Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספריאל, אני סיפקתי הסבר קצר מאוד ולא היה לי כוח להסביר ולנמק עם כל הפרטים הללו, אבל עשית עבודה יוצאת מן הכלל.

תודה.

אני מקווה שבקרוב מאוד הטרולים (וגם הנורמלים שלא מנוסים בכבישים) יבינו שהדעה שלהם היא ממש לא מה שצריך לבצע בפועל והם יפסיקו להפריע, ואפילו יותר חשוב יפסיקו לנסות לחנך בצורה שגויה את הפחות מנוסים שילמדו מהם טעויות כמובן.

פורסם

אין כאן בכלל ספק שהנהגת בסוויפט ביצעה עבירה, ואחת די בוטה שבזכות העירנות של סקייליין לא הסתיימה בתאונה.

בשיחה שלאחר-מכן עם הנהגת, האם היא הבינה את הטעות שלה או שהיתה משוכנעת בצדקתה?

פורסם
אילו היית מכיר את הצומת היית מבין. לצורך העניין - הנה קישור למפות גוגל.

בקצרה: הבחור עלה ברחוב פרויד, ורצה לפנות שמאלה לחורב. לאחר הפניה הכביש מתפצל ל-3 נתיבים (והימני מתפצל שוב אחרי כמה מטרים): שני הנתיבים השמאליים מובילים ישר, לכיוון שד' מוריה ובי"ח כרמל, והימני(ים) לפניה ימינה לפיק"א. הצלם רצה לפנת לפיק"א, לכן היה חשוב לו לצאת מפרויד בנתיב הימני, שאם לא כן היה מגיע לנתיבים המוליכים ישר והיה מתקשה לפנות ימינה (יש הפונים מהנתיב הימני לכיוון הנתיבים השמאליים בחורב, וזה חוקי לגמרי). לכן הצלם דאג לחזור לנתיב הימני לפני הפניה, כדי להגיע לנתיב הנכון בחורב.

אוקי, הבנתי.

Seat Ibiza FR

פורסם

הנושא של הכרת דרכים חשוב גם מבחינה בטיחותית. במקרה את הצומת המדובר אני מכיר היטב - עובר בו לפחות פעם ביום ובדרך כלל יותר - אבל, בנהיגה בחו"ל, תמיד שם לב להוראות מכשיר הניווט לגבי הפניה הבאה (יתרון של Waze ו-Here על פני מכשיר הניווט של Mio שבו השתמשתי בעבר), ולא פעם פספסתי פניה בגלל סמיכות כזו.

חייב לספר שבשנת 2002, הרבה לפני שהיה לי מכשיר GPS, הכנתי טיול בהולנד. הורדתי מפות מהרשת - דומני של ViaMichelin - שנתנו לי מפות לרמת הנתיב. היה מצויין לדעת שבמחלף זה או אחר אני צריך להשתלב, נניח, בנתיב השני מימין ולא בימני ביותר על מנת לא לפספס את הפניה הבאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין כאן בכלל ספק שהנהגת בסוויפט ביצעה עבירה, ואחת די בוטה שבזכות העירנות של סקייליין לא הסתיימה בתאונה.

בשיחה שלאחר-מכן עם הנהגת, האם היא הבינה את הטעות שלה או שהיתה משוכנעת בצדקתה?

משוכנעת בצדקתה.

הסברתי לה מה הטעות שלה ואיזו עבירה היא עברה, אני מקווה שהיא למדה כי אין לדעת מתי אתקל בה (או ב-Car141 ודומיהם) שוב.

1.5-2 דקות אחרי האירוע עמדתי לידה ברמזור אדום, הנה חלק מהשיחה, היא באדום:

(תמללתי חלקים מהשיחה במקום לעלות את זה בסרטון עם סאונד כי אני לא חושב ששיתוף הקול המוקלט שלה הוא חוקי)

שמת לב מה עשית בחורב?

מה עשיתי? אני נסעתי מימין ואתה נסעת משמאל.

(משמע שהיא זכרה טוב מאוד את האירוע שהתרחש לפני כמעט 2 דקות)

את עקפת מימין (הדגשתי בדיבור את המילה עקפת).

לא, האוטו שם היה תקוע באמצע הכביש..

ואת עקפת את הרכב התקוע מצד שמאל או מצד ימין?

אני עקפתי אותו מצד ימין.

את יודעת שזה אסור לפי החוק?

אבל האוטו שלפניי (היא כנראה התכוונה לג'יפ הטויוטה) עקף מימין אז גם אני עקפתי מימין.

אז אם אני למשל רצחתי, אז מותר גם לך לרצוח? את כמעט נכנסת בי ויש לי את זה בוידאו, את צולמת מבצעת את העבירה ומצולמת גם עכשיו והסרטון הזה יגיע למשטרה.

אבל למה, מותק שלי?

את עברת עבירה שהיא עקיפה מימין וכמעט גרמת לתאונה ועדיין לא מבינה איפה הטעות שלך.

פה כבר היה ירוק ברמזור ונסעתי.

פורסם
אולי כי הוא צפר לה והיא נלחצה?

מה המשפט שהכי אוהבים לדקלם פה בפורום?

"אל תהיה צודק תהיה חכם", אם אני לא טועה.

