Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה בשוק יד 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במצבך הייתי הולך על טרייד אין או פונה לסוחר שיקח ממני את הרכבים אפילו בסכום מגוחך רק שיקח.

אנחנו גם מנסים למכור פיאט פנדה רובוטית.

הרכב שלנו עם ק"מ ממוצע לשנה שלו, במצב קוסמטי לא מזהיר אבל מכני מטופל 6 שנים במוסך מורשה עם תיעוד מלא, יד שניה אצלנו מהק"מ ה5000.

הרכב שלנו נחשב לסחיר בהרבה משלך, ואכן אנו מקבלים כול יום לפחות טלפון אחד.

השבוע היה גם נראה שהעסקה נסגרת הגיעו אח ואחות לקחו את הרכב לבדיקה, מהבדיקה הלכנו למוסך לבירור הכסתחים הרגילים שיוצאים בבדיקה סגרנו על מחיר וקבענו לבצע את כול הפרוצדורה יום למחרת.

את חושבת שזה נגמר? ב9 בערב אבא שלי מקבל טלפון והם רוצים להוריד עוד 1000 שקל כי יש סדק בפנס האחורי, סדק קטן ומחורבן שגם איתו הרכב עובר טסט כבר 6 שנים.

הם טוענים שפנס כזה עולה 1500 שקלים ולכן עלינו להוריד במחיר, מי לעזאזל מחליף פנס ב1500 שקל על סדק קטן שלא מפריע לרכב לעבור טסט שכול הרכב שווה 20 אלף בקושי?

זה שתקבלי הרבה טלפונים רק אומר שתצטרכי להתחיל להתמודד עם שלל אנשים הזויים שלא מבינים שרכב ממוצע בן 7 הוא לא מושלם.

הדרך משם ללמכור את הרכב ארוכה. את אפילו לא הגעת לטלפון הראשון. ממליץ לך בחום שוב טרייד אין או סוחר רכב.

קשה מאוד למכור היום רכב, גם רכבים שנחשבים סחירים, אלה אם הרכב שלך הוא באמת בונבוניירה וכבר ברור לך שהוא בדיוק ההפך מזה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בלינק שנתת יש מבחן ריסוק לאווו 2006

ציינתי והדגשתי - 2008 עבר מתיחת פנים ושינוי ברמת הבטיחות.

הבעיה היא בתדמית הגרוע שיצא לרכבים ואנשים (שחלקם לעולם לא נסעו בהם) דואגים לחזור עליה בכל פינה ופורום.

אני נוסעת כרגע באופטרה יום יום (ומתדלקת אותה פעם בחודש) אז אני בהחלט יכולה לעמוד מאחורי צריכת דלק שציינתי.

לגבי נוחות הנסיעה - על טעם ועל ריח אין להתווכח - בהחלט היו לי רכבים נוחים יותר, אבל לא מהקלאס הזה של משפחתיות זולות.

אני לא מנסה לשכנע אף אחד, אבל נושא הסטיגמות די משגע אותי.

אלה לא סטיגמות, אלה עובדות בשטח. נוחות נסיעה זה לא "טעם וריח", זה דבר מאוד מדיד. יש רכב טוב, ויש רכב גרוע.

אביאו ואופטרה נמצאות בצד הגרוע. אם היינו מדברים על עיצוב לא היה פה ויכוח כי זה באמת סובייקטיבי.

לגבי המבחן - יש שם שני דגמים, אחד 2009 ואחד 2006. שלך, למרות שייצרו אותו ב-2008, הוא דגם 2006. ואם היית טורחת להסתכל במקום לשווק כאן את מרכולתך המעפנה, היית רואה שגם בדגם שנבחן וקיבל כוכב וחצי, יש 4 כריות אוויר ו-ABS.

צר לי, את נוסעת במלכודת בטיחות ובערך כל המדינה יודעת את זה - בגלל זה אין טלפונים.

פורסם

אכן כתוב שהדגם הושק ב-2006 ועם כל ציוד "הבטיחות" הנוסף שקיים גם אצלך הוא קיבל חצי כוכב ביום ועוד כוכב אחד בלילה.

מה שקורה ששוק היד 2 מוצף ברכבי ליסינג במחירי רצפה, כל הרכבים הללו עדיפים על שלך. לדוג' רכבים ספורטיבים או כמעט כל רכב שאינו קיים בליסינג מצב השוק שלו פחות הושפע.

