Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מטרידה אותי שאלה בסיסית -

האם הגיר בדגמי 2008 למשל עדיין בעייתי במובן שמתחיל לדרוש שיפוץ בק"מ כאלה (100K)?

או שכחלק מה"שיפורים" לשנתון הזה בעיות הגיר נפתרו ?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מטרידה אותי שאלה בסיסית -

האם הגיר בדגמי 2008 למשל עדיין בעייתי במובן שמתחיל לדרוש שיפוץ בק"מ כאלה (100K)?

או שכחלק מה"שיפורים" לשנתון הזה בעיות הגיר נפתרו ?

תקשיב - אם תוכל למתח את התקציב בעוד 10K, תוכל לרכוש לעצמך רנו עם 3 שנות אחריות על מנוע וגיר.

לטווח הארוך זה יקנה לך שקט מהבחינה שכל כך מטרידה אותך.

אגב - עם תוכניות המימון שיש כיום בשוק, זה לא בשמיים אבל אני לא נכנס לך לכיס.

אם אין לך אפשרות למתח את התקציב ואתה מתעקש על רנו מגאן, הייתי יוצא מנקודת הנחה שצריכים לשים בצד 2K לכל צרה.

אגב - לכל רכב שתקנה תצא מנקודת הנחה כזאת, בטח כשמדובר על שנתונים מוקדמים.

אני יכול להעיד שביצעתי שיחה עם קצין רכב בחברה גדולה ושיתא לו להתעסק עם עשרות מגאנים - שנתון כמה שיותר גבוהה בגדם הספציפי הנ"ל!

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

4. מה לעשות - רכב עם רצועת טיימינג - אחת ל4 שנים או כל 90KKM

כל פעם חוזרים על אותה אמירה של 4 שנים או 90 אלף ק"מ.

זה פשוט לא נכון.

מגאן 2 = 5 שנים או 90 אלף ק"מ.

פורסם

תודה רותם,

בתקציב של 35K כמובן שלא הייתי קונה מגאן, אלא פוקוס או מאזדה 3. הנטיה שלי כפלי המגאן היא רק בגלל שבסביבות ה 20K היא כנראה הרכב הכי נוח, מרווח ו"מודרני" שאני יכול לקנות. ה 2006 שמצאתי מאד שמורה אבל אם הגירים הולכים ב 100K במודל הזה אז אני כמובן אוותר. מסקרנות - האם ב 2008 מחלות הגיר נפתרו ?

פורסם

אם מצאת מגאן שמורה מאוד ב 20 אלף, אחרי החלפת טיימינג, קח אותה.

כלל לא בטוח שיהיו בעיות גיר, וחוץ מזה תחשוב קצת אחרת - גם אם יהיו ותצטרך לשפץ את הגיר, תגיע ל 25 אלף ש"ח.

מה אתה יכול לקנות עכשיו ב 25 אלף ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מסכים עם וולד, אם הרכב שמור, קח אותו. הייתר, עניין של מזל. אין וודאות ל "אין תקלות" בשום רכב. זה רק אומר שכדאי ונכון להכין עתודה לתיקון, בעיקר אם הפרוטה לא מצויה בכיסך.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

בתקציב של 35K כמובן שלא הייתי קונה מגאן, אלא פוקוס או מאזדה 3.

לא מסכים - אם היית רואה באיזה מצב נמצאים המזדות והפוקוסים בתקציב של 35K היית מוותר, סמוך שבדקתי.

הנטיה שלי כפלי המגאן היא רק בגלל שבסביבות ה 20K היא כנראה הרכב הכי נוח, מרווח ו"מודרני" שאני יכול לקנות.

טופס גם אם התקציב שלך היה כפול.

בכל מקרה לענייננו - בשנתונים מוקדמים גם פוקוסים וגם מזדות יכולות לעשות בעיות אבל בסבירות נמוכה יותר.

אם היא ממש נראת לך אז לך על זה, אם אתה לא סגור ב-100%, הייתי מוותר על המגאן או מנסה למצא אחת עם ק"מ יותר נמוך / שנתון יותר גבוהה, זה חשוב וקריטי בדגם רכב הנ"ל.

שנתון 2008 הוא מצויין! תנסה לרכוש ממגרש שנותן אחריות גם על הגיר אפילו אם תצטרך להוציא עוד 5K.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

2008 ששווה קניה זה סיפור של 30,000 ש"ח. אולי באמת עדיף לקחת את ה 2006 ב 20K ולהכין כ 5K לתיקונים במידה וצריך.

נתון נוסף שלא העלתי - אני לא עושה יותר מ 10,000 ק"מ בשנה, וכמעט כל הנסיעות בתוך העיר...

לגבי "בעיות גיר" לקראת 100K... אז בשיחה קצרה עם מכון גיר הבנתי שלא מדובר בשיפוץ כללי אלא החלפת שסתומים (ואולי בית שסתומים) ושמנים, סיפור של 2000-2500 ש"ח... אני מפספס משהו או שבזה מסתכם ה"סיכון" שלי ? כי במקורות אחרים אני קורא ושומע על שיפוצי גיר של 10,000-12,000 ש"ח.

פורסם
2008 ששווה קניה זה סיפור של 30,000 ש"ח. אולי באמת עדיף לקחת את ה 2006 ב 20K ולהכין כ 5K לתיקונים במידה וצריך.

נתון נוסף שלא העלתי - אני לא עושה יותר מ 10,000 ק"מ בשנה, וכמעט כל הנסיעות בתוך העיר...

