Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות או לשכור דירה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע בוודאות שברגע שאנחנו נקנה דירה, נראה פה ירידות מחירים מטורפות :)

אז אנחנו מוכנים לספוג עבור כל העם ולהמשיך להתגורר בשכירות :D

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה שאני רואה היא שאם אותו זוג ישקיע את כל הונו הקטן בדירה ויתחייב למשכנתא הרי שהוא עלול למצוא עצמו בקשיים גדולים ברגע שיצא לגמלאות. קרוב לודאי שההכנסה החודשית תהיה נמוכה גם בלי תשלומי המשכנתא, ובגיל כזה דרוש גם "ריפוד" מסויים למקרה של הוצא בלתי צפויה, כגון ארוע רפואי יקר. להערכתי הם זקוקים לחסכונות כבסיס לתוספת להכנסה החודשית על ידי השקעה נושאת ריבית כלשהי.

בעיה נוספת אצל זוג עם הכנסה מוגבלת היא הוצאות המחיה השוטפות - שיתכן שיצריכו יציאה מירושלים למקום יותר זול. אמנם אפשר להשכיר דרה ולשכור במקום אחר אבל מדובר בהתעסקות מסויימת שלא בטוח שפנסיונרים יסתדרו אתה היטב.

כל זאת, כמובן, בלי להתחשב במחירי הדירות בירושלים שהם כנראה גבוהים יחסית ליכולתם של בני הזוג.

redrose - אני ביצעתי בשבועות האחרונים מהלכים של רכישת ודירה (מיד שניה) ומכירת דירתי הנוכחית. שתי העסקאות בוצעו במירים נמוכים משמעותית מאלה שלהם ציפיתי. קשה לי להעריך את מגמות המחירים כיון ששתי הדירות (במיוחד זו שרכשתי) מאוד לא סטנדרטיות, כך שקשה להשוותן לעסקאות אחרות, בודאי כאלה שנערכו לפני מספר שנים. מה שאני יכול להוסי הוא שיש בבנין בו אני גר עוד מספר דירות המוצעות למכירה (שונות משלי) והמוכרים מתקשים חאוד במכירה, במידה רבה כיון שהם מתעקשים על מחירים די גבוהים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה עולה בממוצע דירה כזו בירושלים?

כמה הם משלמים כיום על שכירות הדירה? האם הדירה הזו מספקת אותם?

אני רק רוצה לציין לכל האנשים שרושמים שמחירי הדיור הולכים "ליפול", זה רלוונטי לרשום את זה לאנשים שקונים דירה בשביל השקעה. לאנשים שקונים דירה בשביל לחיות, כלומר הולכים להשתקע בדירה לפחות 10-15 שנה, העובדה הזו לא תשנה הרבה.

נכון שהרבה יותר "כדאי" לקנות דירה במחיר כמה שיותר נמוך, אבל מצד שני אנשים לא יעצרו את החיים שלהם רק כי פלוני חושב שעוד כמה שנים המחירים פה ירדו.

אני רכשתי לא מזמן דירה אחרי שנתיים שלוש שאני "דוגם" את השוק. גם לי כל הזמן אמרו "תכף נכנסים למשבר, לא כדאי לקנות" ונחשו מה, המחירים רק עלו.

המצב היום בשוק הוא שיש ביקוש אדיר, ההיצע עלוב, הקבלנים ממש לא רעבים ללחם והממשלה בכלל לא חושבת בכיוון של הפשרת קרקעות בכמויות שיגרמו להורדת מחירים.

הסיכון היחיד הוא שכיום הריבית נמצאת בשפל מטורף. אנשים שלקחו משכנתאות צמודות מדד עלולים לחטוף מכה קשה אם יהיה פה משבר.

להערכתי, במקרה הכי גרוע, זה אולי יפיל 5-10 אחוז מבעלי המשכנתאות (יש לקחת בחשבון שלרוב האנשים יש אופציה לממש נכסים/חסכונות, להוריד מרמת החיים, להלוות כסף מהמשפחה שלא תתן להם ליפול כ"כ מהר). וגם אם התסריט השחור הזה יקרה, זה עדיין לא יגרום לנפילות כמו שאנשים פה חוזים.

תראה, ממה שקראתי בעיתונות, דירת 4 חדרים בירושלים עולה בסביבות מיליון שבע מאות (1700000), אז ניתן קצת להוריד עד לדירת 3 חדרים. אבל זה לא משנה, הסכומים האלה אפילו לא קרובים לסכום שהזוג יכול להשקיע בדירה למגורים.

כיום הם משלמים 3200 לדירת 4 חדרים בשכונה ממש לא נחמדה בהרבה מובנים. זה משהו זמני.

אנחנו מזמן הבנו שהמחירים לא הולכים לרדת, אלה סביר להניח שדווקא ימשיכו לעלות, לכן השאלות באות מכיוון של הבנה שהמחירים לא ירדו.

עכשיו הגיע הזמן להחליט לגבי ההמשך.

פורסם

1.7מ לדירת 4 חדרים? אולי במרכז העיר, טיפה יותר הצידה והסיפור נסגר ב800-900 אלף לדירת 3חדרים ללא קושי מיוחד.

