Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר בחירות - טייק III

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

162 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו
    • קדימה
      0
    • העבודה
    • חרדים (ש"ס/יהדות התורה)
    • מרצ
    • רשימות ערביות (רע"מ-תע"ל/חד"ש)
      0
    • הבית היהודי/האיחוד הלאומי
    • יש עתיד
    • עם שלם
    • עוצמה לישראל
    • אחר (נא לפרט בגוף השרשור)

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל מה לנו לפרט? עשו את העבודה כבר בשבילנו :) תהנה:

אחרי קריאת השרשור הזה ושמיעת כל המועמדים, השתכנעתי להצביע לביבי.

אחרי הכל, חיי השתפרו לאין ערוך מאז עלייתו לשלטון:

• · על הדלק (בערך 5.50 ש"ח לליטר ב-2009, מתנדנד סביב 8 היום, תלוי במצב הרוח) אני משלם רק עוד 500 ש"ח בחודש בממוצע. המחיר לחבית לא השתנה מהותית, אבל הבלו עלה (כן, אני יודע שהוא והמריונטה לפילוסופיה הורידו את "מרווח השיווק" של חברות הדלק, רק שאלה מצידן הורידו את ההנחה שאפשר היה לקבל. בקיצור – היום המאפיה (סליחה, הממשלה) היא השודדת העיקרית במחיר).

• · על המים (בערך 4 שקלים לצרכן לקוב ב-2009, כעשרה שקלים היום) אני משלם בממוצע עוד 300 ש"ח בחודש. אז מה אם כבר כעת הודיעו שמצב משק המים והכנרת טובים באופן יחסי? מה שעולה לא יירד, כי צריך להחזיק את תאגידי המים שהוקמו.

• · על החשמל אני משלם עוד כ-300 ש"ח בממוצע בחודש, כמובן שהיד עוד נטויה (כן, אני יודע שמעבר לדלקים שאינם גז מאוד יקרים, אבל בכ"ז - עליית המחירים היא תוצאה של מחדלי הניהול ובראשם ענייני הפנסיה של החברה. להזכירכם – חברה ממשלתית..).

• · במרכול ו/או בכל חנות – אני משלם בממוצע עוד 500 ש"ח לחודש על הקניות, כי גם אותן חברות מוציאות יותר על דלק, על מים, על חשמל וכו' – והן לא מעוניינות להקטין את רווחיהן, אז הן מגלגלות את ההתייקרויות עליי.

• · על כל אלה, אני משלם עוד מע"מ למדינתנו היקרה (תרתי משמע), רק שאני, כשכיר, לא יכול "להזדכות על המע"מ", אז עוד כמה מעות יוצאות מכיסי.

• · עוד לא דיברנו על עליית מחירים ממוצעת של ירקות/פירות/חלב וכו' – אליבא דממשלתו של הביבי, זה פשע להיות חקלאי בעל אדמות ומן הראוי לחסל כל תמיכה בחקלאות (לא מאמינים? בקרו במושב אחרי מושב ובדקו כמה חקלאים נשארו שם. במושבים היוקרתיים השתלטו מזמן נובורישים למיניהם שבונים לעצמם טירות מנקרות עיניים ובשאר יש סתם הזנחה ו/או מעבר לעסקים שכמעט כולם בלתי חוקיים).

• · שמעתם על "דמי שמירה" ? הידעתם שהיום כל רשות רשאית לזמבר את התושב בכ-1000 שקלים בשנה, רק כי המשטרה לא מסוגלת למנוע גניבות (ולא משנה שהמצאת אותם "דמי שמירה" עלתה בשיא האינתיפאדה ונועדה לכסות על הוצאות מוגברות בגלל הפיגועים)?

הידעתם שבג"צ פסל את הדבר (נעשה בניגוד לחוק) ואז הממשלה , במהלך בזק, שינתה את החוק? העיקר להמשיך

לחלוב... אני כבר משלם את הסכום הנ"ל. בקרוב אצלכם.

במקביל לגידול המבורך ברמת ההוצאות למחיה שלי, גם תחושת הבטחון (האישי והכללי) השתפרה בצורה יוצאת דופן:

• את הפשע ביבי (באמצעות שליחו במשרד לבטחון פנים, אהרונוביץ) מיגר לחלוטין. המשטרה הינה, מקץ פחות מארבע שנים, גוף יעיל להפליא שמונע עבירות מכל הסוגים ושוטריו מהווים דוגמה ומופת לכלל הציבור.

