Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הצינור שמזרים אוויר לתא של הפילטר אוויר בקליאו שלי התחרבש סופית, והתפרק לחלוטין.

הצינור היה מין סליל מלופף מחומר שנראה מבודד.

איזה צינור אני יכול לקנות שגם יהיה גמיש מעט, יהיה מבודד, ובערך בקוטר המתאים (בערך 5 ס"מ)?

תודה,

משה.

מגאן 265

פורסם

בחנוית חלפים מוכרים צינור שרשורי מאלומינום במגוון מידות. עולה בערך 40-50 לחתיכה, שאפשר למתוח אותה עד אורך של 1 מטר. הרכבתי כזה בקליאו שלי לפני כמה שנים.

אני אצרף תמונה יותר מאוחר.

פורסם

אפשר לאלתר צינור אוויר שרשורי אבל רצוי להחליף לצינור מקורי.

הטמפרטורות בתא המנוע גבוהות ואתה לא רוצה שהצינור יתעוות או יתלקח מחום.

יש באוטוסטור צינור כזה אך לא מצויין מה הקוטר שלו.

חפש בפירוקיות או תרכוש חדש.

פורסם

הצינור מאלומינום שאני מדבר עליו עמיד בטמפרטורות גבוהות. ברכב אחר הרכבתי צינור בדיוק כזה על יציאת אוויר חם מעל סעפת פליטה לכיוון פילטר אוויר.

בפירוקיות לדעתי לא תמצא משהו סביר, הצינור הזה מתפורר לחלוטין לאחר 7-8 שנים (מדובר על רנו קליאו B, נכון?).

מקורי - יכול לעלות מאות שקלים.

באופן עקרוני אפשר לנסוע גם בלעדיו.

פורסם
הצינור מאלומינום שאני מדבר עליו עמיד בטמפרטורות גבוהות. ברכב אחר הרכבתי צינור בדיוק כזה על יציאת אוויר חם מעל סעפת פליטה לכיוון פילטר אוויר.

בפירוקיות לדעתי לא תמצא משהו סביר, הצינור הזה מתפורר לחלוטין לאחר 7-8 שנים (מדובר על רנו קליאו B, נכון?).

מקורי - יכול לעלות מאות שקלים.

באופן עקרוני אפשר לנסוע גם בלעדיו.

אני כרגע נוסע בלעדיו, אבלאין ספק ששאיבת האוויר מתא המנוע משפיעה (גם עם עד כה לא שמתי לב לשינוי) על ביצועי המנוע.

אכן מדובר על קליאו B 2003.

הצינור פשוט התפרק בידיים כשרק הזזתי אותו מעט,הצרפתים כנראה לא חשבו שקליאו תחזיק מעמד כל כך הרבה זמן :-P

תמונה תעזור מאוד.

מגאן 265

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי יש מקום לכזה צינור אבל הסבירו לי שהוא מיותר באקלים של ישראל אז ביטלו אותו. כדאי להוסיף בכל זאת?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אפשר להסתדר בלעדיו, נכון. (אני מדבר על צינור מהסעפת לפילטר), אבל הוא לא מיותר.

במנועי קרבורטור יש חשיבות לצינור הזה. כשכל חלקי הקרבורטור קרים, אידוי הדלק פחות טוב. עם הצינור הקרבורטור וסעפת היניקה יתחממו יותר מהר.

שים לב, שבצינור יניקה של הפילטר יש שסתום, שמנתב כניסת אוויר. יש שני מצבים - יניקה רגילה של אוויר חיצוני ויניקה של אוויר חם שנלקח מאיזור סעפת פליטה.

בדקתי וגם כשמניעים את המנוע בקייץ, במשך מספר דקות השסתום נמצא על כניסת אוויר חם מאיזור סעפת הפליטה ורק לאחר מכן עובר למצב אוויר חיצוני.

אגב השסתום מופעל וואקום, ואם השסתום לא תקין, אין מה להרכיב את הצינור. ללא שסתום תקין אין לצינור משמעות.

בכל מקרה, מייד אחרי שקניתי את האוטו הרכבתי את הצינור הנ"ל, המקורי היה קרוע.

המנוע עובד יפה ויציב אחרי ההתנעה ואפשר לסגור צ'וק אחרי כדקה.

מה היה ללא הצינור אני לא יודע.

פורסם

הצינור שאני מדבר עליו הוא לפני הפילטר. בין כניסה חיצונית של אוויר (כנראה מתחתית הרכב) לבית הפילטר.

