Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלה 2 צמתים כמעט קלאסיות למעט זה שאלבז הוא חד סטרי וכביש 4 חד סטרי.

יש סימוני נתיבים ברורים מאוד. יש נתיבים נגישים ולא נגישים מכיוונים שונים, זה יכול לקרות בכל צומת.

מה שכן נכון הוא שבמצב תקין הסימון מעל הרמזור ולפני קו העצירה במקום חץ שמאלה צריך להיות חץ שהוא חצי שמאלה שאומר שמאלה בצומת הבא.

ובכל מקרה זה לא משפיע כי החיצים בצומת של אלבז לא רלוונטיים לצומת של יד לבנים - אלה שני צמתים שונים ונפרדים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בטח שהם רלוונטיים, הם נתיבים שקיימים, ובעומס הם מלאים במכוניות, זה לא אומר שמותר לך לחתוך אותם.

בזה ספריאל צודק - מדובר על שני צמתים נפרדים, הסימון בצומת אלבז-אבן גבירול-כביש 4 אינו רלוונטי לצומת כביש 4-יד לבנים.

חוץ מהסמיכות הפיזית אין שום קשר בין הצמתים הללו.

אני חושב שאתה פשוט לא מכיר את הצומת, לכן אתה אומר את מה שאתה אומר.

כל התפלצת הזאת:

Screenshot_1.jpg

היא צומת אחת עם מופע רמזורים משותף.

האם היא מתוכננת טוב? פאק לא. נו שיט שרלוק. רק בשרשור הזה עלו שלושה סרטונים זהים, ובצילום של גוגל מאפס קורה עוד מקרה זהה.

א-ב-ל, עדיין יש חוק וסימונים, ולמי שמכיר את הצומת הזאת (חוץ מספריאל שנוטה להשתמש בשיטת ה"כל מי שנוסע יותר לאט ממני לא יודע לנהוג וכל מי שנוסע יותר מהר ממני פסיכופט) ועבר בה פעם-פעמיים-אלף כמו עבדך הנאמן ויש לו שמץ של הבנה בחוקי תנועה, היא מאוד ברורה. באופן מצחיק, בגלל שהיא כל כך מסובכת סימנו את כל הסימונים האלה, שבעצם הפכו אותה למבלבלת עוד יותר. אבל מפתיע אותי שזה מפתיע אותי. ישראל.

עכשיו עוד אילוסטרציות:

ככה אמור להתנהג (ואת זה אמור "לראות") מי שמגיע מהכיוון המצולם: כל שאר הסימונים לא רלוונטיים לכיוון הנסיעה הזה, הם סימונים לבאים מכיוונים אחרים.

Untitled-1.jpg

הסימון הסגול שלך, הוא בכלל המשך של הקו השמאלי של הנתיב השני מימין של מי שבא מימין/ממול (נחל הגיבורים?). האן אתה יכול לראות אותו מכל זוויות (כולם מאותה נקודה כמובן). הייתי מוחק גם מפה את הקווים האחרים הלא רלוונטיים והמכוניות, אבל אין לי באמת כוח לזה :lol: :

Screenshot_3.jpgScreenshot_4.jpgScreenshot_5.jpg

ולמי שהגיע עד לכאן, חידת טריוויה קטנה:

מרחוב אלבז יוצאים שני נתיבים, בכל אחד סימון אחר.

באחד, חץ ישר.

בשני, חץ ישר ושמאלה.

אם החץ ישר מוביל לכביש 4 ככה:

Screenshot_8.jpg

והחץ שמאלה מוביל לרחוב יד לבנים לכיוון מערב (בצורת פרסה), ככה:

Screenshot_10.jpg

איזה סימון מסמל את כיוון הנסיעה לרח' יד לבנים לכיוון למעלה? ככה:

Screenshot_11.jpg

ולמטיבי לכת, עוד שתי חידות:

1.