• כמובן שגם החיים כחובב נהיגה משופרים לאין ערוך. הכבישים בטוחים מאי פעם, הקנסות המגוחכים של פעם על מהירות כמעט שלא ניתנים, רמת הנהגים השתפרה וגם שר התחבורע דואג כמעט אך ורק לטובת הנהגים (בשאר הזמן הוא עשה סדר ברשות נמלי הים וברכבת ישראל, לתפארת מדינת ישראל).

• את "חמסטאן" הוא חיסל, בדיוק כפי שהבטיח. אף קטיושה/טיל לא נורו על ערי ישראל. בדרום ובוודאי במרכז. גם כשהיה רשרוש חשוד מכיוון עזה, הוא פקד בעוז על שר הבטחון ומייד צה"ל יצא למתקפת בזק לביעור 2 המחבלים האחרונים וצינור ההשקייה הבודד שנותר ברצועה והתחזה לטיל. הוא הוכיח כושר עמידה יוצא דופן אל מול הלחצים הבינלאומיים וצחק לנשיא ארה"ב בפרצוף (אחרי שכבר הראה לו "מה זה" במהלך הבחירות) תוך שהוא פועל באופן עצמאי ומצפצף על הלחיצה האימתנית של אובמה על איזור חלציו.

• מבחינה מדינית, מצבנו מעולם לא היה טוב יותר. את רספוטין (סליחה, ליברמן) מקבלים בסבר פנים יפות בכל מקום ויש לנו תמיכה כלל עולמית , עד כדי כך שאם הפלסטינים יחשבו אפילו לעשות תרגיל מדיני (כמו, נניח, לשנות את מעמדם באו"ם) הם יחטפו תבוסה ניצחת.

• ·כמובן שגם הכלכלה פורחת ויש לי בטחון מלא בכך שכשאגיע לגיל פנסיה, אוכל לשבת רגל על רגל ולהתרווח מפרי עמלי כל השנים. מן הסתם, גם ילדיי יוכלו להרשות לעצמם לקנות בתים יפים ומרווחים, שכן שר השיכון דאג לדירות מוזלות לכלל העם (בתנאי שה"עם" לובש מלבושים שחורים השאולים מיהודי פולין של המאה ה-17, גם אם מוצא אבותיהם מבצרה או קזבלנקה).

• כפיצוי על העבודה הקשה (13 ישיבות בשנה, לא כולל חופשות מחלה ונסיעות מחלקה ראשונה לחו"ל) הוא דאג להעלות לעצמו ולשאר המקורבים לצלחת את המשכורת בעזרת "הצמדה למדד". אשמח אם אקבל סידור דומה...

• בנוסף לכך ביבי פשוט הפסיק לחלוטין את ההקצבות לשטחים ולישיבות. הקשיבו לבכי התמרורים של שני המגזרים ותבינו שהם פשוט סובלים תחתיו (עזבו את זה שגם שטייניץ וגם ליצמן הודו בפה מלא שהם מקמבנים מאות מליונים ב"שושו", עזבו גם את זה שאני נוסע בשטחים כמעט באופן יומי ונתקע כל הזמן אחרי מערבלי בטון, משאיות מלאות חומרי בניין, טרקטורים וכו'. עזבו את זה שכמעט כל התנחלות שאני רואה גדלה פתאום פי 2 ויש בנייה חדשה (יש "גידול טבעי"...). סוף סוף כספי המיסים שלי (ושאר אלה שמשלמים על מחייתם במקום הזה) מגיעים חזרה אליי ואל משפחתי...

בקצרה, המצב פשוט מעולה והוא רק יהיה טוב יותר אחרי היבחרו, בעזרת השם, של המלך ביבי. הוא המועמד הכי טוב ורק הוא יצליח, אם רק תתנו לו, להמשיך במכירת החיסול שלנו ושל המדינה.

• הוא הרי הבטיח ל-40 מקורביו בליכוד ועוד 20 ב"ישראל ביתנו", 15 בש"ס, 10 ב"בית היהודי" ומן הסתם גם עוד 15 אנשי "יש עתיד", "עלה ירוק", "התנועה" וכיו"ב – כולם קיבלו הבטחה למשרת שר.