אודי A4

דימה.

פורסם

אני לא מבין את ההגיון.

למה בגיל כזה לקנות דירה? מה זה יתן להם? הם כבר בגיל מתקדם, ועם כול הצער שבדבר, סיכוי לא רע שהם לא יהיו איתנו כשתיגמר להם המשכנתה.

יש להם הון של 700K, למה לא להשקיע אותו באפיקים שונים שיביאו תשואה לא רעה? למה לא להתפנק אולי קצת יותר מעבר? בכול זאת, הם כבר לא ילדים, מותר להם.

אבל שמע, אני לא מומחה בתחום, ומעולם לא התיימרתי לזה. אני אשמח אם מישהו יסביר לי את ההגיון.

פורסם
1.7מ לדירת 4 חדרים? אולי במרכז העיר, טיפה יותר הצידה והסיפור נסגר ב800-900 אלף לדירת 3חדרים ללא קושי מיוחד.

אני יודע את זה. פשוט אמרתי את הממוצע - ברור שזה לא מאפיין את רוב הדירות בכל עיר בארץ.

הבעיה שבסכומים שציינת, ניתן לרכוש דירה רק בשכונות לא נעימות למגורים, בלשון המעטה. תאמין לי, אנחנו גרים פה הרבה שנים וגם בזמן האחרון הרבה מתעניינים בדירות ומחירים - שום דבר נורמלי בסכומים האלה שישמש למגורים לזוג מבוגר שרוצה לא רק 4 קירות ותיקרה, אלה גם להרגיש טוב עם זה.

פורסם

השאלה היא אם קיימת אופציה לצאת מירושלים לעיר יותר זולה. אני לא מכיר את האיזור, אבל בדרך כלל יציאה לפריפריה של מטרופולין מוזילה את עלויות המחיה משמעותית (במחיר של נסיעות יותר ארוכות).

לגבי שכירות או רכישה - אם לא הבנת מההודעות הקודמות שלי הרי ש-davemustaine87 ביטא את הקו התחתון שלי בלי כל ההסברים שהוספתי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא מבין את ההגיון.

למה בגיל כזה לקנות דירה? מה זה יתן להם? הם כבר בגיל מתקדם, ועם כול הצער שבדבר, סיכוי לא רע שהם לא יהיו איתנו כשתיגמר להם המשכנתה.

יש להם הון של 700K, למה לא להשקיע אותו באפיקים שונים שיביאו תשואה לא רעה? למה לא להתפנק אולי קצת יותר מעבר? בכול זאת, הם כבר לא ילדים, מותר להם.

אבל שמע, אני לא מומחה בתחום, ומעולם לא התיימרתי לזה. אני אשמח אם מישהו יסביר לי את ההגיון.

תשמע, אתה צודק מצד אחד, אבל להרבה אנשים זה עניין פסיכולוגי מאוד רציני. זה נותן תחושת בטחון ושקט נפשי. לא כל אחד יכול לשנות את הגישה שלו בגיל הזה. אני יודע על מה אני מדבר.

לדעתך, במצב הזה, בכל מקרה עדיף להמשיך לשכור?

פורסם

הברירה של הזוג היא בין רכישת דירה והשארות ללא מזומן לעת צרה לבין שכירת דירה ושמירת המזומן לעת צרה, וגם כמקור להכנסה חודשית (או תקופתית אחרת) מעבר לפנסיה ולקצבה שאני מניח שיהיו מצומצמים מאוד. שתי האפשרויות מעיקות פסיכולוגית. צריך להביא בחשבון שדירה היא רכוש שעלול להיות קשה למימוש בעת הצורך, ומכירת דירה במחיר סביר עשויה לארוך חודשים ואף שנים, לא בדיוק מה שמתאים למישהו שנתקל בצורך במזומנים בהקדם וכושר החזר ההלואות שלו מוגבל עד לא קיים.

האם הזוג בדק מה צפוי להם מבחינת הכנסות כאשר יצאו לגמלאות? אני מניח שהכנסותיהם יצטמצמו בעשרות אחוזים, ואפילו בלי משכנתא מעיקה הם יאלצו לצמצם את הוצאותיהם השוטפות.

לכן אפילו לגבי שכירת דירה הם צריכים לבדוק את האפשרות לעבור למקום יותר זול (לא רק מבחינת שכירות אלא גם מבחינת שאר עלויות המחיה). עלאחת כמה וכמה אם בכוונתם בכל זאת לרכוש דירה.

פורסם

אם זה לא סוד, איפה אתם גרים?

גם בשכונות סבירות כגון פסגת זאב לא יהיה לך בעייה למצוא במחיר שצויין.

אודי A4

דימה.

פורסם
א

יש להם הון של 700K, למה לא להשקיע אותו באפיקים שונים שיביאו תשואה לא רעה?

א' הדירה תישאר ליורשים, כאשר יגיע זמנם של הקונים

ב' אם הייתה לך בארץ תרבות של שכירות לטווח ארוך, פחות אנשים היו ממהרים לקנות דירה ולשעבד את החיים שלהם.