אם החצים האלה מורים איך לנסוע לכיוון יד לבנים (מע'), אבל אינם מורים איך לנסוע ליד לבנים (מז') הרי שכיוון הנסיעה ליד לבנים (מע') ואלבז הוא אותה צומת, ואילו אלבז ויד לבנים למעלה, הוא לא אותה צומת. למה, אם כך, בין הצומת של אלבז-4 לבין 4-יד לבנים (מע') יש פסי עצירה ורמזורים (1+2), ובין 4-יד לבנים אין פסי עצירה/רמזורים (3)?

Screenshot_7.jpg

2.

אם החץ שמאלה מורה בעצם סוג של פרסה לכיוון יד לבנים(מע'), למה לא ציירו אותו כפרסה, כמו שעשו.... תופים בבקשה.... בצד השני של אותה צומת, מרח' יד לבנים(מע') לכיוון רחוב אלבז ככה:

Screenshot_9.jpg

למרות שההפרש במרחקים בין שני הצמתים האלה הוא בדיוק 10.5 מטר בערך (:))?

Screenshot_12.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כבר לקחתם לי את כל הביטחון העצמי, אבל מה שזכור לי הוא שהקו הכחול שסימן מקס בהודעה 16906 נמחק. כרגיל במקומותינו, המחיקה רשלנית וכך גם הסימון החדש, אבל ממה שזכור לי הקו הזה לא קיים יותר, ולכן כל התאוריות שמבוססות עליו נופלות. לשמחתי השבוע לא עברתי שם כיון שהייתי בחופשה, ולצערי מצלמת הדרך שלי התקלקלה כך שאין לי תעוד מעודכן של המקום.

הסימון בצומת של יד לבנים חד משמעי - שני הנתיבים הימניים מובילים ליד לבנים (כאשר הימני ביותר אינו נגיש מאלבז), שני האמצעיים ישר לגשר פז (ולכן המצלם עבריין), והשמאלי למשטרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הנהג לא מאה אחוז, אבל הכעס האמיתי פה הוא על מטרופולין... לנהגים אין רגע לנשום בעבודה כנראה וזו התוצאה:

[video=facebook_share;574580363129437]https://www.facebook.com/elic259/videos/574580363129437

שאני אבין... הנהג משתין באמצע הכביש, אתה כתוב ש "הנהג לא מאה אחוז, אבל הכעס האמיתי פה הוא על מטרופולין"

אז לא, לא רק שהנהג לא מאה אחוז, אלה שהוא סוטה ואף אדם בוגר לא אמור להוציא את איבר מינו ולהשתין ככה, מה הוא ילד בן 4?

לכל היותר ואם ממש אבל ממש לחוץ והשלפוחית כבר מתפקעת, שיגש לחצר של אחד הבתים, לא שזה בסדר להשתין בחצר של מישהו, אבל לפחות לא להשתין בפומבי.

פורסם (נערך)

אני יוצא מנק' הנחה שמדובר באדם סוכרתי. אבי ז"ל גרם לאוטובוס שלם לעצור פעמיים בכדי שיוכל להטיל את מימיו (אבי היה אחד הנוסעים, לא הנהג). אני נוטה להאמין שהנהג פשוט לא יכל להתאפק יותר.

מכאן עד לסטיה... נראה לי שהדרך קצת ארוכה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
כבר לקחתם לי את כל הביטחון העצמי, אבל מה שזכור לי הוא שהקו הכחול שסימן מקס בהודעה 16906 נמחק. כרגיל במקומותינו, המחיקה רשלנית וכך גם הסימון החדש, אבל ממה שזכור לי הקו הזה לא קיים יותר, ולכן כל התאוריות שמבוססות עליו נופלות. לשמחתי השבוע לא עברתי שם כיון שהייתי בחופשה, ולצערי מצלמת הדרך שלי התקלקלה כך שאין לי תעוד מעודכן של המקום.

הסימון בצומת של יד לבנים חד משמעי - שני הנתיבים הימניים מובילים ליד לבנים (כאשר הימני ביותר אינו נגיש מאלבז), שני האמצעיים ישר לגשר פז (ולכן המצלם עבריין), והשמאלי למשטרה.