אין לי שום טענות נגדו, הוא פעל בסדר גמור, גם לקחתי בחשבון שיש למצלמה זווית מאוד רחבה והיא קולטת הרבה דברים שהעין לא קולטת.

אבל אם הייתה תאונה אתה לא הייתה יכול להאשים ב100% את נהגת הסוזוקי, הרי מבחינת הנתיב היה פנוי והיא לא חתכה שום רכב.

המחשבה שלך שהיא לא נקטה שום אמצעי זהירות ופשוט חתכה אותו, לא נכונה.

נהגת הסוזוקי והוא עברו נתיב בערך בו זמנית והם היו מקבילים אחד לשניה, וזו הסיבה ששניהם לא שמו לב לרכב של האחר.

אל תשכח שיש גם נסיבות מיוחדות(רכב תקוע שחוסם נתיב.).

נכון שנהגת הסוזוקי עשתה מעשה שהוא לא בסדר, אבל להגיד שהיא אשמה ב100% בכל הסיטואציה זה פשוט לא נכון.

אם הייתה בסופו של קורת תאונה הסרטון הזה לא היה עוזר לו, זה מסוג הסרטונים שהיו עוזרים לצד השני.

ואם אני "טרול" אז כנראה שגם שניכם.

אני מעדיף את המשפט "אל תהיה טרול, תהיה בנאדם"

צורת ההתנסחות שלך והחפירה כדי למצוא שבריר של אשמה אצל הצד השני מזכירה לי עורך דין.

פה זה לא משפט, פה זו המציאות היום יומית של נהגים מטומטמים (כמו נהגת הסוזוקי) שלא מודעים לסביבה שלהם או נהגים חארות שכן מודעים לסביבה שלהם בכביש אבל שמים ז*ן. כך או כך אני מקווה שאף אחד מהם לא יפרק לך את האוטו או חלילה את המשפחה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא ראיתי את הסרטון המדובר, אבל ראיתי אחרים ואני חושב שעברתם מלתעד דברים באמת מסוכנים, ללעשות דרמה מכל שטות קטנה.

כשכתבתי את זה לפני חצי מליון עמודים הם לקחו את זה קשה.

אל תבטל במחי יד את הכיף שלהם, זה לא מתחשב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
משוכנעת בצדקתה.

הסברתי לה מה הטעות שלה ואיזו עבירה היא עברה, אני מקווה שהיא למדה כי אין לדעת מתי אתקל בה (או ב-Car141 ודומיהם) שוב.

1.5-2 דקות אחרי האירוע עמדתי לידה ברמזור אדום, הנה חלק מהשיחה, היא באדום:

(תמללתי חלקים מהשיחה במקום לעלות את זה בסרטון עם סאונד כי אני לא חושב ששיתוף הקול המוקלט שלה הוא חוקי)

שמת לב מה עשית בחורב?

מה עשיתי? אני נסעתי מימין ואתה נסעת משמאל.

(משמע שהיא זכרה טוב מאוד את האירוע שהתרחש לפני כמעט 2 דקות)

את עקפת מימין (הדגשתי בדיבור את המילה עקפת).

לא, האוטו שם היה תקוע באמצע הכביש..

ואת עקפת את הרכב התקוע מצד שמאל או מצד ימין?

אני עקפתי אותו מצד ימין.

את יודעת שזה אסור לפי החוק?

אבל האוטו שלפניי (היא כנראה התכוונה לג'יפ הטויוטה) עקף מימין אז גם אני עקפתי מימין.

אז אם אני למשל רצחתי, אז מותר גם לך לרצוח? את כמעט נכנסת בי ויש לי את זה בוידאו, את צולמת מבצעת את העבירה ומצולמת גם עכשיו והסרטון הזה יגיע למשטרה.

אבל למה, מותק שלי?

את עברת עבירה שהיא עקיפה מימין וכמעט גרמת לתאונה ועדיין לא מבינה איפה הטעות שלך.

פה כבר היה ירוק ברמזור ונסעתי.

אני יכול לצייר לעצמי בראש איך היא נראית וגם איך המשפחה שלה נראית מהשיחה הזו ומהמילה 'מותק' בסוף.

אנשים נוהגים כמו ***, כי פשוט מאוד אף אחד לא לימד אותם, הם ראו את אבא שלהם המניאק נוהג כשהיו קטנים, למדו ממנו וכך זה עבר הלאה במשפחה ובין החברים.

פורסם

אנשים חפרתם!! אני בחיים לא מעלה לפה סרטונים יותר רק בגלל התגובות

כל אחד הוא הצדיק הגדול שיודע בדיוק מה צריך היה לעשות בכל שניה נתונה

אבל המציאות היא לא פוסט בפורום

למה המנהלים לא עושים פה קצת סדר?

:wink:
פורסם

בסוף הכוונה מאחורי ההערות הללו טובה. אין בינינו אף נהג שאין לו במה להשתפר, וצילום מתוך הרכב שמראה את האינטראקציה שלך עם התנועה מסביב וגם מראה תנודות מרכב שמעידות למשל מתי אתה מתחיל לבלום וכך הלאה - הוא מדיום מצוין.

אז אל תיקחו את זה קשה. אף אחד לא כותב ביקורת לשמה, אלא מתוך כוונה שהיא ביסודה טובה. בוודאי שהכוונה איננה שתפסיקו להעלות סרטונים כי יש לזה ערך לימודי ומעשי רב גם למשתמשים אחרים!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...