Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוא מנסה להגיד שהעובדה שיצאת מזה בשלום לא אומרת שפעלת נכון.

במצבי חירום קודם כל בולמים בכל הכוח. אחר כך מחליטים מה לעשות עם ההגה (אם בכלל) וגם אז לרוב כדאי לבצע את פעולת ההיגוי העיקרית ברגע האחרון האפשרי.

מעבר לכך, נהיגה במהירות המאפשרת לעצור בתוך השטח המואר על ידי הפנסים (ורצוי שאלו יהיה במצב אור דרך כי כאמור אין את מי לסנוור) הית היתה הופכת את כל ההתרחשות להרבה פחות דרמטית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

במצבי חירום קודם כל בולמים בכל הכוח. אחר כך מחליטים מה לעשות עם ההגה (אם בכלל) וגם אז לרוב כדאי לבצע את פעולת ההיגוי העיקרית ברגע האחרון האפשרי.

מעבר לכך, נהיגה במהירות המאפשרת לעצור בתוך השטח המואר על ידי הפנסים (ורצוי שאלו יהיה במצב אור דרך כי כאמור אין את מי לסנוור) הית היתה הופכת את כל ההתרחשות להרבה פחות דרמטית.

לא הבנתי מה אתם רוצים ממנו.

ברור שאם היה רכב מלפנים הוא היה פשוט בולם וכנראה פוגע בכלב, אבל לא היה אז הוא עקף אותו

מה הבעיה? פעל 100% נכון

פורסם

השרשור הזה הפך לטרחני וצדקני כבר מזמן. אי אפשר להעלות סרטון מבלי שמישהו יחפש מתחת לאדמה איך המצלם יצא לא בסדר, גם כשהוא בסדר.

פורסם

גם הקטנוע אשם..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נתחיל עם זה שלא הייתה שום דרמה ושום מצב חירום, זיהיתי מכשול על הכביש והאופציה הכי טובה שלי הייתי לעקוף אותו וזה מה שעשיתי.

אתה באמת מאמין שבסיטואציה הזאת הייתי צריך לבלום בלימת חירום, ורק ברגע האחרון אם אין שום אפשרות אחרת לסובב את ההגה?

באמת שאין לי מה להגיד לך כי זה נשמע פי 1000 מסוכן, והאורות דרך היו דלוקים.

פורסם
השרשור הזה הפך לטרחני וצדקני כבר מזמן. אי אפשר להעלות סרטון מבלי שמישהו יחפש מתחת לאדמה איך המצלם יצא לא בסדר, גם כשהוא בסדר.

אתה צודק לחלוטין, גם כתבתי זאת לפני כמה פוסטים, אבל בבקשה, עוד הטרלה קטנה בדיוק מתחתיך:

גם הקטנוע אשם..

בקשר ל:

נתחיל עם זה שלא הייתה שום דרמה ושום מצב חירום, זיהיתי מכשול על הכביש והאופציה הכי טובה שלי הייתי לעקוף אותו וזה מה שעשיתי.

אתה באמת מאמין שבסיטואציה הזאת הייתי צריך לבלום בלימת חירום, ורק ברגע האחרון אם אין שום אפשרות אחרת לסובב את ההגה?

באמת שאין לי מה להגיד לך כי זה נשמע פי 1000 מסוכן, והאורות דרך היו דלוקים.

אח יקר, הכל בסדר. אין צורך להתייחס לכל ביקורת שמשתמשים כותבים פה. פעלת כשורה והכל טוב.

אני לא מסכים עם אמירות מסוימות כמו "קודם כל צריך לבלום ורק אז לסובב את ההגה אם בכלל" או משהו כזה.

גם ברכבים ישנים וגם בחדשים (עם או בלי מערכות בטיחות מתקדמות כמו ABS, ESP), בלימה חריפה יכולה להשפיע לך על ההיגוי בצורה שאתה לא רגיל אליה.

לפעמיםצריך להסיט את הרכב לצד מסוים ולאו דווקא לבלום בעוצמה שיכולה לגרום למצב חמור יותר.

פורסם (נערך)

מניין לך שהוא פעל כשורה?! ההימנעות מהתנגשות כאן היתה בעיקר תוצאה של מזל: מזל שלא היתה מכונית בנתיב הנגדי, מזל שהחיה לא היתה קרובה יותר, וכדומה.