על איזה סימון אתה כל הזמן מדבר? היה סימון של נתיבים (ברח' אלבז, לפני קו העצירה), ששונה מ: ימני-ישר/שמאלי-שמאלה ל:ימני-ישר/שמאלי-ישר-ושמאלה. הפס-נתיב-בתוך-בצומת נמחק עם הזמן מתנועת הרכבים.

איזה קו לא קיים יותר? הקו שרואים בבירור בסרטון עליו אנחנו דנים? איזה סימון חדש?

איזה צומת "יד לבנים"? יד לבנים עם מה? אילו שני נתיבים? למה שהימני ביותר לא יהיה נגיד מאלבד אם כשהתנועה מאלבז נוסעת, כל שאר הכניסות לתוך הקלאסטרפאק-המכונה-צומת הזה חסומות?

אני אשמח אם לפני שאתה ממשיך לחזור על אותו משפט בוואריאציות טיפה שונות תוך התעלמות בוטה מכל מה שנכתב לך, תענה על השאלות שכאן ועל אלו שבהודעה הקודמת. אחרת אי אפשר לנהל דיון.

פורסם
אני יוצא מנק' הנחה שמדובר באדם סוכרתי. אבי ז"ל גרם לאוטובוס שלם לעצור פעמיים בכדי שיוכל להטיל את מימיו (אבי היה אחד הנוסעים, לא הנהג). אני נוטה להאמין שהנהג פשוט לא יכל להתאפק יותר.

מכאן עד לסטיה... נראה לי שהדרך קצת ארוכה.

כשאביך ירד להשתין, האם השתין על גלגל האוטובוס, כך שכל מי שנוסע ליד או עומד על המדרכה בצד השני של הכביש רואה אותו?

או שניגש לצד הדרך.

(פירוש: סטייה, התנהגות לא בהתאם לנורמה)

מכיון שממה שאני מכיר, לא מקובל להטיל מים ברחוב, סימן שהנהג סטה מהדרך המקובלת.

פורסם
שאני אבין... הנהג משתין באמצע הכביש, אתה כתוב ש "הנהג לא מאה אחוז, אבל הכעס האמיתי פה הוא על מטרופולין"

אז לא, לא רק שהנהג לא מאה אחוז, אלה שהוא סוטה ואף אדם בוגר לא אמור להוציא את איבר מינו ולהשתין ככה, מה הוא ילד בן 4?

לכל היותר ואם ממש אבל ממש לחוץ והשלפוחית כבר מתפקעת, שיגש לחצר של אחד הבתים, לא שזה בסדר להשתין בחצר של מישהו, אבל לפחות לא להשתין בפומבי.

לא מאחל לך להיות בנעליו של הנהג, כשתצטרך לשלוט בשלפוחית שעומדת להתפוצץ ולהחליט אם אתה משתין במכנסיים או על האוטובוס מול אנשים ונראה כסוטה ברחוב.

אף אחד מהאופציות לא מהנה.

פורסם (נערך)
אני חושב שאתה פשוט לא מכיר את הצומת, לכן אתה אומר את מה שאתה אומר.

מכיר שלום-שלום, לא מי יודע מה, אבל זה לא רלוונטי כי:

כל התפלצת הזאת:

[ATTACH=CONFIG]526109[/ATTACH]

היא צומת אחת עם מופע רמזורים משותף.

זו טעות מוחלטת, ומופע רמזורים משותף אינו אינדיקציה לזה שזה צומת אחד מסובך או שניים פשוטים.

האם היא מתוכננת טוב? פאק לא. נו שיט שרלוק. רק בשרשור הזה עלו שלושה סרטונים זהים, ובצילום של גוגל מאפס קורה עוד מקרה זהה.

ברור שלא

א-ב-ל, עדיין יש חוק וסימונים, ולמי שמכיר את הצומת הזאת (חוץ מספריאל שנוטה להשתמש בשיטת ה"כל מי שנוסע יותר לאט ממני לא יודע לנהוג וכל מי שנוסע יותר מהר ממני פסיכופט) ועבר בה פעם-פעמיים-אלף כמו עבדך הנאמן ויש לו שמץ של הבנה בחוקי תנועה, היא מאוד ברורה. באופן מצחיק, בגלל שהיא כל כך מסובכת סימנו את כל הסימונים האלה, שבעצם הפכו אותה למבלבלת עוד יותר. אבל מפתיע אותי שזה מפתיע אותי. ישראל.