לדעתי האלטרנטיבה הכי טובה היא טרייד אין או אם יש לך כח להתעסק עם סוחרים סוג ז'. אין מה להתלהם על כך שאף אחד לא רוצה לרכוש ממך רכב גרוע.

פורסם
ב

את חושבת שזה נגמר? ב9 בערב אבא שלי מקבל טלפון והם רוצים להוריד עוד 1000 שקל כי יש סדק בפנס האחורי, סדק קטן ומחורבן שגם איתו הרכב עובר טסט כבר 6 שנים.

הם טוענים שפנס כזה עולה 1500 שקלים ולכן עלינו להוריד במחיר, מי לעזאזל מחליף פנס ב1500 שקל על סדק קטן שלא מפריע לרכב לעבור טסט שכול הרכב שווה 20 אלף בקושי?

אני חושב שעשית טעות. סה"כ ניסו לסגור עסקה ב-1000 שקל פחות, אני במקומך הייתי משחרר ונפטר מהכאב ראש.

מחר חס וחלילה תהייה תקלה ברכב שהוא כבר יחסית ותיק וכמו שאמרת, יש לו ק"מ ממוצע ומצב קוסמטי לא מזהיר - אז יאללה, שחרר. העיקר שיהיה לך מזומן פנוי לרכישה של הרכב הבא שלך.

וכל זה אגב, למרות שבאמת הרכב שלך הוא אחד הסחירים ביותר בשוק - קטן, אוטומטי וסופר חסכוני. מי שמבין עניין מחפש בדיוק את הרכבים האלה.

פורסם

היום צריך הרבה מזל ורכב ממש מושלם בשביל שימכר יחסית מהר.

אנחנו הצלחנו למכור, שבוע שעבר, את ה"אלנטרה" של סבא שלי (שנת 2005, אוטומטית, 1600 סמ"ק עם בערך 100-110 אלף ק"מ) במחיר סביר לגמרי (דורשים ב"יד 2" בין 18.5K ל 26K ש"ח) כאשר ביקשנו וקיבלנו 24K ש"ח לרכב מטופל ושמור ללא שריטה (סבא שלי היה מתקן כל פיפס) , עם טסט ל 10 חודשים.

צריך המון סבלנות והמון גמישות במחיר, במיוחד כיום שפלח המשפחתיות המשומשות פשוט רווי לגמרי והמחירים פשוט ברצפה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכל המגיבים. הבנתי את המצב.

התחלתי לבדוק אופציה של טרייד אין של שני הרכבים לרכב אחד יותר מתקדם.

אבל, איך להגדיר את זה, במצב שלי (עבודה במרחק הליכה ועוד מספר שיקולים) גם רכב אחד - זה מיותר.

לכן שתי שאלות:

1) האם מישהו יכול לאמוד את הסכום שאני יכולה לקבל מסוחרים על שני רכבים, בהתחשב ששניהם במצב באמת טוב?

2) מה סיכוי למכור תוך זמן סביר (חודש) שברולט קרוז 2009 שאני יכולה לקחת בטרייד אין?

ולכל המשמיצים :-D אני לא טוענת שזה שיא הנוחות והפאר, אבל בהחלט רכבים סבירים.

1) חוו"ד בטיחות על אוואו http://autos.msn.com/research/vip/safety.aspx?year=2008&make=Chevrolet&model=Aveo&trimid=-1

http://www.edmunds.com/chevrolet/aveo/2008/safety.html?style=100874948

2008

2) "דניאלהררי" ו"ד"ר סובארו" - אתם מוזמנים לסיבוב על אופטרה שלי, סתם ככה. אזור פתח תקוה. שלחו הודעה בפרטי.

פורסם

1. אם תקבלי על האופטרה שלך 16 אלף, שיחקת אותה. בקשר לאבאו, אני לא יודע כי לא הבאת פרטים על הרכב.

2. מה המטרה שלך בשאלה הזאת? א. האם סתם את רוצה למכור במידה והרכב לא ימצא חן בעינייך? או ב. שאת רוצה לעשות מעין קומבינה במכירת רכב חדש מהטרייד אין, בשביל שלא תפסידי הרבה?

אם זה סיבה א- אז יקח לך הרבה זמן למכור, ותצטרכי להוריד הרבה. יש ביד 2 , כמעט 600(!!!) מודעות למכירת קרוז 09-10, שחלקם הלא קטן בבעלות מגרשים שישמחו להביא לכול קונה תשלומים,טרייד אין, ואחריות. מה שאת לא תוכלי להציע להם.