לגבי "בעיות גיר" לקראת 100K... אז בשיחה קצרה עם מכון גיר הבנתי שלא מדובר בשיפוץ כללי אלא החלפת שסתומים (ואולי בית שסתומים) ושמנים, סיפור של 2000-2500 ש"ח... אני מפספס משהו או שבזה מסתכם ה"סיכון" שלי ? כי במקורות אחרים אני קורא ושומע על שיפוצי גיר של 10,000-12,000 ש"ח.

מצטרף לשאלה גם בתור מישהו ששוקל קנייה של מגאן 2006!

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם
כל פעם חוזרים על אותה אמירה של 4 שנים או 90 אלף ק"מ.

זה פשוט לא נכון.

מגאן 2 = 5 שנים או 90 אלף ק"מ.

אתה בטוח?!

כי גם במוסכים של רנו אומרים 90 או כל 4 שנים - יש דברים שאני מעדיף להיות שקט איתם.

ולגבי הגיר והנסועה - 10KKM זה כלום בשנה והרכב הזה עושה בעיר 1:10

לנו במשולב הרנו עושה 1:11.75 קבוע! בבדיקת חשבונית מול ליטרים על גבי מחשבון.

תיסע רגוע עם הרכב הזה בתוך העיר ואין סיבה שתשחק את השסתומים - אם תלמד מתי כן לעזוב את הרגל מהדוושה ומתי דווקא לא - אתה תאהב את הרכב הזה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב שאני נוטה לגבי סגירה על המגאן הזו, איזה סוג של בדיקות רצוי לבצע ? מדברים על בדיקה במכון גירים אבל דיברתי עם מכון כזה (שמומלץ בפורום) ושם אמרו לי שאין דרך לדעת מה אורך חייו של הגיר אם בנסיעה לא שמים לב לשום דבר חריג....)

לגבי מכון בדיקה - איזה מומלץ ? או שעדיף לבצע בדיקה במוסך המורשה שבו טופל הרכב עד כה ? (ההילוך שישי)

תודה !

פורסם

הייתי בכוון עד שנתקלתי במקרה הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309859

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=318425

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=320221

מדובר במקרה הנ"ל ב 2006 עם פחות מ 50K ק"מ. וזה אמור להיות הדגם ה"פחות" בעייתי... למה אפשר לצפות ממגאן עם כמעט 100K ?

אני כרגע בהחלט לא יודע איך להתיחס לאופציה הזו :? גם עם הרכב תקין בבדיקה, נראה כי עלולות להמתין הפתעות רבות מעבר לפינה... וכיד 4 לרכב שבמקורו בליסינג, לא נראה שיהיה לי קל למכור אם "אפול" איתו... מה דעתכם ?

פורסם

בוקר טוב.

אני עזרתי לשני חברים, בשני מקרים שונים לקנות מגאן.

האחד קנה מגאן 08 מיד פרטית דרך הטרייד אין של קארסו. קיבלנו שרות טוב, אחריות לשנה (בגלל שהרכב מיד פרטית), החלפה ותיקון של כל מה שצריך כולל טיפול טיימינג, טסט לשנה וביטוחים מתנה, במחיר שהיה מאפשר לקנות רכב שחוט משת יצור 06. במקרה זה היה גם הדגם המאובזר יחסית (PR) אז בכלל תענוג.

השני, קנה לאחר חיפושים רבים שלא שללו אף יצרן, מגאן 06, הדגם המאובזר ביותר, מיד ראשונה שטיפל במוסכי היבואן והיה פדנט. הרכב נקנה בכ2500 מתחת למחירון המצחיק גם כך. ומיותר לציין שבמחיר הזה לא היה רכב שהתקרב לנתונים של המגאן הזו.

שניהם מרוצים (האחד כמעט שנה והשני כחצי שנה), לא נתקלו בבעיות כלל (עד עכשיו לפחות) ולוקחים בחשבון שכאשר יגיע משהו (ומתי שהוא זה יגיע), הוא יכנס לתחשיב שעשו מלכתחילה ברכישת הרכב.

אני יודע שאין מקרים בודדים מעידים על הכלל, לשום כיוון שהוא, אבל אם אתה משקלל מראש (עד כמה שזה אפשרי) הוצאות עתידיות כפי שכבר נאמר לך, ובוחן את התמורה שאתה מקבל, המגאן אכן יכולה להיות בחירה טובה מאוד.

בכל מקרה הייתי מותח את התקציב בכדי לקנות מגאן יוצאת ליסינג מהיבואן, עם אחריות לשלוש שנים וכל מה שציינתי לפני (שזה נטו כסף- למשל הביטוח). כי גם במחיר הזה המגאן עדיין נותנת תמורה מצוינת לכסף (אל תשלה את עצמך גם שאר הרכבים ידרשו תיקונים והוצאות נלוות לסכום הרכישה), ולכן אם נוספת לכך אחריות כמו לרכב חדש אז מה רע?

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ה"שיפור" החל עם מתיחת הפנים האחרונה , שעלו על הכביש באמצע 2007 . כמודל 2008 . אפשר לזהות אותם בקלות עם פנסי החזית , שעם בתצורת "עדשה" , והגריל היותר עגלגל .

הרומן של רנו עם ניסאן התחיל כבר בתחילת שנות 2000 . בדגמי הבנזיפט רק מנועי ה M2R הוא מנוע ה 2.0 ליטר שלא יובא לארץ היה משותף לניסן הוא אותו מנוע שנמצא בקשקאי והיום אף בפלואנס 2 ליטר.

מנוע ה 1.6 בנזין היה ונשאר אותו מנוע גם בפלאונס .

בדיזלים המצב שונה, מנוע ה K9K בלוק ה 1.5 של רנו / ניסן עוד הופיע באלמרה זצ"ל , מגאן II , גם בקשקאי, בטידה ונוט .

וכמובן בפלואנס

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תוכן חדש...