לפי החוק והסימונים אלו שני צמתים, שבהם לכל אחד יש רמזור משלו.

איך קל לדעת שאלו שני צמתים? בתנועה מכל כיוון לכיוון הצ'ק פוסט או שמאלה ליד לבנים אתה עובר שני רמזורים.

מכביש 4 אתה עובר ברמזור אחרי התחנת דלק של פז (שמצד ימין שלך מגיע אבן גבירול ומצד שמאל שלך מגיע אלבז), ולאחר מכן עוד רמזור של יד לבנים.

אי לכך ובהתאם לזאת אלו שני צמתים סמוכים, סה טו.

עכשיו עוד אילוסטרציות:

ככה אמור להתנהג (ואת זה אמור "לראות") מי שמגיע מהכיוון המצולם: כל שאר הסימונים לא רלוונטיים לכיוון הנסיעה הזה, הם סימונים לבאים מכיוונים אחרים.

[ATTACH=CONFIG]526110[/ATTACH]

ועדיין שים לב לקו המקווקוו משמאל לנתיב, הוא זה שקובע, ולפי התקנות יש לנסוע במקביל אליו.

אם עברת באמצע פתאום לא להיות במקביל אליו אלא זזת ימינה - עברת נתיב.

הסימון הסגול שלך, הוא בכלל המשך של הקו השמאלי של הנתיב השני מימין של מי שבא מימין/ממול (נחל הגיבורים?). האן אתה יכול לראות אותו מכל זוויות (כולם מאותה נקודה כמובן). הייתי מוחק גם מפה את הקווים האחרים הלא רלוונטיים והמכוניות, אבל אין לי באמת כוח לזה :lol: :

[ATTACH=CONFIG]526111[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]526112[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]526113[/ATTACH]

הסימון הסגול שלי הוא אכן המשך של הקו של מי שמגיע בנתיב השני מימין באבן גבירול ופונה ימינה לכביש 4, או של מי שמגיע מכביש 4 מכיוון התחנת דלק בנתיב האמצעי.

ואלה שני הכיוונים היחידים שבקונסטלציה הזו מגיעים לסימון הסגול בלי לעבור נתיב.

ולמי שהגיע עד לכאן, חידת טריוויה קטנה:

מרחוב אלבז יוצאים שני נתיבים, בכל אחד סימון אחר.

באחד, חץ ישר.

בשני, חץ ישר ושמאלה.

אם החץ ישר מוביל לכביש 4 ככה:

[ATTACH=CONFIG]526114[/ATTACH]

והחץ שמאלה מוביל לרחוב יד לבנים לכיוון מערב (בצורת פרסה), ככה:

[ATTACH=CONFIG]526115[/ATTACH]

יותר שמאלה ושמאלה, אבל בסדר

איזה סימון מסמל את כיוון הנסיעה לרח' יד לבנים לכיוון למעלה? ככה:

[ATTACH=CONFIG]526116[/ATTACH]

אין לו סימון מרחוב אלבז כי הוא לא רלוונטי כי אלה שני צמתים. ובצומת השני (כביש 4-יד לבנים) יש סימון ימינה ישר ושמאלה.

וככה מכוסים כל הכיוונים.

ולמטיבי לכת, עוד שתי חידות:

1.

אם החצים האלה מורים איך לנסוע לכיוון יד לבנים (מע'), אבל אינם מורים איך לנסוע ליד לבנים (מז') הרי שכיוון הנסיעה ליד לבנים (מע') ואלבז הוא אותה צומת, ואילו אלבז ויד לבנים למעלה, הוא לא אותה צומת. למה, אם כך, בין הצומת של אלבז-4 לבין 4-יד לבנים (מע') יש פסי עצירה ורמזורים (1+2), ובין 4-יד לבנים אין פסי עצירה/רמזורים (3)?

