Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בתחילת החודש רכשתי רכב מסוג פיאט פונטו. המוכר טען שהרכב במצב מצוין ללא תאונות שלדה. הגעתי לבדיקה במכון בנתניה והבדיקה יצאה מצוינת כפי שהוא תיאר.

אחרי כמה ימים, בעקבות תקלות, ניגשתי למוסף שהסב את תשומת לבי למצב של האוטו והמליץ על בדיקה חוזרת. ניגשתי למכון אחר "מבדק" בהרצליה שביצע בדיקה חוזרת. בבדיקה החוזרת התגלתה תאונת שלדה קשה, מנוע במצב גרוע ועוד המון תקלות.

למען הסר ספק, אין פה ספק. המכירה היתה רמאות, והבדיקה היתה שקרית.

1. האם עלי לתבוע את המוכר או את המכון או את שניהם?

2. כדי לא להיכנס להוצאות נוספות שהם גם ככה מעבר לכל מה שצפיתי, כיצד עלי לפעול משפטית?

3. כל עצה בנושא תתקבל בברכה.

תודה רבה

פורסם

לא עשית תאונות עם הרכב בזמן שהוא היה אצלך? בשביל שלא ינסו להתנער עם זה בתביעה.

לפי מה שידוע לי אתה אמור לתבוע את מכון הבדיקה מכיוון שהם בעצם בדקו את הרכב והם מחוייבים על כך שאין פגיעת שילדה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

כמו כן יש חוק גילוי נאות. המוכר, לדעתי, בתור הבעלים של הרכב היה צריך לשים לב שמוכר לך רכב שבור. (למרות שככל הנראה מדובר בסוחר).

פורסם

התייעץ עם עו"ד. אני מעביר את השרשור לפורום המתאים. קרוב לוודאי שתוכל לתבוע גם את המוכר וגם את המכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חוק זוועתי אם תשאל אותי, איך תוכיח שהוא ידע? אפילו אם אתה יודע שהוא ידע הוא בסך הכל צריך להגיד "שהרכב היה אצלי לא הייתה שום בעיה, אולי הוא עשה תאונה ונגרם נזק" ואין לך ממש מה לעשות אם זה.

בשביל זה עושים בדיקה במכון, בשביל שיהיה את מי לתבוע אם רואים שהדו"ח שיקרי.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

האם הרכב יד ראשונה? (המוכר יוכל לטעון כי לא היה ידוע לו על תאונות קודמות אצל בעלים קודמים).

האם נכתב זכרון דברים בו הצהיר המוכר כי לרכב לא היו תאונות? האם המוכר הוא סוחר רכב (המחוייב במסירת טופס גילוי נאות).

האם אתה בחרת את מכון הבדיקה או שהמוכר בחר אותו.

האם טופס הבדיקה של המכון נמצא בידיך? צריך לראות מה רשם המכון בסעיפים הרלונטיים.

כדי לתבוע אתה צריך חוות דעת מקצועית של שמאי המציינת מה הנזק ומה ירידת הערך של הרכב. מציע שתשאל את אחד מן השמאים החברים בפורום.

אתה יכול לתבוע את מכון הבדיקה ואתה יכול לתבוע ביטול עיסקה מן המוכר.

זה תלוי במצבו של הרכב ובערכו לאחר שהתגלו העובדות על התאונה ומצב המנוע.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום רב,

בתחילת החודש רכשתי רכב מסוג פיאט פונטו. המוכר טען שהרכב במצב מצוין ללא תאונות שלדה. הגעתי לבדיקה במכון בנתניה והבדיקה יצאה מצוינת כפי שהוא תיאר.

אחרי כמה ימים, בעקבות תקלות, ניגשתי למוסף שהסב את תשומת לבי למצב של האוטו והמליץ על בדיקה חוזרת. ניגשתי למכון אחר "מבדק" בהרצליה שביצע בדיקה חוזרת. בבדיקה החוזרת התגלתה תאונת שלדה קשה, מנוע במצב גרוע ועוד המון תקלות.

למען הסר ספק, אין פה ספק. המכירה היתה רמאות, והבדיקה היתה שקרית.

1. האם עלי לתבוע את המוכר או את המכון או את שניהם?

2. כדי לא להיכנס להוצאות נוספות שהם גם ככה מעבר לכל מה שצפיתי, כיצד עלי לפעול משפטית?

3. כל עצה בנושא תתקבל בברכה.

תודה רבה

אכן יש מקום לתביעה. לא ליפני שבודקים טוב את טופס הבדיקה של המכון.

התביעה צריכה להיות מול מכון הבדיקה לדעתי, כוון שבית המשפט מתיחס לעובדות, והעובדה היא שבעל הרכב הסכים לבדיקה במכון מורשה, גם אם היתה קומבינה בין השניים יש צור בהוכחה, לך על בטוח עם טופס הבדיקה.

צור איתי קשר טלפוני אני מוכן לבדווק עבורך את הטופס ללא שום התחיבות מצידך,

אם יש מקום לתביעה אנסה לכוון אותך.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• ספונסר פורום
פורסם
מה יעזור שתבדוק רק את הטופס? אתה צריך לבדוק גם את האוטו.

נכון אבל רק אחרי שאני מזהה בסיס לתביעה, ישנו הליך מסוים ועל פיו יש לפעול, אני מוכן לעזור לבחור בבדיקה ללא שום התחיבות מצידו

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...