Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאגים: Bosch vs NKG vs Iridium

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה נסכם?

בעזרתו האדיבה של Tom_22 נכנסתי לאתרים הגרמניים של NGK ושל BOSCH ומצאתי את הדגמים שמתאימים למנוע שלי (ARC) וכמובן שהיו כמה אפשרויות... ואז נפל לי האסימון - ETKA :type:

נכנסתי לשם, והגרמנים כמו גרמנים, מחולקים לפי כל קודי המנוע הפלאגים המתאימים. אז מה, לא נפרסם? :roll:

דגמי הפולו האלו הגיעו עם פלאגים של NGK שזה מעולה כי אחרי קריאה חפירתית באינטרנט קיבלתי את הרושם שהם עדיפים על של BOSCH (לפחות בפולו שלי זה ככה).

• קודי מנוע: ALD, AUC, AKK, AKP, AUD - הפלאג המתאים הוא PZFR5D-1
  • קודי מנוע: AHW, AUA, AFK, AUB, ARC, APE, AVY - הפלאג המתאים הוא BKUR 6 ET-10

לגבי אירידיום, הדעות מאוד חלוקות ואין תשובה חד משמעית.

רוב הכתבות/פורומים שקראתי טענו כי הם אף פעם לא שמעו על בעיות עם פלאגי אירידיום (כל עוד הם מתאימים לרכב ע"פ הוראות יצרן הפלאג), פה ושם היו כל מיני הסתגויות.

NGK דווקא כן ממליצים לקנות את פלאג האירידיום למנוע שלי והפלאג המתאים הוא BKR6EIX-11

הפער בין פלאג רגיל לפלאג אירידיום עומד על פחות מדולר (amazon) ככה שאני ממש לא יודע מה לקנות, עוד לא החלטתי.

... ולמעט פלאגים ממתכות אקזוטיות או כאלה עם שלושה וארבעה ראשים (שלא ממש הבנתי למה זה טוב) ...

איתמר.

אחד המיתוסים הכי גדולים הוא העובדה שלפלאג קל יותר ליצר ניצוץ אם יש לו יותר ראשים, זה ממש לא נכון. הניצוץ יווצר תמיד ע"י ראש אחד בלבד וזה באופן טבעי יהיה הראש הכי ארוך.

לגבי הוספת ראשים, מדובר על ניסיון של יצרניות הפלאגים להאריך את אורך החיים של הפלאג. מה שקורה הוא שע"י כל ניצוץ יש שחיקה מינורית של הראש וכשהראש כבר קצר מדי, הפלאג מתחיל לזייף. ע"י הוספת ראשים יש לפלאג "יותר חומר", כשאחד מתקצר הניצוף עובר לראש אחר, ארוך יותר וכך יש שחיקה הדרגתית של שלושת הראשים ומועטה יותר לכל ראש בנפרד.

מבחינת ביצועים אגב זה רק מפריע כי לגז בצילינדר יש פחות חשיפה לניצוץ (הראשים מפריעים).

Bimmer

פורסם
אז מה נסכם?

בעזרתו האדיבה של Tom_22 נכנסתי לאתרים הגרמניים של NGK ושל BOSCH ומצאתי את הדגמים שמתאימים למנוע שלי (ARC) וכמובן שהיו כמה אפשרויות... ואז נפל לי האסימון - ETKA :type:

נכנסתי לשם, והגרמנים כמו גרמנים, מחולקים לפי כל קודי המנוע הפלאגים המתאימים. אז מה, לא נפרסם? :roll:

דגמי הפולו האלו הגיעו עם פלאגים של NGK שזה מעולה כי אחרי קריאה חפירתית באינטרנט קיבלתי את הרושם שהם עדיפים על של BOSCH (לפחות בפולו שלי זה ככה).

• קודי מנוע: ALD, AUC, AKK, AKP, AUD - הפלאג המתאים הוא PZFR5D-1
  • קודי מנוע: AHW, AUA, AFK, AUB, ARC, APE, AVY - הפלאג המתאים הוא BKUR 6 ET-10

לגבי אירידיום, הדעות מאוד חלוקות ואין תשובה חד משמעית.

רוב הכתבות/פורומים שקראתי טענו כי הם אף פעם לא שמעו על בעיות עם פלאגי אירידיום (כל עוד הם מתאימים לרכב ע"פ הוראות יצרן הפלאג), פה ושם היו כל מיני הסתגויות.

NGK דווקא כן ממליצים לקנות את פלאג האירידיום למנוע שלי והפלאג המתאים הוא BKR6EIX-11

הפער בין פלאג רגיל לפלאג אירידיום עומד על פחות מדולר (amazon) ככה שאני ממש לא יודע מה לקנות, עוד לא החלטתי.

אחד המיתוסים הכי גדולים הוא העובדה שלפלאג קל יותר ליצר ניצוץ אם יש לו יותר ראשים, זה ממש לא נכון. הניצוץ יווצר תמיד ע"י ראש אחד בלבד וזה באופן טבעי יהיה הראש הכי ארוך.

לגבי הוספת ראשים, מדובר על ניסיון של יצרניות הפלאגים להאריך את אורך החיים של הפלאג. מה שקורה הוא שע"י כל ניצוץ יש שחיקה מינורית של הראש וכשהראש כבר קצר מדי, הפלאג מתחיל לזייף. ע"י הוספת ראשים יש לפלאג "יותר חומר", כשאחד מתקצר הניצוף עובר לראש אחר, ארוך יותר וכך יש שחיקה הדרגתית של שלושת הראשים ומועטה יותר לכל ראש בנפרד.

מבחינת ביצועים אגב זה רק מפריע כי לגז בצילינדר יש פחות חשיפה לניצוץ (הראשים מפריעים).

זה לא בידיוק ככה כי לפי מה שהבנתי ההתפשטות של פיצוץ [שרפה] היא לא בידיוק כמו של אור שיש "צל" במקרה שלנו החלקים בפלאג

תבדוק את העיניין כי אני לא ממש בקיא בעיניין הזה רק קראתי את זה פה בפורום

• תוכן חדש...