[ATTACH=CONFIG]526117[/ATTACH]

כי הם לא מורים לך לפנות שמאלה ביד לבנים, אלא לנתיב שפונה שמאלה.

שוב לכאורה הסימון הנכון היה צריך להיות חץ ב-315 מעלות שמאלה, אבל הוא לא יוצא טוב יחד עם חץ ישר.

2.

אם החץ שמאלה מורה בעצם סוג של פרסה לכיוון יד לבנים(מע'), למה לא ציירו אותו כפרסה, כמו שעשו.... תופים בבקשה.... בצד השני של אותה צומת, מרח' יד לבנים(מע') לכיוון רחוב אלבז ככה:

[ATTACH=CONFIG]526118[/ATTACH]

למרות שההפרש במרחקים בין שני הצמתים האלה הוא בדיוק 10.5 מטר בערך (:))?

[ATTACH=CONFIG]526119[/ATTACH]

זה היה נכון אילו היה מדובר על צומת אחד, ולא על שניים, כשיש שני צמתים אין משמעות לסימון של פרסה.

תופים בבבקשה, לראיה באותה צומת שעליה אתה מדבר, אם פנית שמאלה מכביש 4 ליד לבנים, מהרגע שעברת את הצומת הזו, ועד שהגעת לצומת של אלבז-כביש 4, כמה רמזורים עברת? אחד.

ולכן זו צומת אחד, ולכן הפנייה בה היא בצורת פרסה.

אם זה המצב והקו הכחול נמחק אז הרי שאתה צודק לחלוטין והקו המקווקוו האדום קובע את הנתיב השמאלי ביותר (כיוון שזו פניה שמאלה), ועל הניידת להצמד לפי הקו המקווקוו הבא שזה יוצא בהתחלה הכחול ולאחר מכן הסגול (אם אכן נמחק מהנקודה בה נפגשו הכחול והסגול), ואז הנתיב שאינו נגיש מאלבז הוא אכן הימני ביותר בצומת של כביש 4 עם יד לבנים.

על איזה סימון אתה כל הזמן מדבר? היה סימון של נתיבים (ברח' אלבז, לפני קו העצירה), ששונה מ: ימני-ישר/שמאלי-שמאלה ל:ימני-ישר/שמאלי-ישר-ושמאלה. הפס-נתיב-בתוך-בצומת נמחק עם הזמן מתנועת הרכבים.

לפני השינוי הנתיב השמאלי היה מיועד אך ורק למי שפונה שמאלה בצומת של כביש 4-יד לבנים, ולכן כנראה גם הקו המקווקוו (הקו האדום אצלי) חדש.

אחרי השינוי השמאלי ממשיך ישר ומאפשר מעבר לנתיב שמאלה שנפתח עם הצומת.

את הסימון של הנתיבים (השמאלי לפחות) בתוך הצומת (זה שאצלי באדום) רואים יופי גם בסרטון, והוא הקובע עבור הנתיב השמאלי, כך שגם לאחר המחיקה של השני הרכב המצלם צריך להצמד אליו מצידו הימני.

הטישטוש יכול רק לשפר את מצב השוטר שכן אם הסימון נתיבים השני (שאצלי בכחול) מטושטש מהמקום שהוא נפגש עם הסגול, על הניידת להצמד לקו הכחול ואז הסגול מצידו הימני, מה שמציב אותו בנתיב שהוא רצה.

איזה קו לא קיים יותר? הקו שרואים בבירור בסרטון עליו אנחנו דנים? איזה סימון חדש?

איזה צומת "יד לבנים"? יד לבנים עם מה? אילו שני נתיבים? למה שהימני ביותר לא יהיה נגיד מאלבד אם כשהתנועה מאלבז נוסעת, כל שאר הכניסות לתוך הקלאסטרפאק-המכונה-צומת הזה חסומות?

אני אשמח אם לפני שאתה ממשיך לחזור על אותו משפט בוואריאציות טיפה שונות תוך התעלמות בוטה מכל מה שנכתב לך, תענה על השאלות שכאן ועל אלו שבהודעה הקודמת. אחרת אי אפשר לנהל דיון.