ככל הנראה זו תהיה הפעם הראשונה בה בממשלה יהיו יותר חברים מאשר בכנסת... את כולם אנו נממן.

• את ה"מבצע" המעולה שהוא יזם יחד עם צמד הליצנים שליווה אותו ל"חיסול הטרור מעזה" (כלומר את המכה הסופית לחמאס) נשלם כולנו בריבית דריבית (ולא משנה שאת הקרן האמריקאים משלמים. את זה אף אחד לא מספר לכם).

• את הגרעונות של חברת החשמל – אנחנו נשלם. לא חס וחלילה מישהו ייתן את ראשו.

• · כנ"ל גם המים. כרגע מצטברים עודפים. מישהו יצטרך לממן את "סילוקם"...

• · הפניית הכספים (הנוספת. אין לי שום בעיה שכל אזרח ואפילו תושב יקבל שירותים והקצבות מהמדינה, אבל שיהיה שוויון, כמובן בהינתן משקל למצב כלכלי אשר לא נובע מבחירה) להתנחלויות ולמגזר הדתי תימשך כמובן, ביתר שאת, על חשבוני ושכמותי.

• · מצבנו הפוליטי-מדיני רק יילך וישתבח. עד עכשיו יש רק את אובמה, הולנד, מרקל, קמרון, מונטי ועוד בערך כל ראש ממשלת מדינה מערבית שלא יכולים לסבול את הצמד ביברמן. עוד קצת מאמץ וגם פוטין ושאר העולם יגרמו לנו להיות מוקצים.

• כבר מפמפמים לנו שמחירי הדלק יעלו, הרי תחבורה ציבורית משובחת (כאלטרנטיבה לאוטו) כבר יש...

• · אסופת התמהונים/חסידי תורת הגזע שמרכיבים את מפלגות השלטון הולכת ומשתבחת. בקרוב נגיע רחוק.

(למען הסדר הטוב, אציין שגם המועמדים האחרים אינם נראים כמו "שמש העמים", אבל אחרי שבע שנים רעות (שתי הקדנציות של ראש ממשלתנו הנשגב אשר צפה, ראה, הפנים, הבין, ניהל ופעל למעננו), נראה שגם אם יושיבו בכסא רוה"מ דחליל שלא יעשה כלום, זה עדיף על חסר עמוד השדרה שנמצא שם היום ומתכופף לכל כיוון).

לכן – המלצה שלי – שימו "הליכוד ביתנו" בקלפי, והרבה וזלין ברקטום. לכולנו יהיה קל וחלק יותר.

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמר רק שכח לציין שאחת לאחת, מדובר בבעיות מבניות שאנחנו סוחבים עשרות שנים.

ההטבות לחרדים, ההסדרים הקואליציונים המגוחכים, מבנה חברת החשמל, מכסים על מזון ועידוד הקרטלים - תסתכל אחורה 20 שנה ותראה בדיוק את אותם הדברים. אפשר לבוא לביבי בטענות על הדברים שלא תיקן, אי אפשר לבוא אליו בטענות על בעיות שהמשק סוחב עוד מהימים שלו ב"רים". ואחרי שבאנו אליו בטענות, הבעיה האחרת היא שאף מועמד אחר לא מסוגל - או רוצה - לטפל בבעיות האלו.

לגבי גודל הממשלה, כנראה שהוא עשה משהו נכון כי זו הייתה הממשלה היציבה ביותר בהיסטוריה הקרובה (תקנו אותי אם אני טועה), עם קדנציה כמעט מלאה. אי אפשר לנהל שלטון עם בחירות כל שנתיים.

את "חמאסטן" אי אפשר לחסל, רק לכבוש מחדש. אגב, הוא היה היחידי שהתפטר מהממשלה על רקע תוכנית ההתנתקות שהביאה לנו את חמאסטן.

אי אפשר להתווכח עם העובדה שמצב המאקרו של כמעט כל כלכלה אחרת בעולם המערבי הורע בשנים האחרונות, ובזכות המדיניות הכלכלית של הממשלה הזו המשבר כמעט ולא הורגש כאן (להפך, יצאנו ממנו עם דירוג אשראי גבוה משנכנסנו ואמון רב מצד השווקים).