בלימה אמנם משפיעה על ההיגוי אבל יש לה השפעה צדדית חשובה בהרבה, שאני לא יודע אם שמעת עליה: היא מורידה מהירות! המהירות שבה אתה מבצע תמרון חשובה יותר להצלחת התמרון מכל פעולת ניהוג אחרת.

ההשפעה של בלימה חזקה (אם מתעלמים מהתרחיש הנדיר כיום של נעילת גלגלים) על ההיגוי היא השפעה חיובית. הרכב מרגיש פחות "עצבני" וברכבים גבוהים נמנעת בצורה זו גם סכנת הגלגול.

אמרתי כבר ואומר זאת שוב - אלמלא ההערות הללו, השרשור הזה היה הרבה פחות מוצלח. זו לא קטנוניות, זה רצון לעזור לאנשים להפיק לקחים חשובים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

זה לא רק עניין של מזל, לכל נהג יש מודעות מצבית כלשהי.

כשאני נוהג אני זוכר אם יש רכב מאחורי (רכב כבד או פרטי "קל" או דו"ג), אם יש רכבים מצדדי וכו'.

אתה באמת חושב שהמצלם היה סוטה אם היה רואה אורות של כלי רכב כלשהו מולו?

הוא ידע שהוא לבד על הכביש ותמרן את הרכב כפי שהתאפשר לו, אני לא רואה איפה הבעיה פה (יודע מה, גם אם אפילו היה קו רצוף שהוא עלה עליו לרגע לצורך התמרון).

ביקורת בונה היא בסדר, אבל להשתלח במצלמים באופן יום-יומי זה כבר מעצבן.

פורסם

אתה צודק שבמצב הזה הפעולה הזו עבדה. אבל בלימה ואז תמרון היו עובדים יותר טוב, וזה שם המשחק שנהגים נבונים משחקים בו: אופטימיזציה.

פורסם

הכל תלוי במצב בשטח, ואין תשובה יחידה לכל סיטואציה.

לפי דעתי, הלא מקצועית, מצלם הסרטון פעל בצורה הכי יעילה. לא הגיע רכב ממול, ולכן סטיה לנתיב הנגדי היוותה את הפתרון להמנע מהתנגשות בחיה.

כמו שהוזכר כאן, הכל גם תלוי ביכולתך כנהג וגם ברכב שבו אתה נוסע. רכבים מודרנים עם בקרות אחיזה יעזרו לך להשתלט עליו גם בבלימה חזקה והפניה חדה של ההגה, ברכבים ישנים יותר יהיה (למרות שכל רכב לגופו) קל מאד לאבד שליטה. בלחיצה חזקה על הבלמים רוב המשקל עובר קדימה, ותגובות ההגה נהיות חדות ואגרסיביות יותר בנוסף לזה שהזנב עלול לאבד את אחיזתו בכביש. נהג שלא מיומן מספיק, יכול להקלע למצב בלתי צפוי ולתגובה חריפה מרכבו. מכאן הדרך אל המעקה (אם קיים כזה) או לתוך צלע ההר קצרה מאד.

נקודה נוספת, במקרה ויש רכבים מאחוריך, אם תבלום חזק באמצע הכביש (כשהם לא רואים את המכשול) עלולים להכנס בך מאחורה.

לכן כל מצב לגופו. במקרה המדובר, אני ככל הנראה הייתי פועל בצורה דומה.

כשהייתי בסיטואציה שרכב עצר באמצע כביש חשוך בעיקול (בהתחלה חשבתי שהוא מאט כדי להכנס לפניה), מאחר ולא היה לאן לברוח נאלצתי לבלום בלימת חירום והספקתי לעצור כמה מטרים ממנו. במידה והיה לי נתיב פנוי אחר לעבור אליו, אז זה מה שהייתי עושה.

פורסם

בלחיצה חזקה על הבלמים רוב המשקל עובר קדימה, ותגובות ההגה נהיות חדות ואגרסיביות יותר בנוסף לזה שהזנב עלול לאבד את אחיזתו בכביש.

בבלימה חזקה מאוד תגובת הרכב להיגוי נעשית מרוסנת יותר (בהשוואה למשל לרכב שרק סוגרים בו את המצערת במהלך התמרון) ולא חדה יותר. זה כשלעצמו דבר רצוי במצבים שבהם הנטיה היא להפנות יותר מדי הגה ומהר מדי כמו בהתחמקות ממכשול.

