Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות או לשכור דירה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כתבה בעיתון עם כותרת דומה ופרטים מעניינים בנושא. מה דעתכם? לאור המצב הנוכחי במדינה, מה אתם חושבים שכדאי ועדיף? האם מישהו נמצא עכשיו בדילמה דומה? או שיש לו ידע בנושא ויכול לשתף?

בגדול, יש שלוש אופציות: לקנות, לשכור או לקנות דירה (להשקעה) ולהשכיר אותה ובינתיים להמשיך לשכור. מה היתרונות והחסרונות בכל אופציה?

אשמח לכל מידע בנושא.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכיר אנשים עם מיליונים בבנק ששוכרים ואני מכיר אנשים שמישכנו את החיים שלהם וקנו. זה מאוד תלוי במצב הכלכלי שלך, במצב המשפחתי שלך, בהעדפה שלך לאיזור המגורים, בהכנסה שלך וכו'.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שלום,

לא נתת שום מידע ספציפי לגבי מיקום רצוי, מחיר קנייה \ גודל הדירה שאתה צריך וסכומים שתוכל לשלם ללא לקיחת הלוואה מהבנק.

כמו כן, כמה אתה יכול להחזיר לבנק כל חודש (בלי שתיחנק כלכלית בגלל התשלומים)?

ללא המידע קשה מאוד להמליץ לך על משהו ברצינות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איפה לקנות? בכמה לקנות? כמה הון עצמי יש לך? מה התקציב בגדול? האם אתה רווק/ נשוי?

אפשר לקבל קצת יותר פרטים בבקשה ע"מ שנוכל לסייע?

בגדול, לפי איך שזה נראה, מחירי הדירות רק עולים ועולים, וכשאני רכשתי דירה, איפשהו באמצע 2011, כולם אמרו לי אל תקנה,

זה השיא, אין למחירים יותר לאן לעלות ומאז מכרו ברחוב שלי דירות בסטנדרט הדירה שלי ב-150K ש"ח יותר, וכל זה בשנה וחצי.

קרא את הכתבה הזו שפורסמה בסופ"ש בדה-מרקר: http://www.themarker.com/realestate/1.1885904

שים לב, הכתבה לא משוחדת מפוזיציות כאלה ואחרות אלא נכתבה ע"י אחד הכותבים הראשיים של האתר.

אני באופן אישי חושב שהמחירים לא ירדו פה בשנתיים - שלוש הקרובות לכל הפחות, אין שום סיבה, הממשלה לא עושה דבר פרט

מלשים פלסטר על יד שנקטעה וממשיכה לדמם, הנסיונות הפתטיים שלה הם לעג על הציבור. כל עוד לא יתחילו בהעלאת ריבית

משמעותית מאוד ולהפשיר קרקעות ולמכור אותם לכל האוכלוסיות בציבור בצורה שווה ובהנחה של לפחות 30-40% שום דבר

לא ירד פה אלא רק יעלה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

היתרון של קניה זה שבגיל 80 תהיה לך דירה ולא תצטרך לחשוב מאיפה להביאכסף לשכירות.

החיסרון זה שבמחירים של היום רוב הסיכוי שתפסיד כסף על הדירה

אייל

פורסם

אם הוא יגיע לגיל 80, כי יש סיכוי טוב שבגלל הדירה לא יהיה לו כסף לתרופות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדעתי מחירי הדירות כרגע גבוהים מאוד.

אני חושב שאחרי הבחירות יוטלו פה הרבה גזירות על הציבור כי צריך לממן מאיפה שהוא את התקציב. אני חושב שהמדינה תיכנס למיתון עמוק בטווח של 1-3 שנים. לדעתי מחירי הדירות ירדו ב 25% בממוצע.

נ.ב

הנבואה ניתנה לשוטים, זו רק דעתי, לא ממליץ ויכול להיות שגם טועה בגדול.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

המיקום הוא ירושלים.

הדירה מיועדת לזוג אנשים מבוגרים בשנות ה-60 שלהם.

אחד עובד במשרה מלאה, אך בשכר מינימום והשני במשרה חלקית. כך שההכנסה הכוללת לא גבוהה.

הון עצמי התחלתי כ-700K.

יש אפשרות לקחת בנוסף להון התחלתי משכנתא, אבל לא גדולה.

השאיפה היא לדירת 3 חדרים.

כמו שציינתי, האנשים פתוחים לאפשרויות שרשמתי - קניה, השכרה או קניה של דירה בשביל להשכיר אותה ולגור בינתיים בדירה שכורה.