העיקרון היחיד בתכנון תנועה שמאפשר נסיעה מהימני באלבז לימני ביותר בכביש 4 שפונה ימינה בלבד ליד לבנים הוא סימון מסלולים, AKA קו מקווקוו, AKA הסימון הכחול אצלי בשרטוט.

אחרת העקרון המנחה היחיד הוא שבפניה ימינה הנתיבים נקבעים לפי המדרכה מצד ימין לנתיב הימני ביותר לפני הצומת, וקווי נתיבים לאחרים לפי הסדר מימין לשמאל.

בפניה שמאלה הנתיבים נקבעים לפי סימון הנתיבים מהנתיב השמאלי ביותר לפי הסדר משמאל לימין.

לצורך העניין מקרים פשוטים:

נתיב אחד לפניה ימינה יהיה צמוד למדרכה או לקו השוליים

נתיב אחד לפניה שמאלה יכלול סימון אחד לנתיבים בצומת והוא יהיה מצד שמאל שלך בתחילת הצומת ועליך להישאר צמוד ומקביל אליו מצידו הימני בלבד.

ואיך זה נראה בעיניים? דוגמה לפנייה ימינה:

2020-01-01_1723.jpg

בשחור ניתן לראות שאין סימוני נתיבים לפניה כי זה נקבע לפי המדרכה בצד ימין.

דוגמה לפנייה שמאלה:

2020-01-01_1725.png

בשחור ניתן לראות סימון נתיבים שמכווין את הנתיב מצידו השמאלי של הנתיב, הוא תוחם את התנועה בצומת מצידה השמאלי.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זו טעות מוחלטת, ומופע רמזורים משותף אינו אינדיקציה לזה שזה צומת אחד מסובך או שניים פשוטים.

לפי החוק והסימונים אלו שני צמתים, שבהם לכל אחד יש רמזור משלו.

איך קל לדעת שאלו שני צמתים? בתנועה מכל כיוון לכיוון הצ'ק פוסט או שמאלה ליד לבנים אתה עובר שני רמזורים.

מכביש 4 אתה עובר ברמזור אחרי התחנת דלק של פז (שמצד ימין שלך מגיע אבן גבירול ומצד שמאל שלך מגיע אלבז), ולאחר מכן עוד רמזור של יד לבנים.

אי לכך ובהתאם לזאת אלו שני צמתים סמוכים, סה טו.

אני לא יכול באמת להתווכח איתך על זה כשאתה בעצמך אומר

כמה רמזורים עברת? אחד.

אז בוא קודם תחליט אם זה שיש רמזור אחד (מכל כיוון ליד לבנים (מז') אתה עובר רמזור אחד) אומר שזו צומת אחת או לא, ואז נמשיך.

ועדיין שים לב לקו המקווקוו משמאל לנתיב, הוא זה שקובע, ולפי התקנות יש לנסוע במקביל אליו.

אם עברת באמצע פתאום לא להיות במקביל אליו אלא זזת ימינה - עברת נתיב.

אתה יוצא (דרך צומת) מכביש עם שני נתיבים, לכביש עם ארבעה נתיבים. לאיזה נתיב צריך להשתלב כל רכב? כי לפי ההיגיון שלך כל אחד צריך לקחת את הנתיב הקיצוני (ימין/שמאל בהתאם). תרשה לי לומר שזה נשמע טוטאלי לוקו.

הסימון הסגול שלי הוא אכן המשך של הקו של מי שמגיע בנתיב השני מימין באבן גבירול ופונה ימינה לכביש 4, או של מי שמגיע מכביש 4 מכיוון התחנת דלק בנתיב האמצעי.

ואלה שני הכיוונים היחידים שבקונסטלציה הזו מגיעים לסימון הסגול בלי לעבור נתיב.

הסימון הזה לא רלוונטי לבאים מאלבז. נקודה.

אין לו סימון מרחוב אלבז כי הוא לא רלוונטי כי אלה שני צמתים. ובצומת השני (כביש 4-יד לבנים) יש סימון ימינה ישר ושמאלה.

