Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צביעת גג ומכסה מנוע

doronns
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

לאחרונה רכשתי רכב מסוג קיה פורטה 2009.

על מכסה המנוע ובעקר על הגג יש כתמים רבים (צבע שרוף)שנבעו כנראה מהזנחה של צואת ציפורים, שרף וכיו"ב.

צבע הרכב הוא ברונזה מיטלי, הכתמים מפריעים לי אך גם מדאיג אותי שעם הזמן, הם יחריפו ואולי תיווצר גם חלודה...

האם מומלץ לצבוע (יש לי אופציה כזו מהמוכר) או שזה עשוי להראות חשוד לכשארצה למכור הרכב?

לציין שהרכב עבר קוסמטיקה ותיקוני צבע ופחחות מכל צדדיו (נקנה מחב' ליסינג).

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צביעת גג נחשבת בד"כ בבדיקה כ"משמעות גבוהה", שכמובן פוגע ביכולת למכור את הרכב הלאה+ פוגע במחיר מאוד.

גם אם לא יופיע בצורה כזו בבדיקה, ההתייחסות לזה היא הרבה יותר משמעותית מצביעת כנף/דלת וכו'.

נסה אולי טיפול אחר שאינו צביעה, כי זה צריך להיות המוצא האחרון.

mx-5, audi a4, alfa 159.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקומם מאד שצביעת רכב והבאתו למצב קוסמטי מושלם מורידה מערכו.זאת פשוט טיפשות של ה"שוק" הישראלי. אנחנו מעדיפים לקנות רכב שנראה כמו חורבה מאשר רכב שנראה חדש.אני לא מדבר על רכבים אחרי תאונות שהצביעה אמורה "לטשטש" אותם.עצם זה שצביעת חלק דהוי/מבעבע מורידה מערך הרכב פשוט מרגיזה..זה הרבה פעמים לא ממש מעניין אם אתה מתעד ומוכיח שלא הייתה שום תאונה(ביננו גם אם חלק נדפק ותוקן-אם אין נזק לשלדה הרי שאין בעיה)..לחכמולוג/סוחר שקונה ממך את האוטו זה לא ממש משנה שהשקעת וטיפלת ברכב והוא במצב נהדר. " שוק" מטומטם.:x

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים, אך אל תשכח שאנחנו בישראל, תמיד יהיה מישהו שמנסה לדפוק אותך, ולצבוע רכב זה דרך טובה לטשטש בעיות ולהרים את ערך הרכב, אז הישראלים שתמיד חושבים שדופקים אותם (ולצערנו, זה הרבה פעמים נכון) מניחים אוטומטית שאם רכב נצבע אז זה כדי להסתיר משהו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בבדיקה אתה יכול לדעת אם הרכב עבר תאונה מהסוג שמנסים לטשטש.

האבסורד הוא שגם מכונית צבועה/מחודשת שכל חטאה הוא שהיא צבועה ומחודשת..גם אם עברה את הבדיקה תקבל פה יחס הפוך ממה שהיא צריכה לקבל. חלם.

[email protected]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא בדיוק טימטום וכו׳. כשצובעים רכב זה בחיים לא יחזור כמו שהיה, יש קצת גלים בצבע, הצבע דוהה מהר יחסית. אחריי צביעה כמה כבר יחזיק הצבע? שנתיים? שלוש, ארבע? לרוב לא יותר. אבל צבע מקורי מחזיק בהרבה יותר. זאת הסיבה שיורד ערך. ודבר שני אני לא רואה סיבה לצבוע רכב בן 3-4 שנים, מי צובע סתם רכב חדש יחסית? רק אם היו שיפשופים, מכות, ותאונות. לדעתי זאת סיבה מוצדקת להורדת ערך! רכב חדש יחסית שעבר פחחות זה לא רכב שמור, ברכב בן10-15 שנים זה כבר משהו אחר רכב ישן אף אחד כבר לא מסתכל.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם עושים צביעה כמו שצריך התוצאה הסופית לא נופלת בהרבה מהמקור.

אם הרכב שמור בצורה קיצונית ובמצב חריג מהכלל (לטובה), אין שום סיבה להוריד אגורה שחוקה במחיר הרכב בגלל תיקונים קוסמטיים.

אני אתן לדוגמה את הרכב שלי, שלאחר שבע שנים על הכביש הגג שלו מתקלף ויש צורך לבצע צביעה. ביום המכירה אם מישהו ינסה להתמקח איתי ולהוריד במחיר בגלל הצביעה אני אשלח אותו לעבור לרכב הבא. מרבית הישראלים משתייכים לזן הטיפש שמנסה לחסוך כסף איפה שאפשר ולא מעריך רכב אהוב, מטופל או שמור במיוחד שזה הפקטור המכריע בבואנו לרכוש רכב משומש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הרכב שמור בצורה קיצונית ובמצב חריג מהכלל (לטובה), אין שום סיבה להוריד אגורה שחוקה במחיר הרכב בגלל תיקונים קוסמטיים.

אני אתן לדוגמה את הרכב שלי, שלאחר שבע שנים על הכביש הגג שלו מתקלף ויש צורך לבצע צביעה. ביום המכירה אם מישהו ינסה להתמקח איתי ולהוריד במחיר בגלל הצביעה אני אשלח אותו לעבור לרכב הבא. מרבית הישראלים משתייכים לזן הטיפש שמנסה לחסוך כסף איפה שאפשר ולא מעריך רכב אהוב, מטופל או שמור במיוחד שזה הפקטור המכריע בבואנו לרכוש רכב משומש.

איתמר.

+1:mm_yeah:

[email protected]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שהסיבה להורדת ערך בצביעת הגג נובעת מחשד אפשרי לבעיות אפשריות שבגינן הגג נצבע כמו למשל חלודה, שעל הגג נחשבים קריטיים יותר מאשר במקומות אחרים ברכב. אחרת באמת לא ברור מדוע צביעת גג גורמת לירידת ערך ולא למשל מכסה מנוע או דלתות.

Alfa-Romeo 159 2.2 Selespeed Classico + SR 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איתמר.

רכב בן 7 עוד הגיוני. אבל אני מדבר פה על רכב בן 3-4 שנים כמו הרכב שמצוין פה. לדעתי לא צובעים סתם גג של רכב חדש יחסית. גם אם איכות הצביעה טובה היא בחיים לא תחזיק כמו המקורית! לדעתי רכב בן 3-4 שנים שעבר פחחות וצבע לא נקרא רכב מושקע. אלא רכב לא שמור. אם יש תיקון קטן או שתיים לא נורא אבל לא כל האוטו ולהגיע לרמה של גג.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...