בו הרבה

מה לדעתם יכולה להיות הבעיה?

דברים שנשללו

ברגע שהמכסה פתוח של הרידאטור והמנוע מופעל המים לא נזרקים החוצה הכוונה שהם זולגים לאט לאט מהרדיאטור זאת אומרת שאפשר לשלול שהמנוע מפמפם או משהו

יש לו בעיית גיר שהוא לא עולה מהילוך שלישי להילוך רבעי והוא נוסע בטורים גבוהים

למישהו יש אולי דעה בנושא?

אני עוד רגע מעביר אותו לגריטה

פורסם

האם הרכב לא מעביר להילוך רביעי אף פעם? לפעמים כשהרכב קר הוא מעביר להילוך רביעי רק לאחר כמה דק' של נסיעה שהגיר מתחמם, גם אצלי זה קורה לאחר רבע שעה בערך. בנוסף בנוגע למים האם אפשר לבצע ניקוי רדיאטור? אמרו לך מה התקלה? רדיארטור תקול? האם זכור לך שנוזל הקירור שהיה ברדיאטור לפני הנזילה היו בצבע ירוק או שהיו עכורים? ייתכן ויש סתימה ברדיאטור זה מה שקרה אצלי, לא היתה התחממות ולפתע במהירות גבוהה התחמם הרכב וגרם להרס ראש מנוע - רדיאטור תקול וחסום סופר לנסר 97.

Opel Adam S 2017

פורסם

המיים ברדיאטור מלוכלכים מאוד והם כבר בצבע חום

איך אני יכול לעשות שטיפת רדיאטור עצמאית?

המיים די נקיים ולא ירוקים

דרך אגב התיאור המדוייק ביותר זה שהרכב מתחמם רק כשהוא על כביש ראשי ונוסע במהירות גבוהה

כל עוד אני נוסע בעיר הרכב לא מתחמם ואני לא מאבד מיים

אבל אז בחום גבוהה הם עפים למכל עיבוי כמובן ואז מתרוקנים

פורסם

^איפה אלו שאומרים שמים רגילים ברדיאטור לא גורמים נזקים?^

שלומי ככל הנראה אתה צריך ניקוי רדיאטור, בד"כ שהרכב מתחמם תחת מאמץ, זה בגלל שהרדיאטור סתום חלקית עקב לכלוך, ותחת מאמץ הוא לא עומד בקצב, כמו"כ אל תשמע למוסכניקים חכמים שממליצים להוציא / לבטל את הטרמוסטט כדי שהרכב לא יתחמם, - בגלל שזה קיצור דרך שגורם אח"כ להמון בעיות ובין היתר גם לצריכת דלק גבוהה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אבא שלי בוחן רכב בצבא אז אני והוא

מחר נעשה לו שטיפה לרדיאטור ונקווה שהבעיה נפתרה ככל הנראה הרדיאטור באטימות מצויינת אין דליפת מים

כמו שאמרתי

ברגע שהאוטו מונע ועומד המאווררים נכנסים לפעולה זאת אומרת שיש מים וכמובן המנוע לא מתחמם גם אם אני ישאיר אותו 10 שעות פועל

הפקק אוטם מצויין זה לפחות אימתתי ( יש לחץ במערכת על ידי לחיצה על הצינור מים מהרדיאטור למנוע, הוא חם וקשה )

מחר אני עושה לו שטיפה ואני יעדכן מה קורה תודה .!

פורסם

מצד אחד כתבת מים נקיים, מצד שני מים מלוכלכים - מה בדיוק? האם הם צלולים? אני מקווה מאוד שלא מדובר במים עם שמן.

כמו כן אתה משתמש בנוזל קירור יעודי או מים רגילים?

אני לא מבין גדול, אבל אצלי בדיוק היתה התופעה - מים מלוכלכים ברדיאטור כמו כן מהירויות גבוהות הובילו להתחממות המנוע עד לפריצת אטם ראש + ניקוז כל הנוזל קירור דרך הפקק בלחץ אדיר.