יתר הטענות אמיתיות ונכונות, אבל אין כרגע אף אחד שמסוגל לטפל בהן, וחלק אף מצהירים שיחמירו את המצב בלי בושה (המצע הכלכלי של יחימוביץ' כמשל).

אני כלל לא שוקל להצביע לליכוד, אבל אני לא חושב שנתניהו היה ראש ממשלה גרוע כלל ועיקר. למעשה, אני חושב שזו אחת הקדנציות הכי מוצלחות ב20 שנה האחרונות, מבחינה כלכלית, שלטונית ובטחונית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לגבי גודל הממשלה, כנראה שהוא עשה משהו נכון כי זו הייתה הממשלה היציבה ביותר בהיסטוריה הקרובה (תקנו אותי אם אני טועה), עם קדנציה כמעט מלאה. אי אפשר לנהל שלטון עם בחירות כל שנתיים.

את "חמאסטן" אי אפשר לחסל, רק לכבוש מחדש. אגב, הוא היה היחידי שהתפטר מהממשלה על רקע תוכנית ההתנתקות שהביאה לנו את חמאסטן.

אי אפשר להתווכח עם העובדה שמצב המאקרו של כמעט כל כלכלה אחרת בעולם המערבי הורע בשנים האחרונות, ובזכות המדיניות הכלכלית של הממשלה הזו המשבר כמעט ולא הורגש כאן (להפך, יצאנו ממנו עם דירוג אשראי גבוה משנכנסנו ואמון רב מצד השווקים).

לגבי גודל הממשלה - הוא קנה את השלטון בכסף. תגיד שזה מהותה של השיטה הישראלית אולי, אבל עדיין זה מה שהוא עשה. הוא הוציא כספים בכל התחומים שחשובים לשותפות שלו והגדיל את הגרעון בפועל.

למעשה הוא הוציא כ-15 מליארד ש"ח בשנה יותר מהממשלה שהייתה לפניו, ולא בגלל שגביית המיסים גדלה והמשק צמח.

יותר מכך, הוא הוריד מיסים שלא הועילו לכלכלה (את מס החברות למשל, מס הכנסה לעשירונים העליונים) והעלה מיסים שפגעו בשכבות החלשות (חלשות מרצון או שלא זה לא העניין) מתוך אמון כנראה בתאוריית החלחול שהוא הצהיר עליה בעבר.

במקום בחירות כל שנתיים הוא חילק כסף לכל דיכפין.

נכון שהוא התפטר, אבל רק אחרי שהוא תמך באריאל שרון בנושא והצביע בעד ההתנתקות. (עם הסתייגות, אבל הצביע בעד)

אתה צודק שמצבן של חלק מהכלכלות הורע, אבל אני טוען שזה בגלל שהיה לנו יותר מזל משכל ולא היה צריך להציל את המערכת הבנקאית מההשקעות חסרות האחריות שנעשו במקומות אחרים. בנוסף מאז 2008 הריבית במשק שלילית ובנק ישראל חילק כסף בלי לחשוב פעמיים. זה הביא להתנפחות מחירים ואינפלציה שמסתירים מאיתנו איכשהו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
לפני שמכר רהיטים הוא היה קצין מוערך בסיירת מטכ"ל, ולאחריה היה שגריר ישראל באו"ם.

וכדאי לזכור שהיה לנו ראש ממשלה שהיה מנכ"ל מפעל למוצרי גומי, כך שעוד לא אבדה תיקוותי..:-P

ללולין עט כשמר זה לא חשוב. גם אם יהיה מועמד פרופסור ,אם המטרה העקומה תדרוש - ייתאר אותו כרוחץ מבחנות בפנסיה.

פורסם
שמר רק שכח לציין שאחת לאחת, מדובר בבעיות מבניות שאנחנו סוחבים עשרות שנים

זה בולשיט. טענות ברמה של ריב בין ילדים בגן. בבחינת "אבל זה הוא התחיל!".

קודם כל, מר ביבי היה ראש הממשלה (שלא לדבר על חבר בה) בחלק גדול מהזמן. היו לו מספיק שנים לשנות דברים מהיסוד (ע"ע שינוי הרכב בית המשפט העליון כך שייצג "את דיעות העם").

