Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגים המעידים על עצמם (כמו The Coolest) לא עושים זאת בגלל היעדר תרגול, אלא בגלל היעדר יכולת לנתח את מעשיהם בתרגול של מצב קצה, ולכן אינני סבור שתרגול - ובפרט כזה המבוסס על חומר כתוב - יסייע לו להבין או ליישם טוב יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא בדיוק סרטון של נהג דביל.

בחורה להביא לאמא אחרי שהילד שלה כ"כ חשוב לה אז היא לא חוגרת אותו ועצר אותה שוטר.

זו התגובה שלה:

http://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2015/Article-ede2cfb0aebef41004.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

צריכה להירקב בתא 4X4 שתצעק קצת על הקירות שם אולי היא תירגע.

כל הכבוד לשוטר על האיפוק

פורסם (נערך)

חוצפה מביכה שכזו שאפילו הבעל ניסה לרסן אותה, אולי בגלל שידע שהם מצולמים. ללא מצלמה יתכן שזה היה נגמר אחרת לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

שוב סיפורי חן ג. והעברת ביקורת שלא במקום רק על מנת להקיא תורה שבעל-פה של נהיגה שלא רלוונטית לשרשור?

CAR141, אני לעיתים רבות לא מסכים עם דעותייך ושיטותיך בסרטונים שאתה מעלה - אבל הפעם פעלת בסדר גמור, אין צורך לבלום בלימת חירום סתם, זה יוצר פרובוקציה ומוציא את הרכב מאיזון, ראית כביש פנוי וסטית - מצויין.

מה עם היה רכב בצד השני? בשביל זה עושים ביטוח - שיט האפנס, מזל שלא נתקלת באיזה תגובה של חן ג. על הכביש, זה היה נגמר בתאונה, עם נפגעים... בנפש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מניין לך שהוא פעל כשורה?! ההימנעות מהתנגשות כאן היתה בעיקר תוצאה של מזל: מזל שלא היתה מכונית בנתיב הנגדי, מזל שהחיה לא היתה קרובה יותר, וכדומה.

בלימה אמנם משפיעה על ההיגוי אבל יש לה השפעה צדדית חשובה בהרבה, שאני לא יודע אם שמעת עליה: היא מורידה מהירות! המהירות שבה אתה מבצע תמרון חשובה יותר להצלחת התמרון מכל פעולת ניהוג אחרת.

ההשפעה של בלימה חזקה (אם מתעלמים מהתרחיש הנדיר כיום של נעילת גלגלים) על ההיגוי היא השפעה חיובית. הרכב מרגיש פחות "עצבני" וברכבים גבוהים נמנעת בצורה זו גם סכנת הגלגול.

אמרתי כבר ואומר זאת שוב - אלמלא ההערות הללו, השרשור הזה היה הרבה פחות מוצלח. זו לא קטנוניות, זה רצון לעזור לאנשים להפיק לקחים חשובים.

בלימה חזקה גם מעבירה את כל המשקל לקדמת הרכב, אתה חושב שהאחיזה בתמרון לא נפגעת כאשר כל המשקל מוטה קדימה?

הוא עשה מה שאני הייתי עושה, סוטה למעבר הבטוח, ואם אין, מרסק את החיה, כבר נכנסתי בזאב במהירות של 140 קמש כי לא הייתה לי שום ברירה אחרת.

haters will hate

פורסם
בלימה חזקה גם מעבירה את כל המשקל לקדמת הרכב, אתה חושב שהאחיזה בתמרון לא נפגעת כאשר כל המשקל מוטה קדימה?

הוא עשה מה שאני הייתי עושה, סוטה למעבר הבטוח, ואם אין, מרסק את החיה, כבר נכנסתי בזאב במהירות של 140 קמש כי לא הייתה לי שום ברירה אחרת.

אם זה היה זאב עם צ' כנראה לא היית כאן לספר לנו על זה :roll:

פורסם (נערך)
זאב עם צ'?

Zeev-jeep002.jpg

אני מתפלא עליך בנצי, כנראה שתית לי חשיש.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
שוב סיפורי חן ג. והעברת ביקורת שלא במקום רק על מנת להקיא תורה שבעל-פה של נהיגה שלא רלוונטית לשרשור?

CAR141, אני לעיתים רבות לא מסכים עם דעותייך ושיטותיך בסרטונים שאתה מעלה - אבל הפעם פעלת בסדר גמור, אין צורך לבלום בלימת חירום סתם, זה יוצר פרובוקציה ומוציא את הרכב מאיזון, ראית כביש פנוי וסטית - מצויין.

מה עם היה רכב בצד השני? בשביל זה עושים ביטוח - שיט האפנס, מזל שלא נתקלת באיזה תגובה של חן ג. על הכביש, זה היה נגמר בתאונה, עם נפגעים... בנפש.

רציתי להכנס ולכתוב את זה, אבל עדיף להעתיק ממישהו שניסח את זה טוב יותר.