בצע ניקוי רדיאטור דחוף, תמלא נוזל קירור איכותי ובדוק האם ישנו עדיין איבוד של נוזל קירור.

נ.ב האם יש איבוד נוזל קירור כשאתה נוסע כביכול במהירויות נמוכות?

Opel Adam S 2017

פורסם

למיטב ידיעתי לא

לגבי מהירויות נמוכות המים לא רותחים ולכן לא נפלטים דרך הפקק למכל עיבוי

ולכן אין איבוד מים במהירויות נמוכות , במהירויות גבוהות וסל"ד גבוהה זה קורה כמו שאמרתי

מדובר במים חומים לא צלולים !

בוודאות בלי שמן

נראה לי שהאטם ראש מנוע תקין לפי כל הבדיקות שביצעתי והטיפים עושה רושם של אטם ראש תקין

אני משתמש במים רגילים ולא בנוזל קירור

פורסם

למרות שאני לא רציתי להגיד את זה אני אגיד - זה מראה את הרמה של הצבא,

אבא שלך בוחן רכב בצבא ואתה משתמש במי ברז ברדיאטור?!

אוי ואבוי! תעיף מהר את המים משם, בצע שטיפה כללית למערכת קירור, לא רק לרדיאטור,

שים נוזל קרה נורמלי ומהר.

פורסם

עדכון

ביצעתי שטיפה למערכת באופן יסודי והורדתי את כל הבוץ שהיה כלוא שם

החלפתי רדיאטור לחדש מילאתי מים ירוקים

בהחלפת רדיאטור דאגתי לאטימות ולסגירת הצינורות של התרמוסטט והצינור הנוסף בסיליקון עמיד לחום יעודי ,

נסעתי נסיעה של 40 קילומטר המנוע לא התחמם והיה בטמפרטורה טבעית

לאחר מכן נסעתי שוב לאחר יומיים עוד מרחק כזה ביום והמנוע לא התחמם בכלל והנסיעה מעולה!!!

השאלה שלי היא כזאת

לאחר הנסיעה הראשונה ולאחר המתנה של כמה שעות שהרדיאטור יהיה קר פתחתי את הפקק ושמעתי שהיה וואקום ברדיאטור ( האם וואקום זה השאיפה ? ) לאחר מכאן מליתי בערך כוס של מים ירוקים שכביכול היו חסרים

חשוב לציין שהמכל עיבוי לא התמלא מאז + שללתי נזילות על ידי מגע עם האצבע לחפש נזילות באוטו מונע עם טמפרטורה אופטימלית

לאחר שמליתי מים עשיתי טיול של כמה קילומטרים באיזה יער ביום שבת שהיה דווקא יפה ועם שמש

ובערב ללא מילוי מים או התעסקות מיותרת חזרתי הביתה כ 40 קילומטר

עכשיו נסעתי לעבודה ובסוף המשמרת בדקתי את המים ברדיאטור , שוב שפתחתי אותו כשהוא קר שמעתי ואקום כיאלו מראה על אטימות , אבל כשמלאתי מים היה חסר בערך חצי ליטר

חשוב לציין שבהחלפת רדיאטור רוקנתי את כל המים ושמתי חדשים ירוקים האם בנסיעות הראשונות צריך להיות חוסר? ואם כן אז גם כזה?

האם המים צריכים להגיע תמיד עד הסוף של הרדיאטור או לפחות לראות אותם?

משהו נוסף

הרכב שלי נסע עד היום עם פקק של 1.1 זה מה שהיה על הרדיאטור הקודם

הפקק המתאים זה 0.9 ועדיין קניתי 1.1 כי לפני שידעתי ראיתי שזה מה שהיה עליו

האם בגלל זה הוא לא שואב בחזרה מים מהמכל עיבוי כי הוא 1.1 ?

הכוונה בבקשה מצטער על כמות המידע

חשוב לציין מהחלפת הרדיאטור ועד היום נסעתי 100 קילומטר והרכב לא התחמם בכלל, והיה בטמפרטורה אופטימלית

• תוכן חדש...