יתרה מכך - קרא שוב. מה ההצדקה להעלאת מחיר המים בצורה מטורפת כ"כ? האם זה מוצר מותרות? ראשי משק המים (להזכירך, אנשי מקצוע בתחום) טוענים שאין בעיה קיומית, נהפוך הוא. בהתחלה תירצו את זה בצורך בבניית מתקני התפלה. מה עכשיו? למה מע"מ על מים? איזה "ערך מוסף" יש למים שאין לעגבניה?

הדלק- שקר גדול. מחיר המוצר לא השתנה מהותית, אם בכלל. המיסים עלו ללא הכרה ועוד פגעו בחברות הדלק (לא שצריך לרחם עליהן, הן גלגלו את זה הלאה) כך שגם ההנחה לצרכן בוטלה והמחיר עלה עוד יותר.

חשמל - כראש ממשלה שהוא בעל המאה והדיעה בחברה ממשלתיות, הייה צורך לנקות את האורוות. כמו גם ברשות הנמלים וברכבות. כשאתה ראש ממשלה פחדן ולחיץ, עם שני שרים מושחתים עד היסוד (לנדאו וכץ), אתה נותן לעניינים להדרדר ומי שמשלם זה הציבור. מדי חודש. ארבע שנים הן די והותר זמן לשנות.

כסף לחרדים ולהתנחלויות - לא המציא, אבל מזרים כספים בצורה חסרת תקדים, בעיקר במחטפים ומתחת לשולחן (ראה דברי שטייניץ וליצמן).

דמי שמירה - עוד גניבה. מקור ההיטל הוא בימי הפיגועים, נועד לכסות הוצאות מיוחדות של הרשוית למניעת טרור עקב המצב הבטחוני דאז (הפיגועים בתחילת. שנות ה2000). ממשלת ביבי הפכה את זה למס נוסף עבור הרשויות.

מדינת ישראל אולי במצב מצויין (זה אתה כתבת, לא אני. אני רק תוהה איך זה שהמצב מצויין אבל נצטרך לשלם בעוד ועוד מיסים אחרי הבחירות. על זה לא ענית), אבל חלק מהאוכלוסיה משלם על זה בגדול. הבעיה היא שזה החלק היחיד שמשלם... גם כלב, עם עודף קרציות, ימות בסוף.

בקצרה, מה שכתבת הוא שביבי לא יכול היה לעשות כלום במשך ארבע שנים כי כבלו את ידיו לפני.

אז בשביל מה אני צריך ראש ממשלה וממשלה יקרה כזו? שיישב ויברבר על חשבוני? אתה אמור להנהיג את המדינה, לא להיות סמרטוט. לא יכול? תחזיר את המפתחות.

לחן פרחי,

הזכרתי את המקצוע הקודם (בעצם לא ממש קודם. בשני המקומות מדובר על טיפוס חלקלק שמסובב אותך בשביל שתקנה את הסחורה שלו, רק אחרי שתעשה את הבחירה השגוייה שלך, תגלה בבית שקיבלת סחורה דפוקה) בהקשר הטענות שהועלו נגד לפיד (מעניין שאף אחד לא מזכיר את שומר הפאבים המוכשר, שותפו לדרך של ראש הממשלה).

לא ממש איכפת לי אם היה טייס קרב, מטאטא רחובות או סטנדאפיסט (במחשבה שניה, אולי עדיף, לפחות נצחק בין לבין).

אותי מעניין מה עושה נבחר ציבור בתפקידו הנוכחי ואיך הוא פועל למען הציבור, לא כנגדו.

ועוד לא כתבתי מילה על כך שהוא הציג את עצמו כזה שיגאל אותנו, בטחונית, מהאיומים על המדינה. בינתיים רק צעדנו אחורה, לא מעט. לא הכל באשמתו (למען האמת, אפילו לא רוב הדברים) אבל כאשר מישהו בא עם אג'נדה של "זה שיעשה סדר" ולא מצליח להזיז אבן קטנה, אז בשביל מה צריך אותו?

ביבי נכשל בגדול וצריך לעוף.

פורסם

בנוסף לכל מה ששמר כתב יש עוד בעיות שלא טופלו:

* הארנונה עולה כל שני וחמישי

* מחירי הגז פה - כל אחד משלם משהו אחר, אין אחידות ושיטת מצליח עובדת יופי

* תחבורה ציבורית גרועה, אין מספיק אוטובוסים והקווים מלאים באנשים, תמונה של אוטובוס מפוצץ באנשים רואים כל בוקר. ושלא נתחיל לדבר על הרכבת.