פורסם

איפה הם גרים כרגע? דירה שכורה?

יש להם עוד חסכונות מעבר ל700 האלו? מה לגבי פנסיה?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
המיקום הוא ירושלים.

הדירה מיועדת לזוג אנשים מבוגרים בשנות ה-60 שלהם.

אחד עובד במשרה מלאה, אך בשכר מינימום והשני במשרה חלקית. כך שההכנסה הכוללת לא גבוהה.

הון עצמי התחלתי כ-700K.

יש אפשרות לקחת בנוסף להון התחלתי משכנתא, אבל לא גדולה.

כמו שציינתי, האנשים פתוחים לאפשרויות שרשמתי - קניה, השכרה או קניה של דירה בשביל להשכיר אותה ולגור בינתיים בדירה שכורה.

ב-700K ש"ח ניתן לקנות אחלה דירת 4 חדרים ברובע יזרעאל, בעפולה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
איפה הם גרים כרגע? דירה שכורה?

יש להם עוד חסכונות מעבר ל700 האלו? מה לגבי פנסיה?

עכשיו הם שוכרים דירה.

מעבר ל-700K כמעט ואין חסכונות.

לאחד יש פנסיה ולשני יש קצבת זקנה.

פורסם

מצב בעייתי ביותר. 700 אש"ח הם סכום קטן מאוד בקנה מידה של חסכון פנסיוני, והוצאתם כעת + משכנתא תכניס אותם לסיכון גבוה. לפי התאור שלך כושר ההחזר שלהם קטן מאוד, והבנק לא ישוש לתת משכנתא לזוג מבוגר על סף פרישה עם הכנסות כה מוגבלות.

לפני שהם בודקים אפשרות רכישת דירה עליהם לבדוק אם הבנק בכלל מוכן לתת משכנתא, שכן 700K לא יספיקו לדירה סבירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מצב בעייתי ביותר. 700 אש"ח הם סכום קטן מאוד בקנה מידה של חסכון פנסיוני, והוצאתם כעת + משכנתא תכניס אותם לסיכון גבוה. לפי התאור שלך כושר ההחזר שלהם קטן מאוד, והבנק לא ישוש לתת משכנתא לזוג מבוגר על סף פרישה עם הכנסות כה מוגבלות.

לפני שהם בודקים אפשרות רכישת דירה עליהם לבדוק אם הבנק בכלל מוכן לתת משכנתא, שכן 700K לא יספיקו לדירה סבירה.

הנושא של משכנתא כבר נבדק והבנק מוכן לתת אותה. אז בעניין זה אין בעיה.

פורסם

כמה עולה בממוצע דירה כזו בירושלים?

כמה הם משלמים כיום על שכירות הדירה? האם הדירה הזו מספקת אותם?

אני רק רוצה לציין לכל האנשים שרושמים שמחירי הדיור הולכים "ליפול", זה רלוונטי לרשום את זה לאנשים שקונים דירה בשביל השקעה. לאנשים שקונים דירה בשביל לחיות, כלומר הולכים להשתקע בדירה לפחות 10-15 שנה, העובדה הזו לא תשנה הרבה.

נכון שהרבה יותר "כדאי" לקנות דירה במחיר כמה שיותר נמוך, אבל מצד שני אנשים לא יעצרו את החיים שלהם רק כי פלוני חושב שעוד כמה שנים המחירים פה ירדו.

אני רכשתי לא מזמן דירה אחרי שנתיים שלוש שאני "דוגם" את השוק. גם לי כל הזמן אמרו "תכף נכנסים למשבר, לא כדאי לקנות" ונחשו מה, המחירים רק עלו.

המצב היום בשוק הוא שיש ביקוש אדיר, ההיצע עלוב, הקבלנים ממש לא רעבים ללחם והממשלה בכלל לא חושבת בכיוון של הפשרת קרקעות בכמויות שיגרמו להורדת מחירים.

הסיכון היחיד הוא שכיום הריבית נמצאת בשפל מטורף. אנשים שלקחו משכנתאות צמודות מדד עלולים לחטוף מכה קשה אם יהיה פה משבר.

להערכתי, במקרה הכי גרוע, זה אולי יפיל 5-10 אחוז מבעלי המשכנתאות (יש לקחת בחשבון שלרוב האנשים יש אופציה לממש נכסים/חסכונות, להוריד מרמת החיים, להלוות כסף מהמשפחה שלא תתן להם ליפול כ"כ מהר). וגם אם התסריט השחור הזה יקרה, זה עדיין לא יגרום לנפילות כמו שאנשים פה חוזים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...