בבלימה שמפעילה את ה-ABS (הדוגמה הכי מובהקת) הרכב נוטה להרחיב את קו הפניה ולא להדק אותו. אמנם המשקל עובר קדימה, אבל יש השפעות נוספות אשר בבלימה חזקה מאוד משפיעות על התנהגות הרכב יותר:

רוב עומס הבלימה נופל על הקדמיים, ובא על חשבון האחיזה הצדית שלהם.

קשיחות הפניה של הצמיג קטנה ולכן צריך לסובב יותר הגה לרדיוס פניה נתון.

זמן ההיווצרות של כוח הפניה בצמיג (Relaxation Length) מתארך קצת.

לגבי רכב מאחור: אם אתה בולם ועדיין בורח הצדה אז ממילא אתה זז מדרכו של הרכב שמאחור. כמובן שכל מקרה לגופו ואם הבלימה תייצר קושי בחמיקה לנתיב סמוך שיש בו תנועה - אז קודם כל חומקים, אבל באופן כללי זו התורה וברוב המקרים היא תקפה.

פורסם

אני לא אתווכח כי אין לי את הניסיון הדרוש. אבל מניסיון ברכב שלי (בסמלון), בזמן בלימה חזקה ההגה בהחלט חד יותר ומגיב בצורה קיצונית יותר לשינויים בהגה. גם נדרשת זוית הפניה קטן יותר לביצוע הפניה. בנוסף, הזנב משוחרר יותר.

עם הרכב השני שלי (מגאן I רגילה) עוד לא יצא לי לראות איך היא מתנהגת במצבי קיצון.

פורסם
אני לא אתווכח כי אין לי את הניסיון הדרוש. אבל מניסיון ברכב שלי (בסמלון), בזמן בלימה חזקה ההגה בהחלט חד יותר ומגיב בצורה קיצונית יותר לשינויים בהגה. גם נדרשת זוית הפניה קטן יותר לביצוע הפניה. בנוסף, הזנב משוחרר יותר.

עם הרכב השני שלי (מגאן I רגילה) עוד לא יצא לי לראות איך היא מתנהגת במצבי קיצון.

אני לא אכנס יותר מידי לנושא הדיון, רק חשוב לחדד, למען הקוראים אשר פחות מיומנים, שבעת בלימה חזקה ההיגוי כמעט ומבוטל, במיוחד ברכבים פחות חדישים. זוהי למעשה הטעות הנפוצה ביותר על הכביש, נהג מזהה מכשול מולו אשר לא היה מוכן אליו, בולם בחוזקה ומסובב את ההגה על מנת לחמוק מהמכשול, ב100% מהפעמים התוצאה תהיה זהה - הרכב ידהר לכיוון המכשול, אולי יעצר לפניו, אך לעולם לא יחמוק ממנו, וניתן יהיה לראות זאת תמיד ע"י בחינה של סימני ההחלקה של הצמיגים על הכביש.

התמרון הנ"ל מחייב לערב עזיבה של דוושת הבלם לפני סיבוב ההגה.

אם אתה בחור עם ראש על הכתפיים, הייתי אפילו מרחיק ואומר לך ללכת למקום מרוחק ולנסות את זה, כדי שבעתיד תדע כיצד להתנהג במצב אמיתי. רצוי להציב קונוס\קרטון בנקודה בה רוצים לבדוק את התנהגות הרכב:

התחל נסיעה והגע לכ80 קמ"ש > כשהקונוס\קרטון כ10 מטרים מולך בלום בחוזקה ומיד סובב את ההגה כדי להימנע מהמפגע > שים לב כיצד הרכב ממשיך בנסיעה לאותו הכיוון.

עכשיו עשה זאת בדרך הנכונה:

התחל נסיעה והגע לכ80 קמ"ש > כשהקונוס\קרטון כ10 מטרים מולך בלום בחוזקה > הסט מבט לכיוון אליו אתה מנסה לחמוק (אל תסתכל בשום מצב על המפגע עצמו, הרכב תמיד יסע אל הכיוון שאליו אתה מסתכל) > שחרר את דוושת הבלם לעשירית שניה ואז סובב את ההגה לכיוון ההתחמקות > המשך בבלימה.

כמובן שהנ"ל לא מתייחס למצב בו ה ABS נכנס לפעולה ועוד מערכות בטיחות אחרות, אך זוהי הדרך הנכונה להמנע מדהירה קדימה של הרכב תו"כ בלימה קיצונית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...