* יותר מדי מונופולים ששולטים בנו ועושים מה שבא להם (רכבת\נמלים\חברת חשמל וכו')

* הדיור מרקיע שחקים, זוג צעיר לא יכול לקנות דירה.

* החוק, סדר ומשפט פה בשפל, אין מספיק שופטים, בתי המשפט לא עומדים בעומס, אין ענישה מספקת, המשטרה לא עושה את עבודתה - דרוש שיפור משמעותי בגוף הזה.

וזה רק מה שאני זוכר בשלוף, אם נתאמץ אני בטוח שיהיו עוד דברים.

הטענה שביבי לא אשם כי הכל היה ככה כבר לפני היא מגוחכת, אם הציפיות שלך היא שאף אחד לא ישנה וישפר כלום אז בשביל מה בוחרים מישהו?

וזה עוד יותר מגוחך שאתה אומר שלביבי הייתה ממשלה גדולה ויציבה, מה שבפועל אומר שהוא יכול היה לשנות דברים אם רק היה רוצה ...

פורסם

רועי, אני קצת חולק עליך:

- מחירי הגז - דווקא בתחום הזה יש תחרות, וכל צרכן צריך וחייב לדגום את כל החברות השונות. פה בבניין קיצצנו את החשבון החודשי בכ-70% ככה.

- מונופולים ממשלתיים זה אמנם רע, אבל הרבה יותר נורא זה המונופולים הפרטיים שנוצרו בארץ הקודש כי הם נועדו לשרת קודם כל את הבעלים שלהם.

פורסם
רועי, אני קצת חולק עליך:

- מחירי הגז - דווקא בתחום הזה יש תחרות, וכל צרכן צריך וחייב לדגום את כל החברות השונות. פה בבניין קיצצנו את החשבון החודשי בכ-70% ככה. לא בכל בניין ניתן לעשות את זה, לפעמים יש בעלי אינטרסים כאלו ואחרים\ועדים מושחתים וכו', אם התהליך היה קל כמו לעבור חברת סלולר, שכל אחד יכול לעשות מהבית - הייתי מסכים איתך.

- מונופולים ממשלתיים זה אמנם רע, אבל הרבה יותר נורא זה המונופולים הפרטיים שנוצרו בארץ הקודש כי הם נועדו לשרת קודם כל את הבעלים שלהם. צודק 100%, הכוונה שלי הייתה גם למונופולים פרטיים למרות שלא ציינתי דוגמאות כאלו

מודגש ..

פורסם

מישהו רוצה להמר איזו מפלגה תחבור לביברמן כחלק מהרכבת הממשלה החדשה?

מניח שליכוד יעדיפו להרחיק את שס החוצה על חשבון קבוצת מנדטים מכובדת של ...יש עתיד?או הבית היהודי

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
החוק, סדר ומשפט פה בשפל, אין מספיק שופטים, בתי המשפט לא עומדים בעומס, אין ענישה מספקת, המשטרה לא עושה את עבודתה - דרוש שיפור משמעותי בגוף הזה.

הרשה לי לחלוק עליך בעניין ספציפי זה.

הבעיה היא דווקא עודף חקיקה ומעמד חסר של הגוף האוכף (משטרה) והשופט (בתי המשפט) וזה מתקשר מצויין לטענות קודמות שלי בדבר הפיכת המדינה לבעלת אופי פאשיסטי.

הכנסת הנוכחית, בהנהגת הממשלה והקואליציה - מחוקקת ללא הרף, לא פעם כפל ושילוש הוראות החוק, תוך חדירה יותר ויותר לחיי הפרט. זה מחייב את השוטרים לייצר דו"חות (עזוב את מידת הצדק ונכונותם. יש יותר תתי מגבלות, יש יותר עבודת אכיפה) ואת השופטים לשבת בדין יותר על זוטות.

עם איש קלריקל ומושחת כמו יעקב נאמן, היה ברור שהמערכת המשפטית תלך לכיוון הפוך מאשר זכויות האזרח.

דמוקרטיה צריכה להגן על עצמה מפני אויביה, אבל המדרון בו לא מבחינים בין אויביי המדינה לבין סתם מתנגדים פוליטיים הוא חלקלק מאוד, ע"ע מקרת'יזם.