מגאן 265

פורסם

משה, הבנתי על איזה צינור אתה מדבר. בהודעה האחרונה שלי התייחסתי למשהו אחר.

בכל מקרה, מצאתי את האריזה:

3.jpg

פורסם

כפי שניתן לראות, הצינור שנמצא באיזור חם מאוד בריא ושלם.

4.jpg

פורסם

אם כבר בצינור אוויר עסקינן.

בקוואליר, יש לי גם את הצינור שהולך מהפילטר, לסעפת יניקה.

הוא נסדק ויש בו בריחות.

באמצע הצינור, מתחבר חיישן.

יש איזה צינור חלופי שאני יוכל לאלתר איתו?

(כרגע עטפתי בנייר כסף ואזיקונים כמה מהסדקים\חורים הגדולים, כדי שלא יכנס חרא למנוע, זה מחזיק אבל זה לא פותר את הבעיה, ולפי דעתי זה אחראי לרעידות שיש לי לפעמים ברמזורים (החיישן מקבל מידע מזוייף, עקב כך שהאוויר שנכנס למנוע, שונה מהאוויר שנכנס אליו.)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אצלי יש מקום לכזה צינור אבל הסבירו לי שהוא מיותר באקלים של ישראל אז ביטלו אותו. כדאי להוסיף בכל זאת?

במיוחד בשבילך - תראה איך המערכת הזו אמורה לעבוד:

כאן רואים את צינור היניקה הרגיל (השחור), שיונק אוויר חיצוני מאיזור חזית הרכב ואת צינור יניקת האוויר החם מאיזור סעפת פליטה (הצינור הדק יותר עם קטע כסוף):

attachment.php?attachmentid=318762&stc=1&d=1355609169

כאן רואים את שסתום הוואקום, שמעביר בין יניקת אוויר חיצוני קר לבין יניקת אוויר חם שנלקח מעל סעפת פליטה:

attachment.php?attachmentid=318767&stc=1&d=1355609280

כאן רואים את הטרמוסטט, ששולט על כל העסק הזה. הטרמוסטט ממוקם בבית פילטר אוויר.

לטרמוסטט מגיע וואקם מקרבורטור. מתחת לטמפרטורה מסויימת (להערכתי 25-30 מעלות) הטרמוסטט מעביר את הוואקום אל השסתום:

attachment.php?attachmentid=318768&stc=1&d=1355609479

כשהמנוע כבוי, אין וואקום, והשסתום נמצא על יניקת אוויר חיצוני.

(כל התמונות צולמו מתוך בית פילטר אוויר, כשהפילטר והמכסה מפורקים):

attachment.php?attachmentid=318769&stc=1&d=1355609647

מניעים את המנוע, עם צ'וק.

בחוץ קר, הטרמוסטט מעביר וואקום לשסתום, השסתום פותח מעבר אוויר מכיוון הסעפת וסוגר מעבר אוויר מבחוץ:

attachment.php?attachmentid=318770&stc=1&d=1355609806

נתתי למנוע כ 20 דקות לעבוד בסרק, נוזל קירור הגיע לטמפ' עבודה ומאוורר רדיאטור ביצע מספר מחזורי פעולה.

אך השסתום עדיין נשאר על מצב יניקת אוויר חם. אז הבנתי שללא מכסה מסנון אוויר, הטרמוסטט לא מגיע לנקודת מיתוג, הוא נשאר קר כל הזמן.

אז הרכבתי את המסננן והמכסה, לאחר כמה שניות השסתום עבר למצב יניקת אוויר חיצוני:

attachment.php?attachmentid=318774&stc=1&d=1355610824

הסרתי את המכסה שוב, הטרמוסטט התקרר ואז ראיתי את תנועת השסתום "בחצי דרך"

זה קורה, כאמור, בטמפ' סביב 25-30 מעלות בבית מסנן אוויר.

בארץ אומנם חם, אבל לא חסרים ימים בהם הטמפ' לא מגיעה ל 25 מעלות, ולכן אני חושב שלא כדאי לבטל מערכת זו.

attachment.php?attachmentid=318775&stc=1&d=1355610946

1 (6).JPG

1 (7).JPG

1 (9).JPG

1 (1).JPG

1 (4).JPG

1 (10).JPG

1 (12).JPG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה על ההסבר וההשקעה בתמונות!:mm_yeah:

מחר בבוקר אני יסתכל אם מחוברת צינורית ואקום לתרמוסטט. לשסתום בוודאות מחוברת צינורית, צריך לראות לאן היא הולכת.

מה שיש לי זה בדיוק כמו אצלך, באיזה רכב זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...