וככה מכוסים כל הכיוונים.

שים לב שב"צומת השני" (שהוא לא צומת אלא חלק מאותו צומת אחד. אחת? נטרפתי מזה לגמרי) אין סימונים בכלל אלא רק אחרי אי התנועה המצויר (בקושי) שמפריד בין 4 ליד לבנים מז'.

כי הם לא מורים לך לפנות שמאלה ביד לבנים, אלא לנתיב שפונה שמאלה.

שוב לכאורה הסימון הנכון היה צריך להיות חץ ב-315 מעלות שמאלה, אבל הוא לא יוצא טוב יחד עם חץ ישר.

"לנתיב שפונה שמאלה"? ממתי חצים על הכביש אומרים לך לאיזה נתיב להיכנס ולא לאיזה כיוון לנסוע? זה דגם חדש של חצים? :)

זה היה נכון אילו היה מדובר על צומת אחד, ולא על שניים, כשיש שני צמתים אין משמעות לסימון של פרסה.

תופים בבבקשה, לראיה באותה צומת שעליה אתה מדבר, אם פנית שמאלה מכביש 4 ליד לבנים, מהרגע שעברת את הצומת הזו, ועד שהגעת לצומת של אלבז-כביש 4, כמה רמזורים עברת? אחד.

אם ככה למה שני החצים הם לא ישר? הרי משני הנתיבים נוסעים לאותו כיוון וברור שמי שרוצה לפנות בצומת הבא שמאלה, יעמוד בנתיב השמאלי.

לפני השינוי הנתיב השמאלי היה מיועד אך ורק למי שפונה שמאלה בצומת של כביש 4-יד לבנים, ולכן כנראה גם הקו המקווקוו (הקו האדום אצלי) חדש.

אני אשמח אם תתן לספריאל לענות על השאלה. את התשובה שך בכל מקרה לא הבנתי. יותר מדי כחול-סגול-ימינה-שמאלה בלי אף אילוסטרציה? לא לעניין... :lol:

העיקרון היחיד בתכנון תנועה שמאפשר נסיעה מהימני באלבז לימני ביותר בכביש 4 שפונה ימינה בלבד ליד לבנים הוא סימון מסלולים, AKA קו מקווקוו, AKA הסימון הכחול אצלי בשרטוט.

פה בכלל לא הבנתי כלום מההסברים, והבנתי רק דבר אחד - אם צריך הסבר כל כך מסובך למשהו פשוט כמו פניה, כנראה שהוא... איך לומר בעדינות, לא מדויק...

פורסם

צומת הוא מפגש בין שני דרכים או יותר. מה שחלקכם קוראים צומת יד לבנים זה לא יותר ממזלג דרכים, פיצול דרכים. הרמזורים מווסתים מהיכן מגיעים מכוניות בין אם זה מרח' אלבז, דרך קיבוץ גלויות או נחל גיבורים. לא שזה משנה בכלל, כי יש סימון על הכבישים.

כוונתי בצומת "קלאסית" זו צומת שכל הדרכים ניצבות אחת לשנייה או מקבילות, זאת לא צומת קלאסית כי הדרך מרח' אלבז מתעקלת ליד לבנים ובחלק מסוים היא כמעט מקבילה (או מקבילה) לדרך היוצאת מדרך קיבוץ גלויות. העיקול הזה, והעיקולים של הדרך היוצאת מנחל גיבורים והנתיבים שיוצאים ישר מדרך קיבוץ גלויות, בשילוב כל הקווים הדהויים בחלקם מאוד מבלבל, אבל כמו שבצומת קלאסית לא נבלבל דרכים אשר חוצות אחת את השנייה כך לא צריך לבלבל כאשר הדרכים מתעקלות ולשים לב לסימון הרלוונטי.

מהנתיב השמאלי של רחוב אלבז קיים פיצול דרכים וממנו ניתן להגיע גם לכביש 4 וגם לנתיב השמאלי של דרך יד לבנים, זה לפי התמרור שעל הרמזור וגם לפי החצים שעל הכביש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...