אם הסיבה היא ב- אז אוי ואבוי, שלא תעזי אפילו לעשות את זה. תבלעי את הגלולה המרה, תשתחררי מהרכבים שלך וזהו. בעסקאות קומבינה כאלה, הפוטנציאל שלך להפסד, גדול פי כמה וכמה.

פורסם
1. אם תקבלי על האופטרה שלך 16 אלף, שיחקת אותה. בקשר לאבאו, אני לא יודע כי לא הבאת פרטים על הרכב.

2. מה המטרה שלך בשאלה הזאת? א. האם סתם את רוצה למכור במידה והרכב לא ימצא חן בעינייך? או ב. שאת רוצה לעשות מעין קומבינה במכירת רכב חדש מהטרייד אין, בשביל שלא תפסידי הרבה?

אם זה סיבה א- אז יקח לך הרבה זמן למכור, ותצטרכי להוריד הרבה. יש ביד 2 , כמעט 600(!!!) מודעות למכירת קרוז 09-10, שחלקם הלא קטן בבעלות מגרשים שישמחו להביא לכול קונה תשלומים,טרייד אין, ואחריות. מה שאת לא תוכלי להציע להם.

אם הסיבה היא ב- אז אוי ואבוי, שלא תעזי אפילו לעשות את זה. תבלעי את הגלולה המרה, תשתחררי מהרכבים שלך וזהו. בעסקאות קומבינה כאלה, הפוטנציאל שלך להפסד, גדול פי כמה וכמה.

תודה רבה, אכן, חשבתי שאולי רכב 1 יותר חדש יהיה קל יותר למכור לעומת 2, לי, כפי שכתבתי, אין צורך ברכב בכלל.

מה לדעתך מחיר למכירה מהירה של אווא ביג 2008 ליסינג+פרטי, ק"מ נושק ל-200, היסטורית טיפולים במורשה

פורסם
אני חושב שעשית טעות. סה"כ ניסו לסגור עסקה ב-1000 שקל פחות, אני במקומך הייתי משחרר ונפטר מהכאב ראש.

מחר חס וחלילה תהייה תקלה ברכב שהוא כבר יחסית ותיק וכמו שאמרת, יש לו ק"מ ממוצע ומצב קוסמטי לא מזהיר - אז יאללה, שחרר. העיקר שיהיה לך מזומן פנוי לרכישה של הרכב הבא שלך.

וכל זה אגב, למרות שבאמת הרכב שלך הוא אחד הסחירים ביותר בשוק - קטן, אוטומטי וסופר חסכוני. מי שמבין עניין מחפש בדיוק את הרכבים האלה.

הרכב לא שלי אלה של אבי תגיד לו את זה הוא איש של עקרונות.

נוהל משא ומתן על הרכב ונקבע המחיר שלו, אם במהלך המשא ומתן היו דורשים להוריד עוד יכול להיות שהוא היה מסכים.

כמו שאבא שלי לא היה מוכר את הרכב ב1000 שקלים יותר לאדם שפתאום היה מגיע, הוא לא יוריד פתאום ב9 בלילה 1000 שקלים לאחר שהמכירה כבר סוכמה.

זה נראה כמו נסיון נואש לסחוט עוד כסף ברגע האחרון והוא לא הסכים לכך.

אם הרכב לא ימכר ממש לא נורא הוא סך הכול נוסע 40 ק"מ ביום ירידת הערך שלו היא ממש מינורית והושקע בו לא מעט כסף בשנה האחרונה כדי שהוא ימשיך לנסוע בלי בעיה.

יש לאבא שלי סבלנות הוא לא לחוץ למכור, ומצד שני גם לא נעול על המחיר. השוק הוא שוק מאוד קשה כרגע אם מעט מאוד יוצאים מהכלל. כשאתה מוכר רכב אתה נמצא בבעיה, אבל כשאתה קונה אחד הכוח בידיים שלך ככה שאי אפשר להתלונן יותר מדי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
תודה לכל המגיבים. הבנתי את המצב.

התחלתי לבדוק אופציה של טרייד אין של שני הרכבים לרכב אחד יותר מתקדם.

אבל, איך להגדיר את זה, במצב שלי (עבודה במרחק הליכה ועוד מספר שיקולים) גם רכב אחד - זה מיותר.

לכן שתי שאלות:

1) האם מישהו יכול לאמוד את הסכום שאני יכולה לקבל מסוחרים על שני רכבים, בהתחשב ששניהם במצב באמת טוב?

2) מה סיכוי למכור תוך זמן סביר (חודש) שברולט קרוז 2009 שאני יכולה לקחת בטרייד אין?