הוסף על זה משטרה נגועה בפוליטיקה ומפחדת מהשלטון (ניצבים שלא יישרו קו הלכו הביתה) ותקבל מערכת עגומה מאוד המאפשרת לגוף המחוקק (ממשלה) להרחיב את תחומי אחריותו לכדי סכנה לדמוקרטיה.

ביבי לא המציא את זה, אבל הוא שכלל את זה לדרגה המסכנת את הדמוקרטיה, במיוחד כאשר הוא שותף עם רספוטין.

מניח שליכוד יעדיפו להרחיק את שס החוצה על חשבון קבוצת מנדטים מכובדת של ...יש עתיד?או הבית היהודי

ש"ס לא יישבו בחוץ. המפלגה הזו מחוברת לכסא בעבותות של כסף. התקציבים הם מקור כוחה של המפלגה ולכן הם מוכנים להתגמש כמעט בכל נושא אחר, ראה הליכה עם רבין בזמנו. נכון שבעתיים עם חזרתו של דרעי.

פורסם

שס לא יפרדו מעטיני השלטון, והליכוד לא יפרד משס. אולי עכשיו יש עתיד או בית יהודי או עלה ירוק, אבל יהיו עוד בחירות ולשס יש כח דיי אחיד בין מערכות הבחירות השונות.

פורסם

אני סימנתי "עוצמה לישראל" של אריה אלדד ומיכאל בן-ארי.

בין היתר, ומה שמבדיל אותם ממפלגות אחרות בצד הימני של המפה הפוליטית זה הדעות שלהן בעניין ערביי ישראל, איתן אני מזדהה.

הרשימה של "הליכוד ביתנו" הצליחה להפתיע אותי לטובה ואני מניח שאמשיך להתלבט עד לבחירות.

בבחירות הקודמות הצבעתי לבנימין נתניהו.

פורסם
הרשה לי לחלוק עליך בעניין ספציפי זה.

הבעיה היא דווקא עודף חקיקה ומעמד חסר של הגוף האוכף (משטרה) והשופט (בתי המשפט) וזה מתקשר מצויין לטענות קודמות שלי בדבר הפיכת המדינה לבעלת אופי פאשיסטי.

הכנסת הנוכחית, בהנהגת הממשלה והקואליציה - מחוקקת ללא הרף, לא פעם כפל ושילוש הוראות החוק, תוך חדירה יותר ויותר לחיי הפרט. זה מחייב את השוטרים לייצר דו"חות (עזוב את מידת הצדק ונכונותם. יש יותר תתי מגבלות, יש יותר עבודת אכיפה) ואת השופטים לשבת בדין יותר על זוטות.

עם איש קלריקל ומושחת כמו יעקב נאמן, היה ברור שהמערכת המשפטית תלך לכיוון הפוך מאשר זכויות האזרח.

דמוקרטיה צריכה להגן על עצמה מפני אויביה, אבל המדרון בו לא מבחינים בין אויביי המדינה לבין סתם מתנגדים פוליטיים הוא חלקלק מאוד, ע"ע מקרת'יזם.

הוסף על זה משטרה נגועה בפוליטיקה ומפחדת מהשלטון (ניצבים שלא יישרו קו הלכו הביתה) ותקבל מערכת עגומה מאוד המאפשרת לגוף המחוקק (ממשלה) להרחיב את תחומי אחריותו לכדי סכנה לדמוקרטיה.

ביבי לא המציא את זה, אבל הוא שכלל את זה לדרגה המסכנת את הדמוקרטיה, במיוחד כאשר הוא שותף עם רספוטין.

לא רואה סתירה בין הדברים שרשמתי לאלו שלך.

"הבעיה היא דווקא עודף חקיקה ומעמד חסר של הגוף האוכף (משטרה) והשופט (בתי המשפט)" - זה בדיוק מה שרשמתי רק במילים אחרות. לא התכוונתי שאין חוקים, התכוונתי שאין ענישה מספקת - לדוגמא כשמקלים עם דורסים, עם פגע וברח וכו' וכו'.

אני גם מסכים לגבי זה שאין עמוד שידרה למשטרה ושיש הרבה פוליטיקה גם שם וגם במערכת המשפט.

• תוכן חדש...