אני לא מבין מה אתה רוצה ממנו (חן, לא שלייקעס), אין פה שום תמרון חריף או כזה שאפילו מריח מחירום. ראה כלב/צבוע/דמות מוורלד אוף וורקראפט, הפנה קצת את ההגה ועקף אותו. סה טו. לא היו רכבים ממול (ורואים שם הרבה קדימה, אפילו כל כך קדימה שאפילו רואים מה שנראה כמו זוג פנסים של רכב, ממש ממש רחוק לא היה מקרה חירום. למה סתם לבלבל ת'ביצים?

אני לא אכנס יותר מידי לנושא הדיון, רק חשוב לחדד, למען הקוראים אשר פחות מיומנים, שבעת בלימה חזקה ההיגוי כמעט ומבוטל, במיוחד ברכבים פחות חדישים. זוהי למעשה הטעות הנפוצה ביותר על הכביש, נהג מזהה מכשול מולו אשר לא היה מוכן אליו, בולם בחוזקה ומסובב את ההגה על מנת לחמוק מהמכשול, ב100% מהפעמים התוצאה תהיה זהה - הרכב ידהר לכיוון המכשול, אולי יעצר לפניו, אך לעולם לא יחמוק ממנו, וניתן יהיה לראות זאת תמיד ע"י בחינה של סימני ההחלקה של הצמיגים על הכביש.

התמרון הנ"ל מחייב לערב עזיבה של דוושת הבלם לפני סיבוב ההגה.

אם אתה בחור עם ראש על הכתפיים, הייתי אפילו מרחיק ואומר לך ללכת למקום מרוחק ולנסות את זה, כדי שבעתיד תדע כיצד להתנהג במצב אמיתי. רצוי להציב קונוס\קרטון בנקודה בה רוצים לבדוק את התנהגות הרכב:

התחל נסיעה והגע לכ80 קמ"ש > כשהקונוס\קרטון כ10 מטרים מולך בלום בחוזקה ומיד סובב את ההגה כדי להימנע מהמפגע > שים לב כיצד הרכב ממשיך בנסיעה לאותו הכיוון.

עכשיו עשה זאת בדרך הנכונה:

התחל נסיעה והגע לכ80 קמ"ש > כשהקונוס\קרטון כ10 מטרים מולך בלום בחוזקה > הסט מבט לכיוון אליו אתה מנסה לחמוק (אל תסתכל בשום מצב על המפגע עצמו, הרכב תמיד יסע אל הכיוון שאליו אתה מסתכל) > שחרר את דוושת הבלם לעשירית שניה ואז סובב את ההגה לכיוון ההתחמקות > המשך בבלימה.

כמובן שהנ"ל לא מתייחס למצב בו ה ABS נכנס לפעולה ועוד מערכות בטיחות אחרות, אך זוהי הדרך הנכונה להמנע מדהירה קדימה של הרכב תו"כ בלימה קיצונית.

תנסה את התרגיל הזה אתה. מכוניות עם ABS פונות יופי טופי בזמן בלימת חירום. למעשה, זאת כל המטרה של ABS.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
נהגים המעידים על עצמם (כמו The Coolest) לא עושים זאת בגלל היעדר תרגול, אלא בגלל היעדר יכולת לנתח את מעשיהם בתרגול של מצב קצה, ולכן אינני סבור שתרגול - ובפרט כזה המבוסס על חומר כתוב - יסייע לו להבין או ליישם טוב יותר.

אני לא מבין איך הגעת למסקנה שאין לי או לאחרים את היכולת לנתח את מעשינו במצבי קצה?

כדי לדעת לנתח את מה שקורה במצב קצה צריך קודם כל להגיע אליו. רצוי לבצע את זה בצורה מתוכננת מראש, במקום בטוח ולתרגל. רצוי מאד עם מדריך נהיגה שידע להסביר לך למה לצפות ואיך להתנהג במקרי קיצון שונים.

כמובן שיהיה קשה מאד עד בלתי אפשר ליישם פעולה שקראת עליה בפורום בפעם ראשונה שזה קורה לך במצב חירום.

זאת הסיבה שדווקא כן צריך לתרגל, וכן צריך לנתח את פעולותיך, וללמוד את תגובות הרכב שלכם לפני הגעה למצב קיצון\חירום שלא תדע לצאת ממנו בשלום.

אוסיף למה שכתב Spire מעליי שכל רכב מתנהג בצורה שונה.

כשדיברתי על עצמי, דיברתי על ניסיוני עם פיג'ו 306 עם כיול מתלים ספורטיבי וצמיגים ספורטיביים.

התגובה של הרכב לשינויים בזווית ההגה מתחדדת בבלימה חזקה. לרכב יש היגוי אחורי פאסיבי אשר אמור לעזור במצבי קיצון, אבל יש לו גבול, וכשעוברים אותו אז קל מאד לאבד שליטה על הזנב.

יכולת ההיגוי אובדת ברגע שננעלים הגלגלים הקדמיים (מאחר והרכב מאבד אחיזה ומחליק, במקום להתגלגל עם הכיוון שאליו הגלגלים פונים), עדיין לא יצא לי להגיע למצב שבו ה-ABS נכנס לפני המטרים האחרונים בזמן בלימה חזקה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...