לעבור מדירה שכורה לדירה שכורה בגיל 75, רק כי בעל הבית החליט שהוא מעלה לך 10% על כלום- זה מעצבן.

אם היה אפשרי להיכנס לדירה בשכירות בגיל 60, ולהיות בטוח שמצידך- הפעם הבאה שתצא ממנה תהיה על אלונקה בגיל 87, אני חושב שהרבה יותר אנשים היו פחות לחוצים על רכישת דירה, וכפי שאתה אומר- שמים את כספם במקומות מועילים יותר.

כמובן שיש גם תפיסה פסיכולוגית של "זה הבית שלי ואף אחד לא יוכל להזיז אותי מכאן" ובל נשכח את "לא חבל לזרוק כל חודש 4000 ש"ח על דירה שלא תהיה שלך?".

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

קודם כול תלוי איזה החזר משכתנתה יהיה להם , לעומת השכירות מינוס תשואה שנתית המתקבלת מהשקעה של אותם 700 אלף.

אני אישית לא רואה איך זה ישתלם להם כלכלית, וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על ההיבט הפסיכולוגי שאתה נשאר פשוט ללא חסכונות.

פורסם
א' הדירה תישאר ליורשים, כאשר יגיע זמנם של הקונים

ב' אם הייתה לך בארץ תרבות של שכירות לטווח ארוך, פחות אנשים היו ממהרים לקנות דירה ולשעבד את החיים שלהם.

לעבור מדירה שכורה לדירה שכורה בגיל 75, רק כי בעל הבית החליט שהוא מעלה לך 10% על כלום- זה מעצבן.

אם היה אפשרי להיכנס לדירה בשכירות בגיל 60, ולהיות בטוח שמצידך- הפעם הבאה שתצא ממנה תהיה על אלונקה בגיל 87, אני חושב שהרבה יותר אנשים היו פחות לחוצים על רכישת דירה, וכפי שאתה אומר- שמים את כספם במקומות מועילים יותר.

זה בדיוק מה שאני חושב. זאת אחת הסיבות העיקריות להתלבטות.

פורסם

אפשר לעבור דירה גם בגיל מבוגר. ההורים שלי עשו זאת לפני מספר שנים - כשאבי היה כבן 85 ואמי התקרבה ל-80, ואצלם לא היה מדובר בשכירות אלא במכירת ורכישת דירה.

אם היכולת לעבור דירה בגיל מבוגר מוגבלת יש גם אפשרות של מעבר לבית אבות\דיור מוגן, שהם צורה של שכירות ארוכת טווח, אם כי בדרך כלל לא זולה. כמובן שזה לא רלונטי לאנשים בריאים בני 60, אבל בהחלט יכול להיות רלונטי בשלב שבו הם מתקשים לעבוד דירות כאשר הדירה השכורה אינה מתאימה להם.

לא לשכוח - רכישת דירה באמצעות הלואה כרוכה בעלויות לא קטנות שכוללות ריבית על המשכנתא (אני מתיחס לקרן כרכוש שנשאר ברשותם - הדירה), אבדן הכנסות על החסכונות ועלות ביטוח חיים לצרך המשכנתא. את שלושת הסכומים האלה, בתוספת עלויות תחזוקת הדירה (שבדירה שכורה הן הוצאות של בעל הדירה) צריך להשוות לעלות השכירות, ואז מגלים שלמעשה השכום ש"נזרק" הרבה יותר קטן ממחיר השכירות.

לגבי נושא "זריקת הכסף" - לא מדובר בזריקת כסף אלא ברכישת מוצר שנקרא קורת גג. 4,000 ש"ח לחודש הם סכום לא קטן, אבל כל מה שכתבתי לגבי בחירת מקום הדירה נכון הן לרכישה והן לשכירות.

פורסם

ב-700,000 שקלים הם יכולים לקנות שתי דירות בשכונה ד' בבאר שבע ולהנות משכירות של כ-5000 בחודש.

בכסף הזה לדעתי אפשר להשכיר דירה מעולה בירושלים.

אם לוקחים משכנתא צריך גם לקחת בחשבון עלויות נלוות, ההורים שלי לקראת כניסה לדירה חדשה בקריית גת (כן...גם פה יש בנייה) ואתה צריך לקחת בחשבון עוד מעל ל-50,000 שקלים בצד (מס רכישה, רישום בטאבו, חיבור לתשתיות של מים וחשמל...)

אם זה היה תלוי בי אני דוקא הייתי מעדיף לקחת משכנתא, כיום עקב הלימודים אני שוכר דירה ועצם העובדה שאני לא רוצה שהדירה הקבועה שלי תהיה תלויה בבעל דירה שיחליט כמה הוא רוצה שכר דירה ושאני לא יכול לעשות שום שינוי שאני רוצה.

אני רוצה את ה-4 קירות שלי ושיעזבו אותי בשקט, ההורים שלי קנו דירה איך שהם התחתנו וגם לי יש את השאיפה הזאת.

אגב, זה אחת הסיבות שאין לי רכב (הרכב בסמלון הוא שלי אבל רשום על שם ההורים כי הם לא רצו למכור את הרכב שהם קנו רכב חדש).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...