ולכל המשמיצים :-D אני לא טוענת שזה שיא הנוחות והפאר, אבל בהחלט רכבים סבירים.

1) חוו"ד בטיחות על אוואו http://autos.msn.com/research/vip/safety.aspx?year=2008&make=Chevrolet&model=Aveo&trimid=-1

http://www.edmunds.com/chevrolet/aveo/2008/safety.html?style=100874948

2008

2) "דניאלהררי" ו"ד"ר סובארו" - אתם מוזמנים לסיבוב על אופטרה שלי, סתם ככה. אזור פתח תקוה. שלחו הודעה בפרטי.

לא יודע איך שייכת אותי למשפחת הררי:lol:

כמו שכבר ציינתי, הייתה לנו אופטרה בעסק, מודל 2008 אם אינני טועה. בלי קשר לאיכות החומרים ולהנדסת האנוש הגרועה, הרכב בילה יותר מדיי במוסך(אפילו שעבר התעללות לא קטנה). לפחות הקרוז שלקחנו בטרייד לא עושה בעיות.

הרכבים שאת מדברת עליהם לא עומדים בקנה אחד עם המתחרים שלהם. אם נקח את האופטרה, באיזה רכב מאותה הקטגוריה הוא מתחרה בכבוד?

כנראה שלא נהגת מספק ברכבים מודרנים ( אני אפילו לא מדבר על תוצרת אירופה), הדייהו אופטרה והדייהו אבאו אלו רכבים שהיה להם מקום בשנות ה-90, במקרה הטוב.

לגבי ציון הבטיחות, בארץ מתבססים על מבחני NCAP. לעיתים, רכבים המשווקים בארה"ב אינם זהים לאלו המשווקים בארץ והם בעלי מפרט השונה. באופן אישי, אין לי מושג אם האבאו בארה"ב זהה לזו ששווקה בארץ.

פורסם

2008

תודה, אבל לא תודה. הייתה לאבא שלי אחת כזו בשנת 2004 וכבר אז זכרתי אותה (ובצדק) כמטחנת דלק. אבא שלי היה בוכה כל הזמן על צריכת דלק מופרזת לעומת הקורולה שהייתה קודם. נוחות הייתה סבירה לעומת הקורולה 98 אבל שם בעצם נעוצה ההשוואה - בין האופטרה לבין רכבי שנות ה-90.

על האביאו בכלל אין מה לדבר.

פורסם
תודה רבה, אכן, חשבתי שאולי רכב 1 יותר חדש יהיה קל יותר למכור לעומת 2, לי, כפי שכתבתי, אין צורך ברכב בכלל.

מה לדעתך מחיר למכירה מהירה של אווא ביג 2008 ליסינג+פרטי, ק"מ נושק ל-200, היסטורית טיפולים במורשה

רכב חדש ששווה הרבה יותר משני כלי הרכב שלך - יהיה לך הרבה יותר קשה למכור (גם כי יש היצע גדול וגם בגלל שעד שנת הדגם 2011 הרכב פשוט עגלה)

על האוויאו תקבלי אולי 20000 ש"ח (וגם זה עם הרבה מזל) יש מכוניות כאלה בשפע גם בחברות הליסינג עם אחריות בהרבה פחות מ-30000 ש"ח ועם קילומטראז' הרבה יותר נמוך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
את יכולה להציע למתעניינים מבצע 1+1 חינם, אולי גם תוסיפי מנה שווארמה למהירי החלטה...

:-P.

גם זה לא יעזור.גם בחמשת אלפים שקל לא הייתי לוקח אף אחת מהשניים ,אלא אם כן הייתי רוצה לבצע בה ניסוי כלשהו (מישהו אמר בחינת ציפה של רכב בים? :-D).

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
רכב חדש ששווה הרבה יותר משני כלי הרכב שלך - יהיה לך הרבה יותר קשה למכור (גם כי יש היצע גדול וגם בגלל שעד שנת הדגם 2011 הרכב פשוט עגלה)

על האוויאו תקבלי אולי 20000 ש"ח (וגם זה עם הרבה מזל) יש מכוניות כאלה בשפע גם בחברות הליסינג עם אחריות בהרבה פחות מ-30000 ש"ח ועם קילומטראז' הרבה יותר נמוך.

שברלוט אוואו 2008 מליסינג (לשעבר) עם 200 אלף ק"מ?!?!?!

אם מישהו ישלם לך 20 אלף, תחבקי אותו.

• תוכן חדש...