Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף ZDDP לשמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי היום בקבוקון של תוסף אבץ וזרחן לשמן המנוע. חומרים אלו הדרושים למניעת שחיקה בין מתכות ,לדוגמה בגל הזיזים במנועים ישנים והם נגרעו מהשמן היות וגרמו נזק לממיר הקטליטי.

מחיר הבקבוקון 60 שקלים ואני מתכוון להוסיף אותו לשמן 20/50 מינרלי מחברה מקומית,בטיפול הקרוב.

לדעתי זה כדאי.

אריק

מפגש השרון  30.11.12 007.jpg

פורסם

יצרתי קשר עם עופר דרך שרשור קודם בנושא שמן מנוע. אדם נחמד אספן בעצמו מהעושים ולא מפרסמים,וראיתי עבודה מדהימה שלו.

הוא מביא את התוסף לשימוש המנועים בעסק שלו. ובגלל זה אנחנו זוכים למחיר הוגן ביותר.

לקחתי הסברים באנגלית ואם מישהו רוצה אסרוק ברצון.

אפשר לקנות בפתח תקוה והטלפון הוא: 03-9247662 עופר

אריק

scan0002.jpg

פורסם

לדעתי מיותר, כמות נכונה של ZDDP קיימת בכמות מספיקה בתקנים ישנים יותר של שמן, בתקנים החדישים יותר כגון SN/SM הכמות של ZDDP נמוכה.

לכן, לקנות את התוסף הזה זה כמו לקחת תוספת של ויטמנים למי שלא אוכל בריא, כגון: ירקות, פירות וכו'.

במקרה שלי, ברשותי חיפושית 1966, אני מחליף את השמן כל 5000 ק"מ, או כל 6 חודשים, לכן אין הגיון לקנות שמן יקר בתקנים גבוהים שמוחלף בתדירות יחסית גבוהה וגם מכיל רמה נמוכה של ZDDP כאמור, אלא השמן הנכון הוא בתקנים מעט נמוכים יותר וגם שמן זול יותר.

פורסם
הוספה של ZDDP לשמן בתקן ישן יכולה לגרום לנזק?

אולי, אני לא יודע מה המשמעות של נזק מתוספת כזו. שווה לבדוק בגוגל.

לכן עדיף שלא להכנס בכלל לשטויות האלה, לשים שמן בתקן ישן, ללא שום תוספות, הם מועילים בעיקר למניות של היצרן ושל מי שמוכר את המוצרים האלה.

פורסם
לדעתי מיותר, כמות נכונה של ZDDP קיימת בכמות מספיקה בתקנים ישנים יותר של שמן, בתקנים החדישים יותר כגון SN/SM הכמות של ZDDP נמוכה.

לכן, לקנות את התוסף הזה זה כמו לקחת תוספת של ויטמנים למי שלא אוכל בריא, כגון: ירקות, פירות וכו'.

במקרה שלי, ברשותי חיפושית 1966, אני מחליף את השמן כל 5000 ק"מ, או כל 6 חודשים, לכן אין הגיון לקנות שמן יקר בתקנים גבוהים שמוחלף בתדירות יחסית גבוהה וגם מכיל רמה נמוכה של ZDDP כאמור, אלא השמן הנכון הוא בתקנים מעט נמוכים יותר וגם שמן זול יותר.

דברייך הגיוניים ביותר. בישראל עדיין יש 20W-50 ו 15W-40 בדרגות API SG ואפילו נמוך מזה. אין טעם להוסיף עוד תוספים לשמנים שהמכוניות של שנות ה 70-80 עבדו איתם. לעומת זאת, מכוניות עתיקות משנות ה 50-60 ואולי 40 בהחלט זקוקים לשמן בדרגה נמוכה מ SE שהרי שם תוספות האבץ, זרחן, גופרית וכיוצא בזה הן גבוהות. בארה"ב ניתן למצוא שמנים במיוחד למכניות קלאסיות עתיקות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שמן זול של חברות עלומות שם ואפילו שמנים זולים של חברות ישראליות הינם באיכות נמוכה מעבר לעניין תוספות האבץ והזרחן.

עמידותם בטמפרטורות, מהירות גזירת המולקלות, הבלאי שלהם ואף יכולתם לשמור על רמת הצמיגות מוטלת בספק.

כמו כן יש לשים לב לתאריך יצורם (אמנם על פי חברות השמן חיי מדף של שמן סגור הינו עד 5 שנים אך יש שאומרים שעדיף לא להשתמש בשמן שעמד, גם אם סגור, יותר משנתיים ובייחוד שאיננו יודעים באילו תנאים עמד).

לטעמי, וכך עשיתי לאחרונה, עדיף לקנות שמן איכותי (אף אם מינראלי) של חברה מוכרת וידועה, ולהוסיף לו את ה- ZDDP שהוחסר ממנו.

בכל מקרה, שמן מינראלי אני מחליף כל חצי שנה בערך (אני לא מגיע לקילומטראז' אף פעם) ואם הוא סינטטי מלא כל שנה.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

"העכביש", וגם אני, קנינו כאן:

http://www.zddppluscentral.com/

אני חוזר על דעתי, שברכב ישן לחסוך את ההוצאה הפעוטה על התוסף הזה זה "חסכון בכל מחיר" - ומי שמעוניין בנימוקים שיקרא את הקישורים שהביא רן למעלה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

נושא זה "נטחן עד דק" בפורום זה, אך גם לאחר קריאה מעמיקה של הקישורים שהעלה רן, נותרו לי כמה תהיות.

אשמח לתשובה מישראל (Lulisa), שנראה (אם הבנתי נכון...) כי שינה את דעתו מאז השרשור שנפתח ב- 2011:

1. האם שמנים המיוצרים לפי תקנים ישנים (SF, SG ) מכילים עדיין כמות מספקת של ZDDP?

שמני "מוטורקס" של "סונול" בצמיגויות 40 ו- 20-50 מציינים תקני SF ו- SG (בהתאמה), וניתן להשיגם בארץ. כותב המאמר הראשון ציין את הקושי בהשגת שמנים "ישנים" בארה"ב. כאן המצב טוב יותר, כנראה....

"סונול" היא חברה מכובדת, שאין לי ספק כי היא עומדת בתקנים המצויינים. השאלה אם תקן ישן אכן מחייב כמות ZDDP "כמו פעם".

2. רוב המאמרים מתייחסים למנועים קלאסיים בעלי גל זיזים תחתון, מוטות דחיפים וכוסיות (Tappets).

השאלה מה דינם של מנועים בעלי גל זיזים עליון (שנות ה-80), בהן גל הזיזים "מנגב" ישירות את הנדנד (Rocker Arm) ללא גלגלת. האם כאן השחיקה קטנה יותר מאשר ב"כוסיות"? אינני בטוח שבכל המנועים המודרניים (שנות ה-90 ואילך) יש גלגלות כאלה, ומנועים אלה מתפקדים כראוי עם השמנים המודרניים.

עודד

• תוכן חדש...